Přejít na obsah

Čím se zastřelíme až se z Chronomagu zblázníme ?

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

me by u M96 spis vadila desne prubojna raze... :) a nabijeni nabojovymi pasky neni nic pomalyho... :)

páskama jde nabíjet i SA58 a pomalý to při troše tréningu není. Vpodstatě se to jen tak zamáčkne. Na vojně jsem měl pro stráže náboje v páskách. Bylo to praktický, nemuselo se to počítat, jen to drrrrrc drrrrrc namačkali do piksly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 1,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Návštěvník Tada
me by u M96 spis vadila desne prubojna raze... :) a nabijeni nabojovymi pasky neni nic pomalyho... :)

kdyz je v Praze abnormalni hic, tak vetsinou az do Mechenic...? ;)

na dvoupalcaka staci opaskove pouzdro pod tricko nebo kotnikove pod kalhoty... na ctyrpalcaka delsi pouzdro pod delsi tricko :)

jo, vyhoda, ze revolver toho po sobe moc nenechava je dulezita... :)

Pravdu díš, 7,63 proletuje skrz. Argumentovat tím, že počítám se střelbou na lidi nosící neprůstřelnou vestu nemá cenu - na to je dle mých informací vhodný spíše výkonější 7,62 tokarev, který prý i s municí s olověným jádrem vestu prostřelí :)

Odkaz ke komentáři

Nejlepší zbraň na sebeobranu je Glock 19, nebo vlastně každej glock, je to jediná možnost jak nosit bezpečně náboj v komoře, teda aspoň pro mě. Jo a hlavně střílí to pořád, údržba minimální a za pár korun se dá pořídit kostička, která z této zbraně dělá automat :gun_bandana: což je taky super, a když né kostička tak reset spouště. Měl jsem spoustu zbraní na každodení nošení, ale potom co jsem poznal glock, tak nenosím nic jiného, možná občas vemu taurus 357.magnum s expanzní střelou, ale to jen proto, že to posobě nic nenechá. Jinak můj názor je, že expanzní náboj je nejlepší věc co se bezpečnosti týče, viděl jsem jednou test střelby v místnosti, normální kulka prošla půlkou prasete a ještě se třikrát odrazila, kdyby tam byl další civilista tak je velká pravděpodobnost, že to dostane, zatím co expanz už nikoho neohrozí, nevím proč je to zakázané.

Když je hic, beru ledvinku a kevina :thumbsup_anim: ..

Ad náboj v komoře: střílím dlouho a musím říct, že Glocka považuju za "nejmíň bezpečnou" pistoli na světě. Člověk na ní nevidí na první pohled, v jakém je stavu. Když to srovnám s pistolí "klasického střihu" - třeba Berettou, tam to je vidět ihned - výstražník, kohout. Mimochodem když je kohout dole, je zmáčknutí je daleko těžší než u Glocka. Ten jejich "jazýček" je akorát nepříjemnej na prst a nechápu, jakou skutečnou funkci má. Daleko lepčí je (když už) dlaňová pojistka.

Co se týče toho "střílí pořád", opět kam se to s*re na berettu (zkušenosti z praktické střelby a závadami ostatních), ale kam se obě hrabou na prachobyčejnej dvojčinnej revolver.

Ad kouzelná kostička: to si asi děláš legraci, stejně jako s expanzní střelou. I když ten humor patří spíš za mříže.

Odkaz ke komentáři

Tak až na celkovou zastaralost, vysokou hmotnost, značnou velikost a malý počet nábojů v zásobníku (dle dnešních měřítek) nemá Mauser ani Parabellum více méně žádnou překážku k tomu aby to byly dobré zbraně pro sebeobranu, vždyť jsou prověřeny více než staletím :D

Teď vážně - zas takový blázen nejsem. Na sebeobranu to chce něco kompaktnějšího, modernějšího a s větším zásobníkem. A taky se nedovedu nějak představit, jak nabíjím Mauser C96, pod palbou schovaný za autem. Ta kolejnička s náboji pomocí které se to nabíjí mi nepřijde jako nejrychlejší způsob :D

"Prověřeny"? Ani náhodou - Mausera jsem neměl v ruce, ale Parabellum je mrcha citlivá na čistotu a na laboraci tak moc, že bych si jí na obranu fakt nevzal ani omylem. Leda bych uměl dobře házet.

Jediná staletím prověřená pistole je 1911.

Co se týče přebíjení pod palbou, kdesi jsem četl, že přes 95% ozbrojených střetů v civilním světě je u konce do 5 nábojů. Takže s taháním náhradního zásobníku si nedělám hlavu a přebíjení trénuju jen na závody.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada
"Prověřeny"? Ani náhodou - Mausera jsem neměl v ruce, ale Parabellum je mrcha citlivá na čistotu a na laboraci tak moc, že bych si jí na obranu fakt nevzal ani omylem. Leda bych uměl dobře házet.

Jediná staletím prověřená pistole je 1911.

Co se týče přebíjení pod palbou, kdesi jsem četl, že přes 95% ozbrojených střetů v civilním světě je u konce do 5 nábojů. Takže s taháním náhradního zásobníku si nedělám hlavu a přebíjení trénuju jen na závody.

To s tou nečistou a P 08 vím, ale to je problém za války, kdy se do zbraně dostává bláto atd... Pro civilistu není problém držet zbraň v čistotě. A Mauser C96 byl jasnou volbou dobrodruhů a cestovatelů na všech kontinentech a během bůrské války taky docela zazářil.

To, že si to nakonec na sebeobranu vzal byl jen vtip. Prostě jsou to už překonané zbraně. Ovšem jako trezorovou záležitost pro občasnou střelbu nevylučuji pořízení jednoho nebo druhého.

Odkaz ke komentáři

...pistole pro sebeobranu musí mít minimálně 10 nábojů v zásobníku...

Jako producent katastrofickych scenaru souhlasim, navic se snazim strilet trosku podle ISSP, tam je jeden "vystrel" tak 4-5 ran. Ale dlouholete statistiky jasne dokazuji, ze staci 2-3 rany a je po boji. Takze pokud bych mel jedinou zbran a to na obranu, staci 5 ranej revolver.

...jaký má význam trénovat střelbu s jakoukoliv jinou zbraní, než kterou pak člověk nosí u sebe?

Velky. I sniperi nekde davaji zkraje X set nebo tisic ran malorazkou, nez prejdou na obvyklou razi. Na to aby jsi se naucil reagovat, tasit, mirit, dejchat, spoustet, zafixovat si bezpecnou manipulaci, staci .22

Myslim ze treba pan Dekady nabizel set stejnych pusek, ktere se lisili jen razi, .308 a .22 pro trenink. Nebo SIG a jejich Mosqito. Stejna ergonomie, ovladani, tusim ze i vaha jako SIG226, jen tam byla navic asi pojistka. Na treningu je nejdulezitejsi to, ze se mu vubec venujes. Trenin s cimkoliv je lepsi nez zadnej a meditovani co bude kdyz bude jak bude...

Zajímá mě kam ty kanóny schováváte v létě, když je hic ?

Pokud chce clovek nosit kver, musi prizpusobit styl oblekani (kosile pres gate, vesta s kapsou...) nebo si koupit ledvinku a kotnikove pouzdro (ke kratasum nepouzitelne). Ja se na ledvinku letos chystam, ta agentura AEGIS ci jak se jmenujou jednu slusnou vyrobbila. Das tam pistol sluzebni velikosti, obusek, baterku, naradovej nuz a milon dalsich nesmyslu. A vypada to uplne nenapadne. Videl jsem to zatim jen na obrazkach, maji asi 10 barevnejch kombinaci.

...u Glocka. Ten jejich "jazýček" je akorát nepříjemnej na prst a nechápu, jakou skutečnou funkci má...

Taky se mi vubec nelibil, funkce je jen to, ze kdyz jazycek neni zmacknutej nevystrelis. Popravde ale nechapu, jak bych v praxi toho docilil. Kdyz uz teda bych nekde o neco zachytil, zachytim i tim jazyckem. Jak by se mi povedlo zachytit jen o krajicek spouste a ne i o jazycek nevim... Pojistky jsou podle me nanic. Naboj v komore bych nenosil ani za nic, takze na co pojistky? Proto se budu opakovat, kdyz uz neco tak mi prijde nejlepsi "antistresova spoust" u Walthera. Vidim v jakem stavu je spoustove ustroji, coz se hodi jen na strelnici. Krome toho ze na prvni pohled vidim zda je naboj v komore a zda je natazena spoust:-)

Odkaz ke komentáři

Taky se mi vubec nelibil, funkce je jen to, ze kdyz jazycek neni zmacknutej nevystrelis. Popravde ale nechapu, jak bych v praxi toho docilil. Kdyz uz teda bych nekde o neco zachytil, zachytim i tim jazyckem. Jak by se mi povedlo zachytit jen o krajicek spouste a ne i o jazycek nevim... Pojistky jsou podle me nanic. Naboj v komore bych nenosil ani za nic, takze na co pojistky? Proto se budu opakovat, kdyz uz neco tak mi prijde nejlepsi "antistresova spoust" u Walthera. Vidim v jakem stavu je spoustove ustroji, coz se hodi jen na strelnici. Krome toho ze na prvni pohled vidim zda je naboj v komore a zda je natazena spoust:-)

Přesně - je to úplně na pytel, jen to překáží. Já nosím (když teda mám zbraň, jednou za rok) náboj v komoře, protože to považuju za lepší a jsem dostatečně trénovanej i na Glocka, kde není nic poznat. Představa, že po mě skočí pes, nebo se budu levou bránit a pravou bych měl zároveň tasit a ještě natáhnout závěr, se mi nelíbí.

Walthera myslíš 99? Ten je fajn, náboj v komoře je poznat okamžitě, stejně jako natažení bicího mechanismu - TO je "pistole pro pošťáky", ne Glock.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Jo, někde jsem četl, že nejvíc nehod se střelnou zbraní v USA s stává právě u Glocků, protože je lidi považují za bezpečnou a blbuvzdornou pistoli a zapomínají přitom na základní pravidla bezpečné manipulace se zbraní.

cody: Tak těch 10 nábojů říká můj známý, instruktor střelby, tvrdí taky, že revolvery jsou pro sebeobranu tedy již překonané... Nevím. Asi to budu muset brát trochu s rezervou.

Odkaz ke komentáři

...Walthera myslíš 99? Ten je fajn, náboj v komoře je poznat okamžitě, stejně jako natažení bicího mechanismu - TO je "pistole pro pošťáky", ne Glock.

Presne tu myslim. Narozdil od hodinek po jine ani netouzim, pac jsem dosud nevidel nic co by mi prislo lepsi bez ohledu na cenu. Ale kazdej od zbrane chce neco jineho.

Odkaz ke komentáři

cody: Tak těch 10 nábojů říká můj známý, instruktor střelby, tvrdí taky, že revolvery jsou pro sebeobranu tedy již překonané... Nevím. Asi to budu muset brát trochu s rezervou.

No nevim. Ja teda instruktor nejsem:-)

Nerad tuhle vetu poustim do eteru, ale zkus se radsi zeptat jineho znameho. Ono nic se nema prehanet. Ja protoze nejsem akcni hrdina od jiste doby beru nektera vyjadreni ruznych instruktoru s velkou rezervou a usmevem na tvari.

Odkaz ke komentáři

Presne tu myslim. Narozdil od hodinek po jine ani netouzim, pac jsem dosud nevidel nic co by mi prislo lepsi bez ohledu na cenu. Ale kazdej od zbrane chce neco jineho.

Jojo, 99 je skvělá volba - speciálně na nošení, rozhodně vhodnější než Glock. I jsem viděl někoho z toho střílet IPSC, ale moc mu to nešlo (což nemuselo souviset s pistolí).

Akorát to nedělají v mojí ráži :-)

Odkaz ke komentáři

Jojo, 99 je skvělá volba - speciálně na nošení, rozhodně vhodnější než Glock. I jsem viděl někoho z toho střílet IPSC, ale moc mu to nešlo (což nemuselo souviset s pistolí).

Akorát to nedělají v mojí ráži :-)

Mozna to souvisi. Je fakt, ze jsem nevidel vetsi zasobnik nez standarnich 16 ran. Coz by mohlo pro nekoho v divizi Production (ci jak se to pise) bejt minus. A na fotce ze souteze jsem P99 taky nikdy nevidel. Zatim jsem o tom nepremejslel, ale poptam se.

Ja nad 9 luger taky nejasam, ale z praktickeho hlediska je to furt asi nejvyhodnejsi, nejenom cenou. To me jeste ted napadlo, jestli treba zavodnikum nejde o faktor major - minor. Ikdyz Glocky v 9 luger jsou porad dost videt. Ja zavodum nerozumim, ale uz jsem parkrat slysel, ze nekdo kvuli tomu presel na .40

Odkaz ke komentáři

Mozna to souvisi. Je fakt, ze jsem nevidel vetsi zasobnik nez standarnich 16 ran. Coz by mohlo pro nekoho v divizi Production (ci jak se to pise) bejt minus. A na fotce ze souteze jsem P99 taky nikdy nevidel. Zatim jsem o tom nepremejslel, ale poptam se.

Ja nad 9 luger taky nejasam, ale z praktickeho hlediska je to furt asi nejvyhodnejsi, nejenom cenou. To me jeste ted napadlo, jestli treba zavodnikum nejde o faktor major - minor. Ikdyz Glocky v 9 luger jsou porad dost videt. Ja zavodum nerozumim, ale uz jsem parkrat slysel, ze nekdo kvuli tomu presel na .40

Tak to jsem ani nezkoumal - 15 je fakt málo, což možná vysvětluje, proč na závodech P99 nejsou. V minoru (9L) aby se nevýhoda horšího bodování jakž takž srovnala, tak člověk potřebuje 19-20 ran v zásobníku (Beretta má taky 15, ale když si člověk koupí zásobníky do jihoafrickýho vectora, jsou na 19 bez úprav).

V majoru (což .40 SW splňuje) jsou zase velký náboje a tímpádem malá kapacita - ideál je právě ta .40, kterých se do šuplíku vejde 15-17.

Odkaz ke komentáři

Ještě dotaz jaký máte názor na pětačtyřicítku CZ 97? Četl jsem o ní článek v časopise Zbraně&náboje(3/2009) a docela se mi zamlouvá, ikdyž jsem o "čezetě" původně vůbec neuvažoval.

Odkaz ke komentáři

Tazatel: nebudu řešit kvalitu, výkon, cenu atd. jen svůj pocit: je taková velká a nafouklá. Mám normální dýlku prstů a tady jsem při vhodném držení pomalu ani nedosáhl na spoušť. Ani převlečení pažbiček by nepomohlo. Přitom CZ75 mi s Hogue gripem sedí jak ulitá. Vem si jí někde v krámě do ruky a uvidíš.

Odkaz ke komentáři

Tazatel: nebudu řešit kvalitu, výkon, cenu atd. jen svůj pocit: je taková velká a nafouklá. Mám normální dýlku prstů a tady jsem při vhodném držení pomalu ani nedosáhl na spoušť. Ani převlečení pažbiček by nepomohlo. Přitom CZ75 mi s Hogue gripem sedí jak ulitá. Vem si jí někde v krámě do ruky a uvidíš.

Připojuju se, je moc velká.

Odkaz ke komentáři

Ad náboj v komoře: střílím dlouho a musím říct, že Glocka považuju za "nejmíň bezpečnou" pistoli na světě. Člověk na ní nevidí na první pohled, v jakém je stavu. Když to srovnám s pistolí "klasického střihu" - třeba Berettou, tam to je vidět ihned - výstražník, kohout. Mimochodem když je kohout dole, je zmáčknutí je daleko těžší než u Glocka. Ten jejich "jazýček" je akorát nepříjemnej na prst a nechápu, jakou skutečnou funkci má. Daleko lepčí je (když už) dlaňová pojistka.

Co se týče toho "střílí pořád", opět kam se to s*re na berettu (zkušenosti z praktické střelby a závadami ostatních), ale kam se obě hrabou na prachobyčejnej dvojčinnej revolver.

Pro mě je nejlepší prostě glock, jakákoliv další pojistka navíc je akorát další možnost zachycení a odjištění. Za kohout s pojistkou chytám, když střílím, takže pro mě nejbezpečnější nošení náboje v komoře. Mám to v pouzdru fobus, takže zachycení kohoutu je blbost. Pokud mám náboj v komoře, tak o něm vím a nepotřebuji výstražník, nehledě na to, že když přijde na akci, tak mi nějakej výstražník může být ukradenej. Glock není hezká zbraň, berety jsou hezčí, ale mě nesejde na tom, jak zbraň vypadá. Test výdrže už několikrát dokázal, že na glock jen tak něco nemá, hold v jednoduchosti je síla, čím více dílů, tím více problémů. Glock opravdu střílí pořád viz odkazy a střílí pod vodou :thumbsup_anim: ....

http://www.youtube.com/watch?v=b6WUSnALoRc...feature=related

Odkaz ke komentáři

4 Jeremy: Mozna jsem vnesl zmatek, kdyz jsem drive psal ze ja paskuju jen 15. Pac posledni naboj jde jako u vseho paskovat blbe a me se lip pocita 3x5 vystrelenejch ran. Jinak ma zasobnik na 16.

4 Kibi: Tim 18 myslis ze to predelava nekdo na fullauto?

Odkaz ke komentáři

4 Kibi: Tim 18 myslis ze to predelava nekdo na fullauto?

Ano, myslí. Ta součástka se dá sehnat, ale jsou dva důležité faktory, které hovoří proti:

- za prvé je to protizákonné (něco jako kopírování, jen po tomhle už umějí jít)

- za druhé to nemá smysl. mrkni na youtube na videa http://www.youtube.com/watch?v=kBjUDCyDCuI k čemu to je, taková věc? Tady se s tím někdo postřelil

Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...