NIGHTinGALE Odesláno 26. února 2007 Nahlásit Odesláno 26. února 2007 Zdraženo pro malý zájem :D Přepišme učebnice ekonomie :D Ale teď vážně: mrzí mě, že když někdo řeší ceny či strategii firmy Prim, je na to z firmy Prim reagováno tak, že jsme nejdříve ujištěni o vytíženosti výroby na X měsíců dopředu... Hrdě informování o kvantu závazných objednávek na model, který ještě ani není dokončen... Ubezpečeni o tom, že Prim končit (navzdory škarohlídům) nebude... Že se do pana ředitele strefujeme... Že hážeme klacky pod nohy... Že praví fandové za Eltonem stojí... A tak dále a tak dále Myslím, že se zde nikdo do Prima a Primu nikterak výrazně nenaváží, ale diskutuje se. A je jasné, že diskuse není (skoro) nikdy taková, aby byli všichni zainteresovaní spokoji.
grga_pitic Odesláno 26. února 2007 Nahlásit Odesláno 26. února 2007 Zdraženo pro malý zájem :D Přepišme učebnice ekonomie :D Ale teď vážně: mrzí mě, že když někdo řeší ceny či strategii firmy Prim, je na to z firmy Prim reagováno tak, že jsme nejdříve ujištěni o vytíženosti výroby na X měsíců dopředu... Hrdě informování o kvantu závazných objednávek na model, který ještě ani není dokončen... Ubezpečeni o tom, že Prim končit (navzdory škarohlídům) nebude... Že se do pana ředitele strefujeme... Že hážeme klacky pod nohy... Že praví fandové za Eltonem stojí... A tak dále a tak dále Myslím, že se zde nikdo do Prima a Primu nikterak výrazně nenaváží, ale diskutuje se. A je jasné, že diskuse není (skoro) nikdy taková, aby byli všichni zainteresovaní spokoji. Je pravda ze vyjadreni pana Prima obcas zavaneji trochu schizofrennosti :-))) Mozna by si pan Prim s ohledem na toto forum mel uvedomit, ze tady je jen clen (i kdyz s ponekud diskutabilnimi vysadami) a trochu utlumit to bolestinstvi, ktere z jeho prispevku obcas zazniva. Chce tady diskutovat, musi tedy jako reditel jedinne ceske vyrobny hodinek pocitat s tim ze ne vsichni budou nad jeho vyroky omdlivat uzasem.... tot muj nazor
JJ Odesláno 26. února 2007 Nahlásit Odesláno 26. února 2007 Zdraženo pro malý zájem :D Přepišme učebnice ekonomie :D Nikoli, i k takové situaci může dojít. Já jsem se teď třeba bavil s jedním člověkem od Apple a ten byl dost nešťastný z cen profi serverových řešení. V porovnání se Sunem to vychází na třetinu a on má obrovské problémy vysvětlit potenciálním klientům, že to opravdu je funkčně ekvivalentní řešení.
Prokop Odesláno 26. února 2007 Nahlásit Odesláno 26. února 2007 Berte to tak, že momentálně žiji v euforii z toho, jak se to začíná rozjíždět a byl bych pochopitelně rád, kdybyste to mohli prožívat se mnou. Je to zásluha mnoha lidí ve firmě, ale konečně se po mnoha náročných letech objevilo světlo. Najednou vidíte, že to čemu jste doposud museli jen věřit doopravdy funguje. Práce, kterou jste léta naslepo vkládali dostává smysl. Víte, cítil bych se velmi poctěn, kdyby byly jednoho dne učebnice marketingu přepsány díky naší zkušennosti, ale ve skutečnosti by to byla jen prchavá lichotka. Marketing je velmi živá disciplína a cokoliv je o něm napsáno, je staré už okamžikem, kdy knížky opustí tiskárnu. To co nám momentálně pomáhá ve vzestupu, ale také to, co způsobuje velké množství nedorozumění je to, že se cíleně snažíme chovat odlišně od ostatních firem vyrábějících hodinky. Prosím, nesrovnávejte nás s ostatními firmami. Alespoň to zkuste! Nejsme Patek Philippe, dokonce se o nás ve světě téměř vůbec neví, takže se v tomto ohledu nemůžeme rovnat ani některým malým německým výrobcům. Určitě je na světě mnoho firem, které dělají zajímavé a kvalitní věci, které zasluhují úctu. Každý se ale pereme o své místo na slunci jiným způsobem. Skutečně to není srovnatelné. To, že mám radost z toho, že se konečně blýská na lepší časy české hodinařiny neznamená, že by bylo všechno absolutně perfektní. Jsem si vědom toho, že máme v mnoha ohledech ještě výrazné rezervy a stále ještě potřebujeme podporu a určitou míru tolerance ze strany našich zákazníků, ale věřím, že jsme schopni jejich (vaši) důvěru nezklamat. Snad mi rozumíte, že to tu nepíšu proto, že bych se chtěl vytahovat, ale spíše proto, že bych na Vás rád přenesl trochu té radosti a nadšení, které se nyní okolo vývoje nových hodinek vyskytuje. Osobně se na nové pilotní hodinky moc těším, protože jsem přesvědčen, že to budou nádherné hodinky. Když píšu, že už na ně jsou závazné objednávky, vyjadřuji tím úctu a vděčnost těm lidem, kteří mě a mým kolegům/kolegyním důvěřují! Věřte, že si toho opravdu moc cením!
Prokop Odesláno 26. února 2007 Nahlásit Odesláno 26. února 2007 Je pravda ze vyjadreni pana Prima obcas zavaneji trochu schizofrennosti :-))) Mozna by si pan Prim s ohledem na toto forum mel uvedomit, ze tady je jen clen (i kdyz s ponekud diskutabilnimi vysadami) a trochu utlumit to bolestinstvi, ktere z jeho prispevku obcas zazniva. Chce tady diskutovat, musi tedy jako reditel jedinne ceske vyrobny hodinek pocitat s tim ze ne vsichni budou nad jeho vyroky omdlivat uzasem.... tot muj nazor Lidi, jsem jenom člověk a dost možná jsem i hodně citlivý člověk, otázka ale zní, jestli je to špatně? Velmi často se vracím ke svým příspěvkům a musím konstatovat, že máte v mnoha ohledech pravdu. Někdy se úplně zbytečně hájím, někdy z mých vět cítíte zklamání a bolest, někdy také únavu. Je to tím, že výroba českých hodinek, ať už nesou jakoukoliv značku, je pro mne velmi osobní záležitostí. Někdy prostě řeknu o pár slov víc, někdy o pár slov méně a někdy tam prostě ten emocionální podkres je. Na druhou stranu jsem si už také všiml, že slova jsou tak tvárná, že si je každý přeloží tak, jak jemu jest blízké. Co se týče mého postavení zde, kdysi, když tady ještě většina z Vás nebyla, mi byla udělena vyslovená leč nepsaná výjimka z pravidel, kterými se diskuze na chronomagu řídí. Tuto výjimku od Chronomaga a Odklizece, tehdy bez připomínek přijali i ostatní členové s tím, že takováto diskuze může být oboustranně prospěšná. A myslím, že byla a stále ještě je, i když už je to pro mne někdy časově náročné.
Skeleton Odesláno 26. února 2007 Nahlásit Odesláno 26. února 2007 Uz bylo vse receno. Ja osobne to chapu. A muzeme to uzavrit! ... A pustit se do Pateku
VS Odesláno 26. února 2007 Nahlásit Odesláno 26. února 2007 Uz bylo vse receno. Ja osobne to chapu. A muzeme to uzavrit! ... A pustit se do Pateku Tak to teda ne! Prim chystá nové letecké hodinky, už jsou na ně závazné objednávky a tady o tom ani čárka? To zasluhuje přísné potrestání. Prime, můžete trošku podhalit tajemství a něco málo prozradit? Nejlíp obrázek
jinjo Odesláno 26. února 2007 Nahlásit Odesláno 26. února 2007 Mě by zajímalo kde a podle jaké předlohy (vzoru, prototypu, nulté serie, projektu, ...) PRIM nabral těch dvacet objednávek na ještě neexistující hodinky....
PanzerBear Odesláno 26. února 2007 Nahlásit Odesláno 26. února 2007 Sam jsem zvedavson. Tak prime, kde jak proc a zakolik?
Návštěvník Kamil Odesláno 26. února 2007 Nahlásit Odesláno 26. února 2007 Vždyť už to psal: ...úplně nových leteckých hodinek, ideově vycházejících z hodinek, které jsme letectvu ČSSR dodali v roce 1976. Půjde o špičkový kus hodinek o průměru 45mm.... Pouzdro bude soudek, na cenu se ani neptejte. To zas bude poprask!
Návštěvník Kamil Odesláno 26. února 2007 Nahlásit Odesláno 26. února 2007 Už se těším na rozhořčené příspěvky místních štamgastů až si Prim řekne o 70 táců za nové letecké :D:D Tolik to nebude.
hciq Odesláno 26. února 2007 Nahlásit Odesláno 26. února 2007 Mě by zajímalo kde a podle jaké předlohy (vzoru, prototypu, nulté serie, projektu, ...) PRIM nabral těch dvacet objednávek na ještě neexistující hodinky.... Viděl jsem nějaké animace snad v powerpointu (nebo jak se ta hrůza co mi nesmí do počítače jmenuje) s ciferníkem co byl skoro stejnej, tak jako takovej ten starej co se tu občas prodává. Mám matnej pocit, že tam byl i chronograf a viděl jsem to na Petřinách. Ale taky se mohu mýlit. Zrovna jsme se hádali s cigim
NIGHTinGALE Odesláno 26. února 2007 Nahlásit Odesláno 26. února 2007 Mě by zajímalo hodně věcí. Ale cena těch leteckých (kupodivu) ne. Já jsem rád překvapen Snad budu překvapen mile Ale zajímalo by mě, jak jsou placeni hodináři v Eltonu Drzý dotaz, já vím A odpověď, samozřejmě, nečekám Protože když dochází k odlivu mozků z oborů jako výpočetní technika či lékařství, tak brzy může dojít k odlivu šikovných českých ručiček třeba někam do Švajcu. A zatím co lékaři k nám mohou přijít třeba odněkud z východu, tak hodináři asi ne, protože v tom ty státy nemají tradici...
X-Bob Odesláno 26. února 2007 Nahlásit Odesláno 26. února 2007 Uz bylo vse receno. Ja osobne to chapu. A muzeme to uzavrit! ... A pustit se do Pateku Tak to teda ne! Prim chystá nové letecké hodinky, už jsou na ně závazné objednávky a tady o tom ani čárka? To zasluhuje přísné potrestání. Prime, můžete trošku podhalit tajemství a něco málo prozradit? Nejlíp obrázek Potrestat, potrestat! Chcem vidět aspoň skicu!!!
omni Odesláno 26. února 2007 Nahlásit Odesláno 26. února 2007 Chcel by som tiez patrit medzi privilegovanych, ktori mali moznost vidiet, rozhodnut sa a pripadne objednat...
Fester Odesláno 26. února 2007 Nahlásit Odesláno 26. února 2007 I já jsem velice zvědav na nové letecké od Prima, i když se obávám, že cena bude minimálně na úrovni Orlíků a pro mě tedy zatím off topic. Ale cenová politika je výsadní věcí Eltonu a do té se jim plést nebudu. I když možná za pár let ke kulatinám se žena slituje a obdaruji se jedním z těchto dvou modelů. Do té doby si budu muset vystačit s původními leteckými automaty, které snad už konečně ve čtvrtek budu mít vyčištěné a seřízené a na ruce... A na mechanický Codenis II jsem taky velice zvědav, to jsou hodinky, které mě taky hodně uchvátily...
JJ Odesláno 26. února 2007 Nahlásit Odesláno 26. února 2007 Ale zajímalo by mě, jak jsou placeni hodináři v Eltonu Kolik berou stávající nevím, ale když sháněli nové, tak nabízeli tuším 11-15 tisíc měsíčně. Já jsem si toho všiml proto, že to bylo výrazně méně než kolik byli ochotni dát člověku u CNC stroje, kterého v té době také sháněli. Vysvětleno mi to bylo tak, že ještě z doby socíku je v Neustadtu hodinářů na montáž apod. poměrně dost, zatímco lidí, kteří umí s CNC stroji je tam nedostatek.
popshop2007 Odesláno 26. února 2007 Nahlásit Odesláno 26. února 2007 Ale zajímalo by mě, jak jsou placeni hodináři v Eltonu Kolik berou stávající nevím, ale když sháněli nové, tak nabízeli tuším 11-15 tisíc měsíčně. Já jsem si toho všiml proto, že to bylo výrazně méně než kolik byli ochotni dát člověku u CNC stroje, kterého v té době také sháněli. Vysvětleno mi to bylo tak, že ještě z doby socíku je v Neustadtu hodinářů na montáž apod. poměrně dost, zatímco lidí, kteří umí s CNC stroji je tam nedostatek. 11 000-15 000 EUR nie je zly plat.....
Milis Odesláno 26. února 2007 Nahlásit Odesláno 26. února 2007 Ale zajímalo by mě, jak jsou placeni hodináři v Eltonu Kolik berou stávající nevím, ale když sháněli nové, tak nabízeli tuším 11-15 tisíc měsíčně. Já jsem si toho všiml proto, že to bylo výrazně méně než kolik byli ochotni dát člověku u CNC stroje, kterého v té době také sháněli. Vysvětleno mi to bylo tak, že ještě z doby socíku je v Neustadtu hodinářů na montáž apod. poměrně dost, zatímco lidí, kteří umí s CNC stroji je tam nedostatek. 11 000-15 000 EUR nie je zly plat..... Obávám se, že to je v dolarech..
hciq Odesláno 26. února 2007 Nahlásit Odesláno 26. února 2007 Ale zajímalo by mě, jak jsou placeni hodináři v Eltonu Kolik berou stávající nevím, ale když sháněli nové, tak nabízeli tuším 11-15 tisíc měsíčně. Já jsem si toho všiml proto, že to bylo výrazně méně než kolik byli ochotni dát člověku u CNC stroje, kterého v té době také sháněli. Vysvětleno mi to bylo tak, že ještě z doby socíku je v Neustadtu hodinářů na montáž apod. poměrně dost, zatímco lidí, kteří umí s CNC stroji je tam nedostatek. 11 000-15 000 EUR nie je zly plat..... no i kdyby to bylo ročně, tak je to v Neustadtu celkem dost
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se