Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Konecne dnes prisli, cakal som od zaciatku roka v ramci predobjednavky! Limitka 120ks (plus 40ks cierna verzia) a volnych je uz len par kuskov.

46mm diameter, ETA, vintage klenuty zafir s vnutornym AR, 200m WR, 28mm lug size co je charakteristicke pre vsetky VintageVDB hodinky. Okrem "isofrane like" gumeneho remena mam tmavohnedy kozeny a spolu 3 spony, vsetko 28mm, ziadne zuzenie, ale rovnaka sirka po celej dlzke remenov.

Korunka je skrutkovacia, indexy kovove, cele telo je sand blastovane, akurat indexy na lunete su lestene. Lumi nie je ziadny reflektor, ale postacuje....

Mal som obavu co sa tyka sirokeho remena, ale uplne zbytocne, nosia sa fantasticky pohodlne, gumeny remen je makky a kvalitny.... uvidime, kolko mi vydrzia, zatial som nadseny :)

Tato znacka ma popularitu najma v nemecku, specializuju sa na hand made modely, priemerna cena 4000-5000 EUR a pouzitie strojcekov ako Rolex, JLC a ine fajnovosti. Firma vydala minuly rok prvy seriovy model v naklade 200ks s oznacenim VintageVDB 2011 ktory je uz takmer cely rozpredany, a toto je ich druhy seriovy pocin. Okrem sand blasted prevedenia a cierneho PVD vyrobili aj 5ks bronzovych (rozpredane). AK by niekoho zaujimala cena, 1090 EUR s kozenym remenom. Box je paradny kozeny.

par rychlocvakov s mobilom.... neskor mozno nafotim lepsie.

post-13937-094081300 1354027782.jpg

post-13937-031160400 1354027788.jpg

post-13937-000027800 1354027796.jpg

post-13937-068295900 1354027800.jpg

post-13937-062159500 1354027806.jpg

post-13937-034545100 1354027812.jpg

post-13937-003522600 1354027818.jpg

post-13937-057396300 1354027823.jpg

post-13937-004644200 1354027829.jpg

post-13937-011754600 1354027835.jpg

post-13937-067511800 1354027840.jpg

Upraveno uživatelem vrcan
Odesláno

Asi se nebudou líbit každému, ale pro mě je to bomba. Nádhera, řekl bych, že velikost v dnešní době akorát, ten svítící bobek na dvanáctce, no to je síla. De facto absence nožek umožňuje asi příjemný posez na ruce, i když rozměry pouzdra jsou nad běžnou velikostí. Bohužel, i když vím, že by to bylo rušivé, nemohu hodinky bez datumovky. ale tady bych snad udělal výjimku. Gratuluji

Odesláno

Pěkný macek.

Čím je chráněna ta lumi na 12 (v lunetě)?

asi nicim, je to IMO kvapka epoxidu obsahujuca lumi zmes. Nepredpoklada sa, ze by sa pouzivali na potapanie, alebo hrubu pracu, nie su to klasicke tool watche.

Pěkný-jen bych měl strach o sklíčko

ani nie, je safirove a dost hrube. Ale ak by sa nieco stalo, ani by mi do asi nevadilo a zaexperimentoval by som s na mieru urobenym plexi 10mm.

Sucasny safir je ale genialny, proste vintage domed, cize nie len zaobleny, ale aj vypukly ako boli plexi na starych hodinkach.

Asi se nebudou líbit každému, ale pro mě je to bomba. Nádhera, řekl bych, že velikost v dnešní době akorát, ten svítící bobek na dvanáctce, no to je síla. De facto absence nožek umožňuje asi příjemný posez na ruce, i když rozměry pouzdra jsou nad běžnou velikostí. Bohužel, i když vím, že by to bylo rušivé, nemohu hodinky bez datumovky. ale tady bych snad udělal výjimku. Gratuluji

Diky, som rad ze sa aspon niekomu pacia :) Velkost je sice na mojom maxime, ale pomer diameter versus sirka remena ich opticky robi mensimi. Datum... ano, aj mne chyba, mohli ho kludne dat na 3 alebo 6, len nie preboha na 4:30.

Sedia fantasticky na ruke, a poloha korunky na 12 zabezpeci, ze nikde netlacia, k comu tiez prispievaju zkosene hrany na bokoch.

Zatial ako jedine minus hodnotim lumi, je priemerna.

Gumeny remen je tiez super, je to novinka z produkcie vyrobcu, doteraz boli vsetky vdb hodinky zasadne na kozi alebo kanvase.

Tento vyrobca pratri ku tym, ktori neudavaju vodotesnost na web stranke ani v ziadnych materialoch, akurat na dynku je uvedene 20ATM/200m. A posledna zaujimavost - model mal povodne mat ETU s frekvenciou 36000, co ma velmi lakalo, nie je moc hodiniek pouzivajucich takuto vysoku frekvenciu a lakalo ma to. Avsak nakoniec to zmenili na klasicku 2824 a sekundovka ide aj tak dostatocne plynulo :)

Návštěvník cecil
Odesláno

neprodejné bych neřeknul,spíšespecifické a né pro každého :smile_anim: ,gratuluji opět velmi zajímavé divery.

Odesláno

su tak skarede ze su az pekne... :smile_anim: zaujimavy retro-moderny dizajn. jedine to logo mi pride take volake nehodinkove... inac supr, enjoy! ;)

Odesláno

Logo sa mi paci, majitel firmy ho ma vytetovane na ruke :)

Dynko nafotim pri najblizsom foteni, je obycajne, akurat vygravirovane logo VDB, seriove cislo, vodotesnost.

Hodinky vdaka povrchovej uprave posobia uplne ako titanove.

Paci sa mi, ze cifernik je utopeny hlboko pod sklom, cize to posobi tak plasticky a nie plocho.

Mam ich stale na tej gume, kozu som este neskusal. Sedia fantasticky na ruke co musim zopakovat, je to uplne iny pocit mat 28mm remen, ani neviem ze ich na ruke mam, aj vdaka super ergonomii spodnej casti so zaoblenymi hranami a nozickami ktore su zahnute dolu. Pri gumenom remeni opravujem udaj o rozmere - je to 28mm remen ale na spone aj spona samotna je to 26mm. Kozene su ale vsetko 28/28.

Neviem preco, ale mam pri nich podobny pocit ako pri beckach avengeroch, superoceanoch a coltoch, taky podobny feeling z tej lunety, ako by som mal ist objavovat atlantidu :) Robia mi veeelku radost, uvidime ako dlho, ale mozno som nasiel to prave orechove pre mna :)

Odesláno

naozaj nie pre kazdeho. Mne sa pacia. Najma to zrazenie smerom ku remenu a korunka je cool. Vzdy sa mi paci ked remen zachadza do/pod puzdra..napr. HELSON...potom ani pripadny mesh neposobi rusivo.

Odesláno

Ruku ma na ne kazdy, tie lugs nie nadarmo su skosene smerom nadol dost vyrazne, je to vyslovene urobene aby dobre sedeli aj na tensej ruke, sam majitel a zakladatel firmy (a aj jeho kumpani) su chlapici s tensimi rukami, Stephan ma ruku myslim okolo 17cm ak nie menej. Prvy model mal diameter 43 a lug to lug 53mm, tento ma lug to lug 54mm. Diameter je 46 ale to je len luneta, telo ma 42mm na sirku.

NIGHT vystihol si charakter indexov na lunete, a ja ze co mi to pripomina :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...