Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chcem si kúpiť hodinky s Unitasom a momentálne riešim dilemu medzi Steihart Nav B-Uhr II 44 a Kemmner Fliegeruhr Typ "A". Páčia sa mi oboje, trochu viac Steinhart, ale Kemmner má 42mm, čo mi trochu viac vyhovuje pre moju malú 17 cm ruku. Cena je zhruba rovnaká. Povedzte mi prosím nejaké za a proti. Ďakujem.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Nie. Len niečo málo na uhrforum.de

tak pozor na servis v dlouhodobějším plánu, ony i součástky u "normálních" firem jsou po pár letech problém, natož u fiktivních brandů?

Odesláno

Tak já napíšu vlastní zkušenost při komunikaci s Rolandem- týden jsme si vyměňovali maily a ladili finální podobu hodinek (chtěl jsem unitas 6498, broušené pouzdro, sterilní cifr). Vše bylo ok, doladili jsme je do posledního detailu, já jsem je přes mail objednal a Roland odpověděl, že to bude trvat zhruba 14dní kvůli broušení pouzdra. Dva týdny uběhly a nic. Napsal jsem mail a nic. Po dalším týdnu se ozval, že tedy už je dávají dohromady a že za 3-4 dny budou hotové. A pak už se neozval. Po dalších 14dnech jsem ho zkusil zkontaktovat z jiného mailu a odpověděl hned- vylezlo z něj nakonec, že celobroušené pouzdro udělat nemůže, jelikož ho dodává exkluzivně pro Tourby watches. No byl jsme hodně na...nej, že mě takhle tahal za nos. Každopádně kdybych nechtěl broušené pouzdro, tak by asi nebyl problém.

Já osobně bych ale určitě šel do Steinhartů- jednoduše přes kubsona, záruka a pozdější servis bez problémů. A ty jejich broušený pouzdra mají prostě kouzlo. A myslím, že i těch 44mm zvládneš, ta velikost zkrátka k B-Uhren prostě patří

Návštěvník Zmizík
Odesláno (upraveno)

Edit. Nic nic nic, jen kecy ohledně potřeby servisu na Unitas.

Upraveno uživatelem Zmizík
Odesláno

Edit. Nic nic nic, jen kecy ohledně potřeby servisu na Unitas.

hodzinky nejsou jenom strojek, časem je třeba utopíš,, je potřeba nový cifr, nebo ručky, páč nesvítí, nebo jenom pitomé těsnění, nebo se rozbije sklíčko? a garážová firma už nemusí existovat a s ní ani dostupné náhradní díly.

Návštěvník Zmizík
Odesláno (upraveno)

A no jo, ale člověk taky potřebuje bejt občas trochu střelec... To nic nemění na tom, že ty Kemr jsou hnusný jak prĐel.

Upraveno uživatelem Zmizík
Odesláno

Ani jedny nemám šancu vidieť naživo ...

Steinhart určitě ano. Chronoshop ti je pošle a když je vybalíš z krabice, dáš na ruku a nebudou se ti líbit,pošleš je prostě zase zpět. Bude tě to stát jenom poštovný. Kubson ti poté samozřejmě pošle peníze zpátky na účet. Na Fiobance, kterou pro tyhle účely Chronoshop má, je to bez poplatků.Takže jdeš do minimálního rizika. Ale jak tu už někdo psal....44mm k flígrům prostě patří.. :smile_anim:

Odesláno

Za mně Steinhart,hezčí korunka,navíc si můžeš požádat jestli chceš diamantovou nebo cibulku,modřené ručky,něco z toho asi půjde dohodnout i u zmíněných hodinek ale nevím jak dlouho by jsi musel čekat a jestli by to nedopadlo jak již bylo výše psáno,luneta je širší,čili to opticky zmenšuje a ty dva milimetry se stratí. V neposlední řadě jak psal Kubson,výhoda případného servisu téměř za rohem s bleskovou rychlosti jak je Chronoshop známej.

Odesláno

44mm a 17cm ruka je prostě moc, zvlášť tech 44mm bez otočné lunety. Nevím, kde se bere názor, že tyhle hodinky mají být velké, když originál předloha měla 38mm ? Nebo si to špatně pamatuju?

Odesláno

Tých 42mm, čo má Kemmner, je pre mňa optimálnych - všetky hodiny čo mám, majú max 42 a mám pocit, že niečo naviac (aj keď len 2mm) by bolo už vela. Preto tá úvaha medzi týmito hodinkami. Ak by mali štajny menší priemer, vôbec nerozmýšľam.

to misoo: Ďakujem za ponuku. Som z Nitry a do BA chodím len občas, ale určite by som to využil na nejaké stretko. Napíšem ti ak by som plánoval cestu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...