Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

4 Gandalf

Orlíky kupodivu zatím nezdražili, ale dát 30k za hodinky je pro mě v současné době celkem nerealizovatelné.... Ale jsou fajn, měl jsem je na ruce a super!

• Odpovědi 145
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Jejda, Prim zdražil, tady to vyvolalo bouři nevole a opovržení, přidám se také,  fuj, fuj, ee Prim :D

Ochmataná bolševická veteš se tady prodává za nehorázné sumy, nikomu to nevadí a solidní hodinky se eťáckým strojkem za 14k Kč se zdají drahé :D :D

Linea 36 za nynější cenu drahá není, za oněch 14k dostanete nerez pouzdro, solidní strojek, safír a kvalitní řemen. Co chcete více a kde to "více" dostanete levněji?

Spartak Exlusive 40, DIPLOMAT, Sport I. gen.FR- současná produkce eltonu- ceny 40000 - 500000,- Kč, čeče Socko a žádný ETA strojky, ale jsou v nich strojky PRIM stejné jako v té ,, ochmatané bolševické veteši", která se tady prodává. :D :D:D A řekl bych , že jsou to sakra solidní hodinky. ;)

Odesláno

No není to úpně do tohoto vlákna, ale vysvětlete mě neznalci Prim hodinek, že když jsem si prošel použité kalibry na jejich stránkách, tak jsem zjistil, že žádné své již nevyrábí. Nebo se pletu? :rolleyes:

Odesláno
Myslím, že všechny  teorie jsou jen spekulace. Spíš je mi divné, že se zatím nikdo z Eltonu k tomuto kroku oficiálně nevyjádřil. Mě osobně je to putna, ale pár lidí by asi rádo znalo odpověď.

Ano s tim souhlasim a myslim ze to to tu hlavne jde. Pan Prokop je hlavne kseftsman (v pozitivnim slova smyslu), ktery se snazi sve obchody halit do rouna lasky k hodinkam a spousty marketingoveho balastu. Ted pan Prokop zdrazil bez zjevneho duvodu - ok je to obchodnik je to jeho pravo - ale myslim, ze by bylo fair alespon tady rict proc. Nebudu asi daleko od pravdy, kdyz reknu, ze Chronomag je pro Prim neco jako testovaci laborator, prezentuje tady sve modely, zdarma si muze vyslechnout nazory lidi jez hodinkam rozumi, ma moznost vyuzit zdarma napady jez jsou tady publikovany, zdarma mu tady fandove pripravuji podklady jez muze bez jakychkoli vycitek pouzit ve svych hodinkach (cigi, hciq aj. ). Zaroven s tim je asi mozno rict, ze clenove tohoto fora tvori nejkompaktnejsi skupinu jeho zakazniku - a u solidnich firem byva zvykem, ze svym vyznamnym zakaznikum sdeluji duvody skokoveho navyseni ceny (alespon ma zkusenost z obchodu).

Odesláno
Je pravdou, že Hamilton a Tissot vyjdou levněji na  zahraničních webových shopech, na místním trhu je ten rozdíl minimální.

Tissot Le Locle ............. 10 750,-

Tissot PR 50 ................. 6 990,-

Certina DS Pilot ........... 11 750,-

Certina new classic ........ 8 250,-

Zdroj: Hibernia a MiJa

Odesláno
...ma moznost vyuzit zdarma napady jez jsou tady publikovany, zdarma mu tady fandove pripravuji podklady jez muze bez jakychkoli vycitek pouzit ve svych hodinkach (cigi, hciq aj. )......

...to bych nedělal :)

Odesláno
...ma moznost vyuzit zdarma napady jez jsou tady publikovany, zdarma mu tady fandove pripravuji podklady jez muze bez jakychkoli vycitek pouzit ve svych hodinkach (cigi, hciq aj. )......

...to bych nedělal :)

pokud budes realizovat Mobilis in mobili, tak se mnou pocitej :-))) uz dlouho jsem nevidel neco co by se mi tak libilo.....

Odesláno
Jejda, Prim zdražil, tady to vyvolalo bouři nevole a opovržení, přidám se také,  fuj, fuj, ee Prim :D

Ochmataná bolševická veteš se tady prodává za nehorázné sumy, nikomu to nevadí a solidní hodinky se eťáckým strojkem za 14k Kč se zdají drahé :D :D

Linea 36 za nynější cenu drahá není, za oněch 14k dostanete nerez pouzdro, solidní strojek, safír a kvalitní řemen. Co chcete více a kde to "více" dostanete levněji?

Krásný komunistický výraz: "...se tady prodává za nehorázné sumy, nikomu to nevadí..." ještě by stálo za to, doplnit to o :"...to by se mělo zakázat, a já bych je teda nechal všechny zavřít..."

Jako by na mě zavanul dech Rudého Práva. A ten rozkošný poetický výraz: "ochmataná bolševická veteš", jenom vyměnit "bolševická", za "imperialistická", a bude to dokonalé. Pan Socka, jako obvykle nezklamal. Pokud bude na počest Kennyho vyhlášena někdy soutěž komik roku, tak budeš můj velký favorit.

Odesláno

Krásný komunistický výraz: "...se tady prodává za nehorázné sumy, nikomu to nevadí..." ještě by stálo za to, doplnit to o :"...to by se mělo zakázat, a já bych je teda nechal všechny zavřít..."

Jako by na mě zavanul dech Rudého Práva. A ten rozkošný poetický výraz: "ochmataná bolševická veteš", jenom vyměnit "bolševická", za "imperialistická", a bude to dokonalé. Pan Socka, jako obvykle nezklamal. Pokud bude na počest Kennyho vyhlášena někdy soutěž komik roku, tak budeš můj velký favorit.

Nazývat něco bolševickou či imperialistickou veteší, je smutné.

Pana Socku neznám, ale věřím, že to myslel v nadsázce. On to jistě nebude zlý člověk.

Protože pokud to snad v nadsázce nemyslel, hodilo by se na něj jedno krásné staré přísloví:

"Nikdy nenazývejme zlem to, co lze vysvětlit obyčejnou hloupostí."

Ale jak říkám, určitě to myslel s nadsázkou a to pitoreskní slovní spojení napsal jen proto, aby nám vyloudil úsměv na tváři :)

Odesláno

I nulové vyjádření je vyjádření ... :) Souhlasím s tím, že to je jejich věc, ale stejně, docela mi tím zkřížili plány a udělali bolístku a tak bych rád, aby mi ji někdo pofoukal ... :) Asi už mi z těch hodinek hrabe ... :D

Odesláno

Dobrá dobrá, vyjádřím se k tomu.:)

Popravdě, byl bych velmi překvapený, kdyby se tato diskuze nestrhla.:) Známé firmy nezklamaly a jakmile dostali novou munici, s gustem ji použily.

Jak říkám, čekal jsem to a trošku s potěšením jsem si chtěl tuto diskuzi užít.:)

Co Vám mohu říci k důvodu změny cen hodinek Linea 36 a SuperSport?

Je to prosté, někteří z vás byli velice blízko realitě. Čas od času je třeba se zastavit a přehodnotit cenovou politiku.

1) Cenu hodinek Linea 36 jsme navrhovali s ohledem na to, že se měly stát vstupenkou do světa mechanických primek. Byla kalkulována na větší výrobní počty než jsou ty současné.

2) Rozšíření kolekce o větší provedení Linea 40 způsobilo značný odliv zájmu od tohoto menšího modelu - většina zákazníků si raději připlatila za větší model. Výrobní počty Linea 36 tak poněkud poklesly. Není tajemstvím, že poklesly pod hranici prodejů modelu Linea 40. Jak známo, s menší sériovostí klesá rentabilita. Nabízelo by se řešení hodinky z kolekce úplně vyřadit, ale co pak se zákazníky, kterým se čtyřicítky zdají moc veliké? Rozhodli jsme se hodinky v kolekci zachovat a upravit jejich cenu tak, aby korelovala s větším modelem.

3) Třetím důvodem je, že hodinky Linea 36 se měly prodávat jako hotový produkt. Realita však ukázala, že podobně jako u větších modelů, začali zákazníci preferovat možnosti personifikace a individualizace. To radikálně ovlivnilo způsob výroby. Místo výroby standardního zboží na sklad se muselo přejít na stejný režim, jaký je aplikován na našich dražších hodinkách. Hodinky se tedy již nevyrábí ve standardní podobě do skladové zásoby, ale vyrábí se v individuálním režimu pro každého zákazníka zvlášť. Laicky rečeno, téměř 100% všech hodinek typu Linea 36 bylo před expedicí rozebíráno, personifikováno či indvidualizováno a opětovně montováno a zkoušeno, protože to bylo přání zákazníků. Bylo třeba udělat nějakou systémovou změnu v režimu výroby, což pochopitelně ovlivnilo i cenovou kalkulaci.

4) Čtvrtým, ale vzhledem k předcházejícím důvodům méně významným důvodem je marketing. Ano, vzhledem k omezenosti prodejů těchto okrajových modelů se pro nás jejich cena stala více než přítěží. Klidně bych ty modely mohl obětovat a dále je nevyrábět. Nic by se pro nás nezměnilo. Tyto modely však mají své příznivce, a tak bychom je neradi zklamali tím, že jim možnost jejich koupě definitivně upřeme.

Co se týče naší strategie do budoucna, podělím se s Vámi o svůj pohled na budoucí vývoj.

Předně se dá letos očekávat další přechod k dražším mechanickým sportovním hodinkám. Quartzové modely buďto úplně zmizí z nabídky nebo budou bez ohledu na rozdíl v ceně quartzového a mechanického strojku zdraženy tak, aby jejich ceny korelovaly s cenami mechanických modelů, vyráběných v režimu zakázkové výroby. Bude tak učiněno z podobných důvodů jako u výše popsané Liney 36 a SuperSportu.

Další podíl na průměrném zdražení našich sportovních hodinek bude mít zavedení nových modelů do výroby. Na konec dubna chystáme uvedení úplně nových leteckých hodinek, ideově vycházejících z hodinek, které jsme letectvu ČSSR dodali v roce 1976. Půjde o špičkový kus hodinek o průměru 45mm. Podrobnosti zatím nebudu prozrazovat. Snad řeknu jen tolik, že se je na co těšit! Svědčí o tom i to, že měsíc před dokončením prvního kousku evidujeme již 20 reálně existujících závazných objednávek!

Pak chystáme také dlouho avizované mechanické provedení hodinek na bázi pouzdra řady Codenis II (v kolekci zatím quartzový model Sport).

Pro nás velmi náročným úkolem je zavedení výroby dámských náramkových hodinek. Ne ani tak z důvodu technologické náročnosti, jako spíše z důvodu malého zájmu dámské klientely. Jinými slovy, výroba dámských náramkových hodinek je pro nás spojena s velkým rizikem. V důsledku toho je nutné počítat, že naše nové dámské hodinky budou skutečně výrazně dražší než doposud.

Na závěr mám informaci pro všechny škarohlídy: Jedním z dalších důvodů pro zdražení hodinek Linea 36 a SuperSport je to, že je naše výroba 100% vytížena poměrně lukrativními zakázkami od lidí, kteří si naší práce cení. Objem již nakontrahovaných zakázek stačí na 4 měsíce dopředu!

Nedá se tedy čekat náš brzký konec!:) Nakonec, vnímejte to z té pozitivní stránky, aspoň se budete mít do koho strefovat.:)

Přiznejte si to, vždyť by Vám bylo beze mě smutno!;) Kde jinde se můžete vybít na nějakém řediteli.;)

Ti co mě neberou jako ředitele, ale jako člověka, který jim vždy rád pomůže, mě můžou kdykoliv zavolat nebo napsat osobní mail. Věřím však, že to je zbytečná poznámka neb to dotyční dobře vědí.:)

Odesláno

Když se nad tím zamyslím, logiku to má. Výrobní náklady na menší nebo větší hodinky musí být stejné, pokud jde o pracnost. Těch pár gramů rozdílu v množství materiálu se u nerez oceli nemůže nijak projevit. Že jste se přiklonili k vyšší ceně, je pochopitelné. I když mě to netěší :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...