Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

už dlouhou dobu se mi líbí hodinky alá "Bond", tak jsem se rozhoupal, že bych si je chtěl koupit, ale nemůžu se tak úplně rozhodnout které.

Líbí se mi 232.30.42.21.01.001 nebo 2201.50.00. Byl jsem se na ně podívat v obchodě v Praze a mám pocit,že mi ještě prodavač nabízel 212.30.41.20.03.001.

Chtěl bych se zeptat, jestli mezi prvními 2 hodinkami je nějaký velký rozdíl v technice, který je znatelný, nebo je to jedno, které si vyberu a spíše mám vybírat podle toho, které se mi více líbí?

Děkuji.

Odesláno

Například je mezi nimi rozdíl v kalibrech, jimiž jsou osazeny. Jedny mají 8500, druhé 2500. Jak velký je to rozdíl ti jistě poradí místní Omega znalci.

Odesláno (upraveno)

Stroj 8500 je kompletně postavený in-house od Omegy,zatím co 2500 je přestavěná Eta s coaxiálem.Cennější je rozhodně in-house,což už rozpoznáš cenou.Je to nejnovější model Planet Ocean a jestli hodláš investovat do něj rozhodně se vyplatí.Ten model s 2500 se už nevyrábí a nelze u Omegy ani obědnat,takže se doprodávají skladové zásoby.Což se týká přesnosti a spolehlivosti,jsou na tom oba modely velmi podobně.Ty třetí v nabídce jsou klasický bondovky o třídu níž než Planet Oceany,dělaly se i baterkáče ale jejich výroba už taktéž skončila.Kdybych měl vybírat z těchto tří,rozhodně beru ty s 8500 in-housem,potom 2500,potom bondovky.Ještě se musíš rozhodnout podle rozměru Tvé ruky,oba první modely se dělají 42 nebo 45,5 mm,ten třetí 41 v chronu 42mm.Sám mám PO Big Size a jsem velmi spokojen :smile_anim: , dělají se ještě v menších rozměrech ,ale o těch se rozepisovat nebudu,jsou většinou pro dámy.U prvních dvou modelů si povšimni i rozdíl výšky pouzdra,které je způsobeno právě použitím jiného stroje.Jak velký máš průměr zápěstí?

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Mám malé zápěstí,takže pro mě spíše ty modely 41 a 42mm, zkoušel jsem si modré 41mm a ty nejnovější s 8500 v rozměru 42mm.

Odesláno (upraveno)

Mám malé zápěstí,takže pro mě spíše ty modely 41 a 42mm, zkoušel jsem si modré 41mm a ty nejnovější s 8500 v rozměru 42mm.

A zkoušel jsi Big Size?Ono to u nich funguje tak trochu jinak,vypadaj skvěle i když jsou Ti velký.Každopádně rozměr 42 maj moje druhý kukačky a nevadí že jsou malý :D.Jestli jsi rozhodlej vyklopit prašule a fakt Tě zajímají jen tachnický detaily,ber 8500 PO,jen vyzkoušej i Big Size no a ještě se musíš rozhodnout jakou verzi vezmeš.Když začnem u řemenů,tak ber na tahu!Ten je nejdražší dokupovat.No a pak verze indexů a td.

Odesláno

Docela mě překvapuje to, že toho asi o Omegách moc nevíš a přesto vybíráš hodinky v řádech několika desítek tisíc korun. Rada ode mě je tedy pořádně si prostudovat Omega téma zde na fóru, případně i na jiných stránkách a až pak se rozhodovat. Přeci jenom si to tyto hodinky zaslouží. Ve všech třech typech jsou totiž značné rozdíly a to nejen v kalibrech, ale i stylu, tvaru pouzdra, apod. Jak už psal kolega přede mnou- první dva modely se designově zas až tak neliší, velký rozdíl je ale v kalibru. Třetí model už se liší zásadně. Proto si musíš ujasnit co chceš, kolik chceš do nich investovat, zdali chceš nové nebo ti nevadí koupit nošené, atd. Já osobně jsem si toto dilema prošel a vlastně i procházím- pořídil jsem si Seamaster Profesional a někdy v daleké budoucnosti bych je chtěl doplnit i o Planet Oceany.

Odesláno

Stroj 8500 je kompletně postavený in-house od Omegy.Cennější je rozhodně in-house,což už rozpoznáš cenou.Je to nejnovější model Planet Ocean a jestli hodláš investovat do něj rozhodně se vyplatí.

Já bych jen upřesnil, že ještě novější in-house strojek je 9300 který má navíc oproti 8500 použity lepší materiály (setrvačka s křemíku) a rhodiový rotor. Z toho pramení i záruka 4 roky.

Odesláno (upraveno)

Já bych jen upřesnil, že ještě novější in-house strojek je 9300 který má navíc oproti 8500 použity lepší materiály (setrvačka s křemíku) a rhodiový rotor. Z toho pramení i záruka 4 roky.

Kolega má svým způsobem pravdu,bohužel model,který udávaný stroj obsahuje není předmětem výběru. :sad01_anim:

Odesláno

Ale di... Moje 8500ka v PO má křemík a záruku 4 roky:-)... Rozdíl je v tom, že 9300 je chrono...

Odesláno

Docela mě překvapuje to, že toho asi o Omegách moc nevíš a přesto vybíráš hodinky v řádech několika desítek tisíc korun. Rada ode mě je tedy pořádně si prostudovat Omega téma zde na fóru, případně i na jiných stránkách a až pak se rozhodovat. Přeci jenom si to tyto hodinky zaslouží. Ve všech třech typech jsou totiž značné rozdíly a to nejen v kalibrech, ale i stylu, tvaru pouzdra, apod. Jak už psal kolega přede mnou- první dva modely se designově zas až tak neliší, velký rozdíl je ale v kalibru. Třetí model už se liší zásadně. Proto si musíš ujasnit co chceš, kolik chceš do nich investovat, zdali chceš nové nebo ti nevadí koupit nošené, atd. Já osobně jsem si toto dilema prošel a vlastně i procházím- pořídil jsem si Seamaster Profesional a někdy v daleké budoucnosti bych je chtěl doplnit i o Planet Oceany.

Jsem rozhodnutý, že bych si chtěl koupit nové. A zatím vede více první typ než druhý napsaný typ :-)

Odesláno

Nemám ani v najmenšom ten pocit, že by kaliber 9300 bol novší - vyvíjaný bol súčasne s 8500, pri 9300 aj pri 8500 je použitý kremíkový nepokoj (Si14), použitý materiál je pri oboch rovnaký, rotor ani náhodou nie je z rhódia, ale je ním pokovený (rovnako aj ručičky, vonkajšia časť idexov, väčšina súčiastok mechanizmu ... Záruka 4 roky sa vzťahuje tak na 8500 aj na 9300 kaliber, je daná práve použitím kremíkového nepokoja (Si14) ...

Odesláno

Docela mě překvapuje to, že toho asi o Omegách moc nevíš a přesto vybíráš hodinky v řádech několika desítek tisíc korun.

ja bych se tak neukvapoval se zavery - ja jsem taky hodne implusive shopper, ktery si koupil SM 300 jen proto, ze se mi libily, aniz bych vedel, co v nich je presne za stroj... :-)

Odesláno

Ja si kopil svy prvni SMP taky ciste pac se mi libily, aniz bych je kdy videl nazivo a o kalibru jsem slysel jen v souvislosti se zbranemi. Chronomag jsem objevil az jsem je mel, a taky jsem to prezil a mam je dosud, jsou to srdcovky, vic nez PO.

Vidim ze mas rozum, Xl PO bych na 16.5 zapesti vazne nevesel... jdi do coaxialnich SMP ve 42mm max, novy PO uz jsou tlusty sudy.

Odesláno

Nemám ani v najmenšom ten pocit, že by kaliber 9300 bol novší - vyvíjaný bol súčasne s 8500, pri 9300 aj pri 8500 je použitý kremíkový nepokoj (Si14), použitý materiál je pri oboch rovnaký, rotor ani náhodou nie je z rhódia, ale je ním pokovený (rovnako aj ručičky, vonkajšia časť idexov, väčšina súčiastok mechanizmu ... Záruka 4 roky sa vzťahuje tak na 8500 aj na 9300 kaliber, je daná práve použitím kremíkového nepokoja (Si14) ...

Kalibr 8500 se začal používat v roce 2007 a 9300 v roce 2011. Pravdu ale máš s tím křemíkem, nicméně mi u Dušáka jako jednu z výhod nového movementu uváděli tu 4 letou záruku oproti strojku 8500 které mi vysvětlili použitím jiných materiálů právě včetně Rhodia. S tím rotorem nevím přesně, uvádí se na webu, jak rhodium,tak i potažení rhodiem a kombinace rhodia s mosazí (o jakou kombinaci ale šlo jsem nevyčetl). Takže asi u Dušáka došlo k jisté nepřesnosti kterou jsem použil i já.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...