atomicsteve Odesláno 23. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2013 Mám v práci přístup k pokročilejším zvětšovátkům, tak bych se rád podělil o pár detailů, které pouhým okem nejsou zřetelné. Moc jich teď nebude, přeci jen nejsem placený za focení hodinek Budu rád, když přidáte také svojí trošku Pokud byste měli nápad, co by bylo zajímavé prozkoumat, tak klidně napište taky. Začnu obrázky z klasického optického mikroskopu, zvětšení je 57x. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A pár obrázků z dalšího mikroskopu, tentokrát elektronového... 140x Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 93x Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Borodov Odesláno 23. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2013 Moc hezke detaily. Bohuzel podobne moznosti v praci nemam... Mel bych dotaz, ceho je detail na posledni fotce? Diky
atomicsteve Odesláno 23. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 23. ledna 2013 Prozradím zatím jen, že obě fotky zachycují stejnou součástku
skodna Odesláno 23. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2013 Kolo perovníku kal 68.3 nebo 66.3 Je to tak?
Jarda_Prim Odesláno 24. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2013 (upraveno) Paráda! Líbil by se mi detail na kotvu a krokové kolo.... Upraveno 24. ledna 2013 uživatelem Jarda_Prim
mischa Odesláno 24. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2013 Detail natahovacího kola je super, všechno to ale ukazuje, jak jsou ty součástky u našich milovaných Primek hrubozrnně opracovány, možná by mělo smysl tak nafotit pro porovnání i součástky jiných firem, které si cení svých výrobků stejně, nebo výše, např Omega ze střední cenové kategorie a třeba Rolex, nebo Patek za ty dražší.
mechano Odesláno 24. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2013 Tak kdo se hlásí se svýma Patkama na rozebrání a focení ?
Karlos Odesláno 24. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2013 Velmi dobré fotky. Kdyby to šlo, také bych se přimlouval o detail ozubení některého funkčního kola. Ozubení pérovníku nemá v podstatě žádný vliv na chod strojku, tam je opracování jen vizuální věc. Ale hádám, že kvůli hřídelkám asi bude problém takové kolečko někam dostat. A mít pro porovnání stejný detail z hodinek nějaké lepší značky, jak píše Mischa, to by bylo vážně zajímavé a přínosné.
Karlos Odesláno 24. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2013 Tak kdo se hlásí se svýma Patkama na rozebrání a focení ?Spíš kdo může mít takové kolečko v šuplíku
vanderB. Odesláno 24. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2013 Tak kdo se hlásí se svýma Patkama na rozebrání a focení ? sorry, nemám v Patek čas
cody Odesláno 24. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2013 Detail natahovacího kola je super, všechno to ale ukazuje, jak jsou ty součástky u našich milovaných Primek hrubozrnně opracovány, možná by mělo smysl tak nafotit pro porovnání i součástky jiných firem, které si cení svých výrobků stejně, nebo výše, např Omega ze střední cenové kategorie a třeba Rolex, nebo Patek za ty dražší.Take se mooc primlouvam. Jednak me to zajima a taky bez srovnani s necim jinym je to sice zajimave, ale nic mi to nerekne. Jasne, ze nebudes otevirat Omegy, ale zkuste mu kolegove pls neco pujcit, napr. hodinari by mohlo mit podobne kolo napr. od Omegy. Pls.
xcelsion Odesláno 24. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2013 Zajímavé pokoukání! děkuji a budu se těšit na další snímky.
Georgeisin Odesláno 24. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2013 (upraveno) Detail natahovacího kola je super, všechno to ale ukazuje, jak jsou ty součástky u našich milovaných Primek hrubozrnně opracovány, možná by mělo smysl tak nafotit pro porovnání i součástky jiných firem, které si cení svých výrobků stejně, nebo výše, např Omega ze střední cenové kategorie a třeba Rolex, nebo Patek za ty dražší. Pěkná práce . Než jsem si přečetl Vaše příspěvky, tak jsem si zrovna říkal, že u 93 nás. zvětšení mi ta kvalita nepřijde až zase tak špatná. Někde tady na fóru jsem už jednou prohlížel podobné detaily nějakého čínského kalibru a to byste měli vidět, to byla teprve hrubozrnná kvalita:). Bohužel si nepamatuju, jak se to vlákno jmenovalo, ale byly tam skoro identické záběry s možná ještě větším zvětšením. Něco jsem našel, ale není to to vlákno, které myslím: cal. 66http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/17133-kdyz-makro-tak-poradny/page__p__237648__hl__mikroskop__fromsearch__1#entry237648 Číňanhttp://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/16166-cinan-pod-drobnohledem/page__p__225626__hl__mikroskop__fromsearch__1#entry225626 Upraveno 24. ledna 2013 uživatelem Georgeisin
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se