hciq Odesláno 20. února 2007 Nahlásit Odesláno 20. února 2007 Vážené přispěvovatelstvo chronomagu, v kolekci Mobilis in Mobili jsem zatím jel na volnoběh a to z kopečka. No tak tam vrazíme za jedna. Chci vám představit další projekt z této řady, jenž mi již dlouho hlodal v hlavě. Jsou to nástěnné hodiny. Za všechno můžete VY!!, naskenované učebnice a jeden nález ve sklepě. Pokud by toto jž příliš zavánělo PiaR, tak se moderátorům omlouvám. =MS=
juk Odesláno 20. února 2007 Nahlásit Odesláno 20. února 2007 Jsem velmi pasivní návštěvník tohoto fóra, ale toto mi nedalo. Je to prostě nádhera... Toto jsou hodiny, které mě chytily za srdce. Jen se obávám, že při počtu tří kusů bude cena v řádu statisíců :-(
hciq Odesláno 20. února 2007 Autor Nahlásit Odesláno 20. února 2007 Jsem velmi pasivní návštěvník tohoto fóra, ale toto mi nedalo. Je to prostě nádhera... Toto jsou hodiny, které mě chytily za srdce. Jen se obávám, že při počtu tří kusů bude cena v řádu statisíců :-( nebude členové fóra budou mít slevu
norsi Odesláno 20. února 2007 Nahlásit Odesláno 20. února 2007 proc jenom tri kusy, tohle by si kupce naslo i pro nejakou vetsi (i kdyz limitovanou serii). Pri "rozumny cene" bych mel urcite zajem. Ale nevim o kterou ze dvou variant. Ale asi spis pro duality zero. Ta prvni je na me moc slozita... :-)
juk Odesláno 20. února 2007 Nahlásit Odesláno 20. února 2007 Jsem velmi pasivní návštěvník tohoto fóra, ale toto mi nedalo. Je to prostě nádhera... Toto jsou hodiny, které mě chytily za srdce. Jen se obávám, že při počtu tří kusů bude cena v řádu statisíců :-( nebude členové fóra budou mít slevu Tak to mi spadnul kámen ze srdce :-) Takže baťovských 199 999,- s DPH? Jestli ještě o jednu devítku níž, pak ...
norsi Odesláno 20. února 2007 Nahlásit Odesláno 20. února 2007 I kdyz je mi jasny, ze pri trech ks by byla cena silne "nerozumna". Skoda. Ale aspon jsem diky tobe zacal poprve v zivote premyslet o nastennych hodinnach s kyvadlem. Doted me nejak nenapadlo, ze bych neco podobneho chtel mit doma...
hciq Odesláno 20. února 2007 Autor Nahlásit Odesláno 20. února 2007 proc jenom tri kusy, tohle by si kupce naslo i pro nejakou vetsi (i kdyz limitovanou serii). Pri "rozumny cene" bych mel urcite zajem. Ale nevim o kterou ze dvou variant. Ale asi spis pro duality zero. Ta prvni je na me moc slozita... :-) vysvětlím na příkladu: pokud sochař uplácá nějakýho panáka a následně na něj udělá formu, jsou tři odlitky považovány za originál, pak se forma zničí a zůstane jen model. Kdo chce další má smůlu, může koupit model, pokud jej autor prodá, nebo koupit něco jiného z jeho tvorby. A o tom to celý je, prosto jakékoliv filosofie. Tu ať si každý doplní sám, podle jeho vlastní nátury.
NIGHTinGALE Odesláno 20. února 2007 Nahlásit Odesláno 20. února 2007 Super. Dokonce i manželka, která má alergii na cokoliv, co tiká a je větší než náramkové hodinky, mi požehnala a řekla, že si je můžu koupit. A vyčlenila mi na ně i místo na zdi Zvolil bych Duality Zero. Ale hezké jsou i ty první.
uranic Odesláno 20. února 2007 Nahlásit Odesláno 20. února 2007 Zero....s duality ukazatelem....paráda!
Petr_H Odesláno 21. února 2007 Nahlásit Odesláno 21. února 2007 Nadhera! Duality zero me chytly vice, nicmene obe varianty jsou perfektni. Krasne technicistni a jednoduchy design. Jestli to skutecne hodlate vyrobit, hlasim se.
falkkon Odesláno 21. února 2007 Nahlásit Odesláno 21. února 2007 Nádhera! Je jedno který.Nakonec tech.rozdíl je minimální.Větší a menší krycí maska.
norsi Odesláno 21. února 2007 Nahlásit Odesláno 21. února 2007 to hciq: Nejsem tady na foru dlouho, takze otazka - to si akorat delas navrhy na PC a nebo se to bude skutecne stavet a prodavat (ty 3 ks)?
hciq Odesláno 21. února 2007 Autor Nahlásit Odesláno 21. února 2007 to hciq: Nejsem tady na foru dlouho, takze otazka - to si akorat delas navrhy na PC a nebo se to bude skutecne stavet a prodavat (ty 3 ks)? Pokusím se vysvětlit: asi 13 let dělám návrhy a projekty pro různé investory, společnosti, agentury atd. Vždy je to o kompromisech a já mám rád nezávislost. Poté co jsem asi před půl rokem objevil toto fórum mě napadlo se jako nezávyslý návrhář zabývat taky hodinama a hodinkama. Důvody jsou jasné. Takže ty hodiny a hodinky chci a budu realizovat. Doufám, že se to podaří. A taky bych si přál, aby někteří z vás v budoucnu chtěli zkrášlit své domovy a zápěstí mými návrhy. Tedy jen pokud se vám budou líbit.
norsi Odesláno 21. února 2007 Nahlásit Odesláno 21. února 2007 to hciq: Jasny, prave proto se ptam... Popravde, ty hodinky, co jsi daval v prvnim prispevku (myslim naramkovy), me nezaujaly. Ale tyhle nastenny jsou uzasny a pri rozumny cene bych mel klidne zajem (a verim, ze se najde vic takovejch lidi). Prave proto mi prijde skoda, ze je chces realizovat pouze v poctu 3ks. Chapu, ze si tim zachovas urcitou exkluzivitu a punc umeleckyho dila. Ale je otazka jestli pri danym poctu ks najdes investora, co by do toho chtel jit... Pri trech ks by byla cena asi dost astronomicka a nejsem presvedcenej, ze bys nasel kupce pro neco "bez znacky" (myslim, ze pri rozhodovani lidi v podobnejch cenovejch relacich hraje dost velkou roli znacka a jeji prestiz). Druha vec je prodat design nejaky firme a nechat pod to dat svoje jmeno (jako to bezne delaj designeri), ale tim se opet dostanes nad ty 3ks. No kazdopadne drzim palce, at se hodiny dostanou na svet :-)
hciq Odesláno 21. února 2007 Autor Nahlásit Odesláno 21. února 2007 to hciq: Jasny, prave proto se ptam... Popravde, ty hodinky, co jsi daval v prvnim prispevku (myslim naramkovy), me nezaujaly. Ale tyhle nastenny jsou uzasny a pri rozumny cene bych mel klidne zajem (a verim, ze se najde vic takovejch lidi). Prave proto mi prijde skoda, ze je chces realizovat pouze v poctu 3ks. Chapu, ze si tim zachovas urcitou exkluzivitu a punc umeleckyho dila. Ale je otazka jestli pri danym poctu ks najdes investora, co by do toho chtel jit... Pri trech ks by byla cena asi dost astronomicka a nejsem presvedcenej, ze bys nasel kupce pro neco "bez znacky" (myslim, ze pri rozhodovani lidi v podobnejch cenovejch relacich hraje dost velkou roli znacka a jeji prestiz). Druha vec je prodat design nejaky firme a nechat pod to dat svoje jmeno (jako to bezne delaj designeri), ale tim se opet dostanes nad ty 3ks. No kazdopadne drzim palce, at se hodiny dostanou na svet :-) ano máš pravdu Ruedi Küllingovi tvalo 10 let než mohl své hodinky prodávat za cca 100 000,- Při té grafické euforii, kdy jsem potřeboval dostat nějakej text do obrázku jsem, jak už teď vím trochu přestřelil. Každopádně, ale chci tu serii držet v omezeném počtu. Budou další návrhy. Tím se totiž uzavře kruh.
falkkon Odesláno 21. února 2007 Nahlásit Odesláno 21. února 2007 Ten strojek by byl standartní, nebo taky originál v několika kusech?
hciq Odesláno 21. února 2007 Autor Nahlásit Odesláno 21. února 2007 Tento strojek má 24 hod. cyklus takže se musí navrhnout a vyrobit. Vycházel jsem z jednoho nálezu viz http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?pi...id=59679#p59679cena se rozloží do více kusů a bude určitě zajímavá . Ale nechci předbíhat.
Tomasek Odesláno 21. února 2007 Nahlásit Odesláno 21. února 2007 proc jenom tri kusy, tohle by si kupce naslo i pro nejakou vetsi (i kdyz limitovanou serii). Pri "rozumny cene" bych mel urcite zajem. Ale nevim o kterou ze dvou variant. Ale asi spis pro duality zero. Ta prvni je na me moc slozita... :-) vysvětlím na příkladu: pokud sochař uplácá nějakýho panáka a následně na něj udělá formu, jsou tři odlitky považovány za originál, pak se forma zničí a zůstane jen model. Kdo chce další má smůlu, může koupit model, pokud jej autor prodá, nebo koupit něco jiného z jeho tvorby. A o tom to celý je, prosto jakékoliv filosofie. Tu ať si každý doplní sám, podle jeho vlastní nátury. hciq: při vší úctě, to není dobrý příklad. Obraz nebo socha - a - hodinky, "to je hra na jiným hřišti, to je úplně jiný sport". Problém českých designérů není v tom, něco vytvořit, ale marketing. Prodat svoje schopnosti je nad síly 99% z nich. Světlou výjimkou jsou třeba Maxim Velčovský nebo Daniel Piršč. Takže ti držím palce, abys to dotáhl mnohem dál než na ty 3 kusy.
MarvinX Odesláno 21. února 2007 Nahlásit Odesláno 21. února 2007 proc jenom tri kusy, tohle by si kupce naslo i pro nejakou vetsi (i kdyz limitovanou serii). Pri "rozumny cene" bych mel urcite zajem. Ale nevim o kterou ze dvou variant. Ale asi spis pro duality zero. Ta prvni je na me moc slozita... :-) vysvětlím na příkladu: pokud sochař uplácá nějakýho panáka a následně na něj udělá formu, jsou tři odlitky považovány za originál, pak se forma zničí a zůstane jen model. Kdo chce další má smůlu, může koupit model, pokud jej autor prodá, nebo koupit něco jiného z jeho tvorby. A o tom to celý je, prosto jakékoliv filosofie. Tu ať si každý doplní sám, podle jeho vlastní nátury. hciq: při vší úctě, to není dobrý příklad. Obraz nebo socha - a - hodinky, "to je hra na jiným hřišti, to je úplně jiný sport". Problém českých designérů není v tom, něco vytvořit, ale marketing. Prodat svoje schopnosti je nad síly 99% z nich. Světlou výjimkou jsou třeba Maxim Velčovský nebo Daniel Piršč. Takže ti držím palce, abys to dotáhl mnohem dál než na ty 3 kusy. Tomasek: Umění prodat se není jen problém českých designérů, je to obecný problém českých firem, talentů a nápadů (jedna z věcí se kterou v profesním životě hodně bojuju, lidé nevěří, nejsou ochotní nechat si poradit a spolupracovat a pokud ano, nestačí se divit jak účinné to dokáže být). Tady bych se hciq zastal, myslím, že zvolil velice dobrou marketingovou strategii, jak formou, tak stylem a vhodně zvoleným místem, jestli dokáže Mobilis in Mobili dotáhnout do realizace, stane se z něj král, a to právem. Našlápnuto má dobře.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se