Karlosek Odesláno 1. března 2013 Nahlásit Odesláno 1. března 2013 Dnes mi přišly tyto mosazné hodinky značky Maranez. Model LayanVodotěsné do 300 m. Uvnitř je Miyota 8215 automat.Pouzdro 43 mm bez korunky. Safír s vnitřním antireflexem. Šířka pásku je 24 mm.Za 249 dolarů plus 50 pošta jsou to milé hodinky.V ceně je kožený pásek, dva gumové s různými sponami, záruční karta, šroubováček na stěžejky. Všechno je to v zajímavém balení - plátěném zavinovacím pouzdře se sametovou podšívkou. Na mé zápěstí cca 22 cm je pásek skoro krátký, hodinky samotné jsou tak akorát velké. Mám z nich velkou radost a už se těším, jakou patinu si na nich vypěstuji. Tahle verze se zeleným cifrem a California indexy šla nejvíc na odbyt. Mám číslo 45 z 50.Ještě mají černé a hnědé a indexy buď California, nebo klasické arabské.
emef Odesláno 2. března 2013 Nahlásit Odesláno 2. března 2013 Tyjo, docela se mi líbí. Poslední dobou začínám přemejšlet o něčem v bronzu a tohle by mohla být docela slušnej start za slušnej peníz. Podle těch parametrů to jsou slušný hodinky. Zkus napsat něco víc o tom, jak na tebe působí. A hlavně mě teda zajímá, jak budou vypadat za nějaký čas. Jinak samozřejmě blahopřeju k něčemu fakt ne úplně běžnýmu. Jak to bylo s clem a dph? Neplatil jsi?
xXx8xXx Odesláno 3. března 2013 Nahlásit Odesláno 3. března 2013 http://www.maranez.com/layan.php Velmi pekne Jedine co by som vytkol, ze namiesto striebornej korunky, by som tiez dal "bronzovu"
Karlosek Odesláno 3. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 3. března 2013 Tady je jedna recenze: http://wornandwound.com/2013/02/22/maranez-layan-hands-on/ Osobně si mysím, že ocelová korunka je lepší. Souhlasím s výše uvedenou recenzí, že korunka je dost velká. Kdyby ještě ke všemu byla mosazná, měl bych pořád na ruce zelený flek. Každopádně, hodinky jsou skvělé. Dobře se nosí a sedí mi. Kožený pásek je podšitý asi neoprénem. Když jsem je rozbalil, pěkně to sm.dělo gumou. Teď po dvou dnech už to vyvětralo. Nejsem si jistý, jak moc kvalitní je ten safír. Antireflex není moc vidět, ale určitě tam nějaký je.Když se hodinkami pohybuje, v určitých momentech ručičky vypadají jakoby mírně nalámané. Nevím, jak to popsat. Jakoby ten safír byl klenutý stupňovitě. Ale to je blbost. Spíš mi to přijde jako nějaká nehomogenita přímo ve skle. Design není nic objevného, všechno už tu bylo. Jak tvar pouzdra, tak i čísla na displeji. Přesto se mi líbí. Dlouho jsem koukal po nějakých bronzovkách a tohle prozatím stačí. Je to udělané solidně. Střeva také nejsou nějaký seagul, ale miyota. Zkoušel jsem nasadit gumový řemen, ale měl dost těsné otvory na ty šroubovací stěžejky. Bál jsem se přitlačit, aby mi nesjel nástoj a já nepoškrábal pouzdro. No, stejně je ta guma na mou ruku dost krátká.
quest987 Odesláno 3. března 2013 Nahlásit Odesláno 3. března 2013 Sem zvedav jak bude mosazne pouzdro vypadat po nejake dobe noseni. Jinak preju at se dobre nosi
Vit Odesláno 4. března 2013 Nahlásit Odesláno 4. března 2013 (upraveno) Zajímavé, gratuluju.Na tvé ruce se skoro ztrácí.Jsem zvědavý na patinu, doufám, že sem budeš vkládat občas nějaké fotky. Upraveno 4. března 2013 uživatelem Vit
Karlosek Odesláno 4. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 4. března 2013 To je jasný. Už začínají plesnivět od spodní hrany pouzdra.
vrcan Odesláno 6. března 2013 Nahlásit Odesláno 6. března 2013 ozaj super kupa, tuto znacku a tento model som objavil iba par dni dozadu na WUS a skutocne je po nich velky dopyt.... Velkostne su ti tak na hrane, mensie by ti uz boli male, kludne by si mohol aj 48-50mm model
Karlosek Odesláno 6. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 6. března 2013 Velikostně jsou akorát. Fotka trochu zkresluje, Přemýšlel jsem nad Halios Tropik B, ale 41 mm je už moc malá velikost.
Karlosek Odesláno 10. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. března 2013 Tak jak pokračuje plesnivina.
emef Odesláno 10. března 2013 Nahlásit Odesláno 10. března 2013 To je docela rychlovka! Jsem nečekal. Nějak tomu pomáháš, nebo to jde takhle samo?
Karlosek Odesláno 10. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. března 2013 Jen jsem je týden nosil na ruce dnem i nocí.
quest987 Odesláno 10. března 2013 Nahlásit Odesláno 10. března 2013 nespini to? da se to nejak vycistit?
Karlosek Odesláno 10. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. března 2013 Kupodivu to nešpiní. Jen první den jsem měl malinko zelenou ruku. Šlo to umýt mýdlem. Oblečení to nešpiní vůbec.
sulanjaroslav Odesláno 10. března 2013 Nahlásit Odesláno 10. března 2013 Pekne hodinky, jednoduche a pritom zaujimave... Ako uz bolo spemenute ta korunka tam moc ziari, mosadz alebo bronz by sa hodil viac... Gratulujem
dubon Odesláno 16. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2013 Ahoj, Karlosku docela by mě zajímalo, jak jde čas s tvými Maranezy, nějaký update stavu po téměř půl roce? Čistíš nebo necháváš být jak je? Thx
Karlosek Odesláno 20. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 20. srpna 2013 Ahoj. Zrovna je mám na ruce. Nosil jsem je celou dovolenou. Nejvíc špinil ten řemen, co jsem si na ně ušil. Starý odešel do věčných lovišť dost rychle (po okrajích se rozlepil). Občas z nich řemen sundám a hodinky umyji kartáčkem na zuby a tekutým mýdlem. Jen tak pro radost. Přesnost té Myoty je skvělá, tak 3 sekundy do mínusu, když je nosím ve dne v noci. Patina se mi taky líbí. Jen bych příště koupil jinou, než zelenou barvu ciferníku. Tato kombinace mi trochu evokuje myslivce. Jen tam domalovat parohy, nebo divočáka. I když střílím (na střelnici) a přírodu mám rád, tak lesákem v zeleném se být necítím. Další věc, která mě trochu láká, je zkusit trochu napatinovat ručičky. No a poslední - najít někoho s hodinářským soustruhem a nechat trochu upravit kotunku. Stejně ale jsou to moje nejčastěji nošené hodinky.
dubon Odesláno 20. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2013 Pěkně. Připadají mi takový ala PANERAI. Podobné pouzdra mají i LUM TECy, ale u těchto se mi líbí víc ručičky. S tou zelenou máš asi pravdu, černá se mi také zamlouvá víc.Díky za info.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se