Přejít na obsah

Chut na novu limitku

60 hlasů

1. 1. Mas zaujem o limitku hodiniek do 40mm?

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jak tak brazdim po nete a obzeram sa po hodinkach, dostavam chut na nieco nove.. Sam este neviem co by to malo byt a zacal som spekulovat nad tym, ze este nemam doma ziadnu limitku z Chronomagu :) V podstate vsetky limitky co sa tu riesili sa mi pacili, no ani jedna pre mna neni vhodna z pohladu velkosti. Hodinky nad 40mm ma proste nebavia..

Zakladam toto vlakno ako prieskum, ci by bol o podobny projekt zaujem - urcite tu niesom sam, kto ma rad mensie hodinky :) Uvitam kazdeho nadsenca..

Moja predstava by bola nasledovna, ale urcite to netreba brat zavazne:

puzdro: 36-40mm

automat alebo manualny natah

datum

WR aspon 100

otocna luneta s odpoctom minut

sklicko by mohlo byt vypukle a haselit

cena do 25000 CZK

Z toho co som zatial popisal asi vidno, ze by sa mi pacilo nieco retro..

Co si o tom myslite kolegovia?

• Odpovědi 386
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Rád se připojím, 40-41 je pro mě hranice běžné nositelnosti, ideáně někde okolo 38-39mm. Vybírám už delší dobu a lehce tápu, rád se připojím...

Odesláno

Jinak co se návrhu týče - cenový strop vyhovuje, WR100 + vypouklý hesalit taky, bez otočné lunety bych se klidně obešel. Dle fotek, které sem jankoxxx dává, tuším nějaký vintage nádech, což je ideální...

Edit: Aha, dokonce se o retru píše, jsem slepej jak patrona:)

Odesláno

DaLo, som rad ze som tu neni sam :) samozrejme, lunetu by som ozelel, ale lunetu na hodinkach mam rad a nevadilo by mi zrejme ani to, ze by to hodinky este opticky zmensilo.. dalsia vychytavka by mohol byt bombirovany cifernik. dnes sa to uz casto nevidi a je to pekna vychytavka :)

v kazdom pripade navrh samotnych hodiniek nechame na neskor, toto vlakno by malo posluzit ako zbernik zaujemcov..

Odesláno

az by ste napriklad chceli otocit na airman vintage 1953 cifernik 12kou hore, dat im plne dynko a nedajboze igelitovu bublinu namiesto toho safiru, tak nech mi plavcik janko zabucha na kajutu :)

Odesláno
  V 8. 1. 2013 v 16:41, instant napsal:

az by ste napriklad chceli otocit na airman vintage 1953 cifernik 12kou hore, dat im plne dynko a nedajboze igelitovu bublinu namiesto toho safiru, tak nech mi plavcik janko zabucha na kajutu :)

ty z tadeto pras prec, tu sa riesia detske hodinky :)

V 8. 1. 2013 v 16:46, svijanskymaz napsal:

Musi byt ten datum...?

ja budem urcite hlasovat za datum ak sa s limitkou niekam dopracujeme.. bude to zalezat na hlase vacsiny :)

Odesláno

Ja som za Janči :smile_anim: I když ,bych se přiklonil k safíru s brutálním AR a nevadilo by mi ani chrono ale to už by šlo trochu přes rozpočet.

Odesláno
  V 8. 1. 2013 v 17:41, zekon7302 napsal:

Ja som za Janči :smile_anim: I když ,bych se přiklonil k safíru s brutálním AR a nevadilo by mi ani chrono ale to už by šlo trochu přes rozpočet.

klenuty zafir stoji neskutocne peniaze ktore by sme mohli vrazit napriklad do ciferniku.

Odesláno
  V 8. 1. 2013 v 17:51, jankoxxx napsal:

klenuty zafir stoji neskutocne peniaze ktore by sme mohli vrazit napriklad do ciferniku.

klenuty safir a fantasticky hluboce cerny cifernik. ano ano. jo moment, dyt ja uz je mam - Kingston :D

Odesláno

Myslím, že to není tak hrozný, jak se někdy říká.

Odesláno
  V 8. 1. 2013 v 13:39, jankoxxx napsal:

Jak tak brazdim po nete a obzeram sa po hodinkach, dostavam chut na nieco nove.. Sam este neviem co by to malo byt a zacal som spekulovat nad tym, ze este nemam doma ziadnu limitku z Chronomagu :) V podstate vsetky limitky co sa tu riesili sa mi pacili, no ani jedna pre mna neni vhodna z pohladu velkosti. Hodinky nad 40mm ma proste nebavia..

Dovolím si připomenout loňskou limitku Elton sport - ta byla do 40mm a taktéž třeba před pár lety Igeny "Žluťásky". :smile_anim:

Odesláno
  V 8. 1. 2013 v 19:24, tmoris napsal:

klenuty safir a fantasticky hluboce cerny cifernik. ano ano. jo moment, dyt ja uz je mam - Kingston :D

mal by si ich niekedy poriadne nafotit :)

V 8. 1. 2013 v 19:26, Viktor napsal:

Myslím, že to není tak hrozný, jak se někdy říká.

toz neviem, ale pokial si dobre spominam tak klenuty zafir je pekna palka a stoji okolo 250 EUR za kus, a tusim aj viac.. totiz hovorim o poriadnom klenuti (ala sin 356) a nie o tom hrbolceku co ponuka vacsina hodinarskych firiem.

V 8. 1. 2013 v 19:29, Honza.manta napsal:

Dovolím si připomenout loňskou limitku Elton sport - ta byla do 40mm a taktéž třeba před pár lety Igeny "Žluťásky". :smile_anim:

o tom viem, primky som mal a nepresvedcili ma..

Odesláno

No to asi ano,ale až tak hrozné to snad nebude,zas na druhou stranu,s tím cifrem máš pravdu,ono to je celkem jednoduchá věc ale pokud se jedná o výrobu pár kusů tak je to celkem pálka.Chronograf sem nestřelil jen tak z blbosti,například letos oslavuje 40.let 7750 Valjoux a dát ho do 40mm pouzdra by bylo hezké a nebylo by od věci to nahodit v limitaci 40kusů,no ale bych se nechtěl potýkat s problémem zájemců,potažmo finanční stránky,víme jak se ceny strojků vyvíjejí atd.Apak ten cifr že?

Odesláno

důležité je vidět co by stálo za to,nějaká vizualizace,já jsem na to lama,pokud by to byla tzv.pecka tak myslím že by aj ano :smile_anim:

Odesláno
  V 8. 1. 2013 v 20:17, zekon7302 napsal:

důležité je vidět co by stálo za to,nějaká vizualizace,já jsem na to lama,pokud by to byla tzv.pecka tak myslím že by aj ano :smile_anim:

ja som este vacsia lama, ale na vizualizaciu je snad este priskoro.

Odesláno

A jak vypada ten bombirovany cifr? Takze predstava je vintage potapky s otocnou lunetou? To by se mi libilo, pokud by to bylo tech 40 mm, min asi ne. A spis automat bez chrona

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...