Přejít na obsah

Čím se zastřelíme až se z Chronomagu zblázníme ?

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Odesláno
Kurva co na těch stříkačkách vidíte? Máte male malé péra, nebo co tím doháníte? :-)

To jsi docela vystihl, je to často zkoumané téma a závěr byvá většinou ten, že je to tím krátkým pérem. Podobnej problém ale mívají často taky lidi co si kupují Ducati a další.

A hodinky s velkym prumerem! :D

• Odpovědi 1,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
ja osobne mam za to ze pokial clovek nie je vyhlaseny mafian ktory sa do prestrelky zapletie dnes a denne alebo vysluzily spetz-naz ktory sa bez zbrane citi ako bez vtaka, tak je mu strelna zbran vzdy skor na ostaru, nez na uzitok,.... pretoze je o rad vyssia pravdepodobnost, ze si s nou ublizi sam, alebo niekomu inemu, nez ze si s nou v takej ci onakej situacii nejako pomoze..... poznam nespocet ludi co vlastnia zbran ale ziadneho ktoremu by niekedy v zivote realne na nieco posluzila (frajeriny a blbnutie nepocitam) .... ked sme u cien tak pokial nehrate na legalitu tak nie je to tak davno (cca 8 rokov) co mi ponukali v krcme CZ52(alebo co to bolo za cislo proste ten stary velky vojensky makarov) s plnym zasobnikom ostrych za 900SK a SA58 by vraj vedeli dodat za 3k5 a to bolo v oblasti ktora by sa dala nazvat celkom dierou v BA ci PHE to bude podla mna este ovela menej :-)

ostatne legalne si SA58-sport ci ako to nazyvaju, co je 30 nabojova samonabijacia puska 5.56 proste vojensky samopal bez rezimu ful-auto mozete kupit za nejakych smiesnych 6-7K sice s nejakym povolenim ale mozete to mat v pohode doma co mi osobne pride celkom "huste".... co do nicivosti to urcite da na prdel nejednej vyssie spomenutej fesande a to za cenu priam rozpravkovu :)

K tomu jen tolik, že existují lidi kteří to mají rádi jako techniku, ovládají to bezvadně a bezpečně, a nemají touhu vůbec po nikom střílet. S tím prostřelením vesty je to jako s dosažitelnou přesností u Primek, akademická otázka.

Totiž pro toho kdo má dobré nervy a umí střilet, by ta vesta přeci nebyla naprosto žádnou překážkou. Ale to fakt je jen úvaha.

Odesláno
ja osobne mam za to ze pokial clovek nie je vyhlaseny mafian ktory sa do prestrelky zapletie dnes a denne alebo vysluzily spetz-naz ktory sa bez zbrane citi ako bez vtaka, tak je mu strelna zbran vzdy skor na ostaru, nez na uzitok,.... pretoze je o rad vyssia pravdepodobnost, ze si s nou ublizi sam, alebo niekomu inemu, nez ze si s nou v takej ci onakej situacii nejako pomoze..... poznam nespocet ludi co vlastnia zbran ale ziadneho ktoremu by niekedy v zivote realne na nieco posluzila (frajeriny a blbnutie nepocitam) .... ked sme u cien tak pokial nehrate na legalitu tak nie je to tak davno (cca 8 rokov) co mi ponukali v krcme CZ52(alebo co to bolo za cislo proste ten stary velky vojensky makarov) s plnym zasobnikom ostrych za 900SK a SA58 by vraj vedeli dodat za 3k5 a to bolo v oblasti ktora by sa dala nazvat celkom dierou v BA ci PHE to bude podla mna este ovela menej :-)

ostatne legalne si SA58-sport ci ako to nazyvaju, co je 30 nabojova samonabijacia puska 5.56 proste vojensky samopal bez rezimu ful-auto mozete kupit za nejakych smiesnych 6-7K sice s nejakym povolenim ale mozete to mat v pohode doma co mi osobne pride celkom "huste".... co do nicivosti to urcite da na prdel nejednej vyssie spomenutej fesande a to za cenu priam rozpravkovu :)

K tomu jen tolik, že existují lidi kteří to mají rádi jako techniku, ovládají to bezvadně a bezpečně, a nemají touhu vůbec po nikom střílet. S tím prostřelením vesty je to jako s dosažitelnou přesností u Primek, akademická otázka.

Totiž pro toho kdo má dobré nervy a umí střilet, by ta vesta přeci nebyla naprosto žádnou překážkou. Ale to fakt je jen úvaha.

:)urcite ze existuju, ale na jedneho takehoto odbornika ktoremu by som ten kver kludne doprial pripadne 50 pistolnikov ktorym by som nedovolil nosit ani vidlicku a urcite sa zhodneme na tom ze rozoznat ich od seba dvojhodinovym testom nie je tak uplne trivialna uloha.

ja mam tiez zbrane rad, ale preto este netuzim nejaku vlastnit ci dokonca nosit.

co sa priestrelu vesty tyka tak to je tak trochu miesane hrusiek s jablkami polda mna.... pretoze su dva typy situacii a to

1 predpokladam strelbu proti veste (som nejaky nabuseny special napr od policie alebo Bad-Guy) a tak si vezmem zazrak co tu vestu prestreli s prstom v nose, hvizdajuc

2 nepredpokladam strelbu proti veste (som vystraseny podnikatel, sportovy strelec, alebo proste len mierne vysinuty militarista) a potom je mi zbran co prestreli vestu k nicomu, lebo je zbytocne draha, velka a ak by slo do tuheho a naozaj by som s nou na koniec nieco prestrelil tak by som bol na koniec ja ten zly...a tak niet dovodu nad takou zbranou uvazovat... aj ked u posledneho typu uzivatela to ako vsetci vieme tak uplne neplati a v tom bude asi ten pes zakopany :)

obe ulohy maju riesenie :)

Odesláno
Kurva co na těch stříkačkách vidíte? Máte male malé péra, nebo co tím doháníte? :-)

No, když se to vezme kolem a kolem, tak ročně zahyne méně lidí v důsledku zranění střelnou zbraní ať už legální, nebo nelegální, než kolik jich zabijí magoři na silných motocyklech, nebo ožralí idioti za volantem motorových vozidel...

Odesláno

Samopal vzor 58 v ráži 5.56 ????? Znám SA 58 v ráži 7.62. Nepleteš se?????

Odesláno

4 cali

Dosud byla veškerá diskuse o zbraních, vyjma jednoho úletu s Aurorou a kulometného hnízda na půdě v rámci zákona a doufám že to tak i zůstane. Diskuse ohledně průstřelnosti balistické ochrany tu vznikla podružně k diskusi o ČZ 52 a jejích kvalitách.

Co se týče nošení a nenošení střelné zbraně je volbou jednotlivce. Každý by měl mít dostatek zkušeností a psychické způsobilosti k nošení zbraně, což ale není téma pro nás, ale pro psychologa. Samozřejmě jsou excesy, kdy si pořídí střelnou zbraň lidé, kteří se s ní v klidu ožerou, potom machrují někde v hospodě a někoho sejmou, nebo si tím něco kompenzují a podobně. Na druhé straně jsou lidé, kteří buď závodně, či sportovně střílí, nebo jsou lidé, kteří nosí zbraň při výkonu povolání a u nich (i když se samozřejmě také naleznou excesy) se jaksi předpokládá jakási míra zkušenosti a zodpovědnosti se zacházením se zbraní...

A k vlastnímu nošení či nenošení střelné zbraně se nelze vyjádřit jednoznačně. Je lepší s sebou mít zbraň a nepotřebovat ji, než ji jednou potřebovat a ona bude spinkat doma v šufleti. Já osobně považuji za daleko nebezpečnějšího jedince, který umí zacházet s nožem, než někoho s pistolí....

P.S. A SA58 v ráži 7,62, upravený na střelbu jednotlivými náboji je v podstatě obyčejná kulovnice, ba naopak lovecké kulovnice jsou i výkonnější. Jiná věc je AR-15 v ráži 5,56, která je ale nepoměrně dražší a je to jiná liga....

Odesláno

Samopal vzor 58 v ráži 5.56 ????? Znám SA 58 v ráži 7.62. Nepleteš se?????

Asi ma na mysli AK-74 raze 5,45...

Odesláno

....za raz sa ospravedlnujem nie som odbornik strelil som raz utocnej pusky co mi v tej chvili napadla, sekol som sa .... nic menej obycajna gulovnica to teda podla mna urcite nie je ... o silu projektilu mi ani tak nejde ale vypalit 30 nabojov tohto druhu rychlostou "tak rychlo ako dokazem mackat prstom" to nema podla mna so zbranou pre zabavu (pretoze zbran na lov to tiez nie je) naozaj ale naozaj nic spolocne a kazdej loveckej gulovnici byt co do naboja silnejsej, to co do ucinku hravo vytre zrak.

peace :)

Odesláno

To cali diskuse s Tebou nemá cenu . Zajdi si někdy na střelnici a promluv z lidma kteří se tam pohybují. Zjistíš, že jsou tam fandové do zbraní , lidé co jsi jdou bouchnout jen tak pro radost , jako někdo jde hrát tenis. Než se narodil vnuk chodila se mnou střílet dcera. Zneužít na zabíjení se dá všechno . A co nelegální zbraně ?? Kdoví co je mezi lidma?? To Tě neštve?? Udělej si zbroják , kup si železo a možná tomu trochu přijdeš na chuť. Zatím kecáš do věcí kterým nerozumíš.

Návštěvník Snow
Odesláno

To jsi docela vystihl, je to často zkoumané téma a závěr byvá většinou ten, že je to tím krátkým pérem. Podobnej problém ale mívají často taky lidi co si kupují Ducati a další.

A hodinky s velkym prumerem! :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Odesláno

4 cali

Už prosím tě nevytvářej žádné konspirační teorie ohledně zbraní, protože tomu opravdu nehovíš. Pokud bude chtít někdo spáchat něco protizákonného se zbraní, sežene si zbraň ilegálně, přesně tak jak si to popisoval, a nebude se otravovat s vařizováním zbrojáku, nákupním povolením atakdále.... A co se týče toho tebou proklínaného Hermexu, či Tacticalu (SA58 jednoranný), tak je to klasifikováno opravdu jako opakovací puška. A ona to opravdu je opakovací puška, byť s poněkud větším zásobníkem a ne každý chce tím zabíjet lidi. Třeba v IPSC existuje disciplína automatická puška, kde jsou ty Hermexy, nebo Tacticaly velice oblíbené.... Ale to ty stejně nechceš pochopit...

Odesláno

Kazdy mame nejake konicky. Nekdo motorky, nekdo palne zbrane, nekdo chladne, ... . A v kazde teto kategorii se daji najit lide/sberatele kteri nas prekvapi. Nezapomenu na opilce v osvezovne s mavajicim kverem, aby nam ukazal jaky je chlapik. To je ostuda. Ale je to o pristupu. Mimo jine - jiste i nektere masivni modely hodinek by sly pouzit jako zbran :) Toleranci a rozum v hrsti!

Odesláno
To cali     diskuse s Tebou nemá cenu .  Zajdi si někdy na střelnici a promluv z lidma kteří se tam pohybují. Zjistíš, že jsou tam fandové do zbraní ,  lidé co jsi jdou bouchnout jen tak pro radost , jako někdo jde hrát tenis. Než se narodil vnuk chodila se mnou střílet dcera. Zneužít na zabíjení se dá všechno .  A co nelegální zbraně ??   Kdoví co je mezi lidma?? To Tě neštve?? Udělej si zbroják , kup si  železo a možná tomu trochu přijdeš na chuť.  Zatím kecáš do věcí kterým nerozumíš.

ja proti ludom na strelnici a fandom nic nemam sam som strielal z kade coho aj ked sam zbrojak nemam,..... lenze som prisiel do styku aj s opacnou stranou bariakdy a to s ludmi co zbraniam ani tak moc nerozumeju ako ich radi pouzivaju tak mozno od tial ta nevrazivost.

Odesláno

Podle toho jak stále meleš svoje si začínám myslet ,že k té opačné straně barikády nemáš daleko.Auto je taky zbraň. Podívej co magorů jezdí po silnicích.

Odesláno
....za raz sa ospravedlnujem nie som odbornik strelil som raz utocnej pusky co mi v tej chvili napadla, sekol som sa .... nic menej obycajna gulovnica to teda podla mna urcite nie je ... o silu projektilu mi ani tak nejde ale vypalit 30 nabojov tohto druhu rychlostou "tak rychlo ako dokazem mackat prstom" to nema podla mna so zbranou pre zabavu (pretoze zbran na lov to tiez nie je) naozaj ale naozaj nic spolocne a kazdej loveckej gulovnici byt co do naboja silnejsej, to co do ucinku hravo vytre zrak.

Chlapče, chlapče, kdybys to někdy zkusil, zjistíš, že první ránu jsi měl (možná) v terči. To ostatní pak slouží víceméně k dělání rámusu. My takovým lidem říkáme "kropiči".

A lovecká kulovnice má potenciál vytřít ti zrak o hodně dříve, než se s tou "věcí" vůbec přiblížíš na dostřel.

Nesmíš tak baštit to co dávají v televizi.

Odesláno
Nezapomenu na opilce v osvezovne s mavajicim kverem, aby nam ukazal jaky je chlapik.

jo,to už se mi stalo taky....a musel jsem mu ji sebrat,byl jsem tam pracovně.....taky přišel o zbroják....debil(pardon,ale takovéhle já lépe pojmenovat neumím).

Odesláno

Jo, tak to se v Brně stalo taky. Ožralej debil vytáhl v hospodě převrtanou plynovku, načež se přiřítili chlapci z PMJ a když na něj vytáhli tu kapesní artilerii kterou disponují, borec si trošku ukákl a zkrotnul.... Nicméně smrděl fest... A problémy měl potom taky, páč neměl ani zbroják (naštěstí)...

Odesláno

Chlapče, chlapče, kdybys to někdy zkusil, zjistíš, že první ránu jsi měl (možná) v terči. To ostatní pak slouží víceméně k dělání rámusu. My takovým lidem říkáme "kropiči".

A lovecká kulovnice má potenciál vytřít ti zrak o hodně dříve, než se s tou "věcí" vůbec přiblížíš na dostřel.

Nesmíš tak baštit to co dávají v televizi.

nechapeme sa pan mechano...

to ze sniper sunda rotu kropicov skor nez stihnu zistit kde je, o tom zadna.

...to na co som sa snazil cely cas poukazat je potencialne nebezpecie sposobene obsluhou zbrane nepovolanou osobou nasobene mierou jednoduchosti pristupu k tej zbrani....

ja verim ze existuju ludia (a verim ze trebars Vy k nim patrite) ktori by mohli mat doma atomovu bombu aniz by to rusilo kludny spanok susedov a ti nech si ju maju ak im to robi radost ..... ale bohuzial nie vsetci su takto moralne na vysi a to je to co ma tom vsetkom znepokojuje... ak to z mojich reci tak nevyznelo tak este raz prepacte.

Howk, moj posledny prispevok v tomto vlakne.

este raz a na posledy peace ;)

Odesláno
http://world.guns.ru/assault/as33-e.htm SA58 pokud sem to dobre pochopil. jinak zatim jsem strilel jen z malorazky, nemam na zbrojak apod cas, nicmene vim, ze az toho casu bude vic, tak se tomu budu venovat, protoze mam rposte zbrane rad... a jak tu kdosi rikal, zbran hromadneho niceni neni pistole, ale auto, protoze pokud me jebne, a najedu s jeepem na frekventovany prechod, tak to bude mnohem vetsi masakr, nez kdybych tam vbehl se zbrani...

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...