Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobry den,

od prvni navstevy zde na chronoforu jsem uplne zmenil pohled na hodinky a momentalne jsem uplne ve slepe ulicce co se tyce vyberu, proto bych Vas chtel poprosit o pomoc pri vyberu noveho kusu zeleza na ruku.

- cena max do 12000 Kc

- nejspise mechanickej strojecek

- kazdodenni noseni

- kovovy tah ( neni podminkou )

-vodotestnnost nim 10 atm

-safirove sklicko

Ja osobne jsem vybrat tyhle http://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/tissot/prs516-automatic/sport/8788-tissot-prs516-automatic-t044-430-26-051-00.htm , sice se mi libi o kousek vice chronometr ale i tyhle hodinky jsou dostacujici a libive. Spise mi jde oto abych tech 12000 aspon nejak rozume i vestoval a nekoupil nejakej smejd. Predem Vam vsem dekuji za snahu mi pomoct...

Odesláno

Tissoty tu nejsou moc populární, no já na ně nedám dopustit. S kvalitou problém nemají. Dvanáct tisíc už je částka, za kterou se dá něco pořídit, ať něco od Seika, nebo německé značky z Chronoshopu. Nebo mrkni do sekce prodám, např. nové Tissot PRS 516 auto Valjoux, nebo universály s vyšší WR za luxusní cenu - Glycine Lagunare.

Odesláno

V chronu toho je v prodejním vlákně hafo - jak ti psal kolega přede mnou

toto - http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/55824-tissot-prs-516-auto-valjoux-nove/

nebo aviator 42mm či hamilton x wind.

Ani jedněma nešlápneš vedle a cenou ( svým stropem ) se do toho skoro vejdeš.

Odesláno

Tak ptoc se lidem tady ty Tissoty nezamlouvaj, nejsou buhvi jak krasne ale kazdej ma jinej vkus. Seiky bych asi nechtel i kdyz nerikam ze nejsou nektere modely pekny ale nejak mam zafixovane ze kvalita hodinek lezi v Evrope. Spis mi tady slo oto aby mi nekdo doporucil adekvatni nahradu k tem Tissotum PRS 516 auto.

Odesláno

Mate nekdo zkusenost se znackou Golana advanced pro 200-2. Mam moznost je koupit levne tak se ptam na reference...

mel jsem Golana Advanced 100.1. za ty prachy dost muziky. ja vubec na golanu nedam dopustit - i kdyz uz ani jedny davno nemam :)

Odesláno

Diky za nazor, ja se porad rozhoduji mezi tema Golanama advancet ad 200-2 a nebo Tissot prs 516 automat. Cenove ty golany dokazu sehnat levnejc jako ty Tissotky... Nebo pokud nekdo zna jeste neco podobneho temto 2 hodinkam budu jen rad za radu...

Návštěvník Snow
Odesláno

Zdar.

Mám několik připomínek.

I. Tissoty v Tvém první příspěvku nejsou ani náhodou chronometry. Chronometry jsou hodinky jejichž strojky jsou adjustované v několika polohách, bývá to zpravidla v pěti. Přitom je sledována odchylka, která se musí vejít do přísné normy. Následně je k hodinkám vydán jedinečný certifikát, který obsahuje výrobní číslo hodinek.

II. je nutno do nekonečna omýlat Seika a pohled do chronoshopu ? Co trochu invence ?

III. mám několik návrhů. Řada nováčků nachází zalíbení v hodinkách se stopkami, takže co třeba Certina DS Pilot Automatic Chronograph ?

Když už si u TISSOTU, mohl by si se snažit a při dávce štěstí koupit vskutku parádní verzi TISSOT Heritage PRS516 Visodate Seastar. Vyrábí se nejen s modrým, ale i s černým a bílým číselníkem.

Dál bych měl v záloze oblíbená, velmi přesná a velmi kvalitní MIDO. Jedná se o model MIDO Ocean Star Captain IV.

Nedávno jsem viděl za parádní cenu tyhle pěkné divery TITONI Cosmos King Airmaster. TITONY je ve svém segmentu hodnocena jako velmi dobrá švýcarská značka. Nebál bych se říct, že je přinejmenším rovna TIISSOTU.

A kdyby si hodně cestoval, hodily by se Ti hodinky, které se dají použít pro odečet druhého časového pásma, Jedná se o tzv.GMT funkci.

Odesláno

Tak tohle je moc fajn prispevek kterej mi udelal jeste vetsi gulas v hlave :-).To co jsi mi vybral se mi moc libi, trefil ses presne do me chute. Jinak k tem Seiko je mozne ze unich nakonec taky skoncim jen mi proste ti svycari sedej vic.

Jeste jednou ti Snow dekuji za super prispevek a me nezbyva nez jit zase hledat :-)

Odesláno

Tak tohle je moc fajn prispevek kterej mi udelal jeste vetsi gulas v hlave :-).To co jsi mi vybral se mi moc libi, trefil ses presne do me chute. Jinak k tem Seiko je mozne ze unich nakonec taky skoncim jen mi proste ti svycari sedej vic.

Jeste jednou ti Snow dekuji za super prispevek a me nezbyva nez jit zase hledat :-)

Znamená to že jsi navýšíl částku za kterou chceš pořídit hodinky?

Myslím že se s ani jedněma co postoval Snow se nevlezeš do limitu 12k.

Pouze odhadem, ceny jsem nehledal -- Mido cca 16-17k, Titoni na tahu přes 20k, Zeno kolem 20k.

Jinak kdybys navýšil častku na 20k, tak by mohl být tvůj výběr mnohem obsáhlejší.

Odesláno

Jj, koukal jsem nato... Ale trefil se mi presne do toho co bych chtel. Na cenu jsem koukal a treba ty Tissotky ( ktere tu nemate radi) se daji jeste sehnat za prijatelnej peniz. Jinak ty ostatni jak bylo psano pri trose strsti z druhe ruky.

Odesláno (upraveno)

Za tyhle peníze je podle mě jedna z nejlepších voleb Seiko Sumo z druhé ruky. Zrovna se tady jedny v prodejní sekci prodávají ( mrkni na fotky na netu, v tom prodejním vlákně se fotky moc nepovedly ) http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/55154-seiko-sumo/

260141d1266853130-sbdc001-seiko-sumo-img_0682-1500.jpg

Zdroj: http://forums.watchuseek.com/f21/post-your-jdm-seikos-366413-5.html

Upraveno uživatelem Krupkic
Odesláno

Třeba něco od Doxa nebo Cimier. Ty poslední jsou spíš jako incpirace pokud se budeš chtít i potápět.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Tak jsem to trapeni nakonec ukoncil a pujdo do tech Tissot psr 516 automat kovovej tah... Snad to neni uplne slapnuti vedle.

Upraveno uživatelem Ada46
Odesláno

Ty prvni Hamilton jsou pekny... :-) vy me tady budete tak dlouho lamat az mi praskne hlava :-), sedim u toho uz 14dni.

Proc nemate moc v lasce znacku Tissot? Pokud si budu kupovat dalsi hodinky tak ty Hamilton si urcou nekdy koupim pac ta znacka ma zajimave modely.

Jeste takove porovnani mezi znackou Tissot a Hamilton, muze mi nekdo rict rozdil u techto 2 znacek?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...