Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno

To jseš dobrá čára :D V tomhle ti neporadím, jelikož to má každá firma jinak, chtělo by to vyzkoušet, každopádně proč píšu, kámoš teď někde v Pardubicích dobře koupil Specialized Epic 2012, ceny jsou někde od 55 výše" Na krámě mu ho nechali za 50, včetně vybavení, tachák, láhev atd. atd. za 25 hotově a 25 na splátky bez navýšení, to si myslím, že je hodně slušný, pokud by jsi chtěl kontakt, zjistím ti ho :) Vzádu to má nějákej chytrej systém (Brain), kterej ovládá zadní tlumič podle stavu cesty, prej super věc, dělá to kolo hodně rychlím, tento týden ho jdeme testovat, tak dám věděti jak to maká"

mno doufam ze me bude. myslel jsem, ze se treba najde nekdo ze stejnou vejskou a giantem :-D jde o to kolo od kamose. je to prave ram L, tak jestli se mam tesit, ze mi bude rikat pane nebo ne. Jeste jsem ho netestoval,az bude lepsi pocasko. Je to taky model 2012 a novy stalo 80k,takze za min nez polovicni cenu bude ok :-) jinak spesl je vybornej,a za ty penize tuplem..vo tom zadna :-) Neni to ale 29tka?

Odesláno

mno doufam ze me bude. myslel jsem, ze se treba najde nekdo ze stejnou vejskou a giantem :-D jde o to kolo od kamose. je to prave ram L, tak jestli se mam tesit, ze mi bude rikat pane nebo ne. Jeste jsem ho netestoval,az bude lepsi pocasko. Je to taky model 2012 a novy stalo 80k,takze za min nez polovicni cenu bude ok :-) jinak spesl je vybornej,a za ty penize tuplem..vo tom zadna :-) Neni to ale 29tka?

Je to 29" Tak ti přeji ať ti to klapne :smile_anim:

Odesláno (upraveno)

přítelkyně měla doma Giant Anthem. Měří 170cm a měla M-ko a i já se svýma 180cm jsem se na něj v pohodě vměstnal. Jen byla sedlovka na maximálním vysunutí. Takže si myslím, že by ti to Lko mělo být tak nějak akorát. XLko jsou už hrozné štafle.

Takhle jsem to měl nastavené na sebe, přítelkyně měla pochopitelně sedlovku víc zasunutou

post-23099-007772900 1358945757.jpg

Upraveno uživatelem pebe
Odesláno (upraveno)

Jezdil jsem na kamarodove M ku od Gianta, mam 184cm a bylo mi to dost male. Mam L od GT a to je tak akorat. Ale asi jde o zvyk a styl jizdy.

Upraveno uživatelem nAscA
Odesláno

napis primo do Giantu, co by doporucili, co chces a na cem jezdit... ja tak napsal pred koupi do GT a behem hodiny odpovedeli ;)

Odesláno

To Gustaf:

Jen si dovolím doplnit, že velikost rámu nedostačující postavě nejde uspokojivě doladit vysunutím sedlovky. U většího rámu je i větší vzdálenost mezi sedlovkou a hlavovou trubkou - tekže se pak člověk nemusí hrbit.

Já jsem tutéž chybu udělal.

Mám od Spešlu městké ve velikosti L, měřím 188cm a sedlovku mám vytaženou na max, sedlo na lyžinách posunuté na max dozadu, představec otočený "dolů", vlaštovky mírně nahnuté dopředu a sedím si pohodlně, ale i tak je celé kolo jakoby "kratší" a neposedné, pravda zas není lenivé.

přikládám foto pro představu a samozřejmě nemohu upřít, že se chci pochlubit.

post-24979-050501900 1358972270.jpg

Každopádně při koupi jsem si jej projížděl a stejně jsem uznal, že je mi malé, až po několika kilometrech doma. Kdyby se mi tak nelíbilo a dalo se ještě sehnat v té samé barvě, vezmu větší.

Ale tuším, že u každé značky, tedy rámu je zančení L / XL různé a někde ti může padnout L a někde XL.

Troufnu si subjektivně hádat, že XL by ti mohlo bodnout víc.

Odesláno

Jezdil jsem na kamarodove M ku od Gianta, mam 184cm a bylo mi to dost male. Mam L od GT a to je tak akorat. Ale asi jde o zvyk a styl jizdy.

Pokud máš 184cm tak ti bude jakékoliv M malé (nebavme se o Kleinu, už neexistuje). Ať máš pocity jaké chceš...

Odesláno

panove, jak je to s velikosti ramu u Giantu Anthem? Mam 187cm, bude mi stacit jeste velikost L?

Jsi na hraně. Musíš to zkusit někde na krámě. Já bych tě skoro viděl na XL - otázka je jak máš dlouhý nohy a ruce...

Odesláno

ja to testnu az mi ho pujci a pak uvidim, jestli ho vezmu. Hodim sem pak foto. Ted mam svoji meridu na 20" ramu..skoda, ze nikde nejsou porovnavaci tabulky, ale beru to, jako ze je to L, pak uz delaj jen 22" tzn, xl

Odesláno

ja to testnu az mi ho pujci a pak uvidim, jestli ho vezmu. Hodim sem pak foto. Ted mam svoji meridu na 20" ramu..skoda, ze nikde nejsou porovnavaci tabulky, ale beru to, jako ze je to L, pak uz delaj jen 22" tzn, xl

samozřejmě "porovnávací tabulky" existují, říká se tomu geometrie ;-)

Merida(nevím jaký konkrétní typ máš) má geometrii celkem stejnou napříč sortimentem, tak jsem vzal obyč hliník pevný rám. Ta má ve velikosti 20 palců efektivní délku horní rámové trubky 605mm.

Giant Anthem 26kola má ve velikosti L(na webu k tomu píšou 20palců) efektivní délku horní rámové trubky 615mm.

Takže ten Giant bude dokonce ještě o centimetr delší.

Odesláno

20 palců je větší elko, ale bez projetí obou velikostí bych ho rozhodně nekupoval, jeden pelec už může být pocitově velkej rozdíl

Odesláno

samozřejmě "porovnávací tabulky" existují, říká se tomu geometrie ;-)

Merida(nevím jaký konkrétní typ máš) má geometrii celkem stejnou napříč sortimentem, tak jsem vzal obyč hliník pevný rám. Ta má ve velikosti 20 palců efektivní délku horní rámové trubky 605mm.

Giant Anthem 26kola má ve velikosti L(na webu k tomu píšou 20palců) efektivní délku horní rámové trubky 615mm.

Takže ten Giant bude dokonce ještě o centimetr delší.

mam mats tfs hardtail. tak to je parada..jak rikam kupovat hned nebudu. pujci mi ho na testovani a pak bud vezmu nebo necham bejt. ale diky za srovnani :-)

Odesláno

mam mats tfs hardtail. tak to je parada..jak rikam kupovat hned nebudu. pujci mi ho na testovani a pak bud vezmu nebo necham bejt. ale diky za srovnani :-)

Matts TFS má geometrii stejně dlouhou, takže se toho Gianta nemusís vůbec bát ;-)

Odesláno

Ono to ale neni vubec tak jednoduche. Kolo je celek a nemuzes z nej vypichnout delku horni ramove trubky nebo delku sedlove trubky. To jsou jen pomocna voditka. Na celem kole hrajou roli uhly hlavy a sedlove trubky, delka predstavce, offset sedlovky, vyska hlavy, offset a vyska vidlice a dalsi. Tak bych to opra du spis projel a skouknul jak to vypada nastavene na moje miry. Mit Mko s padesati podlozkama pod pulmetrovym predstavcem a metrovou sedlovku nevypada dobre. A stejne tak naopak...

Odesláno

Ono to ale neni vubec tak jednoduche. Kolo je celek a nemuzes z nej vypichnout delku horni ramove trubky nebo delku sedlove trubky. To jsou jen pomocna voditka. Na celem kole hrajou roli uhly hlavy a sedlove trubky, delka predstavce, offset sedlovky, vyska hlavy, offset a vyska vidlice a dalsi. Tak bych to opra du spis projel a skouknul jak to vypada nastavene na moje miry. Mit Mko s padesati podlozkama pod pulmetrovym predstavcem a metrovou sedlovku nevypada dobre. A stejne tak naopak...

Ale o takových extrémech se tu přeci nebavíme. ofset vidlice je celkem jedno, je +- stejný u všch výrobců. Daleko více s geometrií zamává stopa předního kola. S úhlem hlavové trubky toho mnoho nenaděláš. S úhlem sedlové trubky se dá laborovat ofsetem sedlovky a posunutím sedla v lyžinách. No a délka představce je asi to poslední, co bych řešil na sériovém kole, to budu daleko dřív řešit délku klik.

Gustaf psal, že to stejně bude nejdřív testovat a měl obavy aby mu rám nebyl malý. A v souvislosti s velikostí rámu je nejdůležitější jeho efektivní délka. To jaký budou mít ostatní parametry geometrie rámu na jeho jízdní vlastnosti stejně ani z té geometrie moc určit nejde. Tam taky budou hrát roli tlaky v pružících jednotkách a koneckonců i pláště.

Odesláno

Pod tohle se klidně podepíšu.

nevypdá dobře, ale hlavně těžiště je vysoko, kolo je úzké a pádová rychlost velká .-)

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...