tiktaktiktak Odesláno 24. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2008 A kde jsou ty slavné SEIKO co strčej švýcarský hodinky do kapsy? Třeba ten jejich in-house kalibr, DS a tak? Tve reakce jsou prinejmensim zajimave, jelikoz AP, CV, JLC atd. do vesmiru taky nikdo nebral a presto chces rict, ze jsou jejich in house kalibry horsi, nez zrovna tvoje "oblibene" a predhazovane Omegy? Myslim, ze kazde hodinky maji urcite urceni a to, ze do vesmiru letala a leta spousta quartu a to i od znacek, ktere asi nestoji za tvou pozornost, protoze nejsou svycarske (respektive vyrobene Omegou ) je proste fakt, se kterym se asi budes muset smirit. Nebo jsou podle tebe spatne znacky a kalibry treba od firem jako Glashutte, Stowa, Junghans ci skvosty ala Perrelet, Zannetti atd, a on i takovy Breguet nezacinal ve Svycarsku... Tedy dle meho opovrhovanim "nesvycarskymi" znackami a kalibry (ona se taky dobre vi, ze klasicke bezne ETY nejsou po strance presnosti a spolehlivosti to uplne nejlepsi, oproti jinym kalibrum, jen jsou proste celosvetove rozsirene a glorifikovane). Tedy osobne - nevim, proc furt rejpes zrovna do Seika, ktere vyrabi slusne hodinky od ceny par stovek az po Grand Seika s kalibry podstatne prevysujici svou spolehlivosti, presnosti, komplikacemi a kvalitou celeho zpracovani diametralne svycarske "masovky" s ETou a cenove jsou rovnez take nekde jinde. Takze muj nazor a to mam Seika akorat 5tky a to nekde zahrabane v supliku a 20 let nepouzivane ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farářskej Odesláno 24. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2008 ... mimoto byly seika ve vesmíru taky. Nehádejte se, chlapi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roger Odesláno 24. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2008 To nám to zhoustlo... Dle mě je to asi takhle: Seika mám rád a mám jich pár, rozhodně víc, než strojků Omega. Ale Seiko bude pro mě vždycky jenom Seiko, protože jsou z Japonska. Samotného mě sice těší, že historie firmy sahá hluboko před první světovou, ale hodinářské podhoubí, které v té době vzniklo ve Švýcarsku, to je něco neuvěřitelného. Tak, jako kraj zaslíbený motorům ji Emilia Romagna, tak je kraj zaslíbený hodinkám ve švýcarských Alpách. Pro mě byly Omegy vždy něco jako Mercedes, trochu profláknutý, ale, promiňte, Speedmaster Professional Moonwatch, to je balzám na srdce i duši. Krásnej kalibr, na chronografy velmi decentní ciferník, skvěle čitelné ručky a ještě přídavkem příběh... Mám ještě pokračovat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tiktaktiktak Odesláno 24. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2008 To nám to zhoustlo... Dle mě je to asi takhle: Seika mám rád a mám jich pár, rozhodně víc, než strojků Omega. Ale Seiko bude pro mě vždycky jenom Seiko, protože jsou z Japonska. Samotného mě sice těší, že historie firmy sahá hluboko před první světovou, ale hodinářské podhoubí, které v té době vzniklo ve Švýcarsku, to je něco neuvěřitelného. Tak, jako kraj zaslíbený motorům ji Emilia Romagna, tak je kraj zaslíbený hodinkám ve švýcarských Alpách. Pro mě byly Omegy vždy něco jako Mercedes, trochu profláknutý, ale, promiňte, Speedmaster Professional Moonwatch, to je balzám na srdce i duši. Krásnej kalibr, na chronografy velmi decentní ciferník, skvěle čitelné ručky a ještě přídavkem příběh... Mám ještě pokračovat? Nojo, kdysi platilo, ze Mercedes je mercedes a vlak pres to nejede, dnes v dobe vrcholny globalizace je to bohuzel jen o tradici znacky, takze primer k autu, ktere je z vetsi casti vyrobene nekde v stejne v Asii a kompletovane v nemecku (i jinde) je dobry (osobne - mne by treba Lexus GS 450h vuuubec nevadil ) ikdyz je japonskej Ja se nechci hadat, jen mne stve, ze nekdo rejpe bez priciny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roger Odesláno 24. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2008 Nojo, kdysi platilo, ze Mercedes je mercedes a vlak pres to nejede, dnes v dobe vrcholny globalizace je to bohuzel jen o tradici znacky, takze primer k autu, ktere je z vetsi casti vyrobene nekde v stejne v Asii a kompletovane v nemecku (i jinde) je dobry (osobne - mne by treba Lexus GS 450h vuuubec nevadil ) ikdyz je japonskej Ja se nechci hadat, jen mne stve, ze nekdo rejpe bez priciny Blbě jsem se vyjádřil, já chtěl říct, že za komančů byl mercedes vyhlášeným zelinářským a řeznickým autem, zkrátka - kdo chtěl ukázat, že na to má, musel jezdit v Mercedesu. A stejný názor jsem měl s u Omeg. Jsi úspěšný podnikatel? No tak musíš nosit Omegy Až když jsem viděl Moonwatch, bylo všechno jinak. Je mi jedno, jestli jsou to Omega, prostě je miluju - možná bych byl radši, kdyby to byly třeba ... ... ... třeba Oris Jinak platí, že každé hodinky, které máme doma jsou super Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jivl Odesláno 24. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2008 Sorry všem, koho jsem se dotknul . Ty Seika jsem zmínil naschvál, píchnul jsem do vosího hnízda? Navrhuji smír, dokud zase někdo nenapíše, že Seika strčí Omegy (apod. značky) do kapsy..... P.S.: Není někdy lepší v milionových sériích odzkoušená ETA než podomní in-house? Pro majitele hodinek, který chce spolehlivost a jistotu? Vždyť jsou ETY s COSC! Možná nemají tu onu duši......ale jsou Swiss made................Nebijte mne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roger Odesláno 24. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2008 (upraveno) Sorry všem, koho jsem se dotknul . Ty Seika jsem zmínil naschvál, píchnul jsem do vosího hnízda? Navrhuji smír, dokud zase někdo nenapíše, že Seika strčí Omegy (apod. značky) do kapsy..... P.S.: Není někdy lepší v milionových sériích odzkoušená ETA než podomní in-house? Pro majitele hodinek, který chce spolehlivost a jistotu? Vždyť jsou ETY s COSC! Možná nemají tu onu duši......ale jsou Swiss made................Nebijte mne ......... ........ .......... Upraveno 24. ledna 2008 uživatelem Roger Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 24. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2008 já bych na to připíchnul nějaký Seika ... to by byl test http://www.novinky.cz/clanek/131559-japonc...-vlastovku.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farářskej Odesláno 24. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2008 P.S.: Není někdy lepší v milionových sériích odzkoušená ETA než podomní in-house? Pro majitele hodinek, který chce spolehlivost a jistotu? Vždyť jsou ETY s COSC! Možná nemají tu onu duši......ale jsou Swiss made................Nebijte mne Omlouvám se za off-topic, ale myslím si, že se důležitost COSC certifikace někdy začíná přeceňovat. Všichni víme, že existujou velice uznávaný hodinářský firmy, který ji zásadně nepoužívají - a na kvalitě jejich produkce to nezanechává jedinej šrám. Mimochodem, spolehlivostí a jistotou jsou už zmíněný Seika proslulý, vyber si jinej cíl ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 24. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2008 Omlouvám se za off-topic, ale myslím si, že se důležitost COSC certifikace někdy začíná přeceňovat. Všichni víme, že existujou velice uznávaný hodinářský firmy, který ji zásadně nepoužívají - a na kvalitě jejich produkce to nezanechává jedinej šrám. Mimochodem, spolehlivostí a jistotou jsou už zmíněný Seika proslulý, vyber si jinej cíl ;-) jediné co na COSC oceňuji je to,že vím co hodinky udělají pokud třeba budou ležet celou noc na dýnku ..... a o tom COSC vlastně je....... rozhodně bych malosériové hodinky nenazýval podomní in-house ...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 24. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2008 sorry, ale certifikace COSC je stejná hovadina jako certifikát řízení jakosti ISO. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MMCorsair Odesláno 25. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2008 Dlja avtomatov něvozmožno rabotať v kosme patamů što nět gravitácija. To je tedy můj názor. Sice je mi jasné, že hmotnost se kromě síly gravitační projevuje i silou setrvačnou a Coriolisovou, takže by automaty šly i v kosmu natáhnout například prudkým kýváním předloktí, ale stejně - asi by bylo praktičtější natahování ruční. Máš Safi nějaké bližší informace o těch automatech? "Weight is what you feel due to local gravity whereas mass is a constant (which is why you will weigh less on the moon and more on Jupiter even though your mass is the same). In space if I throw a lead weight at you, even though it may have minimal weight, it will still have a lot of mass and will hurt. Same with a auto watch - the mass of the rotor remains the same on earth and in space, and it is the rotational energy of that mass that spinds the rotor around." Viz http://forums.timezone.com/index.php?t=tre...ev=&reveal= "the rotation of the rotor, which powers the automatic movement, is caused by the acceleration of your wrist while you wear the watch. this effect far outweighs the gravitational acceleration due to the earth's mass. if this were not the case, automatic watches wouldn't work on earth in the first place. so the winding mechanism depends only on your wrist movement as long as other gravitational influences can be neglected, which in particular the case in free space. actually the watch would even be slightly more accurate there, since gravitational effects on the motion of the escapement and balance wheel are cancelled out." Viz http://forums.timezone.com/index.php?t=tre...ev=&reveal= Jinak zajímavý článek týkající se hodinek Omega "The Moon Watch" (na požadavek NASA to nebyly automaty): http://www.accutronservice.com/omega_speedmaster.htm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MMCorsair Odesláno 25. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2008 jojojo ne proto ze mam Fortis na zapesti ale do kosmu se nejcasreji podivala OMEGA a FORTIS. Dva bloky,dve znacky.Fortis se navic obcas nebo vicemene casteji proleti i ve stihacce a to zase Omegy ne. zdarec LONG Taky mám na ruce Fortisy - říkám si, co kdybych se "tam" někdy přece jen podíval... Zatím byly testovány z hlediska přetížení, a to na řetízkovém kolotoči (centrifuga v okolí není), a vydržely!!! Jinak jeden odkaz na Fortis Official Cosmonauts http://forums.watchuseek.com/archive/index.php/t-24563.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 25. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2008 Ja si ze stejneho duvodu ted objednal jedny G-Shocky, ktere patrily mezi jedny z nejoblibenejsich hodinek kosmonautu na zacatku 90. let. Sami jiste uznate, ze Casio se do vesmiru podivalo nejcasteji, z cehoz pravem usuzuji, ze to je svetova spicka, coz napriklad dokazuje i vetsina ceskych hodinarstvi, kde nejaka ta Casia jsou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pekos Odesláno 25. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2008 (upraveno) Ja si ze stejneho duvodu ted objednal jedny G-Shocky, ktere patrily mezi jedny z nejoblibenejsich hodinek kosmonautu na zacatku 90. let. Sami jiste uznate, ze Casio se do vesmiru podivalo nejcasteji, z cehoz pravem usuzuji, ze to je svetova spicka, coz napriklad dokazuje i vetsina ceskych hodinarstvi, kde nejaka ta Casia jsou. Tak jestli je Casio světová špička, to jsme potom špičkoví všichni! Jako bys napsal, že KIA je světová špička v automobilovém průmyslu. Sorry, ale to je můj názor. Jestli to měl být vtip, tak se omlouvám za nepochopení. Upraveno 25. ledna 2008 uživatelem Pekos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobr Odesláno 25. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2008 Tak jestli je Casio světová špička, to jsme potom špičkoví všichni! Tak co se týče objemu prodeje určitě - s tím asi moc polemizovat nejde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jivl Odesláno 25. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2008 A taky bude špička mezi výrobci hodinek ve znečištění životního prostředí plasty Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 25. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2008 Tak co se týče objemu prodeje určitě - s tím asi moc polemizovat nejde. Presne tak. Prodavaji nejvice hodinek a maji vybornou povest. Nemusi ani pouzivat zadne slogany jako "space watch" ci "certifikovano pro NASA". Nebo z druhe strany "nejpraktictejsi hodinky pro vojaky". Jsou snad lepsi meritka kvality? Nikdo mi nenamluvi, ze by slogan "delame nejdrazsi hodinky na svete" byl o kvalite. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vito Odesláno 25. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2008 No, no, no, pánové. Nebuďte zase tak ortodoxně nekritičtí. Co se týče konkrétně G-Shocků, musím s afrikabem souhlasit. Jsou to pro určitý druh použití velmi dobré hodinky, ne-li pro tento druh použití nejlepší. Jsou samozřejmě plastové, většinou obludné a určitě to nejsou žádné hladké oblekovky. Nicméně, jsou vyzkoušeně téměř nezničitelné, přiměřeně přesné a s velkým servisem informací. Pokud tohle od hodinek požadujete, pak je Casio špička. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pekos Odesláno 25. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2008 (upraveno) Tak co se týče objemu prodeje určitě - s tím asi moc polemizovat nejde. Tak má napsat špička v objemu. Jestli je to pro někoho směrodatné, tak potom ano. U mě to má opačný efekt. Upraveno 25. ledna 2008 uživatelem Pekos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se