Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Měl jsem SKX007 a tam už byly od předchozího majitele stěžejky s hrankama, ale ta část, která je v hodinkách měla drobátko menší průměr, tak jsem tomu zas tak moc nevěřil. Když jsem je nosil na Nato, tak jsem používal klasiku bez hranek, protože už se mi stalo, že mi Nato pásek vyzul stěžejku a já čuměl jak puk, co že se to stalo(ono to bylo taky dáno tím, že 20mm Nato má vůli na SKX007).

No a sundat originál stěžejky jde nejlíp tenkým nožíkem, co jsem našel v kuchyni. Chce to dost trpělivosti.

Odesláno

můžete k těmhle hodinkám doporučit nějaký vhodnýřemen  pro velmi častý kontakt s vodou? předpokládám, že nejlepší bude guma. Ale ta originální je strašně tvrdá a ty vroubkované ukončení tlačí do ruky.

Máte někdo vyzkoušenou nějakou jinou, která v pohodě vezme i silnější stěžejky je vhodná na menší ruku a k hodinkám sedne?? případně poprosím o odkaz kde koupit.

díky moc

Odesláno

Budu asi za hulvata,ale prvne sem skx007 z gumy daval viktorinox kapesnim nozem :D  a uprine som nemal inak preblem pri vymene remenou . jediny problem bol na mesh som musel dat tensie stezejky. a dobazenu nosim nato strap:)

Odesláno

Na SKX007/011 používám vystěžejkovač vlastní výroby a nemám s tím problém. Viz foto.

Je potřeba aby ten vystěžejkovač měl  z "čela" takovou ostřejší hranku, která zapadne mezi tlustější část stěžejky a nožičku pouzdra.

pozn. před výměnou akorát zkontroluji, jestli nemá nějaký "otřep" od minule který by mohl porýpat nožičky. v tom případě, přeleštím na jemným šmirglu.  -_-

pozn.2 tenhle je z rozťuklýho nerez drátu prum. 1,2mm, drážka dopilovaná kulatým hodinářským pilníkem. Doma mám obdobný, ale ze starýho hodinářskýho šroubováku (samozřejmě šroubovák s drážkou  :) )

post-18109-0-10781700-1363858799_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

pozn.3 dá se strčit takhle zboku i do barvenýho koženýho řemenu a neodře zbytečně barvu řemenu a nožičky taky nejsou odrbaný. :guitar:

edit: omluvte foto, modelka nebyla zrovna naleštěná -_-

post-18109-0-54080300-1363859393_thumb.jpg

Upraveno uživatelem mydlinkaTM
Odesláno

aha, díky za tip a informace. Stejně si myslím, že kamarádovi doporučím aby dal stěžejky s hranama aby to pak nemusel moc řešit.

Odesláno

Jo a gumu jsem taky řešil a nakonec nedořešil :(  viz vlákno 

Ta Z22 není až tak špatná...  když se "povaří" a natvaruje, konec případně zakrátí. Blbý je to v zimě, u zimní bundy mi zadrhávala v rukávu (kvůli všitý vložce rukávu, aby do něj nefoukalo)

NoName gumy jsou většinou slabý a ve vyšších nožičkách SKX to vypadá divně. :(  A tlustou stěžejku do nich narveš ale jen jednou :wacko:

Nakonec jsem to nechal plavat a na plavání beru jiný, abych nemusel přehazovat kůži a gumu. S kůží jsem spokojenej, akorát ji nepotápím, což je u potápek nevýhoda :suicide_anim:

Asi tak...

Odesláno
  V 21. 3. 2013 v 10:25, A10 napsal:

aha, díky za tip a informace. Stejně si myslím, že kamarádovi doporučím aby dal stěžejky s hranama aby to pak nemusel moc řešit.

Přiznám se, že problému se stěžejkama "bez hran" nerozumím, bo na těch mých SKX007 to vyndavám úplně bez problému stejně jako u všech hodinek.

Odesláno
  V 21. 3. 2013 v 11:51, mydlinkaTM napsal:

Jo a gumu jsem taky řešil a nakonec nedořešil :(

NoName gumy jsou většinou slabý a ve vyšších nožičkách SKX to vypadá divně. :(  A tlustou stěžejku do nich narveš ale jen jednou :wacko:

Kdybys tu gumu chtěl dořešit, tak možná by ti mohlo pomoci tohle vlákno, které založil jeden laskavý a moudrý člověk...

Co se týče narvání tlustých stěžejek do noname gum, tak rozhodně nedoporučuji!!! Z vlastního pozorování jsem došel k závěru, že aby tlusté stěžejky splnily požadavek na větší odolnost proti samovolnému vysunutí nebo vytržení z pouzdra hodinek, tak je potřeba, aby byly v řemenu na volno. Pokud je tam dáš natěsno, tak stačí páskem někde zavadit a stěžejky se samy vypojí!

Co se týče originálních stěžejek, tak jsem s nimi spokojen, i když pravda je, že dostat je ven, když je nasazena originální guma Z22, vyžaduje trochu cviku, trpělivosti a chladnou hlavu... Na to používám nůž. Vystěžejkovávač používám obvykle jen když nosím Nato strapy. Na druhou stranu, myslím si, že samovolné vypojení Z22 s původními stěžejkami je vysoce nepravděpodobné. ISO je ISO :-))

Odesláno

Kamarádovi, včera dorazily jeho 007. K hodinkám řeknu to, že jsem velmi mile překvapen jejich kompaktní velikostí jsou opravdu takové akorát. Moc pěkný, a překvapila mne i jedna věc že v automatech co jsem měl od Seiko např. Monstra, Seiko 5 jsem docela slýchával rotor, když se otočil ale tady vůbec nic. Fakt člověk by ani neřek, že to jsou automaty. Paráda.

K vyndavání stěžejek jsem použily velmi slabý šroubováček a šlo to velmi dobře, byl jsem mile překvapenej. A na Nato vypadal moc dobře.

Moc hezký hodinky.

Odesláno

Ggrande, v čem je prosím ta guma B22 lepší? A je stejně dlouhá?

Co za gumu máš na těch Sumech?

Spoustu otázek...díky :)  

Odesláno
  V 22. 3. 2013 v 5:44, A10 napsal:

Kamarádovi, včera dorazily jeho 007. K hodinkám řeknu to, že jsem velmi mile překvapen jejich kompaktní velikostí jsou opravdu takové akorát. Moc pěkný, a překvapila mne i jedna věc že v automatech co jsem měl od Seiko např. Monstra, Seiko 5 jsem docela slýchával rotor, když se otočil ale tady vůbec nic. Fakt člověk by ani neřek, že to jsou automaty. Paráda.

K vyndavání stěžejek jsem použily velmi slabý šroubováček a šlo to velmi dobře, byl jsem mile překvapenej. A na Nato vypadal moc dobře.

Moc hezký hodinky.

Zajímavý, já měl Monstra třikrát a nikdy jsem rotor neslyšel. Ani u žádných jiných Seiko. Naopak u Maurice Lacroix jsem to i cítil na ruce.

Odesláno
  V 22. 3. 2013 v 6:31, ondra.palas napsal:

Ggrande, v čem je prosím ta guma B22 lepší? A je stejně dlouhá?

Co za gumu máš na těch Sumech?

Spoustu otázek...díky :)  

Lepší je v tom, že je o něco měkčí a víc pruží. Taky spona je netradiční a jako plus beru kovový držák přečuhujícího řemenu.Délkově jsou na tom stejně.

Na Sumech je guma ze SRP043-podle mého nej guma od Seika, co jsem měl. Přesné označení nevím, na gumě je Z20.

Odesláno

Dorazil mi objednaný Rios Kansas. Na omak je měkký. Díry pro stěžejky jsou malé, takže když za řemínek zatáhnu ozve se zaklikání stěžejek, jako by chtěly málem vypadnout ale nevypadnou. Řemen má být gumový, ale lepí se na něj burdel jako by to byl spíš silikon. Na ruce mě bohužel dost dobře nedrží, hodinky klekotají, když ho utáhnu na fest, tak mě zase tlačí protože nejsu zvyklý nosit hodinky utažené. Řemen je celkem tlustý, asi proto na mojí ruce 19cm tvaru lovečáku pořádně nedrží. Zkoušel jsem ho povařit aby změkl - nezměkl ani o trochu. Doufal jsem, že by pak lépe obemkl zápěstí, nepovedlo se. Pocitově je na kůži příjemný. Úchytka - ta část, která drží u pásku jeho přebývající konec - leze přes sponu. Takže asi takové jsou zkušenosti s Rios Kansas. Popravdě jsem celkem zklamaný, těžko hledám syntetický řemen, který by mi vyhovoval. Celkově bych hodnotil jako 7/10.

post-14984-0-96082000-1364371456_thumb.jpg

post-14984-0-36108000-1364371461_thumb.jpg

post-14984-0-72833400-1364371465_thumb.jpg

Odesláno

Díky, za info. o tom řemenu. Bohužel jsem se obával, že řemen bude mít tyhle vlastnosti. Tak nějak na mě z těch fotek působil. Tak, to je škoda. Já mám na ruce asi 4 dny SKX, které mi půjčil kamarád na vyzkoušení. A protože nenosím kovové tahy, nebo spíš zatím mi žádný od všech možných výrobců včetně Seiko, nevyhovoval tak je nosím na černém nato strapu.

A může zodpovědně říct, že pro mne je NATO STRAP, ideální volba na těhle hodinkách. Hodinky mi drží pevně na ruce ale netlačí, řemen je příjemný. Nebojím se ho namočit apod. A k hodinkám se hodí. Cena nato strapů je velmi příznivá, a je možné si vybrat z hromady barevných kombinací.

Nato strap je dobrá volba, tedy aspoň pro mne.

Odesláno (upraveno)

NATO je určitě prima věc, z těch ostatních mohu doporučit tento - viz obrázek. Absolutní spokojenost, kupoval jsem ho asi za 2 stovky u mojeho hodináře. Zvrchu byl jakoby silikonový, ale nechytal se na něj burdel, a zespod měl příčné drážkování, o něco hrubší než povrch z horní strany, a skvěle seděl na ruce. Dantechno ho myslím taky měl na Tuňácích, asi se dá koupit na watchbandcenter nebo jak se ten krám jmenuje.

post-14984-0-09860800-1364372480_thumb.jpg

post-14984-0-35116800-1364372791_thumb.jpg

Upraveno uživatelem kdojinej

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...