Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Při zvýšeném nebezpečí hřebíků a jiného sajrajtu ve dřevě bych pouvažoval nad tímhle: 

http://www.mountfield.cz/lista-powersharp-14-brousici-pouzdro-1PIZ2024.html samozřejmě plus adekvátní řetěz. http://www.mountfield.cz/retez-powersharp-ps52e-brousici-kamen-1PIZ1019.html Nabrousíš to rychleji než vyměníš obyčejný řetěz. Vloni jsem s tím opracovával velký pařez a přežila to - normálních řetězů bych potřeboval tak 10. Neřeže to tak čistě a při řezání je to trochu pomalejší, ale na takovýhle joby to je dobrý. 

a na jaký to máš pile?? 

Odesláno

Dobrý téma. Přikládám foto mé noční můry - dřevěná část staré chaty na pořezání. Příští týden jsem si vzal 3 dny dovolenou na to, abych to s otcem pořezal na 20cm kousíčky. Rozměr tá hromádky je cca 15x5x3 metry. Já mám elektro Narex 40cm lišta, tatík myslím benzínovou Husquarna 50cm. Tak snad si s tím poradíme. Nejblbější je, že v každým kusu dřeva je hromada hřebíků. Riziko, že zatnu do železa je vysoké, proto jsem koupil 2 náhradní řetězy. No a taky se mi osvědčila tahle koza.

attachicon.gifSnímek 021.jpg

obávám se že na toto ani 3 ks řetězů nebudou stačit,velký riziko že párkrát řízneš a vše tupý

tak koza je takovej základ,lepší je něco takové

Saw_horse_in_use_4.jpg

Odesláno (upraveno)

Jaký je rozdíl mezi tímhle Oregonem a kozou, co jsem postnul? Funkčně žádný..Vybíral jsem pečlivě, mám ji vyzkoušenou - cca 15 hodin řezání. Do hřebíku jsem nezajel ani jednou. Chce to pečlivě naskládat dřevo tak, aby v řezu nebylo železo. Co by se, hodilo je nějaké upnutí na pilu, protože po celodenním řezání jsem necítil ruce...

Upraveno uživatelem organic
Návštěvník YPO
Odesláno

YPO jde valit motorovkou. Na ten report se moc tesim. Ale jeste si to Ypousi rozmysli. Pilka je to pekna a na okne u kvetinacu ji to taky slusi :)

buď v klidu ... potřebuju složit jenom dvě jabloně a jednu švestku ..... potom to zakonzervuju pro budoucí generace ....... abych loupal prkýnka jako organic není nic pro mě, páč je ten přístroj moc těžkej ..... na todle bych objednal kontejner a vyvez k sousedojc do škarpy

taky sem si to moh jenom pučit, ale na to sem moc velkej estét .... nemám rád vošahaný věci

Odesláno

Jaký je rozdíl mezi tímhle Oregonem a kozou, co jsem postnul? Funkčně žádný..Vybíral jsem pečlivě, mám ji vyzkoušenou - cca 15 hodin řezání. Do hřebíku jsem nezajel ani jednou. Chce to pečlivě naskládat dřevo tak, aby v řezu nebylo železo. Co by se, hodilo je nějaké upnutí na pilu, protože po celodenním řezání jsem necítil ruce...

attachicon.gif_f_249_f_89koza-s-nastavcem.jpg

no není tak bezpečná,řežeš moc vysoko,což je vcelku nebezpečné a rizikové

Odesláno

buď v klidu ... potřebuju složit jenom dvě jabloně a jednu švestku ..... potom to zakonzervuju pro budoucí generace ....... abych loupal prkýnka jako organic není nic pro mě, páč je ten přístroj moc těžkej ..... na todle bych objednal kontejner a vyvez k sousedojc do škarpy

taky sem si to moh jenom pučit, ale na to sem moc velkej estét .... nemám rád vošahaný věci

hlavně pak z toho vylij náplně,nebo vyjeď do sucha,hadičky,membrány to by bylo pak co by šlo do kopru kdyby to zůstalo nalité

Odesláno (upraveno)

hlavně pak z toho vylij náplně,nebo vyjeď do sucha,hadičky,membrány to by bylo pak co by šlo do kopru kdyby to zůstalo nalité

proč? resp. nevidím důvod... pokud bude používaná občas, tak tam náplně nechat, ani na zimu nic nevylévám a nevypadá to, že bych tomu po dvou letech ublížil

Upraveno uživatelem Lion
Odesláno

proč? resp. nevidím důvod... pokud bude používaná občas, tak tam náplně nechat, ani na zimu nic nevylévám a nevypadá to, že bych tomu po dvou letech ublížil

proč?to je jednoduché.....stárnutí benzínu a s tím spojené problémy

Odesláno

proč?to je jednoduché.....stárnutí benzínu a s tím spojené problémy

naopak bych náplně dolil na max. a pokud to nebude stát x let, nedělal bych si s tím těžkou hlavu.... a ten benzín co mu zbyde v kanystru, tak pokud ho taky vyleje, já se ho rád ujmu :)

Elektrickou Narex, model si teď nevzpomenu.

aha, tak to je jiná... sem se na to díval už někdy loni, to asi snad ta větší lišta ještě nebyla a mělo to i výkonový omezení, něco kolem 2HP...

Odesláno

naopak bych náplně dolil na max. a pokud to nebude stát x let, nedělal bych si s tím těžkou hlavu.... a ten benzín co mu zbyde v kanystru, tak pokud ho taky vyleje, já se ho rád ujmu :)

aha, tak to je jiná... sem se na to díval už někdy loni, to asi snad ta větší lišta ještě nebyla a mělo to i výkonový omezení, něco kolem 2HP...

tak když myslíš,rozmlouvat ti to nebudu,bohužel zkušenosti z praxe jsou jiné

navíc proč myslíš že je dnes psáno v každém návodu ať už 2T nebo 4T že se nemá používat palivo starší jak 1 měsíc

jde to ošetřit třebas aditivem proti stárnutí benzínu

Odesláno

tohle by me taky zajimalo. to jsou dva protikladne nazory.

.. ja teda nechavam v pilce, strunovce i skutru pres zimu palivo, zhruba ctvrtku nadrze.. kdyby to melo nicit hadicky, to by me teda sr..lo...

Odesláno (upraveno)

tak když myslíš,rozmlouvat ti to nebudu,bohužel zkušenosti z praxe jsou jiné

navíc proč myslíš že je dnes psáno v každém návodu ať už 2T nebo 4T že se nemá používat palivo starší jak 1 měsíc

jde to ošetřit třebas aditivem proti stárnutí benzínu

protože benzínová lobby, nic víc... a taky aby nějakej blbec to tam neměl rok a pak se šel soudit, že mu to nestartuje....za měsíc se tomu nic nestane a za tím si stojím.... 

ale klidně si kupujte benzín čerstvej, kašlete na aditiva, já to klidně dojedu...

Upraveno uživatelem Lion
Odesláno (upraveno)

.. ja teda nechavam v pilce, strunovce i skutru pres zimu palivo, zhruba ctvrtku nadrze.. kdyby to melo nicit hadicky, to by me teda sr..lo...

nejvíc se věci ničí tak, že se vůbec používají... já to na podzim očistím, maximálně něco namažu, někam uložím, na jaře to tam najdu a jdu řezat/sekat apod... ale hlavně že jsme všeci spokojení, neublíží ani možnost a) či b )

Upraveno uživatelem Lion
Odesláno

hadičky,membrány,dvě věci co nejvíce trpí....hadičky třebas jsou tvrdé jako kámen,záleží hodně jak kvalitní benzín člověk koupí

Odesláno

protože benzínová lobby, nic víc... a taky aby nějakej blbec to tam neměl rok a pak se šel soudit, že mu to nestartuje....za měsíc se tomu nic nestane a za tím si stojím.... 

ale klidně si kupujte benzín čerstvej, kašlete na aditiva, já to klidně dojedu...

no říkám to každému,zkus si koupit benzín,dej ho třebas do pet flašky a za měsíc se podívej co to vlastně je :eek: 

Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)

no říkám to každému,zkus si koupit benzín,dej ho třebas do pet flašky a za měsíc se podívej co to vlastně je :eek:

myslím, že to trochu démonizuješ - nejsem nijak velký zahradník ale: 

sekačka - stáří šest let - olej jsem měnil jenom jednou a pouze dolejvám - benzín v tom nechávám - jediná údržba byla jednou nabrousit lištu a dvakrát vyčistit air filtr

křovinořez - stáří pět let - benzín 2T v tom nechávám - používám 2x ročně

* oboje bez problémů funguje a jestli obě věci vydrží ještě dva roky, tak budu spokojený, protože pak už to bude morálně zastaralý :-) - a jestli to vydrží dýl tak jedině dobře

edit: spíš si myslím, že se to rozpadne mechanicky než že spuchřej hadičky

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno

myslím, že to trochu démonizuješ - nejsem nijak velký zahradník ale: 

sekačka - stáří šest let - olej jsem měnil jenom jednou a pouze dolejvám - benzín v tom nechávám - jediná údržba byla jednou nabrousit lištu a dvakrát vyčistit air filtr

křovinořez - stáří pět let - benzín 2T v tom nechávám - používám 2x ročně

* oboje bez problémů funguje a jestli obě věci vydrží ještě dva roky, tak budu spokojený, protože pak už to bude morálně zastaralý :-) - a jestli to vydrží dýl tak jedině dobře

buď jen rád pokud to máš takto,ale věř že v sekačce už olej nemáš,to je vazelína,černá jak bota :lol2: 

já to vidím v pohledu toho kdo toto řeší už nějakej rok,hlavně těch problémů je rok od roku víc,takže se snažím jen poradit a malinko pak ušetřit na servise

Návštěvník YPO
Odesláno

buď jen rád pokud to máš takto,ale věř že v sekačce už olej nemáš,to je vazelína,černá jak bota :lol2:

čoveče když vytáhnu měrku, tak to furt teče ... asi že je už teplo nebo co

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...