Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Pánové,

potřeboval bych poradit. Mám dilema. Líbí se mi dvě pera. První - jedná se o Hardtmuth (nelimitovaná ca 9.000,- CZK i limitovaná edice v platině ca. 14.000,- CZK).

- není šroubovací víčko

- má jen jeden hrot

- nákup a vyzkoušení jen na jednom místě

+ české pero (pokud budu jednat se zahr. kolegy)

+ líbí se mi ten tvar

Druhá je klasika Montblanc M145 Classique (ca 10.000,- CZK verze resin G, 11.000,- CZK verze resin P)

+ šroubovací víčko

+ široký výběr hrotů

+ široká síť prodejců a vyzkoušení skoro všude

+/- velmi známé

- klasika, jsem spíš mlaďoch 30 let, zdá se mi spíš pro starší :-))

Pěkné je i Graf Faber Castell Intuition :-))

No a teď poraďte! Já fakt nevím... Díky za Vaše názory

Prosím moderátora o přesunutí do vlákna o plnicích perech. Nejde mi to smazat či presunout. Díky.

Upraveno uživatelem knihomol
Odesláno

S ničím jiným než s Mont Blanky nepíšu od nějakých 25 let.

Je to nestárnoucí design a nebál bych se, že bys s perem od nich vypadal nějak "dědkovsky". :)

Hardtmuth mě ničím neinspiruje, to ten Faber-Castell je pro mě mnohem přitažlivější... Ale stejně - můj avatar asi napovídá, že jsem zaujatý, ale Mont Blanc je prostě klasika nad klasiky. Stejně jako Rolex, nezklame.

Odesláno (upraveno)

faber - spatne se drzi, vetsina pouzder je rovnych... MB pro me osobne neni, moc tlacim a MB ma na me prilis mekke hroty, ale uz pres rok mam toto a jsem s tim nadmiru spokojeny ;-)

pokud by's chtel neco jineho, nez osvedcenou klasiku, zkus se kouknout na visconti, edice homo sapiens. mel jsem jej v ruce a je to nadhera... (kvalita zpracovani je excelentni)

Upraveno uživatelem IzTaPa
Odesláno

Tak ten Sailor je takovej MB-klon... Nic proti zpracování, ale inspirace je na můj vkus trochu moc okatá, takže bych si ho nekoupil stejně jako Steinharty nebo Precisty.

Nicméně kvalitou určitě nezklame.

Ale k tomu Homo Sapiens od Viscontiho se připojuji. Je to plnicí pero 21. století. Jestli máš rád zajímavá řešení, nejspíš Tě zaujme.

A samozřejmě je IzTaPův odkaz na PenShop na místě - tam si to jdi všechno prohlédnout a osahat... A uvidíš, že s prázdnou neodejdeš. :)

Odesláno (upraveno)

nechci ti kazit radost, ale kdyz se kouknes do historie, MB neni prave THE original...

jinak sailor ma u vetsiny uzivatelu o rad vyssi hodnoceni kvality hrotu ;)

Upraveno uživatelem IzTaPa
Odesláno

Nejsem si jist, zda si rozumíme...

Kvality Sailoru nezpochybňuji, to jsem snad vyjevil dost jasně.

Ale o tom, čí design ze zcela jednoduchých důvodů napodobuje, myslím nelze chovat pochyb.

Nou flejm plíz. :cheers:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...