Přejít na obsah

Poljot alarm clock ?Amphibia? - Caliber 2612.1

Doporučené příspěvky

Návštěvník tolja
Odesláno
vzhledove jsou uzasny, mate s nimi nekdo zkusenost, prip. zkusenost s 2612.1?

diky

popis zde:http://www.poljot24.de/en/pd-7842320.htm?categoryId=5

Zkušenost s tímto kalibrem nemám.Naživo je můžeš vidět v Praze,mají i kamennou prodejnu http://www.tophodinky.cz/2612141142342-pol...odinky-354.html

Pokud Ti přijdou na fotce úžasný,tak skutečnost Tě mile překvapí =)

Zajímavá,i když dost přebraná nabídka poljotů je tady http://www.azwatch.cz/katalog/poljot

Odesláno

myslím že je má YPO, doporučuju koupit u kampmana, mám pocit že je před odesláním kontroluje, což bych vzhledem ke kvalitě výstupní kontroly soudruhů ze sovětského svazu doporučoval... a ten budík - nevím jestli je schopen někoho vzbudit :)

Odesláno
myslím že je má YPO, doporučuju koupit u kampmana, mám pocit že je před odesláním kontroluje, což bych vzhledem ke kvalitě výstupní kontroly soudruhů ze sovětského svazu doporučoval... a ten budík - nevím jestli je schopen někoho vzbudit :)

s tim buzenim souhlasim, rikal jsem si vsak, ze by ta budikova rucka sla pouzit jen k oznaceni pozice velky nebo maly a mit tak jednoduchy "stopky"

Odesláno
Mám tento kalibr v Poljotech, naprosto bez problémů, přesnost bez nějaké velké regulace se pohybuje cca +10 s/den.

poradte prosim jeste, jak funguje nastavovani budiku? lze povytahnout korunku a umistit budikovou rucku nekam jen pro orientaci, aniz bych nastavil "zvoneni"?

Odesláno
Mám tento kalibr v Poljotech, naprosto bez problémů, přesnost bez nějaké velké regulace se pohybuje cca +10 s/den.

poradte prosim jeste, jak funguje nastavovani budiku? lze povytahnout korunku a umistit budikovou rucku nekam jen pro orientaci, aniz bych nastavil "zvoneni"?

Horní korunkou se bez povytažení budík natahuje, pokud ji vytáhneš, nastavuješ ručku.

• po 3 týdnech...
Odesláno
vzhledove jsou uzasny, mate s nimi nekdo zkusenost

Zkušenost nemám (koupil jsem před týdnem jedny dřevní poljoty s budíčkem a teď jsou u hodináře), ale vzhledově mě docela oslovujou tyhle:

http://www.rugift.com/watches/poljot-aviat...12-1225816a.htm

Oproti Amphibian mají číselník s menšími minutovými čísly (terminologie je moje sylná stránka :)), což mi připadne méně rušivé a přehlednější. Oceňuji, že budíčková ručička má vlastní číselník dělený po čtvrthodinách. Přesnost zvonění bude určitě plus mínus autobus, ale při pečlivém osazení ručiček by se mohlo aspoň na těch čtvrthodinách dosáhnout přesnosti zvonění na minuty... a to ty Amphibian nemají. U těch, na které se odkazuji, ovšem není jasné, zda mají také šroubovací korunky.

Odesláno
JJ,

i kdyz bych svoje nemenil, tak musim rict, ze se mi libi. Skoda jen tech 5ti ATM, nejspis nebudou mit sroubovaci korunky :(

Mně se ty Amphibian taky líbí, uvažoval jsem o nich, ale nakonec jsem si koupil 24-hodinové Aviator (brutální, ale člověk si zvykne :)) a pak ty dřevní s budíčkem, odhadem 70./80. léta, ale elegantní. Akorát jsem čekal, že budíček bude na ruce trochu víc vibrovat. Ale naučit se to vnímat je taky věc zvyku. Jaký kravál dělají ty Amphibian?

Odesláno

Kravál :) asi takto:

- vrčí kolem 1/4 minuty

- spolehlivě vzbudí na nočním stolku (pokud jsou navíc na dřevu, nebo něčem co trochu rezonuje, tak to je "rachot")

- na ruce je slyším, pokud nemám zimní bundu

- nebudou slyšet na rušný ulici a v silnějším větru (třeba na běžkách v Jizerkách)

- u vibrací jsem zjistil, že vnímání hodně záleží na tom, jak je ruka zatížená, např. při sportu (třeba ty běžky) jsem ho nezaregistroval vůbec, jinak ale docela jo

- ta budíková ručička má ještě jednu náramnou funkci: aniž natáhneš budík, můžeš ji na ciferníku umístit kam chceš a máš tak vlastně otočnou lunetu

Odesláno
- u vibrací jsem zjistil, že vnímání hodně záleží na tom, jak je ruka zatížená, např. při sportu (třeba ty běžky) jsem ho nezaregistroval vůbec, jinak ale docela jo

- ta budíková ručička má ještě jednu náramnou funkci: aniž natáhneš budík, můžeš ji na ciferníku umístit kam chceš a máš tak vlastně otočnou lunetu

Dík za zkušenosti, v pátek si jdu pro ty svoje, tak budu vrčet, kde to půjde :) a jsem zvědav, jestli si časem vycvičím citlivost na brnění. To s tou ručičkou-lunetou mě nenapadlo, dík za tip! Да здравствует Полет!

Odesláno
Dík za zkušenosti, v pátek si jdu pro ty svoje, tak budu vrčet, kde to půjde :) a jsem zvědav, jestli si časem vycvičím citlivost na brnění. To s tou ručičkou-lunetou mě nenapadlo, dík za tip! Да здравствует Полет!

Tak ať ti dobře slouží!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...