Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

U lišt Stihl je vše ok,co se týče řetězů tam si troufám tvrdit jsou lepší alternativy.Asi nejlepší vyzkoušet každej sám.

Hsq market značka?to že někde nabízí šedivku a určo nějakej levnej hobby model ,toto opravdu není argument.Nebo mají celý sortiment v tom Hornbachu mi chceš říct? :D

". Bohužel od té doby, co Švédové výrobu pil prodali a dneska se ve Švédsku jen kompletují, tak to přestává být ono" toto by mě zajímalo,kdo co komu prodal?

Netvrdím, že Hornbach prodává celý sortiment (oni ani velké pily neprodávají) ale Husqvarny tam prostě v regálech leží.

Už před 27 lety nám zástupce Husqvarny příkal, že výroba motorových pil je u jejich firmy na x tém místě ve výrobě. Před nimi byly motorky, šicí stroje .......

Dneska je to koncerní záležitost sdružující mnoho značek a s původní továrnou to má společného asi tolik, jako říci Škodovka je české auto.

Andreas Stihl zkonstruoval první motorovou pilu, založil firmu a ta je do dneška vlastnictvím rodiny Stihl. 

To je asi všechno, co jsem tím myslel.

Odesláno

.........

.........A ještě se zeptam co povazujes za kvalitní olej pro mazání rezaci části?

Osobne odjakziva pouzivam nejaky klasicky mineralni motorovy olej typu M6AD M7ADSIII, apod. Nikdy repkovy, bipol, pro ztratove mazani apod... 

Chapu, ze to muze byt problem, kdyz prijde kontrola do lesa. Nevim, jaka je situace ted, v lese uz par let nedelam, kdysi to resili jen u harvestoru a tam se pouzival bipol.

Odesláno

Dneska jsem chtěl provetrat moji Hecht950 a bohužel nějak přestala mazat. Odvezu ji do servisu, ať se na ni mrknou. Snad to nebude nic závažného. No astejne sem měl oba řetězy tupý :D

Odesláno

Dneska jsem chtěl provetrat moji Hecht950 a bohužel nějak přestala mazat. Odvezu ji do servisu, ať se na ni mrknou. Snad to nebude nic závažného. No astejne sem měl oba řetězy tupý :D

Pokud pouzivas na mazani retezu "eko" olej, muze se stat, ze zalepi cerpadlo ci vedeni. Zvlast pri delsi necinnosti, napriklad pres zimni obdobi, kdy mnoho domacich uzivatelu na pilu 4-5 mesicu nesahne.

Odesláno

Tak zalezi na kostrukci cerpadla a ucpani. Hecht sem rozebrany nikdy nemel. Ale muzes to zkusit, pripadne necim mene viskoznim protlacit. Do injekcni strikacky petrolej, naftu a uvidis. Nebo dat misto bipolu trochu petroleje a nechat to chvilku brblat.

Odesláno

čerpadlo nebo náhon to asi bude,vůbec to nedává nebo jen málo?
Odesláno

H 560 je opravdu dravec, kscel jsem s ni 5-ti kubikove buky a super. Reakci na plyn mi to připomíná spis motorku,než pilu. Je natom Stihl stejne?

Samozřejmě chápu ze konečné rozhodnutí bude na me a proto se ptám.

bohužel s Stihl nemůžu nějak radit,ale obě značky jsou to nej.

Takže výběr je na tom co srdce táhne a taky kde je blízko a lepší servis.

Odesláno

čerpadlo nebo náhon to asi bude,vůbec to nedává nebo jen málo?

vubec...ale z ničeho nic. A malinko to chcije spodem kolem stelovaciho šroubů právě na to mazání. Už sem volal do hechtu v Plzni, tak to tam hodím. Když se oprava vyplatí, tak to udělám. Přeci jen už slouží 5 let a nedělal jsem s ní nic :D
Odesláno

vubec...ale z ničeho nic. A malinko to chcije spodem kolem stelovaciho šroubů právě na to mazání. Už sem volal do hechtu v Plzni, tak to tam hodím. Když se oprava vyplatí, tak to udělám. Přeci jen už slouží 5 let a nedělal jsem s ní nic :D

oprava v řádu stokorun to bude,toto se u pil řeší běžně. ...I když jsou i čerpadla za 1600,-......D
Odesláno

Teď jsem měl na servisu Hecht 44 a kompletní servis včetně vyčištění, broušení řetězu, nastavení motoru a obnovení mazání stálo 480,-

Odesláno

Teď jsem měl na servisu Hecht 44 a kompletní servis včetně vyčištění, broušení řetězu, nastavení motoru a obnovení mazání stálo 480,-

to by odpovidalo, hoďka práce 400 plus 80 broušení
Odesláno

Netvrdím, že Hornbach prodává celý sortiment (oni ani velké pily neprodávají) ale Husqvarny tam prostě v regálech leží.

Už před 27 lety nám zástupce Husqvarny příkal, že výroba motorových pil je u jejich firmy na x tém místě ve výrobě. Před nimi byly motorky, šicí stroje .......

Dneska je to koncerní záležitost sdružující mnoho značek a s původní továrnou to má společného asi tolik, jako říci Škodovka je české auto.

Andreas Stihl zkonstruoval první motorovou pilu, založil firmu a ta je do dneška vlastnictvím rodiny Stihl. 

To je asi všechno, co jsem tím myslel.

Bohužel nemáš pravdu,Hornbach neprodává Hsq,je to nějaká šedivka a co jsem se díval je to jeden model co tam nabízí.

Továrna stojí pořád na stejném místě,takže nechápu co myslíš tou původní továrnou.

Hsq má svůj vývoj ve Švédsku,vyrábí taky tam,ne vše ale hobby komerční řadu má i Stihl mimo Něměcko,je to naprosto normální věc v dněšní době.

Odesláno

Je rozdíl připravit si pilu na jeden závod a ráno pilu nastartovat, odpoledne chcípnot a tohle s ní dělat dlouhodobě. Ferrari taky vyhrává závody, ale jako pracovní auto si ho nikdo nekoupí. U Dolmarky bude obrazně řečeno osm z deseti pil zlobit a dvě budou neskutečný držáky. U Husky, nebo Stihlu to bude přesně opačně.

Odesláno

Bohužel nemáš pravdu,Hornbach neprodává Hsq,je to nějaká šedivka a co jsem se díval je to jeden model co tam nabízí.

Továrna stojí pořád na stejném místě,takže nechápu co myslíš tou původní továrnou.

Hsq má svůj vývoj ve Švédsku,vyrábí taky tam,ne vše ale hobby komerční řadu má i Stihl mimo Něměcko,je to naprosto normální věc v dněšní době.

Hornbach v Hradci Králové má v regále malo Husqvarnu. Nevím kolik jsi měl za posledních cca 15 let rozpůlených profíků od Husqvarny a jak moc jsi se zajímal, kde se vyrábějí ložiska, klikovky,ojniční čepy,zapalování (poslední zapalování co mi dodali je z chorvatska).

Škodovka taky stojí pořád na stejném místě, ale je to koncern s jinými vlastnickými vztahy, jinými majiteli....

Stihl je pořád původní rodiny. To je celé. Neodsuzuji Husqvarnu, jso to se Stihlem jediné značky, které stojí za to. Víc se k tomu nebudu vyjadřovat. Používáme ve firmě obě značky, takže zaujatost tak nějak neřeším, je konstatuju zkušenosti za nějaký 27 let co s nimi dělám a opravuju je.

Odesláno

Hornbach v Hradci Králové má v regále malo Husqvarnu. Nevím kolik jsi měl za posledních cca 15 let rozpůlených profíků od Husqvarny a jak moc jsi se zajímal, kde se vyrábějí ložiska, klikovky,ojniční čepy,zapalování (poslední zapalování co mi dodali je z chorvatska).

Škodovka taky stojí pořád na stejném místě, ale je to koncern s jinými vlastnickými vztahy, jinými majiteli....

Stihl je pořád původní rodiny. To je celé. Neodsuzuji Husqvarnu, jso to se Stihlem jediné značky, které stojí za to. Víc se k tomu nebudu vyjadřovat. Používáme ve firmě obě značky, takže zaujatost tak nějak neřeším, je konstatuju zkušenosti za nějaký 27 let co s nimi dělám a opravuju je.

Já  netvrdím že ji tam nemají,jen ti říkám že to není ofiko je to prostě dovoz mimo zastoupení pro čr.

Každej výrobce bude spoustu věcí brát od osvědčených dodavatelů,ale spoustu si toho dělá sám,válec/píst,klika,kartry atd.Ložiska,moduly zapalování,karburátory bere od jiných výrobců,ale tak to bylo je a bude.

Odesláno

Je rozdíl připravit si pilu na jeden závod a ráno pilu nastartovat, odpoledne chcípnot a tohle s ní dělat dlouhodobě. Ferrari taky vyhrává závody, ale jako pracovní auto si ho nikdo nekoupí. U Dolmarky bude obrazně řečeno osm z deseti pil zlobit a dvě budou neskutečný držáky. U Husky, nebo Stihlu to bude přesně opačně.

Rozumiem, niečo podobné som si myslel, ale stretol som sa aj s názorom, že to je problém servisu, proste špecifické maličkosti, ktoré treba doladiť. Napriklad v kanadských dokument. filmoch, prípadne z Aljašky, z prostredia drevorubačov, je Dolmar hlavne tie ich veľké píly vidieť viac, ako iné značky. Zaregistroval som to na History TV.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...