Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak nějak ... ono to vůbec vypadá, že základní série Spartak, SportI, Diplomat, SportII a Letecké jde nahoru. Když je má člověk ve slušném stavu, tak už to není úplně sranda, vlastně když už je má, tak je to sranda ... .)

• Odpovědi 256
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

podle mne to kupovala baba jako darek staremu co ji to dal za ukol :-) . Lidi co nemaji cas obletovat bazary a starozitniky aby je koupili za 500 pár bude a radi daji za krasne nafocene diplomaty na aukru klidne tech 7000. a) nemusi nikam chodit cool.gif je tam ten faktor vzruseni pri aukci. Ale to neznamena ze kdyz ted daji vsichni bazarmeni a vetesnici na diplomaty cenovku 5000,- ze se na ne budou stat fronty.... pochybuju

Odesláno

Eda napsal:
podle mne to kupovala baba jako darek staremu co ji to dal za ukol :-) . Lidi co nemaji cas obletovat bazary a starozitniky aby je koupili za 500 pár bude a radi daji za krasne nafocene diplomaty na aukru klidne tech 7000. a) nemusi nikam chodit cool.gif je tam ten faktor vzruseni pri aukci. Ale to neznamena ze kdyz ted daji vsichni bazarmeni a vetesnici na diplomaty cenovku 5000,- ze se na ne budou stat fronty.... pochybuju

No oni Aukro taky většinou sledujou a ceny nasazujou lehce podle toho.

Dneska mi jeden říkal, že zná ceny sport I a Diplomatů. Já mu říkám a jaký jsou a on Sport Igen od 1.500, Diplomat od 2.500 a údajně mu hned zmiznou. Ale věřte jim. smile.gif

Odesláno

xmenm05 napsal:
http://www.aukro.cz/item182093183_prim_diplomat.html

Kdosi tady říkal, jak to cenové šílenství diplomatů polevuje ... smile.gif

No jo, říkal jsem smile.gif Ale den před tímto kouskem šly jedny za 3k. Těď se ale do toho obuly ženské Rybushka a Ajulka (ta koupila letecké za 7.300,- ) a vyhnaly cenu až na 7k (pak že je pojmem mužské soupeření). Ty dámy bych chtěl vidět ohmy.gif

Odesláno

YPO napsal:
tak jste mi vyrazili dech ...... koukal jsem na stránky Primu a nejlevnější Diplomaty za 217000,- ............. vyrábí se nějaká verze pro pracující lid ?

Nerezová verze by měla vyjít na cca 80 tis. Ale hlavně se plánuje verze 40 mm. Jestli se v Eltonu podaří nazvětšovat zdárně všechny potřebné proporce, tak by to bylo super. smile.gif Až na tu cenu, ovšem. :/

Odesláno

No, záleží, kde pracuješ ... ale šíří se zvěsti o tom, že snad by se v kolekci našla do budoucna skulinka pro nerezovou variantu v dábělské kombinaci černého ciferníku ... ale obávám se, že ani ta se nebude cenově moc blížit tomu, co se dá potkat na aukru ... cal. 68, to by mohlo být, tak třeba za 68 ... ne? .)

EDIT: Druhý ... smile.gif

Odesláno

decebal napsal:
Nojo, ale Spartaků se zachovalo mnohem méně, tam bych to chápal. Taky nějaké sháním.

Vím o člověku, co je má a představuje si za ně cca. 6.000Kč. Prý v super stavu (ale fyzicky jsem je neviděl).

Jestli na něj chceš kontakt, pošli mi mail. Plánuje je dát na Aukro...

Odesláno

já si myslím, že tady nejde ani tolik o to kdo kolik bere, ale jde o to normálně posoudit reálnou cenu nerezových Primek podle me 80 000Kč je hromada penez, za to si pomalu koupíte Omegy a můžete říkat že byli na měsici, ale je pravda že nemohu řict že je vyrobyli Česi a za todle slovo něktěří opravdu zaplatí těch 80 000Kč, i kdyz já to teda nebudu :-)

Odesláno

vor napsal:
  Eda napsal:

No oni Aukro taky většinou sledujou a ceny nasazujou lehce podle toho.

Dneska mi jeden říkal, že zná ceny sport I a Diplomatů. Já mu říkám a jaký jsou a on Sport Igen od 1.500, Diplomat od 2.500 a údajně mu hned zmiznou. Ale věřte jim. smile.gif

Dost majitelů antiků a zástaváren na Aukro chodí. Prý je to pro ně holá nutnost. Lidé už je prý využívají méně, protože mají možnost prodat si věci sami a tudíž prostředníka (antik, bazar, zástavárnu) nepotřebují...

Odesláno

jacob napsal:
já si myslím, že tady nejde ani tolik o to kdo kolik bere, ale jde o to normálně posoudit reálnou cenu nerezových Primek podle me 80 000Kč je hromada penez, za to si pomalu koupíte Omegy a můžete říkat že byli na měsici, ale je pravda že nemohu řict že je vyrobyli Česi a za todle slovo něktěří opravdu zaplatí těch 80 000Kč, i kdyz já to teda nebudu :-)

Jenom jako doplnění pro objektivní posuzování ceny nezapomeňte na cylindrické safírové sklíčko. To tvoří slušný díl z ceny hodinek. Další věc je cal. 68, který se již nevyrábí a je ho omezené množství.

Odesláno

typograf napsal:
  jacob napsal:

Jenom jako doplnění pro objektivní posuzování ceny nezapomeňte na cylindrické safírové sklíčko. To tvoří slušný díl z ceny hodinek. Další věc je cal. 68, který se již nevyrábí a je ho omezené množství.

Nad tim jsem právě přemýšlel, jak je to s těma strojkama??? Oni mají v Primu jako originál zásoby které se delali do roku 1993 jinak nevim?? S tím safírovým sklem nechci prudit, ale u svého hodináře platím dle hodinek 400-900Kč, jenom nevim jaký je rozdíl mezi normálním safírem a cylindrickým jak píšeš ty...

Odesláno

jacob napsal:
  typograf napsal:
  jacob napsal:

Nad tim jsem právě přemýšlel, jak je to s těma strojkama??? Oni mají v Primu jako originál zásoby které se delali do roku 1993 jinak nevim?? S tím safírovým sklem nechci prudit, ale u svého hodináře platím dle hodinek 400-900Kč, jenom nevim jaký je rozdíl mezi normálním safírem a cylindrickým jak píšeš ty...

Rozdíl je ve tvaru skla. U hodináře platíš za rovné nebo pravidelně vypouklé (konkávní) sklo. Cylindrický tvar je právě ten, který známe ze starých Primek a jejich plastových sklíček. U safíru se musí snad nějak ručně, či co, vybrušovat. Zhruba před rokem Prim uváděl jeho výrobní cenu 40 tis. (Nevím jak dnes, třeba to mají už lépe zmáknuté.) Kromě Primu je dnes snad používá na svých hodinkách snad jen Panerai. Jinak plastová se lisují.

Odesláno

moc dekuju za vysvětlení a musim říct že čumím... jeste jednou diky!!! ale na druhou stranu rekni porpavde myslis ze kdyby tam dali sklíčko plastové jako bylo původní že by nebylo více zájemců??? biggrin.gif

Odesláno

jacob napsal:
moc dekuju za vysvětlení a musim říct že čumím... jeste jednou diky!!! ale na druhou stranu rekni porpavde myslis ze kdyby tam dali sklíčko plastové jako bylo původní že by nebylo více zájemců??? biggrin.gif

Takto na věc asi nemůžeme nahlížet. Stejně jako Orlík je Diplomat spíše exkluzivnější model. Chceme-li levnějsí Primky musíme se poohlédnout např. po Lineích. Nicméně zkus kontaktovat pana Prokopa a určitě se dozvíš více. smile.gif

Odesláno

to je dobré, že je to v dnešní době spíše exkluzivní model o tom samozřejme nepochybuji, ale to plastové sklíčko by bylo taková cenová odtučnovací kůra, ale nápad to asi nebyl moc chytrý biggrin.gif samozřejmě Prim Diplomat jsou krásne a luxusní hodinky...

Odesláno

Není to podle mě špatný nápad, jacobe. Je to legitimní návrh, a vlastní kalibr na repasi by taky leccos ubral, ale cenu pod čtyřicet obávám se stejně ani náhodou nedostaneš (to pouzdro se mi zdá děsně složité na výrobu) a myslím, že v této cenové relaci už si většina zákazníků za safír a nový strojek ráda připlatí. Navíc to jsou společenské hodinky, tedy ta druhá nevýhoda cylindrického safíru (po ceně) - křehkost - nepadá tolik na váhu. Myslím, že je to rozumný positioning produktu (teď jsem ten termín četl v nějakém hospodářské plátku) biggrin.gif

Pokud bys chtěl něco z šedesátých let s plastovým sklem, nerez pouzdrem a repasovaným kalibrem 68 prim nabízí renovace sport Igen asi za desetinu ceny diplomatů.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...