Přejít na obsah

Potápění

Doporučené příspěvky

Ahoj, tvůj brácha dělá dajvmástra na Umkomas no to je supr místo s tigříkama (žralok tygří) za 14 dní tam letím, tak jej možná potkám.

Jinak vzaz pro decebala, nevím na kolik je pro tebe otázka finnancí a nevím za jakým typem potápění půjdeš, ale určitě si vezmi samostatný komp na ruku, který už umí počítat nitrox. Výběr budeš mít mezi ojetým a novým.

Pokud nechceš moc investovat tak začni se starým Aladinem PRO nebo Ultra(umí nitrox) sse stavem baterie přez 60% bazarove chodi kolem 4000.

Odpověď proč ne konzoli, je dlouhá ale pokud půjdeš do novějších typů DC je dnes běžný bezdrátový přenost tlaku vzduchu v lahvi.

-----------------------------------------------------------

SUUNTO D9 + sonda

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsíci...

ahoj voba funkcí postačují, voba cena do 10.000,-, ja bych radši sahnul po Pro ultra, lepší display, je to fakt DC Comp, to mosquito je troch maly ani hodinky ani comp,

hele pokud chceš něco jako hodinky s funkcí počítače pokus se najít v bazaru suunto D6, pokud chceš dospelej DC Comp

psal mi znamy Kota tuto nabidku, myslim že cena za nový je moc dobra,

Ahoj,

o vercajku vetsinou nepisu, ale mam moznost tyhle computery za 9.000,-.

To je good. A je to dobrej comp.

SMART PRO

Smart Pro představuje vše z nové technologie Smart v ergonomickém náramkovém počítači. Smart má mnoho nových prvků a je volbou pro rekreační i profesionální potápěče.

Moderní počítač pro vzduch a nitrox

Pokroková technologie potlačení mikrobublin

Potápěč si může nastavit šest různých úrovňových zastávek, čímž minimalizuje tvorbu mikrobublin v důsledku opakovaných ponorů.

ZH-L8 ADT MB (přizpůsobivý) algoritmus

Automatické nastavení dekomprese na základě množství mikrobublin, teploty vody a náročnosti ponorů.

Infračervená technologie

Informace o profilu ponoru se bez kabelů přenášejí do sofrwaru Smart Trak, dodávaného zdarma firmou UWATEC.

Zvětšený displej s velkým rozlišením

Zaznamená 99 ponorů, uchová informace o 100 hodinách profilu ponoru

Pro nitrox 21% až 100% (krok po 1%)

Údaje pro rychlé zobrazení na displeji zaznamenává v intervalu 0,5 sekundy

Uživatelem nastavitelné prosvícené displeje

Plánovač ponorů (úroveň 0-5)

Vyměnitelný chránič na displeji

Režim měřicího přístroje

Varování v maximální hloubce

Baterie s dlouhou životností

TETHYS s.r.o.

Tomas Kotouc

e-mail: info@tethys.cz

web: www.tethys.cz

mobil: +420 731 135 138

Odkaz ke komentáři

Decebole... Jo maly rozbor situace DC Compů (pro zacatecnika, ktery dela do 100 ponoru rocne a pomeruje cenu/vykon) protoze to je i častý námět dotazů kamarádů kteří si pořizují výstroj (z pohledu uživatele)

1) na rekreační potápění je jedno v jakem modelu DC Comp pracuje (haldan buhlma US navy atp), stejně je vše z bezpečnostních důvodů předmenzováno,

2) vybírat jen ze Suunto nebo Uwatec (Uwatec ted prochází pod vedením ScubyPro takovým divným obdobím štěpením značky a ukrutným bordelem v modelech) Uwatec má taky takovou divnou praxi, že odpíská výměnu baterek a komp si můžeš strčit do...

3) nebál bych se věcí z bazaru pokud jsou ale řádně levné, když ti po čase nebude vyhovovat s malou ztrátou je pošleš dál... dobre znamy veci se i dobre prodavaji...

... najit comp je nejlepsi vod nějakyho frajera co udelal kurz sobe i manzelce, pak nakoupili všechny cajky, samozrejme ty nejdražsi a pak se na to vykaslali a ted tohle opakuji s novym sportem (napr. golfem, tyhle lidi me fascinujou, mam jich v okoli nejak moc, tohle vetsinou uz udelali s mnoha sporty) ... to jsou fungl novy veci ktery maji za sebou 10 ponoru v chorvatsku a dve safari v Egypte

4) nejít do uplnýho super-techno-nový technologie, že "až jednou budeš chodit s Trimixem tak se to hodí",... to tak nejni a až jednou budeš DIR s trimixem budeš chodit bez kompu podle vlastních výpočtů

5) pokud se budeš spiš potapět technicky, lakaji tě vody CR, lomy kup si DC komp s pořadnym displayem pokud cceš spis něco na cestovani Egypt, Exotiky kup si něco jako pekny hodinky D6, D9, spyder, stingger a maš krásu každy den

6) snimani tlaku neni nezbytny

7) nekupuj takovy ty radoby kompy vod Citizen, casio atp, ne konzoli

8) ja mam v řadě asi 4 comp a furt by mi stačil muj prvni Aladin Pro, takova ta oskliva šediva kostka bez krytu displaye

9) kazdy model ma sve silne a stine stranky, ale prvotni investice by nemela prekrocit 10000,- a az budes mit za sebou 100-200 ponoru tak uz budes vedet co presne potrebujes

10) nenech se vod zadnyho prodejce nebo divemastra uvrtat do nejaky komplikovany hovadiny nebo computeru-exota, ps ma zkusenost cim min to ma hejblat a ukazatelu, tim se stim pod vodou lip potapi¨...

Odkaz ke komentáři

... 5+5 je z 95% dostačující, hlavně aby dobře seděl ani neškrtil a netáhl a nebo ani nebyl "od těla" pokud horní díl nemá haubnu (kuklu) kup si ji samostatně, samo taky min 5kový rukavice...ja mam docela dost "špeků" ale pokud by byla furt zima da se použit 2mm neo. vnitřní vestička,

... dam sem pár odkaz na docela dobrý bazary s potapěčským cajkem

http://www.luckydivers.cz/bazar.html

a aby jsme nebyli uplně mimo předmět tohoto webu, daj se tam sehnat i hodinky a DC kompy ohmy.gif)

... ja jedu tento s klubem v patek na dalmatske ostrovy, takovy maly safarko, a taky v tomto období vážím zda sebou tahat 7+7 nebo 5+5 ale s dobře sedící pětkou se to da přežít

...Jo ta ma moudra zde jsou rady na webu o hodinkach, tzn. nejsou to žadny odborny diskuze vo potapeni (vod toho je pandora)... pro případ že sem zavítá nějaký zkušený potapěč "diskuter" a uděla DIR přednášku

Děkuju za vyčerpávající info,s tvým kamarádem jsem mluvil, nabídka už bohužel neplatí ale Aladin Pro Ultra mi doporučil, tak teď zkouším jeden inzerát za 5000.

Teď ještě další otázka: neopren. Bude mi stačit 5+5 i na potápění u nás, příp.na Jadranu? Samozřejmě ne v zimě smile.gif.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
... 5+5 je z 95% dostačující, hlavně aby dobře seděl ani neškrtil a netáhl a nebo ani nebyl "od těla" pokud horní díl nemá haubnu (kuklu) kup si ji samostatně, samo taky min 5kový rukavice...ja mam docela dost "špeků" ale pokud by byla furt zima da se použit 2mm neo. vnitřní vestička,

... dam sem pár odkaz na docela dobrý bazary s potapěčským cajkem

http://www.luckydivers.cz/bazar.html

a aby jsme nebyli uplně mimo předmět tohoto webu, daj se tam sehnat i hodinky a DC kompy :o)

... ja jedu tento s klubem v patek na dalmatske ostrovy, takovy maly safarko, a taky v tomto období vážím zda sebou tahat 7+7 nebo 5+5 ale s dobře sedící pětkou se to da přežít

...Jo ta ma moudra zde jsou rady na webu o hodinkach, tzn. nejsou to žadny odborny diskuze vo potapeni (vod toho je pandora)... pro případ že sem zavítá nějaký zkušený potapěč "diskuter" a uděla DIR přednášku

Ten odkaz na Potápěčské bazary se zrovna hodí pořád jen šnorchluji :snorkle: , sice jsem se letos dostal v Chorvatsku i do 11,3 m , ale lakají mě papíry na flašku a nějakou výbavu budu schánět. Díky.

Odkaz ke komentáři

No konečně rada :). Dík, podobně mi radí většina známých, co už mají nějaký ten ponor za sebou. čekám na nějakou výhodnou koupi.

Možná trochu pozdě,ale sám ho vlastním a jsem s ním nadmíru spokojen.Dříve jsem měl "aladin pro" první i druhý model potom uwatec air konzolu,všechny velmi přehledné a naprosto spolehlivé.Bohužel pouze na vzduch,proto jsem přešel na velmi přehledný a jednoduchý NITEC DUO od DIVERITE,který je za super cenu´tady

Upraveno uživatelem marty
Odkaz ke komentáři

• Po letech...

Taky se potápím a trochu fotím. Jde hodně o světlo, které se mění vlnama, stínem tvého těla a tím, že se hýbeš :) Musíš fotit a fotit až to trochu vychytáš...

Pak jsou přídavná světla, programy ve foťáku atd. :(

Tom

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...