Sphinxx Odesláno 19. března 2013 Nahlásit Odesláno 19. března 2013 USER47: tak já je neměl proto, abych balil nějaký buchty, ale proto, že se mi líbí velké hodinky, docela mě uspokojily svou velikostí - BTW - při svých 2m výšky a 125 kg váhy si na sobě nedovedu něco kolem 40mm, už je to o zvyku, mám rád velké a těžší stroje :-) . Delawer: Díky za odkaz - DOXY si musím prozkoumat, zajímá mě ten SWISS MADE ... až budu mít chvilku zítra nebo ve čtvrtek, tak na to mrknu. Liqid: Děkuji, určitě uvítám nějaké fotečky ...
USER47 Odesláno 19. března 2013 Nahlásit Odesláno 19. března 2013 Od samotnýho označení swiss made nic nečekej, na to stačí plastová ronda za pár dolarů a kompletace ostatních částí (vyrobenejch třeba v Číně) ve Švýcarsku. Hodinky za 3k se swiss made nálepkou budou zhruba stejně kvalitní jako hodinky za 3k vyrobený kdekoli jinde...Když samozřejmě nepočítám nějaký fejky a podobný šunty. Jinak to označení maj třeba i Wengery, na který bych v týhle kategorii možná kouknul spíš než na Doxy.
Sphinxx Odesláno 19. března 2013 Nahlásit Odesláno 19. března 2013 Wenger je hezkej, ale je na mě malej :-) . Docela se mi líbí Fortis, ale to jsme pro začátek cenově někde jinde, takže teď ne... Už poptávám ty Monstery, tak uvidíme...
USER47 Odesláno 19. března 2013 Nahlásit Odesláno 19. března 2013 Vždyť Wenger má dost modelů kolem 43mm bez korunky, to už vyžaduje pořádnou tlapu... Jinak s Monstrama chybu určitě neuděláš, jsou to parádní hodinky. A možná pak zjistíš, že i s průměrem 41mm nebo kolik to maj ti sednou naprosto v pohodě.
yossarian Odesláno 19. března 2013 Nahlásit Odesláno 19. března 2013 Já mám s Monstry naopak subjektivně pocit, že jsou menší než jiné hodinky se stejným průměrem, mám docela malou ruku (16,5cm) a dost jsem se obával, že budou na mě příliš "monstrózní", nicméně od prvního nasazení mi sedly perfektně. U Monster jsou totiž velmi krátké nožky, takže jsou naprosto pohodlné i na malé ruce. Rozhodně jsou to ale hodinky, které přitahují pozornost svým provedením
Argon Odesláno 19. března 2013 Nahlásit Odesláno 19. března 2013 Od samotnýho označení swiss made nic nečekej, na to stačí plastová ronda za pár dolarů a kompletace ostatních částí (vyrobenejch třeba v Číně) ve Švýcarsku. Hodinky za 3k se swiss made nálepkou budou zhruba stejně kvalitní jako hodinky za 3k vyrobený kdekoli jinde...Když samozřejmě nepočítám nějaký fejky a podobný šunty. Jinak to označení maj třeba i Wengery, na který bych v týhle kategorii možná kouknul spíš než na Doxy. To je vtip? Wengry lepší než Doxy?!....... 3k po slevě není nic hrozného a plastová ronda?! ... Swiss made je stále bude swiss made. Jo a Doxy jsou swiss made již od 1889. Doxa jsou opravdu léta ověřená a jejich Aquaman tady chválí vícero lidí...
panedge Odesláno 19. března 2013 Nahlásit Odesláno 19. března 2013 Tyhlety levny Doxy jsou naprosto priserny,ruce pryc od nich.
Sphinxx Odesláno 20. března 2013 Nahlásit Odesláno 20. března 2013 Koukám, že tady panují odlišné názory na různé značky hodinek, budu si to muset v klidu projít. nicméně Monstry mám v sekci koupím a zatím nic :- ) , tak nevím, no uvidíme, je to tam zatím jen jeden den. Každopádně Monstery působí "menším dojmem" asi spíš kvůli robustnosti, proto vypadají menší v průměru, ale jinak sám jsem zvědav, jak to dopadne :- ) . Liqid: budou nějaké ty fotky, docela mě zajímá, jak vypadají i z jiných stran, všude jsou nafoceny hlavně "z čela". Díky
Argon Odesláno 20. března 2013 Nahlásit Odesláno 20. března 2013 Tyhlety levny Doxy jsou naprosto priserny,ruce pryc od nich. A důvod? Nemyslím si, že by seika, či orienty byly lepší..... Nejlevnější Doxa automatic za 10 tis. a mají v sobě ozkoušenou etu 2824, Doxa grafic - dalo by se říct, že to už je legendární model.... Myslím si, že než mít levnýho japonce je lepší mít levný swiss made
USER47 Odesláno 20. března 2013 Nahlásit Odesláno 20. března 2013 Heh, je vidět, že ten marketing okolo všespasitelný swiss made nálepky fakt funguje.:-D
yossarian Odesláno 20. března 2013 Nahlásit Odesláno 20. března 2013 Ve srovnání s těmito levnými Doxy z Tvého odkazu (z mall.cz) výše jsou podle mne Orienty nebo Seika hodinářsky trošku jinde. Tohle jsou nějaký levný Doxy s quartzem, které ani nemá oficiální Doxa na stránkách - http://www.doxawatches.com/collection.htm a které dle mého názoru nelze srovnávat s japonskými inhouse strojky. Takže za mne určitě raději tyhle kvalitní levné japonce než levného švýcara poskládaného z kdoví čeho. Samozřejmě pokud se budeme bavit o modelech Doxa SUB xxxx, jenž jsou na mnou zmiňovaném odkazu, tak tam se bezesporu shodneme na tom, že se jedná o kvalitní kousky.A důvod? Nemyslím si, že by seika, či orienty byly lepší..... Nejlevnější Doxa automatic za 10 tis. a mají v sobě ozkoušenou etu 2824, Doxa grafic - dalo by se říct, že to už je legendární model.... Myslím si, že než mít levnýho japonce je lepší mít levný swiss made
yossarian Odesláno 20. března 2013 Nahlásit Odesláno 20. března 2013 Ano, marketing je v tomhle případě opravdu mocná zbraň. Zajímalo by mě kolik z těchto hodinek s nápisem Swiss Made nikdy nevidělo Čínu Heh, je vidět, že ten marketing okolo všespasitelný swiss made nálepky fakt funguje.:-D
Sphinxx Odesláno 21. března 2013 Nahlásit Odesláno 21. března 2013 Tak topic o Seikách se mi nijak nehýbe, dnes vyrazím na kukačku do Koscomu, abych si udělal obrázek...
Sphinxx Odesláno 21. března 2013 Nahlásit Odesláno 21. března 2013 Tak dnes jsem byl v Koscomu a musím říct, že jsem trochu změnil názor. Casia dobrá, ale na mojí ruce dost malá. Objevil jsem ještě tyto Festiny: http://www.hodinky-koscom.cz/cz/festina-16488-5 , ale úplně mě neoslovily, na ruce o truchu větší než Casia, ale takové nemastné-neslané. Nicméně z tohoto výběru nejmenší zlo. Ty Casia mě trochu mrzí, protože zpracování je dobré úrovni, ale jsou prostě "malé".
USER47 Odesláno 21. března 2013 Nahlásit Odesláno 21. března 2013 (upraveno) Jakej máš vlastně obvod zápěstí? Není to jen nezvyk z toho děsivýho Jet Set budíku? Pokud to byly ty Casia, co se tu předtím linkovaly, tak ty maj něco kolem 45mm. To by mělo bejt až až na jakoukoli ruku a dost pochybuju, že seženeš něco výrazně většího kromě módních zvěrstev typu Diesel, Jet Set či Invicta...Dokonce i tvoje dream watche Brajtle maj obvykle kolem 42-43mm, pokud se nepletu. Maximálně nějaký old school pilotky, který jsem tu už zmiňoval, ale něco mi říká, že ty by tě asi stylově moc nebraly:). Upraveno 21. března 2013 uživatelem USER47
Sphinxx Odesláno 21. března 2013 Nahlásit Odesláno 21. března 2013 Hele teď jsem to měřil a mám obvod 204 mm, takže 20 cm a nějaké drobné. No pokud mohu přiblížit, tak ty Festiny co jsem tu postoval, jsem zapnul velmi na těsno. Pokud bych je kupoval, potřebovaly by prodloužit minimálně o jeden článek a to je riginální velikost. Ty Casia by měli mít kolem 46mm, ale ve skutečnosti mají 44mm....
Sphinxx Odesláno 21. března 2013 Nahlásit Odesláno 21. března 2013 (upraveno) Ještě mě napadá toto: http://hodinkytimex.cz/timex-expedition/1798-timex-t2n723-expedition-e-instruments.html Jinak co hodinky JACQUES LEMANS? Taky mají pěkné kousky... Upraveno 21. března 2013 uživatelem Sphinxx
USER47 Odesláno 21. března 2013 Nahlásit Odesláno 21. března 2013 Žádný Jacques Lemans jsem nikdy v ruce neměl, ale intuitivně je řadím někam po bok současný Festiny a ostatních značek z průměrnýho klenotnictví - tedy jako spíš módní značku než nějakou zajímavou hodinařinu s tradicí... Co se týče těch Timexů, tak tam nevím. Vždycky jsem bral Timex jako celkem fajn značku, ale poté, co jsem viděl některý jejich úděsný modely, ze kterejch koukala šméčková Čína na sto honů, už si jima taky nejsem jistej. Tyhle sportovní modely jsou asi ale pořád v pohodě.
Liqid Odesláno 21. března 2013 Nahlásit Odesláno 21. března 2013 Jacques Lemans mají spoustu fajn modelů, ale těm nejlevnějším bych se vyhnul. Teď jsem si vzpomněl, že kolega jednu dobu hodně velký hodinky. Byly to německé automatiky Engelheart, snad 50 mmhttp://www.svetcasu.cz/times/eshop/25-1-Engelhardt/0/5/4509-Engelhardt-panske-hodinky-Automatik-388577629001 Vypadají celkem dobře na pohled, ale tady na fóru toho o této značce moc není, třeba něco dohledáš jinde.
Sphinxx Odesláno 21. března 2013 Nahlásit Odesláno 21. března 2013 (upraveno) USER47: no vidím to tak, že ješt příští týden projdů pár obchodů. Zaměřím se na ty Timexy, ještě jednou projdu Casia a pak ty Festiny. Paradoxem ovšem je, že ty Festiny v originál stavu zapnu jen tip-top. Ty Timexy se mi zdají velmi dobře zpoměrované cena/výkon. Liqid: Jojo, vidím to stejně. JL mě v tom průměru nakonec nic nezaujalo. Tam by to chtělo kolem 6-8 tis.. BTW - ty Engelhearty vypadají skoro stejně, jak ty moje bývalé Jet Sety :-) . Líbí se mi Marina Militare, ale tam je to dost podobně jak s FAKEma a to už nechci. Jsem fakt kretén, kdybych si místo auta koupil ty Béčka, tak jsem měl klid. Ještě mě zaujala značka Vostok Europe, konkrétně řada Anchar...ty už jsou mimo můj současný dosah. Upraveno 21. března 2013 uživatelem Sphinxx
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se