letec Odesláno 22. února 2006 Nahlásit Odesláno 22. února 2006 to bude na renovaci pěkná fronta u primů...... jako na banány
Prokop Odesláno 23. února 2006 Nahlásit Odesláno 23. února 2006 Naštěstí alespoň hokej vám mohl náladu spravit. Jinak na renovace je skutečně již docela fronta.
gutav.lolo Odesláno 24. února 2006 Nahlásit Odesláno 24. února 2006 ja jsem doma videl dedovy na ruce nejake primky.vypadaji presne ako diplomaty,ale kdyz jsem je zkoumal tak nikde nabylo diplomat napsano snad jen prim.a nejsou to cina.jou pekne jety ta 20 len nejmin můzete mi nekdo poradit co to je zac? bohuzel foto neposlu proto ze to tu dat neumim. diky.
Návštěvník peter Odesláno 24. února 2006 Nahlásit Odesláno 24. února 2006 Zopár ľudí mi na besede v Brne povedalo, že pokiaľ natrafia na nejaké diplomaty, tak mi dajú vedieť. Ja som sa tam netajil uchvátením z týchto hodiniek a napriek tomu, že tento môj príspevok je možno trochu naivný, chlapi, ak ich niekto máte a nechcete ich(azda sú aj takí), dajte mi vedieť, nejako sa dohodneme. Na Slovensku, pokiaľ ide o primky, skapal pes.
saboter Odesláno 24. února 2006 Nahlásit Odesláno 24. února 2006 Na Slovensku, pokiaľ ide o primky, skapal pes. true true brother
Prokop Odesláno 24. února 2006 Nahlásit Odesláno 24. února 2006 To gustav.lolo: můžou to být totožné hodinky, ale s kalibrem 66 (bez datumky). Ty mají také vystouplé indexy na 3 a 9, zatímco pravý Diplomat je má jen na 12 a 6 hodině.
gutav.lolo Odesláno 24. února 2006 Nahlásit Odesláno 24. února 2006 ma cenu ty hodinky renovovat? jsou funkcni akurat jsou tak nejak celkove osoupane pouzivanim.maji nejakou cenu? a babicka ma taky primky nejake damske celo zlacene cifernik ma arabske cislice cerne, a skundova rucicka je cervena.sice normalne fungujou ale nejak hrkaj kdyz s nima tresu.
Otto Odesláno 24. února 2006 Nahlásit Odesláno 24. února 2006 ja jsem doma videl dedovy na ruce nejake primky.vypadaji presne ako diplomaty,ale kdyz jsem je zkoumal tak nikde nabylo diplomat napsano snad jen prim.a nejsou to cina.jou pekne jety ta 20 len nejmin můzete mi nekdo poradit co to je zac? bohuzel foto neposlu proto ze to tu dat neumim. diky. Přesně takový jsem našel v jednom zastrčeném hodinářství, bez nápisu diplomat, ale design úplně stejný i s těmi výstupky na pouzdře. Nechávám si je vyčistit, seřídit a příští týden by měly být hotové. Zkusím sem potom dát foto.
gutav.lolo Odesláno 25. února 2006 Nahlásit Odesláno 25. února 2006 OTTOVY: jééžiš to bybylo uplně super když je uvidim po te renovaci tak se rozhodnu.
Prokop Odesláno 25. února 2006 Nahlásit Odesláno 25. února 2006 Chce to ale vidět naživo. Jinak je to skutečně stejné pouzdro, jako od Diplomatů.
jirka2 Odesláno 2. března 2006 Nahlásit Odesláno 2. března 2006 Otázka pro PRIMA, včera jsem koupil hodinky Prim, které vypadají podobně jako Diplomaty, ale ten nápis tam nemají. Pouzdro mají stejné jako Diplomaty, ale je pochromované, nemají datum, a číselník byl asi stříbrný. Indexy jsou trojúhelníčkové zlatavé a jsou všude kromě 12, 3, 6, 9. Mají pod 12 staré logo Prim, pod ním nápis 17 jewels a nad 6 nápis incabloc. Nevíte co to je za kousek? Chtěl bych je renovovat, tak je PRIMovi pošlu i s fotem. Až se naučím sem vkládat foto, tak se s nimi tady pochlubím. Dík za odpověď PRIMe.
odklizec Odesláno 2. března 2006 Nahlásit Odesláno 2. března 2006 Vladani fotek je jednoduche. Proste misto "Rychle odpovedi" pouzij "Zaslat Odpoved", vyber kolik fotek chces vlozit a najdi je na disku. Asi by mel chronomag bud zrusit "rychlou odpoved", nebo se do ni nejak pokusit zaintegrovat to vkladani, jinak to snad lidi nenaucime?
Prokop Odesláno 2. března 2006 Nahlásit Odesláno 2. března 2006 Takovéto hodinky nejsou výjimkou. Myslím, že zrovna v této diskuzi jsme o nich už párkrát hovořili. Jsou to hodinky, které vznikly jako alternativa k modelu Diplomat, jako jejich levnější verze. Absence datumky odkazuje na použitý kalibr 66. Vše odpovídá té době. Hodinky nemají auru Diplomatu, protože špička tehdejší produkce byl právě on. Jednoznačně konstrukčně a designérsky nejzajímavější a nejluxusnější. Řekl bych, že Diplomat je po všech stránkách dotažený. Protiváhu datumce tvoří excentricky umístěné logo (po grafické stránce mezityp loga) a 3D reliéfní indexy pouze na 12. a 6. hodině působí také daleko decentněji. Nepíšu to proto, abych vám kazil radost, jen upozorňuji na něco, čeho byste si dříve nebo později všiml. Vždycky budou mít větší zběratelskou hodnotu hodinky, které se pro ostatní staly vzorem nebo měly nějaký zajímavý příběh. Takovým příběhem může být i způsob koupě. Svou roli hraje zachovalost hodinek, zdokumentovatelnost jejich "životní dráhy", původní dokumentace, pokud jí s hodinkami získáte, atd.
Prokop Odesláno 2. března 2006 Nahlásit Odesláno 2. března 2006 Jo a v neposlední řadě je důležité, jaký k hodinkám máte osobní vztah. Pokud jsou pro Vás spojeny s jakoukoliv vzpomínkou, nabývají na ceně. Z počátku jen pro Vás, ale musíte si uvědomit, že vědomým renovováním už hodinkám začnete dávat "druhou kapitolu jejich života", která už bude zdokumentovatelná. Takže skutečně jejich hodnotu, přidáním své části příběhu, zhodnocujete. V některých případech se dá dohledat i některé údaje z doby jejich výroby, jako kdo je montoval, kdo je kontroloval, balil a expedoval atd. Dopředu ale upozorňuji, že je to poměrně nákladná záležitost, protože se musí vyčlenit jeden člověk na práci s archivem, kterým se musí projít, pokud to májí být skutečně ověřená fakta.
cigi Odesláno 2. března 2006 Nahlásit Odesláno 2. března 2006 podívejte, na co jsem přišel, jen nevím, jestli to mám umístit sem, nebo do diskuze o padělcích primu. Prime, všechna čest, diplomaty jsou mnohem hezčí.
Otto Odesláno 2. března 2006 Nahlásit Odesláno 2. března 2006 To nejsou Diplomaty, ale jsou "skoro" jako Diplomaty. Je otázka, co bylo dříve, jestli ORIS nebo PRIM Diplomat
Prokop Odesláno 3. března 2006 Nahlásit Odesláno 3. března 2006 Zajímavá souvislost. Dobrá prace cigi. Zajímavé je, že jde také o 17 kamenový strojek s mechanismem zatlumení setrvačky. Ať už bylo první co chtělo, Diplomaty jsou o pár řádů hezčí!
cigi Odesláno 3. března 2006 Nahlásit Odesláno 3. března 2006 Myslím, že je úplně buřt, kdo byl první, vsadím se, že ani prim, ani oris. Na to si v tak omezeném teritoriu, jako hodinky, nejde hrát. Rozhodující je to estetické srovnání a tady prim jasně vede (u tohoto modelu) a to je pro něj fakt čest. Podotýkám, že jsem fanoušek orisek a gratuluji.
jirka2 Odesláno 3. března 2006 Nahlásit Odesláno 3. března 2006 Tak jsem se konečně dostal k zaslání fota těch mých skoro Diplomatek. Myslím že musely být za mlada pěkné. Rád bych si je nechal renovovat. Ještě přesně nevím jak, ale myslím, že budu chtít původní design. Záležet bude na prašulkách. Doufám, že se mi to foto podaří poslat....
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se