AdaMoss Odesláno 10. února 2013 Nahlásit Odesláno 10. února 2013 Zdravím vespolek. Dnes jsem při úklidu půdy našel tyhle hodinky. Ptal jsem se našich, jestli ví, co jsou zač. Jsou po pradědovi, který byl součástí partyzánského odboje, takže se dá předpokládat, že si už prošly ledasčím. Je mi líto je mít jen tak v šuplíku a nic o nich nevědět. Ale nevím co s nima... Má to cenu někde renovovat nebo je to jen kus někomu do sbírky? Pokud někdo více, co jsou zač, či jakékoliv jiné informace, budu rád.
xcelsion Odesláno 10. února 2013 Nahlásit Odesláno 10. února 2013 Určitě by stálo za to vyměnit sklíčko (okolo 100-150 Kč), stěžejky (okolo 50 Kč) a vyčistit pouzdro. Ciferník vypadá zachovale. Zbytek bych nechal tak, aby se zachoval jejich příběh a autenticita.
xcelsion Odesláno 10. února 2013 Nahlásit Odesláno 10. února 2013 Zkus sundat dýnko a vyfotit strojek. Podle toho zjistíme víc. Jsou hezký!
AdaMoss Odesláno 10. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. února 2013 Souhlasím s tím, že bych je nechtěl nechat úplně předělat :-). Problém je, že momentálně netikají - rád bych je i zprovoznil, ale nerad bych to nechal na nějakém fušerovi. Vím, že už se to tu řešilo několikrát, ale jsem z toho trošku zmatený :-). Někdo typ na slušného člověka, který by si s tím poradil - Praha a okolí?
AdaMoss Odesláno 10. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. února 2013 Zkus sundat dýnko a vyfotit strojek. Podle toho zjistíme víc. Jsou hezký! Na to asi nemám žádný vercajk...nechtěl bych tam něco podělat :-).
xcelsion Odesláno 10. února 2013 Nahlásit Odesláno 10. února 2013 Řekl bych, že je to tento strojek: http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&0&2uswk&Landeron_48 . Obávám se, že tvůj ale není kompletní a chybí ti tam kolečko pod můstkem, který má kámen s odlišnou barvou od ostatních. Takže jen vyčištění stačit nebude.
xcelsion Odesláno 10. února 2013 Nahlásit Odesláno 10. února 2013 Z Prahy nejsem, ale pro info o hodinářích si pročti toto vlákno.
xcelsion Odesláno 10. února 2013 Nahlásit Odesláno 10. února 2013 Jinak hodinky v tomto stavu mají hodnotu cca 1000-1500 Kč (pokud jsou v chodu), takže bych na tvém místě (pokud mají rodinnou historii) byl ochotný obětovat podobnou částku za servis + sklo + nové stěžejky.
bronek Odesláno 10. února 2013 Nahlásit Odesláno 10. února 2013 Hodinář si s tím dokáže poradit. Landeron strojek mají hodinaři často v zásobě na náhradní díly, jde koupit na Aukru, nebo burze tak do 1000 Kč. Horší to je s pláštěm, s tím podle mě nejde udělat nic moc. Co jsem viděl pláště po chromování, niklavání a podobných úpravách tak to byla tragédie...
AdaMoss Odesláno 10. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. února 2013 Jinak hodinky v tomto stavu mají hodnotu cca 1000-1500 Kč (pokud jsou v chodu), takže bych na tvém místě (pokud mají rodinnou historii) byl ochotný obětovat podobnou částku za servis + sklo + nové stěžejky. Jojo, rozhodně se jich nehodlám zbavovat - klidně zainvestuju víc, než je reálná hodnota. Jednak se mi líbí a navíc jak jsi podotknul maji rodinnou historii. Doufám, že si s tím někdo poradí.
VintageLover Odesláno 10. února 2013 Nahlásit Odesláno 10. února 2013 Jinak hodinky v tomto stavu mají hodnotu cca 1000-1500 Kč (pokud jsou v chodu), takže bych na tvém místě (pokud mají rodinnou historii) byl ochotný obětovat podobnou částku za servis + sklo + nové stěžejky. Nesouhlasím, trošku přidej.
xcelsion Odesláno 10. února 2013 Nahlásit Odesláno 10. února 2013 Tím lépe pro jejich majitele a omlouvám se za špatný odhad.
AdaMoss Odesláno 10. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. února 2013 Nesouhlasím, trošku přidej. Jaký je tvůj odhad?
bizon Odesláno 10. února 2013 Nahlásit Odesláno 10. února 2013 (upraveno) Zdravím vespolek. Dnes jsem při úklidu půdy našel tyhle hodinky. Ptal jsem se našich, jestli ví, co jsou zač. Jsou po pradědovi, který byl součástí partyzánského odboje, takže se dá předpokládat, že si už prošly ledasčím. Je mi líto je mít jen tak v šuplíku a nic o nich nevědět. Ale nevím co s nima... Má to cenu někde renovovat nebo je to jen kus někomu do sbírky? Pokud někdo více, co jsou zač, či jakékoliv jiné informace, budu rád. Partyzansky odboj a pradedo......puda, a podobne picoviny....hodnota 100Eciek, strc si ich do riti.......a natoc Pulp Fiction 2........ Upraveno 10. února 2013 uživatelem bizon
AdaMoss Odesláno 10. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. února 2013 Partyzansky odboj a pradedo......puda, a podobne picoviny....hodnota 100Eciek, strc si ich do riti.......a natoc Pulp Fiction 2........ Tvůj komentář má cenu kupky hnoje. Osobně dost pochybuji o tom, že vůbec víš, co to byl partyzanský odboj. Takže místo toho abys urážel členy tohoto fóra by sis mohl doplnit chybějící vzdělání.
Návštěvník Kamil Odesláno 10. února 2013 Nahlásit Odesláno 10. února 2013 Clen bizon ma ban na 3 dny za vulgarity.
VintageLover Odesláno 10. února 2013 Nahlásit Odesláno 10. února 2013 Jaký je tvůj odhad? Projeď si skončené aukce na aukru, když nepomůže heslo Dogma, tak zkus chronographe nebo chronograf, patří totiž do rodiny klonů hodinek Chronographe Suisse se střevy Landeron.
bohus76 Odesláno 11. února 2013 Nahlásit Odesláno 11. února 2013 Jaký je tvůj odhad?Tak 300-350 euro.
bizon Odesláno 8. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2013 (upraveno) Tvůj komentář má cenu kupky hnoje. Osobně dost pochybuji o tom, že vůbec víš, co to byl partyzanský odboj. Takže místo toho abys urážel členy tohoto fóra by sis mohl doplnit chybějící vzdělání. Upraveno 8. dubna 2013 uživatelem bizon
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se