Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník swanieck
Odesláno (upraveno)

Pánové...a co tahle cesta, jak se dostat k hodinkám ze Švýcarska :

Proč ne osobní dovoz ?????

Výhody: 

- odjedete z práce na pár dní a vyčistíte si hlavu

- pojedete po německých dálnicích, které jsou grátis

- vezmete ženu a děti na výlet, tady získáte plusové body

- navštívíte atraktivní zemi uprostřed alpských velikánů

- jsou tam tisíce, desetitisíce hodinářských obchodů a krámků až oči přecházejí a výběr je neskutečný ve všech cenových relacích...ostatně, kde jinde by měly být, že ?

- můžete smlouvat o ceně...jak kde a také v závislosti na ceně zboží.....ale třeba -10%, případně dostat k hodinkám nějaký dárek pro manželku, další plusové body pro vás

- na zpáteční cestě vám vrátí DPH(MWST).....dobrejch  8%

- neplatíte za poštovné

- neplatíte za pojištění zásilky

- neplatíte české DPH 21% z ceny zboží a z ceny poštovného a pojištění

- nenasíráte se při komunikaci s celní správou ČR

- ještě na švýcarské straně hranice nasadíte chronometr na zápěstí a celá EU vám tak může maximálně...poškrábat záda!

- příjemný pocit z toho, že jste zvítězili nad byrokraty z EU

- ještě příjemnější pocit z toho, že vaše peníze se nedostanou k řeckým, kyperským, portugalským ....povalečům s nastavenou dlaní

Nevýhody:

- dlouhá cesta Praha - Basel  cca 700 km

- drahý benzín, drahé občerstvení,drahé ubytování

- únava z cesty

- děti budou otravovat slovy" Kdy už tam budeme" získáte mínus body.

- manželka zjistí online, kolik peněz jste schopni utratit za takovou zbytnou věc jako jsou hodinky, obdržíte další mínus body

- ještě delší zpáteční cesta domů Basel - Praha cca 700 km

Plusové a mínusové body se navzájem vyruší a vám zůstanou hodinky na zápěstí a hlavně ten příjemný pocit :clap: 

Daň z přidané hodnoty (DPH) a její vrácení

Daň z přidané hodnoty je ve Švýcarsku stanovena na 7,6 %, ovšem jsou zde možnosti, jak může turista tuto částku dostat zpět. V obchodech lze požádat o Global Refund Cheque (šek na paušální náhradu), který slouží k navrácení zaplacené DPH. Jsou k tomu potřeba tři kroky:

1. V obchodě musí vámi zaplacená celková částka dosáhnout alespoň 400 CHF, vaše trvalé bydliště musí být mimo území Švýcarské federace a zboží musí být vyvezeno do 30 dnů. Pak můžete požádat o vydání Tax-free Shopping Cheques.
  2. Na celnici při odjezdu musejí být Tax-free Shopping šeky orazítkovány (po prohlídce zboží).
  3. Peníze si můžete vybrat okamžitě v pokladně pro hotovostní výplaty náhrad (Cash Refund Office) nebo si je nechat připsat na účet nebo poslat jako inkaso po návratu domů.
Upraveno uživatelem swanieck
  • Odpovědi 71
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
swanieck : Jo, ale nepíšeš, že při orazítkování papíru na vrácení daně tě může celník prásknout druhé straně a v případě, že hodinky doma neproclíš, můžou nastat oplétačky.

Stalo se mi něco podobného ještě v době, kdy jsme nebyli v EU. Rakouský celník byl moc akční :/

Odesláno
  V 24. 5. 2013 v 10:30, ggrand napsal:

swanieck : Jo, ale nepíšeš, že při orazítkování papíru na vrácení daně tě může celník prásknout druhé straně a v případě, že hodinky doma neproclíš, můžou nastat oplétačky.

Stalo se mi něco podobného ještě v době, kdy jsme nebyli v EU. Rakouský celník byl moc akční :/

obávám se, že tento argument zrovna není adekvátní. Německo je v EU, my taky, ale proč by Němce mělo zajímat doplacení české DPH u švýcarských hranic, to nevím...

Návštěvník swanieck
Odesláno

Německým celníkům je  to jedno úplně jedno.....a navíc soudruzi z "Říše" tam většinou ani nebývají. Berou Švajc za plně harmonizovanou zemi a nic nehledají. Jak správně píšeš, kdysi, když se uplatňoval "mehrwert" při dovozu z Německa do ČR a nebyl zájem o placení cla a DPH, tak se jezdilo přes Folmavu....tam byly obě celnice od sebe skoro 2km a každému to bylo šumák, to na Rozvadově měly orgány baráky hned vedle sebe a tak hrozilo fauxpas z úniku informací.

Návštěvník swanieck
Odesláno (upraveno)

A další radostné zjištění :

- pozvu svého chorvatského kamaráda, majitele penzionu k sobě domů

- vytáhnu z pokladničky obnos určený na financování mých neřestí

- hoteliér z Hrvatska si u nás koupí hodinky, třeba nějaký Brajtle za 100.000,-- Kč

- sepíšu s kamarádem hoteliérem kupní smlouvu na hodinky(pro všechny případy)

- kolega z HR si nechá orazítkovat vývozní doklady na slovinsko/chorvatské hranici

- inkasuje přímo na hranici v bance a nebo na jeho účet pak EU pošle 21.000,-- Kč(ekvivalent v EUR)

* mám předplaceno 16.000,--Kč na dovolenou v penziónu na Jadranu, pro hostitele velkorysá prémie 5000,--Kč

* z dovolené se vracím opálený, s dobrým pocitem a na zápěstí mám Brajtle

...ale pozor, za pár týdnu se stane Chorvatsko řádným členem EU, ale to nevadí.....třeba budu mít dalšího kamaráda hoteliéra z republiky Monte Negro.

Upraveno uživatelem swanieck
Odesláno

swanieck : A hádej kudy jsem jel... Přes přechod, kde byly celnice od sebe nějaký ten km. Hodný rakouský pán celník si věci naskenoval a přeposlal. Takže když chytneš blba ve Švýcarsku, můžeš na to taky dojet. Nikdo přece nepojede do Švýcarska pro hodinky za 10k, ale spíš za 100k. Sice jsem ty papíry nikdy neviděl, ale soudě podle toho, že musíš mít bydliště mimo Švýcarsko, tak si píšou tvoje iniciály.

Návštěvník swanieck
Odesláno

na Německé straně s tím nejsou problémy...fakt ne....dostaneš razítko a jedeš, nikdo nic neskenuje. Jen myslím, že  hodnota zboží, kdy můžeš uplanit vratku "méhrwertu" , je vyšší než 400,-- SFR

Odesláno

To jsem rád. Mě do té doby taky nic nekopírovali, jen se na chvilku celník ztratil. Je totiž dobré si uvědomit, že navádíš lidi k celnímu deliktu se sankcí až 100 tisíc, jejíž výše záleží jen a pouze na pánu/paní, který bude s tebou případný delikt řešit.

Návštěvník swanieck
Odesláno

Já nikoho nenavádím.....ani to nedělám....jen jsem o tom slyšel, že jsou meuzi námi šibalové, kteří to tak dělají. A ani nemusí jít o dovoz zboží ze zahraničí !

Například nějaký podnikatel prý koupil celý balík toaletního papíru na firmu z velkoskladu, fakturu zařadil do účetnictví, jako plátce DPH dostal vratku za dva měsíce zpět a část toho hajzlpapíru odnesl domů, pro potřebu vlastní rodiny....fuj, to je klasický daňový únik !!!! Utírali se doma nezatížení daní z přidané hodnoty....a to je snad ani nemohlo bavit!!!

• po 3 týdnech...
Odesláno
  V 25. 5. 2013 v 12:08, swanieck napsal:

Já nikoho nenavádím.....ani to nedělám....jen jsem o tom slyšel, že jsou meuzi námi šibalové, kteří to tak dělají. A ani nemusí jít o dovoz zboží ze zahraničí !

Například nějaký podnikatel prý koupil celý balík toaletního papíru na firmu z velkoskladu, fakturu zařadil do účetnictví, jako plátce DPH dostal vratku za dva měsíce zpět a část toho hajzlpapíru odnesl domů, pro potřebu vlastní rodiny....fuj, to je klasický daňový únik !!!! Utírali se doma nezatížení daní z přidané hodnoty....a to je snad ani nemohlo bavit!!!

když tak nad tím přemýšlím tak když si někdo objedná u firmy kde pracuji zboží (třeba hodinky) a my hodinky koupíme ale zákazník bohužel nezaplatí a zboží neodebere a nám zůstane zboží na skladě a dph se nám vrátí. máme plný sklady všelijakejch neodebranejch krámů. škoda že si moc nový hodinky nekupuju ale pro někoho kdo je plátce to je cesta...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...