Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 44
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po 3 týdnech...
Odesláno

Citizen AW0010-01AE Citizen AW0015-08EE

AW0010-01AE.jpgAW0015-08EE.jpg

Ausstattung / Details

Eco-Drive Antrieb

240 Tage Gangreserve

Schwarzes Edelstahlgehäuse / Black IP

Verschraubter Gehäuseboden

Lederarmband

Kristallglas

Batterie Entladeanzeige

Tag/Datum Anzeige

WR 10 Bar

Höhe: 11 mm

Gewicht: 67 g

Durchmesser: 42 mm

cena cca 140eur.

zdroj: http://www.citizenwatch.de

jsou hezké

Odesláno

Jelikož jsem se stal čerstvým majitelem těchto hodinek a diskuze se zde trochu zvrhla, přispěji tedy fotkou lumi. Foto na denním světle přijde brzy, oficiální fotky jsou nehezké. Kdybych je vybíral někde v eshopu, ani bych o ně nezavadil.

Lumi překvapilo, stačí z osvětlené místnosti vyjít na lampami osvětlenou ulici a krásně svítí. V cca. 23 jsem zhasnul a ve 3 ráno šel bez problémů odečíst čas. Podle mě nadprůměrné v této cenové kategorii.

Odesláno

Naživo pekné decentné hodinky, pôsobia menším dojmom, než udaných 42 mm. Tá šikmá dátumovka ich oživuje, nevyzerá to tak drsne, ako na fotkách. Akurát to nešťastné módne otvorenie sa mi nepáčilo.

Odesláno

Tyhle hodinky se mi docela zamlouvají, uvažuji že bych si je také pořídil, takže pár fotek včetně detailů na korunku, dýnko, řemen atd... a také Tvé postřehy z nošení mě určitě zajímají. Jak je na tom s kvalitou ten kožený řemen - vydrží něco protože na obrázku to vypadá spíš trochu jako koženka? 

Jelikož jsem se stal čerstvým majitelem těchto hodinek a diskuze se zde trochu zvrhla, přispěji tedy fotkou lumi. Foto na denním světle přijde brzy, oficiální fotky jsou nehezké. Kdybych je vybíral někde v eshopu, ani bych o ně nezavadil.

Lumi překvapilo, stačí z osvětlené místnosti vyjít na lampami osvětlenou ulici a krásně svítí. V cca. 23 jsem zhasnul a ve 3 ráno šel bez problémů odečíst čas. Podle mě nadprůměrné v této cenové kategorii.

Odesláno

Mám tu černou variantu AW0015-08EE
Nejdříve k řemenu (a dovolím si to rozdělit na dva příspěvky): Z řemenu mám trochu rozporuplné pocity, asi bych měl taky napsat, že je to má první zkušenost s koženým řemenem, doteď jsem měl hodinky vždy na tahu. Řemen se začíná mírně deformovat, ale to pokládám asi za běžnou vlastnost, dírka se možná za dva týdny vytahala poměrně dost. Na ruce působí přejmně, jen (viz fotky) to první "očko" (nevím jak se jmenuje, poučte mě někdo :) ) je velmi blízko ke sponce. Při každém sundavání/nasazování hodinek musíte řemínek hodně ohnout a to mu zrovna nesvědčí (opět posuďte sami na fotkách). Osobně si myslím, že něco vydrží, ale bude trochu zpřelámaný (znovu, nemám s koženými řemínky žádné zkušenosti).

Odesláno

A nyní moje dojmy po dvou týdnech užívání:
Lumi už jsem hodnotil, jsem spokojen. Hodinky mi přijdou poměrně detailně zpracované, luminescenční "tečky" jsou pravidelné a na středu bílých čtverečků.
Obvzlášť se mi líbí ručičky, vteřinovka krásně tenká a u středu jsou všechny černé, přičemž vyplňují prostor snížené části ciferníku. Pouzdro při určitém světle/úhlu pohledu chytá lehce hnědý odstín, ale většinou si toho člověk ani nevšimne. Ciferník by mohl být tmavší, předpokládám, že je to kvůli Eco-drivu. Bez datumovky a dní bych se obešel, trochu to kazí jinak čistý desgin. Bojím bílého proužku na korunce, jestli nevratně zežloutne, bude to ošklivé.
Hodinky jako takové jsou velmi lehké, akorát se mi vejdou do rukávu od košile. Hodinky jsem teď přestal nosit, hodlám je nosit v létě a nechci si poškrábat/ošoupat tu černou. Snažím se je mít na světle, abych zbytečně netrápil baterku, jinak by odpočívaly v krabičce.

Subjektivní pocity jsou až na ten řemen (ale tam už se těším na výměnu za jiný 20mm černý s bílým prošitím :)) velmi pozitivní.

Odesláno

Díky moc za fotky a zkušenosti, ten řemen se mi zdál už od první fotky jako velmi jemný, ale to řeší výměna ;) Hodinky jsou jednoduché a čisté, mně se kupodivu líbí i ta netradiční a odkrytá datumovka, která je dělá zajímavými. Ještě poslední dotaz - zdá se Ti, že pouzdro je lehce poškrábatelné? Je to PVD nebo jen černá barva? Mám na jedněch seikách PVD a i když jsem se toho zpočátku bál, tak oproti klasické oceli ( na jiných Seiko) je to podstatně odolnější vůči vlásečnicím a oděrkám, dá se říci, že po roce a půl nošení je pouzdro netknuté.

Odesláno

Tak jsem zjistil, že podle všeho by to mělo být PVD, takže je klidně nos každý den, oděrek bych se nebál :) Navíc si myslím že v létě chytneš těch oděrek mnohem víc než teď, když se chodí s dlouhým rukávem... A pamatuj že s každou oděrkou získávají hodinky kousek příběhu ;)

Odesláno (upraveno)

Tyhle hodinky v černé variantě jsem si vybral asi před 3 měsíci v Koscomu (net www stránkách) :) navíc teď na http://www.mywatcheshub.com je mají za 107 USD a Free shipping - ale nevim teda jestli posílají do ČR. :) přidávám odkaz:

http://mywatcheshub.com/citizen-ecodrive/citizen-men-2012-ecodrive-j800-sport-aw001508eb-p-12388/

Edit: Teď koukám, že ty co jsem postnul jsou asi trošičku jiné.

Upraveno uživatelem Z. Paul
Odesláno

Tak jsem zjistil, že podle všeho by to mělo být PVD, takže je klidně nos každý den, oděrek bych se nebál :) Navíc si myslím že v létě chytneš těch oděrek mnohem víc než teď, když se chodí s dlouhým rukávem... A pamatuj že s každou oděrkou získávají hodinky kousek příběhu ;)

Vypadá to jako PVD a doufám, že to tak i je (měl jsem předtím chvíli černé Lotusy a ty byly jen lakované, cena stejná, zpracování v porovnání s těmito Citizeny nic moc). Jinak díky za zkušenosti s oděrkami :)

Odesláno

A ještě bych dodal poslední postřeh. Moje zápěstí má obvod 16cm a zbývají jen 3 dírky na řemenu, takže na větší zápěstí by originální pásek nemusel stačit (ta poslední se podle mě stejně nedá použít, vykluzávalo by to z očka a trčelo do prostoru).

Odesláno

A ještě bych dodal poslední postřeh. Moje zápěstí má obvod 16cm a zbývají jen 3 dírky na řemenu, takže na větší zápěstí by originální pásek nemusel stačit (ta poslední se podle mě stejně nedá použít, vykluzávalo by to z očka a trčelo do prostoru).

Jaká je prosimtě šířka řemenu?:) oproti ciferníku se mi zdá řemen dost úzký :)

Odesláno (upraveno)

Šířka řemenu je 20mm. Připadá mi taky užší, ale je to spíš o zvyku

EDIT: kolega byl rychlejší :P

Jaká je prosimtě šířka řemenu? :) oproti ciferníku se mi zdá řemen dost úzký :)

Upraveno uživatelem yossarian
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Není tady náhodou nějaký majitel, který by se podělil o fotky s jiným řemenem? Něco mi na nich vadí, možná to jsou ty nožičky, možná by to chtělo třeba oranžový NATO strap/gumu :)
+ jsou to pro mě první hodinky, které když přiložím k uchu, tak...neslyším nic. Já rád tikání :smile_anim: , ale jeslti někdo odkládá hodinky u postele blízko u hlavy a budí ho tikání, tohle je ta správná volba.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...