Drek Odesláno 30. března 2013 Nahlásit Odesláno 30. března 2013 Ahoj nevíte někdo čim se dřive lakovaly mosazné díly hodin??
Rs. Odesláno 30. března 2013 Nahlásit Odesláno 30. března 2013 fakt to bylo lakované ??? lakovalo se tím, co bylo dostupné, tj. nějaké olejové barvy s přírodními pigmety. Zkus knihu o zámečnictví, vydavatelství Grada.Vtip je v tom, že na mosazi to moc nedrží, tj. daleko pravděpodobnější je chemické černění nebo galvanika (černý nebo stříbrný nikl, gilt - zlacení)
Drek Odesláno 30. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 30. března 2013 (upraveno) jj bylo to lakovane aby mosaz neoxidovala si rikam ze v te dobe byly dostupne jen prirodni laky teda myslim si to tak mam tu 100 let stare rocky a tam lak drzi pekne jen jsou misty zelene Upraveno 30. března 2013 uživatelem Drek
Wimpi Odesláno 30. března 2013 Nahlásit Odesláno 30. března 2013 Už jsem se s tím taky setkal. Čistil jsem krbovky od Junghanzů, rozebral jsem je a dal do ultrazvukové čisticky, kdyz jsem je vyndal, ze základen se loupal lak - předtim sem si ho vůbec nevšimnul. Dalo mi dost práce to z těch základen dostat a umejt čističku byla taky hrůza.
Drek Odesláno 31. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 31. března 2013 Ja ted delam rocky a misty byly zelene tak to sundavam take ultrazvukem a jde to snim dolu dobre i ty zelene fleky co byly pod lakem. Ta mycka byla kdyz to vezmu dobra koupe
bohus76 Odesláno 31. března 2013 Nahlásit Odesláno 31. března 2013 Jestli není lepší nějaké pasivování mosazi,aby to zeleně nekvetlo /třeba nám to někdo objasní/.
mechano Odesláno 31. března 2013 Nahlásit Odesláno 31. března 2013 Ahoj nevíte někdo čim se dřive lakovaly mosazné díly hodin?? Víme, zaponovým lakem.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se