Aldo Odesláno 2. července 2009 Nahlásit Odesláno 2. července 2009 Vážení členové kol znalí, rozhodl jsem se Vás zeptat jaké kolo do 10 tisíc peněz českých si mám pořídit, poněvadž moje stará favoritka už dosloužila. Jsem student se zvykem kupovat si nadstandardní věci jako hodinky, kola, atd. za své vlastnoručně vydělané peníze bez finanční výpomoci rodičů, proto jsem si stanovil mnou akceptovatelný strop právě na 10t a samozřejmě bych za tuto almužnu rád obdržel co nejvíc muziky. Sám se v kolech nevyznám a tak nevím jaké komponenty jsou v téhle cenové hladině OK atd. Hledám kolo jak jinak než co nejuniverzálnější, řekněme cca z 80% lesní, polní a jiné zpevněné cesty, 15% silnice a 5% na občasný výlet do lehkého terénu. Pro cyklistu 185 cm vysokého a cca 93 kg težkého. našel jsem třeba tohle http://www.bike-arena.cz/amulet-fanatic-08/ ale jak píšu, prd se v tom vyznám, např. není velikost 20,5" málo?, vaše tipy budu napjatě očekávat. A ještě otázka na krajana B.F.G.: Existuje v našem okolí nějaký cykloshop, kde by dokázali můj problém uspokojivě vyřešit?
boo-beek Odesláno 3. července 2009 Nahlásit Odesláno 3. července 2009 Vážení členové kol znalí, rozhodl jsem se Vás zeptat jaké kolo do 10 tisíc peněz českých si mám pořídit, poněvadž moje stará favoritka už dosloužila. Jsem student se zvykem kupovat si nadstandardní věci jako hodinky, kola, atd. za své vlastnoručně vydělané peníze bez finanční výpomoci rodičů, proto jsem si stanovil mnou akceptovatelný strop právě na 10t a samozřejmě bych za tuto almužnu rád obdržel co nejvíc muziky. Sám se v kolech nevyznám a tak nevím jaké komponenty jsou v téhle cenové hladině OK atd. Hledám kolo jak jinak než co nejuniverzálnější, řekněme cca z 80% lesní, polní a jiné zpevněné cesty, 15% silnice a 5% na občasný výlet do lehkého terénu. Pro cyklistu 185 cm vysokého a cca 93 kg težkého. našel jsem třeba tohle http://www.bike-arena.cz/amulet-fanatic-08/ ale jak píšu, prd se v tom vyznám, např. není velikost 20,5" málo?, vaše tipy budu napjatě očekávat. A ještě otázka na krajana B.F.G.: Existuje v našem okolí nějaký cykloshop, kde by dokázali můj problém uspokojivě vyřešit? 20.5" je podle me na Tvoji vysku OK. Nicmene zrovna Fanatic me osobne fakt nesednul, je to pomaly kolo. Co se amuletu tyka, tak 10.3 ma super geometrii a 11.4 je mu bud hoooodne moc podobny nebo uplne stejny, jezdi se na tom hodne fajn, je to rychly kolo. Ale je to 5K pres limit (na Sramu). Kazdopadne se na tom zkus projet - idealne si nejdriv sednout na par lepsich kol, abys vedel, jak se Ti jede na hooodne dobrym kole, a pak hledat neco, co se tomu bude v Tvem limitu co nejvic blizit. Co se komponent tyka, tak v tyhle kategorii je IMHO pozadovatelny deore, muze byt mixovane s LX, oboji ale pokud se bavime o lonskych modelech. A vidlice asi Suntour - myslim, ze za malo penez nabizeji celkem dost muziky. Asi bych chtel vidlici s lock-outem, protoze jet po silnici do kopce a pruzit je neskutecna otrava.
B.F.G. Odesláno 3. července 2009 Nahlásit Odesláno 3. července 2009 Zkus spíš prochodit Brno - na ul. Vodní, Šírera na ul. Vídeňské, Hobby Sport na ul. Veveří, Hanák na ul. Křenové, za romen na Špitálce Svorada XCR, určitě Pells v Zábrdovicích. Možná budou mít nějakou dobrou cenu v Shopping parku, je tam velikej obchod s kolama vedle Electroworldu (ale tam nevím jak na tom budou s odborností a servisem). Případně někdo inzeruje na Ivelo levné nové Kellysy. Velikost na tvoji postavu v zásadě ok, bude záležet na konkrétním kole, v této ceně jsou některá kola dost krátká ( turistique ), musí se pak volit vyšší na rozumné ježdění.
boo-beek Odesláno 3. července 2009 Nahlásit Odesláno 3. července 2009 ...Velikost na tvoji postavu v zásadě ok, bude záležet na konkrétním kole, v této ceně jsou některá kola dost krátká ( turistique ), musí se pak volit vyšší na rozumné ježdění. Kratkej ram je bohuzel pripad toho Fanatica... Jinak jeste se zkus podivat v nejakem Intersportu / Drapa sportu. Nevim, jestli je to celoplosne, ale tady na letnanech maji nektery kousky se zajimavymi slevami...
African Odesláno 3. července 2009 Nahlásit Odesláno 3. července 2009 Vážení členové kol znalí, rozhodl jsem se Vás zeptat jaké kolo do 10 tisíc peněz českých si mám pořídit, poněvadž moje stará favoritka už dosloužila. Jsem student se zvykem kupovat si nadstandardní věci jako hodinky, kola, atd. za své vlastnoručně vydělané peníze bez finanční výpomoci rodičů, proto jsem si stanovil mnou akceptovatelný strop právě na 10t a samozřejmě bych za tuto almužnu rád obdržel co nejvíc muziky. Sám se v kolech nevyznám a tak nevím jaké komponenty jsou v téhle cenové hladině OK atd. Hledám kolo jak jinak než co nejuniverzálnější, řekněme cca z 80% lesní, polní a jiné zpevněné cesty, 15% silnice a 5% na občasný výlet do lehkého terénu. Pro cyklistu 185 cm vysokého a cca 93 kg težkého. našel jsem třeba tohle http://www.bike-arena.cz/amulet-fanatic-08/ ale jak píšu, prd se v tom vyznám, např. není velikost 20,5" málo?, vaše tipy budu napjatě očekávat. A ještě otázka na krajana B.F.G.: Existuje v našem okolí nějaký cykloshop, kde by dokázali můj problém uspokojivě vyřešit? Rock machine je cenově velmi dostupný a velmi odolný. Mám Thunder dva roky, dávám mu převážně velmi těžké sjezdy a v poho" i ráfky mě překvaily, že jsou velmi odolné. 2009 už jde koupit okolo 10.000,- ale musíš trochu smlouvat:-) http://www.super-nakup.cz/jizdni-kola/rock...ricane-70-2009/ Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
mik@ Odesláno 3. července 2009 Nahlásit Odesláno 3. července 2009 No tak som si konecne isiel objednat svoj vytuzeny bajk http://www.canyon.com/_en/roadbikes/bike.html?b=817 a akurat maju nejake problemy s dodavatelom, celkovo su zahlteny na infolinke len zaznamnik odrecituje o tomto basnicku s tym, ze mozem poslat mail a na druhy den dostanem odpoved, tak som poslal mail a obratom mi dosli tie iste keci + ze odpoved na druhy den urcite nebude... Mal som si ho uz davno objednat... Teraz asi budem musiet siahnut po inom, ale naozaj ma ziadny v tejto cenovej kategorii nezaujal...
Jarett Odesláno 5. července 2009 Nahlásit Odesláno 5. července 2009 Aktuální foto z včerejší časovky na Tour de France - kolo vítěze Fabiana Cancellary ... povšiměte si levé ruky mechanika ... že by Omega speedmaster ?
Návštěvník Snow Odesláno 6. července 2009 Nahlásit Odesláno 6. července 2009 Mám dotaz jehož zodpovězení jsem hledal na google, nic jsem nenašel, proto se obracím na vás. Vlákno rád sleduji a a vidím, že se na fóru nachází mnoho odborníků a znalců. Až by jste si našli chvíli času, mohli by jste mi napsat, které firmy vyrábějí rámy ? Stačí jen ti nejdůležitější, snad jich nebude moc. Díky.
Carlosin79 Odesláno 6. července 2009 Nahlásit Odesláno 6. července 2009 Mám dotaz jehož zodpovězení jsem hledal na google, nic jsem nenašel, proto se obracím na vás. Vlákno rád sleduji a a vidím, že se na fóru nachází mnoho odborníků a znalců. Až by jste si našli chvíli času, mohli by jste mi napsat, které firmy vyrábějí rámy ? Stačí jen ti nejdůležitější, snad jich nebude moc. Díky. Záleží jestli chceš silniční, trekové či MTB. Od každého se dá sehnat něco. Dále záleží kolik do toho rámu chceš dát, neboť cenové rozpětí je velké
cody Odesláno 6. července 2009 Nahlásit Odesláno 6. července 2009 Ne ze bych je znal z hlavy, ale mel by jsi upresnit jakej ram. Konstrukce, material, velko nebo malo vyrobce atd. Ono jich preci jen par desitek bude. Ja mam nejradeji ocel, proto doporucuju Mrazka. Je to domaci firma, prakticky zakazkova vyroba, ceny v norme, renome ma vynikajici. Jeho desing je nezamenitelny. A tak nejak by mi k tobe sedel, ikdyz jsem te nikdy nevidel:-) Jinak si myslim, ze drtiva vetsina slavnych znacek vyrabi na Taiwanu. Jednou psal Havlena (spolumajitel Authoru) reportaz z navstevy takove fabriky, na jednom patre tam delaji ramy za kilo a na supermarketova kola:-(
Návštěvník Snow Odesláno 6. července 2009 Nahlásit Odesláno 6. července 2009 (upraveno) Záleží jestli chceš silniční, trekové či MTB. Od každého se dá sehnat něco. Dále záleží kolik do toho rámu chceš dát, neboť cenové rozpětí je velké Myslel jsem si, že ti hlavní dělají vše. Pokud tomu tak není, pak by mě zajímali ti hlavní, kteří mají v sortimentu kola treková a silniční. Bez jakýchkoliv dalších specifikací, jestli byl můj dotaz hovadina, tak to nechte plavat Upraveno 6. července 2009 uživatelem Snow
Carlosin79 Odesláno 6. července 2009 Nahlásit Odesláno 6. července 2009 Šírer, PELLS, Ale pokud chceš českého kvalitního výrobce, tak http://www.superior.cz/cz/kolekce-2009/ramy.html. Mám od nich silniční rám na výšku cca 193 cm a naprostá spokojenost
Jarett Odesláno 6. července 2009 Nahlásit Odesláno 6. července 2009 Myslel jsem si, že ti hlavní dělají vše. Pokud tomu tak není, pak by mě zajímali ti hlavní, kteří mají v sortimentu kola treková a silniční. Bez jakýchkoliv dalších specifikací, jestli byl můj dotaz hovadina, tak to nechte plavat jestli se chceš něco dozvědět o kolech tak rozhodně navštiv www.cyklodiskuze.cz kde se dozvíš vše .... i to co vědět nechceš ..
cody Odesláno 6. července 2009 Nahlásit Odesláno 6. července 2009 Pokud mas rad karbon, tak ten PELLS nejni spatnej tip. Maji sirokou nabidku vcetne prislusenstvi (rohy, kosiky, sedlovky,riditka atd.) a ceny celkem v poho. Osobni zkusenost nemam, ale ohlasy jsem slysel vetsinou dobre. http://pcshop.pells.cz/sport/default.asp?c...&strid=2542
Jarett Odesláno 6. července 2009 Nahlásit Odesláno 6. července 2009 Osobni zkusenost nemam, ale ohlasy jsem slysel vetsinou dobre. Pells ... typický produkt marketingu, podobně jako Duratec, který sází na patriotismus "Czech made", ale kvalitou jsou daleko za světem ...
B.F.G. Odesláno 6. července 2009 Nahlásit Odesláno 6. července 2009 (upraveno) Ono je to těžký, myslel jsi jako jestli dělají rámy stylem Prim vyrábi hodinky? Potažmo kola? Dnes si často i ty nej masové značky nechávají část své produkce dělat u někoho jiného. Např Author má všechny rámy od cizích, sám nevyrábí nic. Je to samo na polemiku, částečně se podílí na vývoji a na dizajnu. Pokud chceš opravdu výrobce rámů tak rozhodně ti největší(podle objemů) na světě např.: Merida Giant Specialized Cannondale Scott Trek mnoho dalších Pokud podle top kategorie např.: FRM Storck Colnago Litespeed Merlin Intense Santa Cruiz Pinarello BMC a mnoho dalších Pokud české tak: RB Duratec Pells(částěčně - většina je čínská kofekce) Šírer(dto) Bareš Lucas Fort(už jim zvoní hrana) A pak se to má tak, že si skoro všichni nechávají kola vyrábět se svými poitsky, někdy svým dizajnem, namátkou: Ghost, Superior, Author, Dema, Kellys, Kona, Rock Machine a tuny dalších... Není to seřazeno, sázel jsem to namátkou, jak mě to napadlo. Pokud super silnici, tak těžko radit prémiovky, řada lidí doporučí Itálii, Španělsko nebo Francii. já bych se díval na karbon u těch nejzkušenějších Trek, Scott, Giant a a Specialized. Pokud radit super Cross tak z osobní zkušenosti snad jen Scott nebo Cannondale. Pells ... typický produkt marketingu, podobně jako Duratec, který sází na patriotismus "Czech made", ale kvalitou jsou daleko za světem ... Pells dělá tak 90% produkce v Číně a v lepším případě na Taiwanu. Ceny jsou občas fajn, to jo Ale výkon už je horší... Upraveno 6. července 2009 uživatelem B.F.G.
Návštěvník Snow Odesláno 6. července 2009 Nahlásit Odesláno 6. července 2009 (upraveno) to B.F.G. velké díky , takový seznam jsem opravdu nečekal. Edit - dělá rámy i Ridley, ten mě hodně zajímá. Upraveno 6. července 2009 uživatelem Snow
cody Odesláno 6. července 2009 Nahlásit Odesláno 6. července 2009 Tak jsme si ujasnili, ze vetsina ramu co uvidis na vlastni oci, je z jedne linky na Taiwanu. Pells bude za svetem dal hlavne cenou, kvalitou uz to zas tak daleko nebude. Pokud se chces stat zavodnikem vem si vyse (prispevky) uvedene k srdci, pokud ne tak bych se ho nebal. Jinak s tou oceli jsem zapomel na pana Kovarika. Taky pekna moc prace.
B.F.G. Odesláno 6. července 2009 Nahlásit Odesláno 6. července 2009 to B.F.G. velké díky , takový seznam jsem opravdu nečekal. Edit - dělá rámy i Ridley, ten mě hodně zajímá. Je docela malý, kolařina je vetší než hodinařina. Pokud chceš něco upřesnit tak sem s tím.
Carlosin79 Odesláno 6. července 2009 Nahlásit Odesláno 6. července 2009 Teď už záleží si vybrat dle ceny
Doporučené příspěvky