Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno
  skalis napsal:
Na co jsou tyhle kola urceny? A treba to single-speed kolo, ktery sem dal Well? Vubec jsem netusil, ze se neco takovyho vyrabi.

holt na horském karbonovém superbajku se150 převody budeš ve tvídové vestičce vypadat jak debil, na elegantním městském cruiseru budeš vypadat jako .. holanďan :)

Odesláno
  B.F.G. napsal:
Do našeho rovinatého kraje je to ideální :D

To je omyl, Singlespeed je ideální do terénu, kde na klasické horské kolo neztrácí skoro nic. Na rovinky se nehodí skoro vůbec, to se ušlapeš.

A proč singl a ne klasického horáka? Za relativně málo peněz koupíš kvalitní a lehké kolo, které každou známou vyjížďku povýší na novou výzvu. Taky odpadá údržba spousty zbytečných komponentů. Nevýhodou jsou dlouhý vyjížďky, kdy ti na SS dřív dojde dech. Kdo z nás si kupuje kolo pro pohodlné cestování? Většinou jde o to šlapání, tak proč se šidit přehazovačkou :D .

Stránky nadšenců http://www.single-speed.cz/

Odesláno
  Well napsal:
To je omyl, Singlespeed je ideální do terénu, kde na klasické horské kolo neztrácí skoro nic. Na rovinky se nehodí skoro vůbec, to se ušlapeš.

A proč singl a ne klasického horáka? Za relativně málo peněz koupíš kvalitní a lehké kolo, které každou známou vyjížďku povýší na novou výzvu. Taky odpadá údržba spousty zbytečných komponentů. Nevýhodou jsou dlouhý vyjížďky, kdy ti na SS dřív dojde dech. Kdo z nás si kupuje kolo pro pohodlné cestování? Většinou jde o to šlapání, tak proč se šidit přehazovačkou :D .

Stránky nadšenců http://www.single-speed.cz/

Chlape to byl fór. :)

S lehkým kolem je to pravda, ale jinak je to IMHO jen umíněnost party nadšenců. Bez řazení se vyšiješ dřív, a toho ? půl kila na víc za řazení bych neřešil. Tvoje poslední věta tě usvědčuje. :D

Odesláno
  Well napsal:
Ještě vám sem hodím fotku jedné moc pěkně vytuněné Mary SS :) .

P.S.: asi vás už teď nepřekvapí, že místo CD jsem doma zprovoznil gramofon s hraje to o něco lépe. Prostě staré dobré časy :king: .

To kolo se mi hodne libi. Povedeny tunning. :guitar:

Odesláno
  B.F.G. napsal:
Chlape to byl fór. :)

S lehkým kolem je to pravda, ale jinak je to IMHO jen umíněnost party nadšenců. Bez řazení se vyšiješ dřív, a toho ? půl kila na víc za řazení bych neřešil. Tvoje poslední věta tě usvědčuje. :D

Ano, hlavní důvod je jít tak trochu proti proudu :) . I když na singlu se mi nikdy nestalo, že bych v kopci blbě přeřadil :D .

Jo a nemůžu si vynachválit větší 29" palcová kola. Vůbec nevím kdo kdysi ten nesmysl 26" u horáků vymyslel?

Odesláno
  Well napsal:
Ano, hlavní důvod je jít tak trochu proti proudu :) . I když na singlu se mi nikdy nestalo, že bych v kopci blbě přeřadil :D .

Jo a nemůžu si vynachválit větší 29" palcová kola. Vůbec nevím kdo kdysi ten nesmysl 26" u horáků vymyslel?

26 je super, nedovedu si představit jinak. :D 29 jsem taky párkát zkoušel (různé typy kol), na siglespeed bude určitě super. :) Na mém bajku každopádně nemají co dělat.

Odesláno

No ked som bol mladsi a krajsi tak som mal HOT CHILLY X-Rage,ked som ho pri jednom drsnom downhille zlomil tak som si kupil NICOLAI.Uz ani neviem,ako sa ta zjazdova mrcina volala,ale okrem nesutocnych zazitkoch v horach pri zjazdoch sa s takymto bajkom neskutocne balili baby.

Teraz mam bike made in holland vzadu a aj vpredu detsku sedacku a baby sa na teba ani nepozdu

...nuz som uz v inom levely :thumbsup_anim:

Odesláno
  stando napsal:
No ked som bol mladsi a krajsi tak som mal HOT CHILLY X-Rage,ked som ho pri jednom drsnom downhille zlomil tak som si kupil NICOLAI.Uz ani neviem,ako sa ta zjazdova mrcina volala,ale okrem nesutocnych zazitkoch v horach pri zjazdoch sa s takymto bajkom neskutocne balili baby.

Teraz mam bike made in holland vzadu a aj vpredu detsku sedacku a baby sa na teba ani nepozdu

...nuz som uz v inom levely :thumbsup_anim:

"Hotčily" praskaly celkem běžně, ámošovi praskl dvakrát přesně ten stejný rám, praskaly běžně dokonce i sjezdové, např. model Warp (ale byl to velký fešák). Značka bohužel skončila jako nepružná obluda, pořád dělá to samé a lidi to nemaj rádi :D. Nikolaj je super záležitost, vždy jim to kazila (v mých očích) jen cena. Jejich novější sjezdové modely s integrovaným řazením byly hoodně cool, teda až na cenu a váhu. Byl jsi jistě šťastný člověk.

Odesláno
  B.F.G. napsal:
Já šel proti proudu naposled tímhle. :D Bohužel jsem giganty jako Simano a spol. nerozdrtil.

Co to je?? :eek:

Odesláno
  B.F.G. napsal:
26 je super, nedovedu si představit jinak. :D 29 jsem taky párkát zkoušel (různé typy kol), na siglespeed bude určitě super. :) Na mém bajku každopádně nemají co dělat.

Super? Jen trošku blbě berou nerovnosti. Na blbnutí (skoky) jsou možná málo pevný, ale na normální ježdění do hospůdky jsou bez konkurenční :smile_anim: .

Odesláno (upraveno)
  Well napsal:
Super? Jen trošku blbě berou nerovnosti. Na blbnutí (skoky) jsou možná málo pevný, ale na normální ježdění do hospůdky jsou bez konkurenční :smile_anim: .

Njn, já už do hospody ani nepáchnu,tak bych je nevyužil. :D U 29" mi přišlo, že jsou v terénu těžkopádnější než 26" a je cí-*** rozdíl, než se kola rozmotaj. To stejné tvrdí i můj kámoš, který toho na nich najel víc než já.

Jinak TO je moje nába, vlastní konstrukce, přední i zadní, celé dural, včetně osy, velká ložiska, dráty lze na poslední verzi měnit bez demontáže. Pár let potom co jsem to vyrobil udělalo podobný pokus s uchycením drátů i Shimano. :D Akorát měli špatný průměr (bylo to moc hubený :thumbsdown_anim: ). Slouží už docela dlouho bez jakýchkoliv problémů. Někdy udělám lepší foto.

Upraveno uživatelem B.F.G.
Odesláno

Ta merida má, ale převodovku v zadní náboji. Je to kompromis.Někdo jezdí v lese a mimo po zpevněné cestě, tak si koupí tohle kolo.Přirovnal bych to trochu k tomu jako když si koupí pracháči X5 a pak s ní jezdí po dálnici nebo městě. A v prvopočátku to auto, myšleno tenhle typ byl do terénu.

Odesláno
  pavel23 napsal:
Ta merida má, ale převodovku v zadní náboji. Je to kompromis.

mě se to celkem líbí, nějaký city cruiser je pro mě příliš, občas počítám pojedu i mimo asfalt, tohle je pěkný kompromis. akorát se dívám že za to pohůnci chtějí 25t

Odesláno
  boo-beek napsal:
Jezdite nekdo na tomhle?

Pomalu si planuju nejakej bike a tohle se mi libi - jednak to, jak by to melo fungovat, a halvne design ;)

Šlehače jsou ok, akorát u téhle verze to chce botu s maximálně pevnou podrážkou. Mě bolely v mých turisťákách nohy.Pokud pánuješ koupit na ježdění pohodové turistické boty (takové ty co vypadají pomalu jako tenisky) tak raději vyber nějaký model s alespoň decentní klecí.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...