Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,

hned na začátku napíšu, že jsem se na první pohled zamiloval do hodinek TAWATEC (i díky zdejší recenzi od FranaD tady ). Začal jsem pátrat po značce, která má ale i tady ve fóru tak nějak rozpoluplné jméno a hlavně jak jsem dohledal, jméno TAWATEC se nachází i na Blacklistu tady a naopak není na seznamu švýcarských výrobců SwissTime. Značka se tváří jako švýcarská, má dokonce i .ch verzi webu (což jsem někde ve článku na chronomagu četl, že je pro noname značky problém zaregistrovat) ... proto nevím, jestli to opravdu neni jen "navoněná krása".

Link na oficiální web

Může někdo zdejší potvrdit, jak to je s kvalitou apod.? V MKII je údajně Ronda cal. 515 - nic víc se mi vlastně ani nepovedlo dohledat. Rezence na zahraničních webech kladný (alespoň ty, co jsem našel).

Předem díky za rady ... nerad bych se spálil :smile_anim:

Odesláno

No osobně pokukuju po TAWATEC E.O.Diver MKII - viz. Můj odkaz ... pátral jsem i na zahraničních fórech a našel informaci, že se TAWATEC skutečně dělal jinde než ve Švýcarsku a používal jen strojek Made in Swiss - proto taky nápis "Swiss movement" na první verzi těhle hodinek. Na druhý verzi MKII (viz. odkaz) je už ale nápis Swiss made, tak nevim, jak moc velkej je rozdíl, ale dočetl jsem se někde tady, že neni zase tak jednoduchý už jen to "Swiss made" na jakejkoliv výrobek umístit.

TWT.47.B6.11.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=ig8eu8GMt5s

Taky se mi povedlo narazit na informaci, že se jedná o firma nějak spadající pot Swiss Military Watch Můj odkaz ...

Proto to zkoušim tady, jestli někdo něco podobnýho už nehledal - nerad bych se případně spálil, pokud se nakonec rozhodnu do nich jít :smile_anim:

Odesláno

To neni tak úplně pravda ... podle tohohle článku Můj odkaz musí být u hodinek s nápisem Swiss made minimálně 50% původem ze Švýcarska a montážní práce společně s testováním musí být provedeny taky tam ...

• it has been assembled in Switzerland;
  • it has been inspected by the manufacturer in Switzerland; and
  • the components of Swiss manufacture account for at least 50 percent of the total value, without taking into account the cost of assembly.

Odesláno
  V 4. 12. 2012 v 21:06, PetrCB napsal:

ale dočetl jsem se někde tady, že neni zase tak jednoduchý už jen to "Swiss made" na jakejkoliv výrobek umístit.

Podle mě je tohle naopak to úplně nejjednodušší. Obzvlášť pro asijské výrobce je to hračka.

Odesláno

Pro Wu-Tonga samozřejmě neni žádnej problém to tam natisknout, ale prezentovat to pak dál na webech firmy, vůbec prezentovat celou značku na tom, že se jedná o Swiss ... to už si myslim problém je. Možná si jen dělám iluze, ale i pro tohle jsem tenhle thread založil a třeba to do budoucna pomůže i někomu dalšímu :smile_anim:

Odesláno

O Tawatecu už nějakou dobu uvažuju jako heavy duty hodinky a taky, že bych jimy vyměnil svoje Uzi. Jedná se mi o zde zmiňovaný model mkll, kterej má již oproti mkl safír, což v této cenové relaci (pod 300?) třeba Traser nenabízí. Tak uvidíme jak to tady dopadne s názorama.

Mám v zásobě ještě alternativu, a to Luminox Recon, i když musím přiznat, že Tawatec se mi líbí vic.

Odesláno

swiss movt znamena ze aspon polovica kalibra bola vyrobena vo svajci. pokial sa bavime o quartz hodinkach za 300eur, tak to znamena asi tak 3% z tych penazi co za ne zaplati zakaznik.

kazdopadne nevidim dovod skumat zahadny tawatec ked tu je transparentny a citatelny military tandem traser a luminox.

a este by som k tomu len tolko, ze ked sa tu chces s dvadsiatimi prispevkami babrat s "tawatec swiss made" tak si prosim pekne zmen avatar.. alebo to presun do vlakna humor :)

Odesláno (upraveno)

To instant: O Traser a Luminox samozřejmě vím, ale snad co jsem koukal, tak snad jedině Traser P 6600 Type 6 se těmhle trochu blíží. Chápu, že u těhle dvou značek je ta historie a všechno kolem známo, ale i oni museli nějak začínat, čímž automaticky neobhajuju Tawatec - jen mi jde o to zjistit něco o značce, která tu ještě neni tak profláknutá (a možná třeba ani nikdy nebude) - na kterou je na zahraničních webech v recenzích vcelku dobrá odezva. Třeba se nakonec opravdu ukáže, že to je jen šmejd převlečenej za něco, co se tváří jako "nová military TOP značka" x třeba to ale taky bude opravdu odnož jiný známý značky (stejná fabrika, jinej brand).

Jinak k tomu avataru, na ruce nosim Seiko, to snad ale automaticky neznamená, že budu zaslepej a jiný značky na trhu nebudu brát v potaz (i když o nich zatim jen uvažuju) ne? :smile_anim:

Upraveno uživatelem PetrCB
Odesláno

Ja osobne keby som chcel znovu nejaké hodinky v military štýle tak Casio G-Schock, za tú cenu fakt dobrá kvalita a hlavne osvedčená. A keď už nejaké Swiss Made tak určite nie Tawatec

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...