Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Prosím o radu při výběru prvních automatů. Už nějakou dobu prohlížím diskuzi i interntové obchody a snažím se vytipovat nějaké elegantní automaty, ale i na běžné nošení. Naprostý cenový strop je 8 tis., ideálně kolem 5 - 6 tis. U hodinek preferuju jednoduchý kulatý ciferník, avšak pokud možno s označením i pro jednotlivé minuty. Líbí se mi úzké ručičky a požaduji vteřinovku. Pokud byste měl někdo nějaký návrh, rád uvítám.

Ale k věci - prosím zkušenější o radu, které z mnou vybraných favoritů byste považovali za nejkvalitnější a které byste si vybrali sami:

Děkuju za tipy!

Odesláno

No, co se designu týče, je to tvé individuální rozhodnutí. Co se značek týče, je to docela zajímavá směsice všeho možného a například Timex tam za mě nemá co dělat. Ani Jacques Lemans nepovažuji za kdoví co.

Prim je český výrobce, kvalitou asi nebudou špatné, no já osobně bych si Primky nevybral (to ale ber pouze jako subjektivní názor, někdo na ně nedá dopustit). Osobně bych proto asi volil švýcarskou kvalitu v podobě hodinek Tissot, dle mého je jejich poměr ceny a kvality velmi dobrý a proto jsem Tissoty zvolil také já. Opět je to však individuální - jsou to kvalitní, značkové hodinky, pro větší reklamu však mají nejen zde na fóru spoustu odpůrců, kteří by je nechtěli, ani kdyby museli. ;)

Odesláno (upraveno)

Tie Primky budu cinske, ceske su Prim Manufacture (Elton). Z ostatnych by som volil co sa tyka kvality jednoznacne Tissot (ak ti 37mm nebudu male) ;)

Upraveno uživatelem misoo
Odesláno

Čínský Timexy a čínský Primky bych asi vyřadil, líbí se mi ty Zepelíny. Nedá se ale za 8k pořídit třeba jetej kousek od Seika ze série Spirit/SARB? To už by bylo někde jinde. I v cenový hladině kolem těch 5-6k bych spíš hledal mezi Seikama, konkrétně mezi pětkama.

Např:

http://www.hodinky.cz/seiko-5-automat-snzh53k1.html

http://www.hodinky.cz/seiko-5-automat-snzg15k1.html

Návštěvník T.O.M.P.
Odesláno

vybíráš opravdu ze zajímavý všehochutě, což je dobře

můj názor (ostatně to asi ani jinak nejde) je celkem ovlivněnej sympatiemy k jednotlivým značkám

Timex - nevidím žádné pozitivum, jedině snad, kdyby se ti líbili o moc víc než ostatní ???

Tissot - mám tuto značku rád, a asi bych ji upřednostnil, tradiční švýcarská značka

Zeppelin - proč ne

Jacques Lemans - proč ne, jestli se ti líbí

Prim - osobně považuji tuto značku (od obou výrobců) za neprestižní, ale určitě je plus, že tebou uvažovaný model má (za ty peníze) chronograf

je to věc vkusu každýho soudruha, ale můj výběr by velmi ovlivnilo i průhledné dýnko (vygůgli si sám, já jsem na to línej)

a co takhle z užšího výběru vyřadit Timex, Prim, Jacquese Lemans a dát tam 1-2 Japonce ???

• po měsících...
Odesláno

Zdravim,

nebudem zakladat novu temu, myslim, ze uz si uzivatel PetrMa za ten cas nieco kupil, takze nejdem radit mojim (skromnym) nazorom, ale naopak, rad by som si nechal tiez poradit... 

Mam podobne poziadavky ako boli popisane, takze preto to davam tuto...
moja put za hladanim tych spravnych hodiniek sa aktualne splha na 6 mesiacov neustaleho hladania - reps. zistovania co vlastne chcem/potrebujem (samozrejme po hodinkach pokukujem uz par rockov)... ale dospel som do stadia ze chcem automaty, radil som sa aj so znamym chronomagorom, ktory mi potvrdil urcite veci, a aj nieco poradil... pri hladani som presiel uz vsetkym moznym, tak ci este mi neporadite nieco zaujimave vy  :helpsmilie:

takze urcite poziadavky:

-  cena by mala byt tych 7000 CZK (270 eur) [pri splneni vsetkych poziadaviek som ochotny pristupit aj na sumu 9000 CZK = 350 eur)

- nebranim sa ziadnym znackam - avsak nie take, s ktorymi sa bezne stretavaju ludia v hodinarstvach (Seiko je este prijatelne, ale s tym som uz mal skusenost, takze mozno vyskusam nieco ine) - ale skor asi Nemci, Rusi, Japonci, aj Svajciari

- velkostne cca tych 40 - 43 mm (44 mm sa uz asi obavam, ale mozno to za risk stoji)

- kozeny ramienok (alebo ked sa nebude dat tak aj kovovy, kt. sa zameni)

- datumovnik ! (avsak bez indikacie dna - to mi pride hnusne)

- perfektna luminiscencia -> tu som hladal hodinky s Triciovym podsvietenim (GTLS, H3) ale v tejto cene nie je nic vyzorovo prijatelne (na styl hodiniek Ball), takze od tricia som asi upustil...

- bodlo aby mali GMT, resp. moznost nastavenia druheho casoveho pasma

- a vyzorovo jednoduchsie hodinky, ako niekto hovori sportovo-elegantne, tak v tomto pripade v pomere 30:70

PS: ETA strojky v tejto cene asi realne nebudu ze? (hacking funkcia? :) )

ako by to mohlo vyzerat (mozno niekedy v buducnu si ich kupim):

http://www.armynnavy.com/catalog/catalog/images/Aviator_Jungmeister.jpg

a k comu sa priklonim s prizmurenymi ocami:

http://forums.watchuseek.com/attachments/f367/868288d1352141445-upgraded-models-laco-valencia.jpg

takze? kto mi poradi TIE hodinky, tak ma u mna pivo  :cool02:

Odesláno

tak Steinharty som presiel vsetky, su trosku nad cenovy limit, a taktiez nesplnaju vsetko mnou popisane...

su to krasne hodinky ale niet tam model pre mna :/ (ale budem zvazovat postovany model)

taktiez som este zabudol popisat poziadavku vrchneho sklicka - Safir a aj priehladneho dna (ale s vodotesnostou od 50 m)

tak co? pomoze este niekto?

V podstatě jsi popsal Rolády,takže co třeba Steinart?

Odesláno

Pekne su, ale raz take take prihodenie nie je mozne v tejto chvili, mozno v buducnu...

chapem, ze ziadam vela, ale napr. mnou postovane hodinky Laco splnaju takmer moje poziadavky... nejake ine odporucania? prosim o radu

ak teda nikto nic, tak sa uspokojim s tymi hodinkami Laco...

Kdybys trochu přihodil, tak by se dali Hamilton Khaki Navy GMT s Etou a hackingem

Odesláno

no a čo orient big mako? japonske hodinky, super kvalita, automat, wr 200 klassik diver vzhlad. použité sú od 2800czk. asi najlepsie volba ako prvé kvalitné automaty :-)

dakujem za typ, presiel som vsetky Orient-y, ale Mako su viac sportove a nesplnaju poziadavku priehladneho dna

tieto z Orientov vyzeraju fajn, ale zase niesu luminiscencne...

DJ02001W-dial.jpg

a ako som pisal, ze Seiko som mal, a aby to boli hodinky ktore bezne nedostat v obchodoch, cena by mala zodpovedajuca kvalite, chcem aku taku prestiz v danej cene - aspon tych 6000 czk - az 9000 czk

este niekto nejake navrhy pls?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...