Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravím vás. Řeším otázku prvních hodinek, které mě budou moci slušně reprezentovat a budu z nich mít radost a potěšení. Doposud jsem měl vždy outdorové Casia, nebo Suunto. Jelikož takové hodinky mi byly nejblíže :-). Nyní jsem přes bazoš koupil mechnické Prim Sport a začínají se mi líbit. původně jsem nechtěl investovat, tak proto jsem koupil takové laciné. Teď si ale říkám, proč neinvestovat do rozumné věc,i která cenu jen tak neztratí. Zajímal by mě váš názor na " životnost" (zvoleno nevhodné slovo ) :-) hodinek známých značek Breitling, Omega, Tag .... jaká je cena servisu, jak často je potřeba servis provádět. Ztráta ceny hodinek a zhodnocení .Děkuji za vaše názory.

Upraveno uživatelem lrmaty
Odesláno

Investice do hodinek je nesmysl - pokud nejde napr. o nektere modely Rolex, nebo nektere raritni kusy Heute Horologie nebo solitery. Ostatni ztraci na hodnote vzdy. Cena servisu a doba servisu je u ruznych modelu ruzna - nelze pausalizovat.

Odesláno

Děkuji za odpovědi, jak se dostanu k hodinkám a k typům které by neztrácely hodnotu? Jenoduše jak budu vědět, že ten či onen neprodává předražené nějaký nástřel cen :-). Vím možná chci nemožné, co mohu získat časem, ale proč řešit něco co je někde vyřešeno.

Pravidelně koukám na aukro, bazoš atd. ale potřebuji se orientovat....

Jinak odkazy prostuduji a uvidím. Díky zobák :-))

Odesláno (upraveno)

Hele, ty se jako zobak k zadnym hodinkam nedostanes, nemas o tom ani poneti a uz chces nakupovat a investovat. Nikdy se nedozvis nastrel cen, ani rady, zda je neco predrazene nebo ne, neodhadnes dobrou cenu, nepoznas original od fejku, upravy, modifikace, cenny kousek, skladacky, pseudodrahe kousky, apod.. Neexistuje instantni navod "jak byt uspesny pri investovani do hodinek". Takze vitej na foru, cti a pozoruj, utvor si vlastni nazor a za par let (mozna) uz se v tom trochu vyznas.

Mazák!

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno

Pokud se z tebe stane chronomagor, otázky servisu apod. asi nikdy nebudeš řešit. I když i já mám dnes dvoje "věčný" hodinky, o kterých tvrdím, že jsou dobrá investice a že zůstanou.

Odesláno

Hele, ty se jako zobak k zadnym hodinkam nedostanes, nemas o tom ani poneti a uz chces nakupovat a investovat. Nikdy se nedozvis nastrel cen, ani rady, zda je neco predrazene nebo ne, neodhadnes dobrou cenu, nepoznas original od fejku, upravy, modifikace, cenny kousek, skladacky, pseudodrahe kousky, apod.. Neexistuje instantni navod "jak byt uspesny pri investovani do hodinek". Takze vitej na foru, cti a pozoruj, utvor si vlastni nazor a za par let (mozna) uz se v tom trochu vyznas.

Mazák!

koukám že mě čeká pěkná řádka zajímavých let. A mooc děkuji za radu nad zlato.

Odesláno

Musel by jsi jít cestou limitky a značky IWC, Panerai, Rolex například... počáteční investice bude značná a pokud to nebude nějaký vzácný typ či limitka tak to kupní cenu nepřekročí... což ale teď asi ani neodhadneš... spíš v rámci 20-30 let budou mít hodinky pořád slušnou cenu, ale nikdy to podle mě nepřevýší kupní cenu

Odesláno

asi takhle, maladý chlapče.... pokud začneš hned zpočátku chtít investovat do hodinek kvůli pomyslnému zhodnocení svých investic, staneš se pro některé "obchodníky" dobrá kafka, pak se několikrát spálíš, poučíš, uklidníš a pak se po nějakém čase, pokud tě to mezitím neodradí, do problematiky dostaneš hlouběji - a to pak může být o něčem jiném;

nicméně rada zní: začínej pomalu, uživej si prostředí fóra, kde se můžeš dostat k určitým hodinkám, o které bys normálně ani nezavadil, vytvoříš si svůj přehled, některý kousky si ošaháš, pak je zase bez obav můžeš pustit dál, a koukat se po jiných, ale není to tady o kšeftě - je to o radosti, sbírání zkušeností a užívání si tikotu nejůžasnějších mechanických výtvorů, co člověk dokáže...

:rolleyes:

tož asi tak

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...