Návštěvník Snow Odesláno 6. července 2009 Nahlásit Odesláno 6. července 2009 Psal jsem Ti SZ, doufám, že dorazila.
B.F.G. Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Odesláno 7. července 2009 Dorazila. Jinak k tomu Taiwanu, opravdu se tam dělá nejvíc kol na světě, pokud vynecháme Čínu a Indii (ovšem tam s počty hýbou hrkadla typu Ukrajina a pod. ) Produkce i těch slavnějších se ale už dnes z Taiwanu přesunuje do destinací, které nejsou tak super jako například Vietnam, Čína, Barma... Pokud člověk vybírá kolo v mainsreamu, tak je rozdíl, zda je to MTB, Silnice, nebo třeba Cross. Velmi často se tady totiž, na rozdíl od hodinek, dá pořídit velmi rozdílný stroj za podobnou cenu.
Jarett Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Odesláno 7. července 2009 Dlaší kousek z letošní TdF .... Oakley limited edition watch TdF09 zdroj: cyclingnews.com
nachtflug Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Odesláno 7. července 2009 to B.F.G. velké díky , takový seznam jsem opravdu nečekal. Edit - dělá rámy i Ridley, ten mě hodně zajímá. Ridley ma skvelé rámy, uvažujem že si z tejto stajne zoženiem koňa k svojmu Canondalu. Len zatial prekonávam odpor ku karbónovým rámom.
B.F.G. Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Odesláno 7. července 2009 Ridley ma skvelé rámy, uvažujem že si z tejto stajne zoženiem koňa k svojmu Canondalu. Len zatial prekonávam odpor ku karbónovým rámom. Poddej se, budeš pak vrňet blahem. Opravdu.
Návštěvník Snow Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Odesláno 7. července 2009 (upraveno) Ridley se mi zalíbil, rámy jsou skvělé viz tohle video. Ceny jsou však pekelné , za ty prachy by byly moc zajímavé hodinky. B.F.G. co myslíš, porozhlédnout se na ebay ? Edit - juknul jsem se na odkaz a ten je na všechna video o Ridley. Rám Noah je v pravém sloupečku na předposledním místě. Upraveno 7. července 2009 uživatelem Snow
B.F.G. Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Odesláno 7. července 2009 Raději bych lovit v českých vodách. Ale i na Ebay se dá najít. Je však třeba hledat konkrétně a pak hlavně vědět dobře jakou velikost.
Návštěvník Snow Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Odesláno 7. července 2009 (upraveno) Raději bych lovit v českých vodách. Ale i na Ebay se dá najít. Je však třeba hledat konkrétně a pak hlavně vědět dobře jakou velikost. Nejsou v Česku vyšší ceny, tak jako jsou přemrštěné ceny hodinek ? Je potřeba dát si na něco konkrétního pozor ? EDIT - jen namátkou, zdá se, že má skoro všechno. BikeBaron800 Upraveno 7. července 2009 uživatelem Snow
Peta-Biker Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Odesláno 7. července 2009 (upraveno) Dlouho jsem do téhle sekce nevstupoval díky úrazu a špatně se mi o tom ještě teď mluví, takže jen pro Snowa... A zdravím do Jevíčka B.F.G. Ber Ridleyho, kterýkoliv rám je prostě špica... Z dostupných u nás bych vybíral : Treka nebo Gianta, pokud bys chtěl takový slušný high-end, pěkně to napsal B.F.G - asi Pinarello Dogma- ta byla luxusní, je to už dost zpátky nebo Colnago... Tohle byl můj MTB mazel, bohužel už je to nějaký pátek... Upraveno 7. července 2009 uživatelem Peta-Biker
Jarett Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Odesláno 7. července 2009 Nejsou v Česku vyšší ceny, tak jako jsou přemrštěné ceny hodinek ? Je potřeba dát si na něco konkrétního pozor ? Ceny v česku se pohybují +/- dle kurzu eura stejně jako ve zbytku unie ... rámy kol nejsou hodinky, ne na všechny je mezinárodní celosvětová záruka ... sem tam něco praskne (mě osobně např 2x) ... např. Cannondale nebo Specialized záruku poskytují pouze v regionu, kde jsi kolo koupil, resp. Evropa - Asie - Amerika. Kolo, které koupíš např. v USA v Evropě nevyreklamuješ ... volil bych tedy značku, která má v ČR bezproblémů fungující zastoupení, nebo lépe pobočku mateřské firmy (Cannondale i Specialized). To se bohužel o Ridley říci nedá, neboť ji zastupuje ostravský MAXCURSOR, což je malá firma a její vůle něco řešit bude mylím dost omezená ... jinak kola jsou to bezesporu výborné, ale osobně se mi v ČR zdá momentálně nejlepší Specialized, který tady má pobočku pro celou střední Evropu ... www.specialized.cz
911 Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Odesláno 7. července 2009 jestli to tady uz bylo tak sorry a neodpovidejte. co si myslite o znacce Apache? pro normalni jezdeni. tedy ne pro vas
B.F.G. Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Odesláno 7. července 2009 No řeknu to takto . Sice To není zrovinka silnice, ale jeví se to více než dobře(kosmická cena). A silnice se dá občas najít taky. Proti Ridley nic nemám, ale nikdy jsem jej nejezdil. Např. tohle bych bral mnohem raději. Nebo tohle a tohle. Jsou to kola z HH. Hlavně ty poslední dvě. Pokud chceš vyloženě skládat, tak dej majzla snad jen na celkovou geometrii. Člověku, který nemá zkušenosti, to moc nedoporučuju. Dá se tím dost zkazit. (vyladit posaz na kole chce poradit od odborníka, přinejlepším se člověk vyvaruje koupě jiného představce, řídítek(šířka), sedlovky, nebo nedejbože jiného rámu(velikost)). Pak si ošahej, zda ti ovládáním vyhovuje spíš Shimano, Campagnolo nebo Sram(osazení - hlavně řazení).
Jarett Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Odesláno 7. července 2009 jestli to tady uz bylo tak sorry a neodpovidejte. co si myslite o znacce Apache? pro normalni jezdeni. tedy ne pro vas Průměr, kola vyrábí pro Apache v Kopřivnici Superior ... Superior je podle mě v současnosti česká 1 ... vlastní vývoj, kompletace kol v ČR mu umožňuje deklarovat kola jako zboží z EU, což jej zvýhodňuje oproti např. Author, Amuletu apod. cca o 18% rozdílu ve clu ... takže myslím, že nejlepší poměr ceny a kvality ... asi jako Seiko ...
911 Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Odesláno 7. července 2009 asi jako Seiko ... diky. grand Seiko neni spatny.
Jarett Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Odesláno 7. července 2009 diky. grand Seiko neni spatny. Nejlepší modely jsou ... XP930 XP920 Teď se prodávají u většiny prodejců se slevou cca 20% což už stojí za úvahu ...
B.F.G. Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Odesláno 7. července 2009 Říkal Seiko ne Grand IMHO sice má Specialized zastoupení pro cellou evropu, ale z někollikeré vlastní zkušenosti je to banda čur.... Já bych od nich kolo nekoupil. Navíc je prodej kol v čr pěkný džungle, když jsem se pohyboval v branži, tak jsem míval pocit, že u nás kola snad nikdo normální neprodává. (je možné, že některým dovozcům křivdím) Světlou vyjímkou jsou právě kluci ze Superioru, pak jsou fakt fajn lidi u Rockamchine. Vyloženě špatný lidi naopak vnímám u Specialized, Vokolek Import, nebo třeba Colnago. Max Cursor zase tak malá firma asi není, ale jak říkám, jsme v čr...(mimochodem mají moc pěkné silnice Cinelli za super price, jenže jim udělali mizernou reklamu).
Návštěvník Snow Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Odesláno 7. července 2009 (upraveno) to B.F.G. Trek z Tvého odkazu vypadá moc dobře, štve mě osazení Shimano, Scott se mi tak nezdá, ale má zase Campagnolo. Vidím to jako běh na moc dlouhou trať. Co tohle ? Co značka jako taková ? Má kvalitní rám ? Co říkáš na osazení ? Pinarello Dogma FPX 2009 Upraveno 7. července 2009 uživatelem Snow
Jarett Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Odesláno 7. července 2009 je to banda čur.... Já mluvil obecně ... myslím, že od loňska, kdy původní dovozce svoji firmu prodal přímo amíkům, tak je situace naprosto v pohodě ... já tedy z branže jsem a příjde mi, že málokdo je nyní, kdy se všichni zaklínají slovem "krize", tak v pohodě ...
B.F.G. Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Odesláno 7. července 2009 (upraveno) To Snow: Docela dobrá "klasika" ale rám není žádné terno, je tam jen karbonová "zadní stavba" a vidle. Osazení bych řekl v pohodě na normální ježdění. Jeden můj známý mi na otázku, jak se ti ten rám jeví (on testuje kola ve velkým, má toho naježděnýho spoustu) řekl "jo je to super pohodlný, úplně v pohodě". Jenomže je to trochu magor, pohodlný mu přijde skoro všechno. Edit: Malinko přemýšlím, raděj nechtěj závodní řady kol, většinou jsou laděny na vysoký výkon a člověk se na tom sice "víc nadře" ale opravdu je to citelně míň pohodlné, než turista s krapet delším rámem a klidnější stopou. Navíc bych se tady raděj Magnézia bál. Upraveno 7. července 2009 uživatelem B.F.G.
Návštěvník Snow Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Odesláno 7. července 2009 To Snow: Docela dobrá "klasika" ale rám není žádné terno, je tam jen karbonová "zadní stavba" a vidle. Osazení bych řekl v pohodě na normální ježdění. Jeden můj známý mi na otázku, jak se ti ten rám jeví (on testuje kola ve velkým, má toho naježděnýho spoustu) řekl "jo je to super pohodlný, úplně v pohodě". Jenomže je to trochu magor, pohodlný mu přijde skoro všechno. Doprdele, chtěl bych celokarbon. Tak co tohle ? Peta-Biker mi zamotal hlavu . Pinarello Prince Carbon
Doporučené příspěvky