Lion Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 Při zvýšeném nebezpečí hřebíků a jiného sajrajtu ve dřevě bych pouvažoval nad tímhle: http://www.mountfield.cz/lista-powersharp-14-brousici-pouzdro-1PIZ2024.html samozřejmě plus adekvátní řetěz. http://www.mountfield.cz/retez-powersharp-ps52e-brousici-kamen-1PIZ1019.html Nabrousíš to rychleji než vyměníš obyčejný řetěz. Vloni jsem s tím opracovával velký pařez a přežila to - normálních řetězů bych potřeboval tak 10. Neřeže to tak čistě a při řezání je to trochu pomalejší, ale na takovýhle joby to je dobrý. a na jaký to máš pile??
spineshank Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 Dobrý téma. Přikládám foto mé noční můry - dřevěná část staré chaty na pořezání. Příští týden jsem si vzal 3 dny dovolenou na to, abych to s otcem pořezal na 20cm kousíčky. Rozměr tá hromádky je cca 15x5x3 metry. Já mám elektro Narex 40cm lišta, tatík myslím benzínovou Husquarna 50cm. Tak snad si s tím poradíme. Nejblbější je, že v každým kusu dřeva je hromada hřebíků. Riziko, že zatnu do železa je vysoké, proto jsem koupil 2 náhradní řetězy. No a taky se mi osvědčila tahle koza.Snímek 021.jpgobávám se že na toto ani 3 ks řetězů nebudou stačit,velký riziko že párkrát řízneš a vše tupýtak koza je takovej základ,lepší je něco takové
organic Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 (upraveno) Jaký je rozdíl mezi tímhle Oregonem a kozou, co jsem postnul? Funkčně žádný..Vybíral jsem pečlivě, mám ji vyzkoušenou - cca 15 hodin řezání. Do hřebíku jsem nezajel ani jednou. Chce to pečlivě naskládat dřevo tak, aby v řezu nebylo železo. Co by se, hodilo je nějaké upnutí na pilu, protože po celodenním řezání jsem necítil ruce... Upraveno 11. března 2014 uživatelem organic
Návštěvník YPO Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 YPO jde valit motorovkou. Na ten report se moc tesim. Ale jeste si to Ypousi rozmysli. Pilka je to pekna a na okne u kvetinacu ji to taky slusi buď v klidu ... potřebuju složit jenom dvě jabloně a jednu švestku ..... potom to zakonzervuju pro budoucí generace ....... abych loupal prkýnka jako organic není nic pro mě, páč je ten přístroj moc těžkej ..... na todle bych objednal kontejner a vyvez k sousedojc do škarpy taky sem si to moh jenom pučit, ale na to sem moc velkej estét .... nemám rád vošahaný věci
spineshank Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 Jaký je rozdíl mezi tímhle Oregonem a kozou, co jsem postnul? Funkčně žádný..Vybíral jsem pečlivě, mám ji vyzkoušenou - cca 15 hodin řezání. Do hřebíku jsem nezajel ani jednou. Chce to pečlivě naskládat dřevo tak, aby v řezu nebylo železo. Co by se, hodilo je nějaké upnutí na pilu, protože po celodenním řezání jsem necítil ruce..._f_249_f_89koza-s-nastavcem.jpgno není tak bezpečná,řežeš moc vysoko,což je vcelku nebezpečné a rizikové
spineshank Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 buď v klidu ... potřebuju složit jenom dvě jabloně a jednu švestku ..... potom to zakonzervuju pro budoucí generace ....... abych loupal prkýnka jako organic není nic pro mě, páč je ten přístroj moc těžkej ..... na todle bych objednal kontejner a vyvez k sousedojc do škarpy taky sem si to moh jenom pučit, ale na to sem moc velkej estét .... nemám rád vošahaný věcihlavně pak z toho vylij náplně,nebo vyjeď do sucha,hadičky,membrány to by bylo pak co by šlo do kopru kdyby to zůstalo nalité
Lion Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 (upraveno) hlavně pak z toho vylij náplně,nebo vyjeď do sucha,hadičky,membrány to by bylo pak co by šlo do kopru kdyby to zůstalo nalité proč? resp. nevidím důvod... pokud bude používaná občas, tak tam náplně nechat, ani na zimu nic nevylévám a nevypadá to, že bych tomu po dvou letech ublížil Upraveno 11. března 2014 uživatelem Lion
spineshank Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Odesláno 12. března 2014 proč? resp. nevidím důvod... pokud bude používaná občas, tak tam náplně nechat, ani na zimu nic nevylévám a nevypadá to, že bych tomu po dvou letech ublížilproč?to je jednoduché.....stárnutí benzínu a s tím spojené problémy
klobadysek Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Odesláno 12. března 2014 a na jaký to máš pile?? Elektrickou Narex, model si teď nevzpomenu.
Lion Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Odesláno 12. března 2014 proč?to je jednoduché.....stárnutí benzínu a s tím spojené problémy naopak bych náplně dolil na max. a pokud to nebude stát x let, nedělal bych si s tím těžkou hlavu.... a ten benzín co mu zbyde v kanystru, tak pokud ho taky vyleje, já se ho rád ujmu Elektrickou Narex, model si teď nevzpomenu. aha, tak to je jiná... sem se na to díval už někdy loni, to asi snad ta větší lišta ještě nebyla a mělo to i výkonový omezení, něco kolem 2HP...
spineshank Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Odesláno 12. března 2014 naopak bych náplně dolil na max. a pokud to nebude stát x let, nedělal bych si s tím těžkou hlavu.... a ten benzín co mu zbyde v kanystru, tak pokud ho taky vyleje, já se ho rád ujmu aha, tak to je jiná... sem se na to díval už někdy loni, to asi snad ta větší lišta ještě nebyla a mělo to i výkonový omezení, něco kolem 2HP...tak když myslíš,rozmlouvat ti to nebudu,bohužel zkušenosti z praxe jsou jinénavíc proč myslíš že je dnes psáno v každém návodu ať už 2T nebo 4T že se nemá používat palivo starší jak 1 měsícjde to ošetřit třebas aditivem proti stárnutí benzínu
montemar Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Odesláno 12. března 2014 tohle by me taky zajimalo. to jsou dva protikladne nazory. .. ja teda nechavam v pilce, strunovce i skutru pres zimu palivo, zhruba ctvrtku nadrze.. kdyby to melo nicit hadicky, to by me teda sr..lo...
Lion Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Odesláno 12. března 2014 (upraveno) tak když myslíš,rozmlouvat ti to nebudu,bohužel zkušenosti z praxe jsou jinénavíc proč myslíš že je dnes psáno v každém návodu ať už 2T nebo 4T že se nemá používat palivo starší jak 1 měsícjde to ošetřit třebas aditivem proti stárnutí benzínu protože benzínová lobby, nic víc... a taky aby nějakej blbec to tam neměl rok a pak se šel soudit, že mu to nestartuje....za měsíc se tomu nic nestane a za tím si stojím.... ale klidně si kupujte benzín čerstvej, kašlete na aditiva, já to klidně dojedu... Upraveno 12. března 2014 uživatelem Lion
Lion Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Odesláno 12. března 2014 (upraveno) tohle by me taky zajimalo. to jsou dva protikladne nazory... ja teda nechavam v pilce, strunovce i skutru pres zimu palivo, zhruba ctvrtku nadrze.. kdyby to melo nicit hadicky, to by me teda sr..lo... nejvíc se věci ničí tak, že se vůbec používají... já to na podzim očistím, maximálně něco namažu, někam uložím, na jaře to tam najdu a jdu řezat/sekat apod... ale hlavně že jsme všeci spokojení, neublíží ani možnost a) či b ) Upraveno 12. března 2014 uživatelem Lion
montemar Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Odesláno 12. března 2014 se schvalne podivam do navodu, co doporucuje andreas stihl
spineshank Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Odesláno 12. března 2014 tohle by me taky zajimalo. to jsou dva protikladne nazory... ja teda nechavam v pilce, strunovce i skutru pres zimu palivo, zhruba ctvrtku nadrze.. kdyby to melo nicit hadicky, to by me teda sr..lo...hadičky,membrány,dvě věci co nejvíce trpí....hadičky třebas jsou tvrdé jako kámen,záleží hodně jak kvalitní benzín člověk koupí
spineshank Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Odesláno 12. března 2014 protože benzínová lobby, nic víc... a taky aby nějakej blbec to tam neměl rok a pak se šel soudit, že mu to nestartuje....za měsíc se tomu nic nestane a za tím si stojím.... ale klidně si kupujte benzín čerstvej, kašlete na aditiva, já to klidně dojedu...no říkám to každému,zkus si koupit benzín,dej ho třebas do pet flašky a za měsíc se podívej co to vlastně je
Návštěvník YPO Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Odesláno 12. března 2014 (upraveno) no říkám to každému,zkus si koupit benzín,dej ho třebas do pet flašky a za měsíc se podívej co to vlastně je myslím, že to trochu démonizuješ - nejsem nijak velký zahradník ale: sekačka - stáří šest let - olej jsem měnil jenom jednou a pouze dolejvám - benzín v tom nechávám - jediná údržba byla jednou nabrousit lištu a dvakrát vyčistit air filtr křovinořez - stáří pět let - benzín 2T v tom nechávám - používám 2x ročně * oboje bez problémů funguje a jestli obě věci vydrží ještě dva roky, tak budu spokojený, protože pak už to bude morálně zastaralý :-) - a jestli to vydrží dýl tak jedině dobře edit: spíš si myslím, že se to rozpadne mechanicky než že spuchřej hadičky Upraveno 12. března 2014 uživatelem YPO
spineshank Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Odesláno 12. března 2014 myslím, že to trochu démonizuješ - nejsem nijak velký zahradník ale: sekačka - stáří šest let - olej jsem měnil jenom jednou a pouze dolejvám - benzín v tom nechávám - jediná údržba byla jednou nabrousit lištu a dvakrát vyčistit air filtr křovinořez - stáří pět let - benzín 2T v tom nechávám - používám 2x ročně * oboje bez problémů funguje a jestli obě věci vydrží ještě dva roky, tak budu spokojený, protože pak už to bude morálně zastaralý :-) - a jestli to vydrží dýl tak jedině dobřebuď jen rád pokud to máš takto,ale věř že v sekačce už olej nemáš,to je vazelína,černá jak bota já to vidím v pohledu toho kdo toto řeší už nějakej rok,hlavně těch problémů je rok od roku víc,takže se snažím jen poradit a malinko pak ušetřit na servise
Návštěvník YPO Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Odesláno 12. března 2014 buď jen rád pokud to máš takto,ale věř že v sekačce už olej nemáš,to je vazelína,černá jak bota čoveče když vytáhnu měrku, tak to furt teče ... asi že je už teplo nebo co
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se