Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nevím co jsou zač. Mimochodem ke mě se chovali obdobně u Wempe což jsem již popsal jinde.

Tu informaci jsem uvedl pouze proto, že dle mých zkušeností je v těchto dnech takřka nemožné modely 312, 359 a 351 sehnat. Tedy nové. No a ty mají být dle jejich info kupované 2/2013.

Jelikož já jsem ty své již sehnal, chtěl jsem jenom pomoci případnému jinému zájemci. Toť vše.

Ano cital som to a bol som celkom prekvapeny lebo ja som tam ziaden problem nemal a rozmyslal som co napisat a nic ma nenapadlo ale ked som zbadal ze chronothek tak mi hned zasvietilo a musel som to napisat ale mozno som mal len ja smolu ze chlapec bol zle vyspaty alebo co...nic ine som tim nechcel povedat mozno niekto ma inu skusenost napr.ako ty u Wempeho a ja uplne iny pristup u mna.

Tot vse. :smile_anim:

Odesláno

vitej do klubu menicu pasku:-)

Díky za přivítání, ale pásky fakt měnit nebudu. 4 roky jsem nosil Tagy na kaučuku, kdy jsem je paradoxně kvůli kaučuku nechtěl a 4 roky jsem byl spokojen.

První co jsem po návratu domů s hodinkama udělal, byla výměna kůže za kaučuk a jsem móóóc spokojen.

Leda, že bych někde sehnal originál motýlovku s originál kaučukem pro motýlovku. :smile_anim:

Odesláno

Velká gratulace! Jsou krásný. smile_anim.gif

Mám od listopadu 312, což jsou vlastně ségry, protože se liší jenom a pouze v popisu ciferníku, jestli se nepletu, jinak je to naprosto stejné.

Koukám, že jsi taky sundal toho poměrně nepoužitelného aligátora a dal tam kaučuk (gumu?). Já se už chystám celé ty 4 měsíce na nákup několika parádních kožených řemenů, ale pořád se ne a ne rozhoupat. Ale už do toho půjdu fakt hned.

A nad těmi Radiomiry v keramice, co kupil st1g, jsem si taky zaslintal, ale to prostě není dilema Luminory nebo Radiomiry. Chtělo by to obojí. Oproti 359/ 312 by mi chyběla datumovka a 300 mterů je taky bezpečnějších než 100 metrů. Jinak jsou úchvatný. Ale já jsem pochyboval jenom chvíli, a pak jsem si řekl, že bych jinak nevybíral ani dnes. Že jediná možnost je pořídit oboje (když na to tedy jsou love).whistle.gif

Odesláno

Musím opravit můj předchozí příspěvek:

koukám na Tvoje fotky , že k 359 se nedává "poměrně nepoužitelný aligátor", ale docela použitelný hladký černý řemen.

Odesláno

Ano, jsou celoleštěné, což jsem nakonec uvítal. Když jsem viděl v jiném vlákně jak kdosi u 312 olepoval při leštění lunety tu broušenou část, tak jsem si říkal že to bude snažší. Původně jsem také chtěl 312.

Co se mi na 359 líbí mnohem více je ciferník. Na 312 pokud se nemýlím jsou indexy a čísla zelené, nápisy bílé a datumovka béžová. U 359 je vše v jedné, tedy béžové barvě. Když navíc přihlédnu k faktu, že většina nových modelů Panerai je také jednotně v béžové, jsem rád, že jsem 312 nesehnal.

Odesláno

Aha, ok, to jsem nevěděl - to leštění, ale už to vidím i na Tvých fotkách to je patrné. Jinak míry, váhy a P9000 kalibr, asi bude stejné, že?

Já jsem se nakonec taky rozhodoval mezi 312, 359 a 320, no a zvolil jsem jednodušší popisky ciferníku a oželel GMT u 320.

S těmi barvami jsi mě trochu zaskočil: já to vidím, jako jednu barvu, tedy aspoň s mým barvocitem a jak na to mžourám ve světle žárovky, tak pořád vidím jen jednu barvu.

Odesláno

Aha, ok, to jsem nevěděl - to leštění, ale už to vidím i na Tvých fotkách to je patrné. Jinak míry, váhy a P9000 kalibr, asi bude stejné, že?

Já jsem se nakonec taky rozhodoval mezi 312, 359 a 320, no a zvolil jsem jednodušší popisky ciferníku a oželel GMT u 320.

S těmi barvami jsi mě trochu zaskočil: já to vidím, jako jednu barvu, tedy aspoň s mým barvocitem a jak na to mžourám ve světle žárovky, tak pořád vidím jen jednu barvu.

No já jsem 312 naživo nikdy neviděl tak jen soudím dle fotek co jsou na stránkách výrobce.

312 - http://www.panerai.com/en/watch-collection/contemporary-collection/luminor-1950/57-3-days/58-luminor-marina-1950-3-days-automatic-pam00312

359 - http://www.panerai.com/en/watch-collection/contemporary-collection/luminor-1950/57-3-days/61-luminor-marina-1950-3-days-automatic-pam00359

Je ale možné, že je to jen fotkama.

Odesláno

No já jsem 312 naživo nikdy neviděl tak jen soudím dle fotek co jsou na stránkách výrobce.

312 - http://www.panerai.c...omatic-pam00312

359 - http://www.panerai.c...omatic-pam00359

Je ale možné, že je to jen fotkama.

No něco na tom bude. Koukám na ně za denního světla a je jrozdíl mezi znaky na číselníku a nápisy s datumovkou. Jedna barva jsou znaky a čísla po obvodu a vteřinovka a její ciferník, a druhá barva je jsou nápisy a datumovka. Je to podle mě podle toho, co je luminiscenční a co ne.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak jsem se je dnes ještě pokusil nafotit. Líp to prostě neumím. Nebo možná i umím, ale jsem líný. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...