Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím vespolek.

Dnes jsem při úklidu půdy našel tyhle hodinky. Ptal jsem se našich, jestli ví, co jsou zač. Jsou po pradědovi, který byl součástí partyzánského odboje, takže se dá předpokládat, že si už prošly ledasčím. Je mi líto je mít jen tak v šuplíku a nic o nich nevědět. Ale nevím co s nima...

Má to cenu někde renovovat nebo je to jen kus někomu do sbírky?

Pokud někdo více, co jsou zač, či jakékoliv jiné informace, budu rád.

post-27283-035643700 1360500828.jpg

post-27283-083357400 1360500835.jpg

Odesláno

Určitě by stálo za to vyměnit sklíčko (okolo 100-150 Kč), stěžejky (okolo 50 Kč) a vyčistit pouzdro. Ciferník vypadá zachovale. Zbytek bych nechal tak, aby se zachoval jejich příběh a autenticita.

Odesláno

Souhlasím s tím, že bych je nechtěl nechat úplně předělat :-). Problém je, že momentálně netikají - rád bych je i zprovoznil, ale nerad bych to nechal na nějakém fušerovi. Vím, že už se to tu řešilo několikrát, ale jsem z toho trošku zmatený :-). Někdo typ na slušného člověka, který by si s tím poradil - Praha a okolí?

Odesláno

Zkus sundat dýnko a vyfotit strojek. Podle toho zjistíme víc. Jsou hezký!

Na to asi nemám žádný vercajk...nechtěl bych tam něco podělat :-).

Odesláno

Jinak hodinky v tomto stavu mají hodnotu cca 1000-1500 Kč (pokud jsou v chodu), takže bych na tvém místě (pokud mají rodinnou historii) byl ochotný obětovat podobnou částku za servis + sklo + nové stěžejky.

Odesláno

Hodinář si s tím dokáže poradit. Landeron strojek mají hodinaři často v zásobě na náhradní díly, jde koupit na Aukru, nebo burze tak do 1000 Kč. Horší to je s pláštěm, s tím podle mě nejde udělat nic moc. Co jsem viděl pláště po chromování, niklavání a podobných úpravách tak to byla tragédie...

Odesláno

Jinak hodinky v tomto stavu mají hodnotu cca 1000-1500 Kč (pokud jsou v chodu), takže bych na tvém místě (pokud mají rodinnou historii) byl ochotný obětovat podobnou částku za servis + sklo + nové stěžejky.

Jojo, rozhodně se jich nehodlám zbavovat - klidně zainvestuju víc, než je reálná hodnota. Jednak se mi líbí a navíc jak jsi podotknul maji rodinnou historii. Doufám, že si s tím někdo poradí.

Odesláno

Nesouhlasím, trošku přidej. ;)

Odesláno (upraveno)

Zdravím vespolek.

Dnes jsem při úklidu půdy našel tyhle hodinky. Ptal jsem se našich, jestli ví, co jsou zač. Jsou po pradědovi, který byl součástí partyzánského odboje, takže se dá předpokládat, že si už prošly ledasčím. Je mi líto je mít jen tak v šuplíku a nic o nich nevědět. Ale nevím co s nima...

Má to cenu někde renovovat nebo je to jen kus někomu do sbírky?

Pokud někdo více, co jsou zač, či jakékoliv jiné informace, budu rád.

Partyzansky odboj a pradedo......puda, a podobne picoviny....hodnota 100Eciek, strc si ich do riti.......a natoc Pulp Fiction 2........

Upraveno uživatelem bizon
Odesláno

Partyzansky odboj a pradedo......puda, a podobne picoviny....hodnota 100Eciek, strc si ich do riti.......a natoc Pulp Fiction 2........

Tvůj komentář má cenu kupky hnoje. Osobně dost pochybuji o tom, že vůbec víš, co to byl partyzanský odboj. Takže místo toho abys urážel členy tohoto fóra by sis mohl doplnit chybějící vzdělání.

• po měsíci...
Odesláno (upraveno)

Tvůj komentář má cenu kupky hnoje. Osobně dost pochybuji o tom, že vůbec víš, co to byl partyzanský odboj. Takže místo toho abys urážel členy tohoto fóra by sis mohl doplnit chybějící vzdělání.

Upraveno uživatelem bizon

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...