StanoBare Odesláno 27. září 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2012 Aspoň tak ilustračne, aby bolo zvýraznený prechod z lunety do ochrany korunky. Tu môže byť jeden problém a to horší prístup prstov k uchopeniu korunky. Ako som písal, mám aj iné návrhy s väčším zásahom do návrhu, dodám neskôr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 27. září 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2012 Aspoň tak ilustračne, aby bolo zvýraznený prechod z lunety do ochrany korunky. Tu môže byť jeden problém a to horší prístup prstov k uchopeniu korunky. Ako som písal, mám aj iné návrhy s väčším zásahom do návrhu, dodám neskôr. Díky, zkusím o víkendu udělat nějaký návrh ve 3D. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 27. září 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2012 Tak já taky napíšu svůj názor: Když už jsou tam takové macaté nožky, co je spojit? Že by vlastně stěžejka a konec řemenu byl schovaný pod převisem? Dále pro takovéhle strojařské hodinky bych si představoval víc, než 100M WR (né že by se obecně inžové rádi cachtali, ale je to přecejen jakás takás záruka bytelnosti). Safír vypouklý? Ten okraj cifru by oprabvdu potřeboval nějaké indexy. Mohly by se vrtat, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 27. září 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2012 (upraveno) Tak já taky napíšu svůj názor: Když už jsou tam takové macaté nožky, co je spojit? Že by vlastně stěžejka a konec řemenu byl schovaný pod převisem? Zkusím ve 3D, pokud tam na to bude dost místa. Dále pro takovéhle strojařské hodinky bych si představoval víc, než 100M WR (né že by se obecně inžové rádi cachtali, ale je to přecejen jakás takás záruka bytelnosti).Safír vypouklý? Tyto dvě věci by byly jistě k dobru věci, ale myslím, že by takto malou limitku výrazně prodražily.Lum-Tec nechce rozšiřovat řadu svých produktů, takže pokud se tato LE bude realizovat půjde cca o 50-100ks. Nelze tedy uvažovat o rozpuštění nákladů na vývoj pouzdra do další plánované výroby. Ten okraj cifru by oprabvdu potřeboval nějaké indexy. Mohly by se vrtat, ne? Zkusím navrhnout kruhové indexy. Upraveno 27. září 2012 uživatelem Vit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 27. září 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2012 (upraveno) Takže, jsem zkusil něco, co mě napadlo (inspirace hlavně StanoBar).- myslím, že ochrana korunky z lunety nejde udělat tak, aby nedošlo k významnému zhoršení fce korunky- proto jsem o 30°pootočil šrouby a na jejich místo vložil do lunety "elementy"- změnil jsem tučičky a indexy Je to lepší?Mám ještě přidat ochranu korunky na střední část pouzdra? Upraveno 27. září 2012 uživatelem Vit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 28. září 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2012 (upraveno) Tvarom tá "pavúková" luneta tomu dáva ešte drsnejší vzhľad. Namiesto kosoštvorcových indexov tam daj radšej klasika okrúhle, aby to sedelo s okúhlym základom šrúbov, alebo normálka obdlžníkové. A ručky - no ich skelet tvar tam stále pôsobí jemne. edit: ochrana korunky - áno, skús ju tam pridať, tvarovo by mohla byť taká hranatá ako nožičky. Ak to nebude pasovať, tak tam ani v podstate byť nemusí. Upraveno 28. září 2012 uživatelem StanoBare Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 28. září 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2012 Tvarom tá "pavúková" luneta tomu dáva ešte drsnejší vzhľad. ... A to je dobře?Pořád uvažuju, jestli takto komplikovaná luneta má smysl. (při výrobě bude spousta odpadu) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 28. září 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2012 Víte, nemá zmysel (hovorím k tvaru lunety). Je to len a len dekoračná vec, luneta je nehybná, takže ani pri jej manipulácii to nemá význam. Ak by si odstránil všetky nadbytočné detaily, a šiel po čistej línii pri zachovaní klasického puzdra (písal si, že do nového návrhu sa asi nepôjde) tak sa dostaneme tam, čo už existuje dávno v xx rôznych variantách. Paradoxne, práve preto sa však tie dekoračné prvky pridávajú, aby sa tie varianty od seba odlíšili, to je normálne. Ja som to bral z tohto pohľadu. Neviem presne, k čomu vlastne máš voľnú ruku, či neostáva len riešenie ciferníka a nadpisu na ňom + indexy a ručičky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 28. září 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2012 (upraveno) Víte, nemá zmysel (hovorím k tvaru lunety). Je to len a len dekoračná vec, luneta je nehybná, takže ani pri jej manipulácii to nemá význam. Ak by si odstránil všetky nadbytočné detaily, a šiel po čistej línii pri zachovaní klasického puzdra (písal si, že do nového návrhu sa asi nepôjde) tak sa dostaneme tam, čo už existuje dávno v xx rôznych variantách. Paradoxne, práve preto sa však tie dekoračné prvky pridávajú, aby sa tie varianty od seba odlíšili, to je normálne. Ja som to bral z tohto pohľadu. Neviem presne, k čomu vlastne máš voľnú ruku, či neostáva len riešenie ciferníka a nadpisu na ňom + indexy a ručičky. Zatím máme volné ruce ve všem, svazuje nás jen to, aby to nebylo výrobně nákladné. Zkusil jsem zase něco úplně jiného, šestihranný tvar pouzdra se zaoblenými rohy.(je to vlastně kruhové pouzdro o průměru 42mm osekané šestiúhelníkem) Upraveno 28. září 2012 uživatelem Vit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 28. září 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2012 Přidávám se ke Stanovi, indexy se opravdu mlátí se šroubky a ta luneta mi přijde divná, vzhledem k tomu, že není otočná. Možná by bylo pěkné ji mít jakoby zvlněnou - místo těn výčnělků jen do ztracena zaoblené pahrbky. Ale stejně, když není otočná tak je to jedno. Jinak, jaký je přibližný odhad na cenu? Jestli to mám brát jako reálnou možnost investice, nebo jen tak fantazíruju (pokud by se na mě vůbec dostalo) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 28. září 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2012 Přidávám se ke Stanovi, indexy se opravdu mlátí se šroubky a ta luneta mi přijde divná, vzhledem k tomu, že není otočná. Možná by bylo pěkné ji mít jakoby zvlněnou - místo těn výčnělků jen do ztracena zaoblené pahrbky. Ale stejně, když není otočná tak je to jedno. Předpokládám, že se bavíš o krabí (pavoučí) lunetě a hranatých indexech.Co říkáš na poslední (šestiúhelníkový) návrh? Jinak, jaký je přibližný odhad na cenu? Jestli to mám brát jako reálnou možnost investice, nebo jen tak fantazíruju (pokud by se na mě vůbec dostalo) Můj názor je že cena by snad mohla být být o trochu vyšší než u LumTec M54 (ty stojí cca 1.000 USD), protože ty mají pouzdro vyráběné v "sérii" minimálně 200ks (100 + 100).A navíc bych byl rád, kdyby se dovnitř nedával jen "obyčejný" japan movement, ale ETA nebo alespoň Selita. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 29. září 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2012 Co říkáš na poslední (šestiúhelníkový) návrh Ten šestiúhelník je blízko toho co jsem říkal, akorát by se mi to asi líbilo víc zaobolené - to ale odporuje tomu "nahrubo opracovanému" designu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 29. září 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2012 Tak jsem mluvil s Robertem. Jedná s němci, zda do toho půjdou.Chceme pouzit bronz a ten cenu zvysi, preto musime najst nejake rezervy inde. strojcek nad ktorym uvazujeme je 21,600 BPH Sii NH35 Japan automatic movement with hacking and handwinding features. Zatím je odhad ceny cca 900 Eur při použití bronzového pouzdra a LE s počtem ks 30.Je tu někdo, kdo by měl o takové hodinky zájem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrK Odesláno 9. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2012 Já bych do toho šel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 9. října 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2012 Já bych do toho šel. Díky za zájem.Pokud máš jaké koliv připomínky, popř. návrhy sem s nimi.S Robert vybral poslední verzi s tím, že sendvič nebude abychom se vešli do ceny.Na ciferníku bude mimo jiné nápis: LT EUROPEpowered by Chronotec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 18. října 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2012 Mírně jsem upravil tvar pouzdra. Takto by měly hodinky vypadat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 18. října 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2012 Seznam zájemců:1) Vit2) PetrK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 20. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2012 (upraveno) Vite - v com to kreslis? ked mozem svoj input. Drzal by som sa striktne linie symetrickych mnohouholnikov. Kruh aj stvorec su pekne tvary ale v ich jednoduchosti spociva ta nastraha. a prilis strojarsky neposobia. Takze vsetky vyznamne pohlady na hodinky by mali drzat tu mnohouholnikovu symetricku liniu. indexy by som dal sestuholnikove, mozno by sa vizualne doplnali s hex skrutkami v lunete. skus co to spravitakisto nozicky, zjemni tie hrany, okrem toho ze pochytaju kopu sramov budu aj pekne otravne tlacit do rukykorunku takisto natvrdo akoby metricku maticu. hardcore pyta svoje nakoniec, ma to byt limitkarucky u zakladne - zraz tie rohy nech koncia ako osemuholnik, bude to krajsie vyzerat. ak to ma bytl lumtec tak nechaj viac priestoru na luminiscenciu. lume by mala mat ine proporcie na hodinovke a ine na minutovke. hodinovu rucku by som dal o chlp dlhsiu. lume plocha nech nie je trojuholnik, to je dost agresivny ostry tvar. sorry som na notebooku mam tu len to detske kreslenie ale snad to bude zrozumitelne, niektore detaily som znazornil: Upraveno 20. října 2012 uživatelem instant Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 20. října 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2012 (upraveno) Vite - v com to kreslis? ked mozem svoj input. Drzal by som sa striktne linie symetrickych mnohouholnikov. Kruh aj stvorec su pekne tvary ale v ich jednoduchosti spociva ta nastraha. a prilis strojarsky neposobia. Takze vsetky vyznamne pohlady na hodinky by mali drzat tu mnohouholnikovu symetricku liniu. indexy by som dal sestuholnikove, mozno by sa vizualne doplnali s hex skrutkami v lunete. skus co to spravitakisto nozicky, zjemni tie hrany, okrem toho ze pochytaju kopu sramov budu aj pekne otravne tlacit do rukykorunku takisto natvrdo akoby metricku maticu. hardcore pyta svoje nakoniec, ma to byt limitkarucky u zakladne - zraz tie rohy nech koncia ako osemuholnik, bude to krajsie vyzerat. ak to ma bytl lumtec tak nechaj viac priestoru na luminiscenciu. lume by mala mat ine proporcie na hodinovke a ine na minutovke. hodinovu rucku by som dal o chlp dlhsiu. lume plocha nech nie je trojuholnik, to je dost agresivny ostry tvar. sorry som na notebooku mam tu len to detske kreslenie ale snad to bude zrozumitelne, niektore detaily som znazornil: Ahoj, děkuju za připomínky.Modeluju v CATII. - šestiúhelníkové indexy se mi moc líbí.- šestiúhelníková korunka se mi líbí také, ale trochu by to potom napodobovalo jednu značku (zkusím opravit a uvidíme)- luminiscenční bude celý ciferník mimo indexů a ručiček- nožičky ze spodu zaoblím, shora bych je chtěl nechat takto (odkoukané a pohodlné z Precista PRS 9)- plošku na konci ručiček zkusím předělat také na šestiúhelník Co na to říkají ostatní (třeba i jen potencielní) zájemci? Upraveno 20. října 2012 uživatelem Vit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 20. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2012 (upraveno) ajaj.. ten cifernik vidim ako showstopper. ma to mat sandwich dial inak to je sito na zaujemcov. A kludne by som isiel do rimskej dvanastky a indexov, alebo namiesto dvanastky trojuholnik tvoreny trojicou tych sestuholnikov, a 3-6-9 vyseknuta ciara.. alebo nejaky california nieco. full lume dial to je 1:100. ale ked uz negativny dial, tak pouzi namiesto tych sesthranov skutocne skrutky trciace z cifernika. teda ich hlavy. to by mohlo zaujimavo vyzerat. alebo rovno take ako su na lunete, resp "fejky", len neviem kolko mas miesta na vysku, ten 6hran v hlave je asi dost hlboky. s tou korunkou neviem, kto to pouziva. AP? Hublot? Paul Picot? edit: k tej CATII. ked chces aby to ludia chceli, musi sa im to pacit. Musis im to doslova predat. Toto je uroven vystupu tak okolo r.1996. Nehodnotim obsah, ale napr. takto vizualizovane SEIKO TUNA by otocili niekomu aj zaludok. + Ber to tak ze sa pod to podpisujes /v tvojom pripade doslova/. Otazka znie - je to to najlepsie co dokazes? Odpovedat nemusis Moju kritiku neber osobne, chcem veci pomoct Upraveno 20. října 2012 uživatelem instant Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se