Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

PAM 00505 RADIOMIR COMPOSITE BLACK SEAL 3 DAYS AUTOMATIC 45 MM

MOC PĚKNÁ BAREVNÁ KOMBINACE - CELÉ V HNĚDOBÉŽOVÉM TÓNU 

CENA NECELÝCH 190.000,- KČ

MÁTE NĚKDO ZKUŠENOST S KOMPOZITNÍM MATERIÁLEM ?

MÁM JEN INFORMACI, ŽE MATERIÁL JE CELÝ PROBARVENÝ ( ŠKRÁBANEC TEDY BUDE ČERNÝ NA ROZDÍL OD PVD )

NAVÍC SE MATERIÁL PŘI NÁRAZU NEODŠTÍPNE JAKO KERAMIKA.

post-27528-0-13864900-1363524228_thumb.jpg

post-27528-0-96732000-1363524238_thumb.jpg

post-27528-0-92975700-1363524248_thumb.jpg

Odesláno

Měl jsem je před týdnem na ruce. Jsou hnědé, nikoliv černé a o kompletním probarvení prodavač hovořil. Faktem ale zůstává, že pokud jsem dobře hledal, wikipedie hovoří o sendvičovém skládání materiálů což by potvrzoval výše postovaný obrázek poškozených hodinek. Navíc rozdíl ve váze oproti oceli mi přišel nulový.

Přemýšlel jsem o nich hodně a kdyby mi nevyšly 425 tak bych do nich asi šel. Když vidím tu fotku, jsem rád že jsem nekoupil.

Odesláno

Měl jsem kompozit v Carollinu na ruce a hnědá barva mě i přes moje původní očekávání moc nevzala. Zatím nejlepší kompromis - cena, váha a odolnost, kterou mám možnost diskutovat, protože s tím mám osobní zkušenost, je titan. Bronz nepočítám, to je u PAM okrajovka a skoro nedosažitelná věc, která se povede za rozumnej peníz sehnat tak jednou za život.

Odesláno

Měl jsem kompozit v Carollinu na ruce a hnědá barva mě i přes moje původní očekávání moc nevzala. Zatím nejlepší kompromis - cena, váha a odolnost, kterou mám možnost diskutovat, protože s tím mám osobní zkušenost, je titan. Bronz nepočítám, to je u PAM okrajovka a skoro nedosažitelná věc, která se povede za rozumnej peníz sehnat tak jednou za život.

No to jsme na tom podobně. Z obrázku jsem byl unešen a na ruce nuda a šeď. Stejně tak mne překvapila ta hmotnost. U keramiky vlastně taky. Když jsem během pár minut měl na ruce mé ocelové 359, keramické 292, kompositové 505 a titanové 305, můj osobní závěr je jasný. Buď ocel a nebo titan.

Odesláno

Koukni třeba sem

Otázka je , co by s těma hodinkama člověk musel dělat, aby sklončily takhle. 

No to jsme na tom podobně. Z obrázku jsem byl unešen a na ruce nuda a šeď. Stejně tak mne překvapila ta hmotnost. U keramiky vlastně taky. Když jsem během pár minut měl na ruce mé ocelové 359, keramické 292, kompositové 505 a titanové 305, můj osobní závěr je jasný. Buď ocel a nebo titan.

Taky jsem je měl na ruce a přišly mi super právě v těch jemných kontrastech. 

Ocel a titan jsou v pohodě, ale pokud by se člověk chtěl orientovat do tmava, tak asi spíše keramiky.

Odesláno

Opravuju se, vypadá to jako poškozená keramika, ale samozřejmě jsem si všimnul nápisu composite.

Keramiky mají dýnka pvd.

Tak jediná varianta asi je, že kompozitní materiál není probarvený v celé hmotě. :) 

Odesláno

tu diskuzi, na kterou jsem dával odkaz si pamatuju, proto jsem ji postnul. Je plná zajímavých informací (ale je to jen diskuzní fórum, takže pravost brát s rezervou) typu, že Panerai zablokovalo zprávy o poškozených composite hodinkách na Paneristi com a tak podobně. Dále je tam (prý pravá) fotka instrukcí pro servisy P, která varuje před čištěním pouzdra čističi s obsahem alkoholu a benzínu (pouzdro změní barvu na světlou.. ) atp.  

Když jsem teď zagooglil, tak majitelé 339 skutečně hovoří o změně barvy dýnka po pár letech a někdy píší ve stylu "kdo ví, jestli se za 5 let nerozpadne)"

V butiku to  neřeknou, takže kdo ví? Každopádně moc důvěry to u mě nevyvolalo - nebo koupit, nenosit a mít ve sterilním prostředí jen jako investici  ;)

Odesláno

tu diskuzi, na kterou jsem dával odkaz si pamatuju, proto jsem ji postnul. Je plná zajímavých informací (ale je to jen diskuzní fórum, takže pravost brát s rezervou) typu, že Panerai zablokovalo zprávy o poškozených composite hodinkách na Paneristi com a tak podobně. Dále je tam (prý pravá) fotka instrukcí pro servisy P, která varuje před čištěním pouzdra čističi s obsahem alkoholu a benzínu (pouzdro změní barvu na světlou.. ) atp.  

Když jsem teď zagooglil, tak majitelé 339 skutečně hovoří o změně barvy dýnka po pár letech a někdy píší ve stylu "kdo ví, jestli se za 5 let nerozpadne)"

V butiku to  neřeknou, takže kdo ví? Každopádně moc důvěry to u mě nevyvolalo - nebo koupit, nenosit a mít ve sterilním prostředí jen jako investici   ;)

Díky, že jsi s tím dal práci. To jsou cenné informace pro všechny, kdo by za ně chtěli v budoucnu utratit hromadu peněz. 

Trochu mi nejde do hlavy jak může fabrika pustit něco takového mezi lidi.

Hodinky si chci užít a ne je schovávat v trezoru.

Mají i povedené sourozence, ale kompozit prostě asi nebrat. :wacko: 

post-27528-0-86812900-1363546724_thumb.jpg

post-27528-0-09172700-1363546735_thumb.jpg

Odesláno

S kompozitem zkušenosti nemám,ale s keramikou asi pětileté na TOP GUNech.Po takřka každodenním nošení,přeleštění několika futer a zdí si pouzdro nemohu vynachválit.Dýnko,korunka a tlačítka jsou bohužel titan.Největší problém je v měkké titanové šroubovací korunce,na které se poměrně lehce strhne závit a to je fakt otrava.Proto bych ještě jedny keramiky uživil ale bez této vymoženosti,...nějak jsem si na tu černou zvykl.Podle mně s tím hnědým kompozitem šlápli u Panerai vedle a podle ohlasů je to i vidět

Odesláno

Docela by mě zajímalo, jak a jak dlouho testovali u Panerai tenhle matroš. Přijde mi to jako ušité horkou jehlou. Nevíte někdo, co za poklad se skrývá pod tou černou vrstvou ?

Hliník :(

Odesláno

...podle specifikace barvený titan a s tím by se hřebíky určitě zatloukat neměly.... :lol2:

Citace z panerai.com

"Panerai Composite is made of aluminium which undergoes a surface treatment, creating a hard layer of ceramic resulting from aluminium transformation."

Odesláno

jo,jo už to vidím,já to četl z katalogu a asi se to vztahovalo k tomu safírovému dýnku.Hliník teda vůbec nechápu.Díky za opravu

Odesláno

S kompozitem zkušenosti nemám,ale s keramikou asi pětileté na TOP GUNech.Po takřka každodenním nošení,přeleštění několika futer a zdí si pouzdro nemohu vynachválit.Dýnko,korunka a tlačítka jsou bohužel titan.Největší problém je v měkké titanové šroubovací korunce,na které se poměrně lehce strhne závit a to je fakt otrava.Proto bych ještě jedny keramiky uživil ale bez této vymoženosti,...nějak jsem si na tu černou zvykl.Podle mně s tím hnědým kompozitem šlápli u Panerai vedle a podle ohlasů je to i vidět

Ja byl proti, ale jak jsem ted vidaval keramiky na Clarksonovi, tak taju a libi se mi cim dal tim vic.

Odesláno

Ja byl proti, ale jak jsem ted vidaval keramiky na Clarksonovi, tak taju a libi se mi cim dal tim vic.

Lidi si je dali na ruku a změnili názor. :) ( samozřejmě ne všichni, ale většina )

Odesláno

Asi som "konzerva" - ale štvalo by ma, ak by sa niečo dialo s tým kompozitom.

Trochu sa mi nezdá, že by alkohol alebo benzín mohli spôsobiť odfarbenie kompozitu.

Uvidíme, povedal Stevie Wonder ...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...