Přejít na obsah

Prim Traktor

Doporučené příspěvky

Sakra, Luku, před týdnem jsem si zadal proměření celého padesátkového pouzdra s prohnutými nožkami, nedělám něco duplicitn?? Pokud to máš, rád se podělím o náklady a svou akci stornuji. Skvělá informace, moc díky. :-)

Na ty starší pouzdra bohužel nic nemám. Už je nemám ani k dispozici, abych je proměřil. Je řada na tobě.  ;)

Upraveno uživatelem Luk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 905
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Zdravím vážené členy fóra a příznivce Prim Traktor. Jsem pasivním čtenářem, ale toto vlákno s diskuzí o průhledu na traktorový kalibr mně donutilo dotáhnout do konce rozleželý prototyp/projekt. Tak tedy pro představu jak průhled může vypadat na originálním dýnku: http://uloz.to/x8nHfNu2/traktor-pruhled-jpg

Dobrá práce -g-. Prosím tě, dával jsi sklo na osazení s těsněním nebo nějak jinak? Z fotky to nejde moc poznat. Jakou má sklíčko tloušťku ? 

Odkaz ke komentáři

Dobrá práce -g-. Prosím tě, dával jsi sklo na osazení s těsněním nebo nějak jinak? Z fotky to nejde moc poznat. Jakou má sklíčko tloušťku ? 

Dík za uznání. "Sklíčko" je vlastně Pardubické plexi z náhradních zásob na dětské primky - tloušťku nevím, ale je tenší než origo plexi na traktorový ciferník.

S tím dotáhnout do konce jsem to asi trochu přehnal - on je to teď jen kompletní prototyp. Podle toho je tam to plexi taky jen zespoda vlepené. Je vyřezané z horní části celého plexi, tak aby za vnitřní hranu šlo vlepit a přitom zvenku přecházelo bez vypoulení zhruba do roviny dýnka. Ale žádná moc věda - prostě jsem měl takové k dispozici. Po zalepení je pak plexi zevnitř vybroušené tak aby šlo dýnko nacvaknout a zároveň bylo plexi jen co nejmíň nad strojkem, aby se nošením nepromáčklo a neodlepilo.

Zevnitř to roznodně ukázkově nevypadá, ale průhled je na to aby se dýnko nesundávalo:)

Podle tohohle cvičení a Tvého nákresu si myslím, že bez vytvoření hrubšího dna dýnka a jiného zkosení to nějak profi půjde udělat jen těžko. A kdyby se povedlo asi by to bylo o strach nosit kvůli promáčknutí skla ze závěsu.

Mi zatím stačí můj pokus a zítra půjde na ruce provětrat.

Upraveno uživatelem -g-
Odkaz ke komentáři

Může mi prosím někdo poradit. Na aukru se teď prodávají jedny traktory ... V popisu traktor č 488.... Zdají se vám v pohodě? Rád bych si je zkusil popřípadě v budoucnu si je nechal v eltonu renovovat. Děkuji za radu.

Ahoj, z několika důvodů nekomentuju aukce před ukončením a mám i trochu problém se zveřejňováním rad. Sám Primky nesbírám (kromě traktorů), ale tyhle veřejný diskuze vedou jen k navyšování ceny a rozšiřování poznatků mezi další a další lidi, počet zájemců o investici do hodinek roste a tím i ceny. Kdyby neexistovalo tohle forum, tak by bylo asi možný sehnat Orlíky za flašku a co je Elton Sport by vědělo pár lidí. Ti co vědí, sami sobě zveřejňováním informací zvyšují ceny.

Jestli chceš mít jistotu co kupuješ, studuj. Informací je tu dost.

Co se týká renovace, tak na ni ti stačí jen strojek. Zbytek ti Elton dodá

Odkaz ke komentáři

Financ... Děkuji za radu. Ale není tohle forum právě o radách a nabývání znalostí? Já se třeba právě zde na foru hodně dozvěděl o Rolexkách a o spoustě jiných značkách. Primky mám po dědovi a chtěl jsem prostě nějaký model na běžné nošení. Spoléhal jsem proto na radu zde. Nejde mi o investici ale o hodinky pro radost. Nechci sběratelský kus, ale také nechci žádnou skládačku. To samé beru i z druhé strany. Např o rolexkách proti jiným nevím nic. Ale když se mě zeptá naprosto neznalý, rád mu poradím v mezích možností.

Pokud mi poradíš kde si běžne traktory koupit, popřípadě v budoucnu poradíš s renovací, budu jedině rád. To pokud to někdo bere jako kšeft, tak mezi ty já rozhodně nepatřím.

Odkaz ke komentáři

Financ... Děkuji za radu. Ale není tohle forum právě o radách a nabývání znalostí? Já se třeba právě zde na foru hodně dozvěděl o Rolexkách a o spoustě jiných značkách. Primky mám po dědovi a chtěl jsem prostě nějaký model na běžné nošení. Spoléhal jsem proto na radu zde. Nejde mi o investici ale o hodinky pro radost. Nechci sběratelský kus, ale také nechci žádnou skládačku. To samé beru i z druhé strany. Např o rolexkách proti jiným nevím nic. Ale když se mě zeptá naprosto neznalý, rád mu poradím v mezích možností.

Pokud mi poradíš kde si běžne traktory koupit, popřípadě v budoucnu poradíš s renovací, budu jedině rád. To pokud to někdo bere jako kšeft, tak mezi ty já rozhodně nepatřím.

+ 1. Za sebe bych ještě doplnil sdílení radosti ze společného koníčka (poněkud patetické, že?). Samozřejmě to někdy nese negativní konsekvence (navyšování cen a pod.), ale nejsem si jist, zda to jde 100% zregulovat jinak, než dramatickými zásahy do svobody projevy zde na fóru. Navíc primární problém nevidím v nadšencích a sběratelích, ale v různých kšeftařích, kterým jde o hodinky až v druhé řadě (v lepším případě) a na nějaké regule stejně dlabou.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

mám v plánu dát nové pouzdro, ciferník, ručičky. Psal jsem paní Krskové do Eltonu a řekla mi, že strojky renovují také, záleží na závadě.

straspol... nepleteš, je slušně ohnutá 

Upraveno uživatelem patriknapr
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...