little_w Odesláno 19. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2013 s tim pausalnim odsouzenim vnitrniho AR taky zasadne nesouhlasim. ale u techto Seiko jo, tam je naprd.
karel hb Odesláno 19. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 19. ledna 2013 Tak děkuji za tu bagatelizaci vnitřního AR, alespoň mám jednodušší rozhodování a můžu se zaměřit na Sarby. Ale pokud by někdo nabídl Spirity, jsem otevřen.
elvin Odesláno 19. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2013 ... Bohužel vzhledem k požadavkům a finančním možnostem musím opustit sekci swiss... to nemusis, koukni jeste na tohle, nez se tohle vlakno navzdy definitivne prestehuje do sklepa...do vody, plesu i lesu, safir - coz zadny jiny navrh nema a dost pod deset tisic kc k mani: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/54972-tissot-pr100/page__p__843727__hl__%2Btissot+%2Bpr100__fromsearch__1#entry843727
karel hb Odesláno 19. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 19. ledna 2013 to nemusis, koukni jeste na tohle, nez se tohle vlakno navzdy definitivne prestehuje do sklepa...do vody, plesu i lesu, safir - coz zadny jiny navrh nema a dost pod deset tisic kc k mani: http://forum.chronom...__1#entry843727 Ahoj, děkuju za post, ale já bych rád trval na tahu, mesh se mi na žádných hodinkách nelíbí a hlavně, jestli jsem dobře četl hned nahoře, pohon quartz a já chci mechaniku.
elvin Odesláno 19. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2013 Ahoj, děkuju za post, ale já bych rád trval na tahu, mesh se mi na žádných hodinkách nelíbí a hlavně, jestli jsem dobře četl hned nahoře, pohon quartz a já chci mechaniku. tak pardon, ja myslel ze v tvoji relaci bys vzal i quartz v uvahu. samozrejme i s original tahem (ja to hodil na mesh). pises:"...chronobundus útočí a definitivně jsem si ověřil, že momentálně nic z produkce quartz (myšleno v normální cenové relaci) pro mne není zajímavé".
rfido Odesláno 22. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2013 Tohle je spíše víc do oblekovek, ne tak moc univerzální, nemaji lumi a modřené ručky.Certina ds caimano Pěkný, nevíš, jaký mají průměr pouzdra?
Klasik Odesláno 23. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2013 Vnitřní AR je celkem na dvě věci... Já teda nepoznal rozdíl SCVS / SARB, ve skutečnosti jsem si myslel, že AR mají oba(jen z textů prodejců), ale nějaký šedý, protože jsem ho nikdy neviděl. Určitě běž do SARBů, tah z SCVS třeba koupíš zvlášť, jako se podařilo mě. Nebo bych ho možná i vyměnil, nějak jsem se ho už najedl Já se tedy co do praktické zkušenosti mohu vyjdřovat pouze k vnitřnímu AR, protože hodnky s vnějším nebo oběma jsem nikdy neměl, nicméně podle mne rozdíl mezi vnitřním AR a bez něj poznatelný je a není tak docela zanedbatelný. Já naopak považuji jakoukoliv variantu vnějšího AR za čistě marketingový tah, který jde tak trochu proti odolnosti a funkčnosti hodinek jako celku. Vidět přes ni samozřejmě lépe je o tom žádná, ale přijde mi jako nesmysl, pořídit si hodinky se safírovým těžko poškrabatelným sklíčkem a dát na to sklíčko zvcenku snadno poškrabtelnou AR vrstvou. Podle mě se tak zcela stírá efekt výhody safírového skla. Nebo je ta vnější AR vrstva nějak odolná? Nicméně jestli zvolit hodinky s Vnitřním AR nebo bez něj by pro mne asi taky nebl klíčový parametr. Za klíčový parametr považuji safír. Vnějšímu AR bych se asi spíše z výše popsaného důvodu vyhýbal.
ggrand Odesláno 23. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2013 U rovného sklíčka jsou odrazy od obou stran sklíček dost u sebe, takže to, že se sníží odrazy ze spodní strany je celkem málo viditelné. U sklíček, s různým poloměrem vypoulení je to trošku jinak, tam je vnitřní AR přece jen líp vidět pracovat. Jenže SARBy mají rovné sklíčko a brat u takových hodinek v potaz při rozhodování přítomnost vnitřního AR je zbytečné. Samozřejmě, pokud si můžu vybrat, beru vnitřní AR než žádný. Každopádně je můj výrok hlavně platný pro porovnání SARB a SCVS.
Dimmu Borgir Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 Vnitřní AR je celkem na dvě věci... Já teda nepoznal rozdíl SCVS / SARB, ve skutečnosti jsem si myslel, že AR mají oba(jen z textů prodejců), ale nějaký šedý, protože jsem ho nikdy neviděl. Určitě běž do SARBů, tah z SCVS třeba koupíš zvlášť, jako se podařilo mě. Nebo bych ho možná i vyměnil, nějak jsem se ho už najedl Nepustil bys ten SCVS tah??? Když už ti nechutná?? Jeden bych uživil, kupoval jsem si Spirity zde na fóru na kožce a je to na mě nějaké usedlé....
karel hb Odesláno 10. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. února 2013 Nepustil bys ten SCVS tah??? Když už ti nechutná?? Jeden bych uživil, kupoval jsem si Spirity zde na fóru na kožce a je to na mě nějaké usedlé.... Ahoj, odpovím za ggranda, snad se nebude zlobit. Tah určitě nepustí, protože majitelem jeho Sarbů jsem se i s tahem z SCVS stal já a jsem velmi šťastný, že tam tento tah je. Tak se nezlob. Ale pokud nebazíruješ na tahu jako takovém a stačila by ti originál kůže Seiko spolu s origo Seiko překlápěčkou http://www.seiyajapan.com/product/P-Z20CALF/SEIKO-Original-Strap-for-20mm-Lug-size-watch.html?wrapper=~renew_pop&fl=prod_info , tak s kolegou řešíme koupi za rozumnou cenu z tohoto shopu http://www.totalwatchrepair.com/products/seiko_black_genuine_textured_leather_deployment_clasp_20mm_watch_band#.UReiV_Ig-uI . Já vím, tah to není, ale je to origo komplet Seiko i s profilovaným páskem a vykrojením u pouzdra, tak by to mohlo vypadat podstatně lépe než ten, co tam máš teď.
Jezevcik2 Odesláno 10. února 2013 Nahlásit Odesláno 10. února 2013 Karle,gratuluji k pěkným hodinkám.To vzalo nějak rychlý obrat.Když si vzpomenu,jak je ggrand zběsile sháněl....:-)
karel hb Odesláno 10. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. února 2013 Karle,gratuluji k pěkným hodinkám.To vzalo nějak rychlý obrat.Když si vzpomenu,jak je ggrand zběsile sháněl....:-) Děkuji za gratulaci, znáš to, chronobundus. On to Jirka tady v jednom vlákně vysvětloval, že jsou na něj moc oblekové a měl strach je někam vzít, aby jim neublížil - absence lunety atd. A nebudeš mi věřit, jak jsem za to rád.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se