Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Primarni ucel je vetsinou urceni rychlosti. Pustis stopky pri projeti najakeho bodu a presne po kilometru stopky zastavis a na tachymetricke stupnici zjistis, jak jsi jel rychle. Dobre to muzes odzkouset na dalnici, jak jsou na nekterych usecich patniky se znackama kilometru, tusim kazdych 100 metru je jeden? Tak tam se ti to bude merit uplne super ;)

Odesláno
Ty musíš jezdit rychle!

Minimální rychlost, která jde tachymetrem (standardním způsobem) změřit je 60km/h. Jestli je to pro tebe na dálnici příliš, tak to musíš jezdit jak... :D

Odesláno
Co je panove tachymetr?

V zásadě je to jen stupnice okolo ciferníku, která usnadňuje některé výpočty. Jednotlivá čísla si můžeš vypočítat takto: například na dvacáté sekundě: 3600:20=180. Pokud tedy kilometr ujedeš za 20 vteřin, jedeš rychlostí 180 km/h. Vtip je v tom, že když tam máš tu stupnici, tak to nemusíš počítat z hlavy. Dají se tím měřit i jiné věci než rychlost auta... třeba koloběžky. :) Jen jev, který měříš musí trvat od cca 7 vteřin do 60.

• po měsících...
Odesláno
K cemu se pouziva luneta, ktera je rozdelena na 24 dilku?

A není k tomu jedna ručka navíc, která oběhne číselník jednou za 24 hodin? Ta pak ukazuje buď čas ve 24hodinovém formátu nebo druhou časovou zónu, lunetou pak jde nastavit druhou resp. třetí časovou zónu.

Odesláno

A není k tomu jedna ručka navíc, která oběhne číselník jednou za 24 hodin? Ta pak ukazuje buď čas ve 24hodinovém formátu nebo druhou časovou zónu, lunetou pak jde nastavit druhou resp. třetí časovou zónu.

1140.jpg

neni. Jde tim normalne otacet

Odesláno

Správně.. ovšem to musejí tu 24h ručičku mít - zpravidla se takové modely označují GMT.

Odesláno

decebale, tohle je forum o nepraktických, leč krásných, sofistikovaných a komplikovaných přívažcích na lidských zápěstích, nepleť sem svoje utilitární otázky, prosím :).

Odesláno
Jen nechápu, proč mám na dálnici (nikde jinde kilometrovniky nejsou) měřit rychlost za pomoci hodinek, když mám tachometr před sebou.Tachymetr je podle mne na nepotřebná věc.

No jasně.. já mám taky čas na mobilu - ale proto nepřestanu nosit hodinky. Jakkoli jsou taky nepraktické :-)

Odesláno
Jen nechápu, proč mám na dálnici (nikde jinde kilometrovniky nejsou) měřit rychlost za pomoci hodinek, když mám tachometr před sebou.Tachymetr je podle mne na nepotřebná věc.

No jasně.. já mám taky čas na mobilu - ale proto nepřestanu nosit hodinky. Jakkoli jsou taky nepraktické :-)

No tak špatné to se mnou není, ale stejně nechápu, kdy to používalo tolik lidí, že se to dostalo na hodinky.

Odesláno

decebale, znova: je to čistá FRAJEŘINA :) :) :) a vždycky byla! A proto se mi líbí - často si na dálnici kladu otázku jakou průměrnou rychlostí jsme asi ten který úsek projeli a bylo by pěkné to měřit, zvlášť, když se jako spolujezdec často nudím - jenom, jestli se mi při tom neudělá nevolno.

Odesláno

Cigi, ty jsi genius.To mi nedošlo, ta průměrná rychlost, jsem to ale mamlas. Tímto samozřejmě odvolávám, vše výše řečené. Tato informace ovšem velmi významně rozšiřuje oblast mého zájmu. Některé modely podrobím novému posouzení. Sakra, užjsem si myslel, že Sport I. l.e. a Azimuth Bombardier teď aspoň na chvíli ukojí můj chtíč, teď se ovšem objeví další lákadla :/.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...