Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Dobrý den, dostaly se mi do rukou dědovi kapesní hodinky (které jsou údajně po jeho dědovi), rád bych zjistil jejich původ přikladám obrázky.

GnZvM.jpg

sQoOJ.jpg

NObLi.jpg

XHrwO.jpg

Upraveno uživatelem Exiztence
Odesláno

Jsou to nějaké noname švýcarské kapesní hodinky,chybí jim oblík /takový ten kroužek nahoře nad korunkou/.Nejsou to žádné echt rarity,ale pokud jsou funkční,tak cena pár stokorun.Nechal bych jim doplnit oblík,trochu vyčistit a promazat a zase udělají parády :smile_anim:

Odesláno

Moc děkuji za odpovědi, kroužek kolem korunky je na řetízku u hodinek (nepřišel jsem zatim jak ho nasadit), hodinky fungují, nataženy byli před pěti hodinami a stále tikají, zajímalo by mě kolik cca. stojí pročištění a nové sklíčko?

Odesláno

Ten vypadlý oblík můžeš nasadit jednoduše pomocí dvou provázků. Využiješ pružnosti toho oblíku a dvěma navlečenými provázky ho opatrně jakoby roztáhneš do stran tak, aby šel nasadit.

No a to vyčistění a sklíčko zajistí hodináš ve tvém okolí a ten ti i řekne cenu, až to okoukne.

Odesláno (upraveno)

Jo, tohle je jen "karabinka". Ale ten oblík není žádná tragédie, při troše snahy určitě narazíš na hodináře, který zaloví v šuplíku...

Prostě za pár korun to budou zase pěkné hodinky.

A ještě dodám, že tahle karabinka je pro připevnění k oděvu (k poutku, knoflíkové dírce,...), pro zacvaknutí na hodinky byla karabinka (která už fakt vypadala jako karabinka) na druhém konci.

Tady je to dobře vidět: http://aukro.cz/stary-retizek-kapesni-hodinky-3-kusy-i2891242574.html

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno (upraveno)

Ten kroužek slouží právě k zapnutí do oblíku.

Edit:Karlos byl rychlejší :smile_anim:

Upraveno uživatelem bohus76

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...