Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nejsem odborník, ale mám Orlíky a svítivost indexů se mi subjektivně nezdá nijak zvláštní. Orlíky jsou ale retro, tam se to dá odpustit. U sportovních hodinek je to ale jiné.

• Odpovědi 174
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Máte pravdu, že svítivost luminiscenčních materiálů není bůhvíjaká. I já se rozhlížím po materiálu s lepší schopností akumulovat a vyzařovat světlo, ale zdá se mi, že cpát do mechanických hodinek diody a elektrické obvody se jaksi nehodí.:)

Přesto mohu slíbit, že tento požadavek nepustím ze zřetele.:)

Odesláno
  Wachn napsal:
Já si třeba v noci na hodinky svítím mobilem. Ten má sice taky hodiny, ale ty mě nezajímají :)

Stylovější by bylo si na ně svítit hodinkami Timex Indiglo :)

Odesláno
  PRIM napsal:
V noci mám nejraději budík s projektorem. My obrýlenci v noci oceníme velká čísla na stropě nad postelí.:)

Doufám, že mechanický, s automatickým natahováním, v nerez pouzdru a made in PRIM :)

Kdysi jsem měl maličký budík RUHLA, dovezený z NDR. Byl to malý hranolek asi 5x3x2 cm, uvnitř byl mechanický strojek z náramkových hodinek a vedle tranzistorový bzučák na knoflíkovou baterii. Docela by se mi líbilo něco takového, ale v kovovém provedení. Ale ne ty moderní, kulaté, aerodynamické tvary. Přesný pravoúhlý hranolek, vpředu kulatý ciferník a vedle mřížka bzučáku. Dlouho jsem ho používal, pak se zastavil a už nejde. Nedávno jsem do něj koukal, spravovat se to nevyplatí. Strojek je snad vystřižený z plechu, ložiskové kameny žádné, jenom důlky v plechu.

Odesláno
  PRIM napsal:
Já jsem se tím nikdy netajil, že se mi tato myšlenka líbí.:)

Pár zajímavých nápadů jsem si přivezl minulý týden ze švýcarska, kde jsme opět zjistili, že máme hodinářskému průmyslu co nabídnout.

Konkrétně jsme zjistili, že takové cylindrické sklo, jako máme na hodinkách Diplomat existuje pouze jediné na světě. Nejbližší podobné používá značka Panerai, ale ostatní jsou v tomto jednoznačném trendu značně pozadu. Alespoň je vidět, že námnechybí tvůrčí potenciál. Uvidíte, že jsme skutečně odstartovali trend, směřující k návratu cylindrických skel, tak typických pro původní plastová.

Odvezl jsem si však i pár nápadů, které vznikly v průběhu jednoho obchodního oběda. Vzhledem k tomu, že jsem si ověřil, že to jsou nápady, které nikdo doposud nezkusil realizovat, mám o důvod víc, do toho jít a zkusit zase něčím překvapit.:)

Možná by nám mohl PRIM nějaké z těchto nových inspirativních nápadů prozradit? Teda, jen jestli se nechystá si je nechat patentovat.:) Docela by mě zajímalo, co nového a originálního se dá ještě vymyslet. Třeba jen nastínit.

Odesláno

Pokud se jedna o inovaci pouzdra muzeme o ni uvazovat podle me ve 3 rovinach material, tvar (forma)a zpracovani. Inspiraci pro inovace bych hledal treba v prirode metodou analogie a variace (eg suchy zip a bodlak).

Co se tyce materialu co zkusit treba nejake kameni, mramor, kremen, a pod? nebo polodrahokam - kameny maji krasnou a individualni strukturu kresby, kezde hodinky by byly original.Nebo drahokam? co diamantove pouzdro? :-). Samozrejme vubec netusim jestli by slo sutry opracovat do tvaru pouzdra na hodinky.Ale treba jo.

Co se tyce formy (tvaru pouzdra) - inspiracre nekde v prirode, neco co ma puzdro, skorapku a pod (treba musle, orech a tak) - co treba pouzdro, ktere nema sroubovatelne dno a sklada se ze dvou sesroubovanejch casti jako pricemz spojeni horni cast a dolni by bylo nekde uprostred na urovni korunky. nebo jednolite pouzdro do ktereho by se strojek strkal ze shora a cele by se to vcetne sklicka smotntovalo nak ze shora.

O zpracovani nemam potuchy.

Dalsi prostor pro inovace je v technickej detailech pouzdre - tj. způsob realize dna, způsob umístění korunky, skla, pripadne lunety, zpusob uchyceni tahu. Treba uchucení tahu ne na konci pouzdra ale nejak k prostredu nekde pod korunkou, ze by cele pouzdro bylo uvnitr tahu, nebo uchyceni v jednom bode. netradicni umisteni korunky, netradicni forma korunky (vrtule, namornicke kolo :-), trojuhleník, eliptickej tvar korunky a pod. nebo hodinky bez korunky a funkcionalita by byla zapracovana v lunete.nebo korunka by mohla bejt treba nejak packa :-).

Hm. takovejch napadu asi bylo...:-(

Odesláno

To je fakt. Ale s ohledem na funkčnost a dobrou obslužnost se výběr dosti snižuje.

Možná by se dalo i s číselníkem něco vymyslet. Třeba zcela pruhledný číselník s aplikacema nebo tak něco.

Odesláno

Ja bych mel jednu inovaci, co neni ani tak inovaci, jako spis navrat nebo jeste lepe, inspirace od toho, co tu uz bylo a osvedcilo se. Co takhle dvojite dynko na pant? :D Zni to asi silene, ale predstave si, ze by nekdo chtel pruhled na strojek, ale zaroven i vyryt nejakou vec na dynko? Mit dve rozdilna dynka a ty stridat je velmi neprakticke. Takze dvojite dynko na pant se jevi jako idealni reseni. Pruhled by byl pod dalsim selokovovym vickem, ktere by bylo na pant, jako to byvalo kdysi u viceplastovych kapesnich hodinek. A podle mne by to nemuselo ani znamenat velky narust tloustky pouzdra.

Pak se da treba venovani nebo neco jineho vyryt na vnitrni stranu vnejsiho dynka, takze nedochazi k znehodnocovani rytiny potem, oterem atd. a tak muze clovek predavat hodinky z generace na generaci a bez ztraty citelnosti textu. Elegantni reseni a dela to malokdo, jestli vubec nekdo?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...