Mirek Odesláno 29. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2011 No zrovna Duratec je nekoukatelnej zblízka. To bych svařil lepší doma ve sklepě... Celopéro je pravda těžší, ale zase to nemusí pálit NiGovo holku, která na tom najezdí tolik, co pantáta do hospody. Jestli můžu takovou malou trochu do mlýna, přestože tomu zrovna moc nerozumím: kamarádka přesedlala z celopéra na 29" a je strašně spokojená s pohodlím, plynulostí jízdy a lehkostí kola. Já osobně bych asi šel touhle cestou, ona má GF a spokojenost maximální. Viděl jsem 29" Cannondale s lefty a to by se asi dalo sehnat za peníze, který jsou zajímavý a pohodlí bude velký. A nepředpokládám nějaký krkolomný cesty u děvčete, který má roční nájezd na kole stejnej, jako já ujdu pěšky Úplně si nedokážu představit 158 cm vysokou holku na 29ti palcovkách. Jinak s Duratecem ani RB osbní zkušenost v tom smyslu, že bych si u nich nechávala dělat kolo na zakázku, nemám, ale pár kamarádů ano a všichni jsou zatím spokojení. V téhle cenové relaci a za tímto konkrétním účelem bych to já na celopéro prostě neviděl, ale to je sto hlav, sto názorů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dagou Odesláno 29. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2011 Môžeš to prosím trochu rozviesť? Cenová politika navvoněný bídy. RB ještě jakž takž, ale Duratec je opravdu divná věc. A to bych je měl jako Plzeňák mít rád Abych vysvětlil: Kvalita kol je dělaná cenou, nikoliv reálným přístupem firmy k servisu, ke kvalitě a spolehlivosti výrobku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Odesláno 29. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2011 Kvalita kol je dělaná cenou, nikoliv reálným přístupem firmy k servisu, ke kvalitě a spolehlivosti výrobku. Jakože tohle platí obecně nebo že tento přístup mají v Duratecu???? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dagou Odesláno 29. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2011 Jakože tohle platí obecně nebo že tento přístup mají v Duratecu???? Platí poslední dobou hodně obecně, ale protože byla otázka ohledně Duratecu: Ano, Duratec je navoněná bída. Podívej se na sváry, zeptej se na praskavost rámů lidí, kteří jsou objektivní a pochopíš. Mám v okolí jednoho takového Duratecistu a ten je teda horší, jak obhájci Primu, ale stačí se kouknout na to jeho kolo a nekoupil bych si to ani za zlatý prase. Je to jak uhňácaný z modelíny, podivná geometrie, celý je to takový vosmrkaný a stálo to kozu. Takže asi tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 29. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2011 BFG to s tím Primem hezky načal... mně by se líbilo, pokud by se uděla nějaká tabulka typu: Duratec, RB = PrimFuji = SteinhartKTM = PaneraiGT = OmegaCannondale = Rolex To bych se v tom pak vyznal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dagou Odesláno 29. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2011 BFG to s tím Primem hezky načal... mně by se líbilo, pokud by se uděla nějaká tabulka typu: Duratec, RB = Prim Fuji = Steinhart KTM = Panerai GT = Omega Cannondale = Rolex To bych se v tom pak vyznal To by šlo, ale pak by Rolex byly Stevens, Klein... Cannondale asi ne... Akorát dost dobře nevím, co by bylo jak HH Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emte Odesláno 29. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2011 (upraveno) ... ste mě donutili se po dlouhé době podívat na Cannondale a našel jsem cenu už 27t --- kam ten svět spěje, když jsem na tom rajtoval, tak nejlevnější bylo za 60t - to už to taky svářej v asii ? Kdo nezvára tam, už nevyrába vôbec. BTW: GT & Cannondale boli na špici tak 7 rokov dozadu. Klein už, pokiaľ viem, neexistuje. Upraveno 29. března 2011 uživatelem emte Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maama Odesláno 29. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2011 Ještě k těm výběrům velikostí a radám, já mám ramena 49 cm, znamená to, že mám 44cm rodla na silnici špatně? Na horáku mám 660mm vlaštovky a není to sjezďák, je to špatně? Na X kolech předtím jsem měl rovná řídítka 560, 580 a 610mm, je to teda taky špatně? Prakticky na žádném kole se mi nepodařilo mít v zákrytu, nebo čem to, nábu a řídítka, je to špatně? Mezeru jsem na favoritu mezi "štanglí a rozkrokem" neměl ani na pěst, naproti tomu na RB, nebo na Kleinu jsem měl mezeru i 30 cm, jeto tak dobře? :)Když dám nohu na silničce patou na pedál, tak ji mám pokrčenou o cca 2cm, je to dobře? SEdlo mám na fullu mírně špičkou dolů, aby se při sednutí srovnala do roviny, je to blbý? A takhle se dá komentovat celý postup... není to špatně, jen špatně aplikuješ obecná pravidla při výběru XC MTB, na silničku, vlaštovky, štangli favorita. vážně, výčet témat, která tu při výběru XC MTB neřešíme je zbytečný. Při stejné výšce můžou mít lidi rozdíl v délkách 5 cm v trupu, rukách nebo nohách, rámy od Kleinu a třeba Authora mají naprosto odlišnou geometrii, rámy kol v ceně 10 tisíc a 20 tisíc taky. Sloping a velikosti jsou velmi různý (viz ten klein třeba)... Takhle by se dalo pokračovat, člověka který neví která bije můžou tyhle rady spíš zmátnout. Raděj bych fakt nechal radu na prodavači u konkrétního kola. potvrzuješ, co říkám - není vhodné kvůli naprosto odlišné geometrii kol a individuálních potřeb různě rostlých bikerů vybírat kolo ke koupi na e-shopu podle výčtu osazených komponentů. je nutné na kolo sednout, vyzkoušet, jak délka a výška konkrétního kola vyhovuje mojí konkrétní tělesné konstituci. to celou dobu říkám. a rady, které jsem výše uvedl jsou výborným vodítkem při výběru kola "nejezdcem", který nezná svůj jezdecký vkus. Takže až dojezdím stařešiny Author Sector(MTB) a Merida 909(Silnice) nastane mi veliká prekérka. Je tu někdo, kdo by mi už teď poradil, po čem se začít koukat jako o nástupcích? freeride = Norco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 29. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2011 (upraveno) To by šlo, ale pak by Rolex byly Stevens, Klein... Cannondale asi ne... Akorát dost dobře nevím, co by bylo jak HH Merlin, Koga, Colnago, Ibis a nejake tie steel/titanium garazovky? Upraveno 29. března 2011 uživatelem TomasP Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 29. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2011 To by šlo, ale pak by Rolex byly Stevens, Klein... Cannondale asi ne... Akorát dost dobře nevím, co by bylo jak HH HH by bylo Morati. To jsem vždycky hrozně chtěl, ale buď jsem na něj neměl a nebo už nebylo k sehnání. Kvalitu neumím posoudit, ale hrozně se mi líbilo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Odesláno 29. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2011 BFG to s tím Primem hezky načal... mně by se líbilo, pokud by se uděla nějaká tabulka typu: Duratec, RB = Prim Fuji = Steinhart KTM = Panerai GT = Omega Cannondale = Rolex To bych se v tom pak vyznal Cannondale=Rolex??...možná tak ten, co ho mám v avataru, poslední tři roky už ale platí tak maximálně Cannondale=MPM. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Odesláno 29. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2011 HH by bylo Morati. To jsem vždycky hrozně chtěl, ale buď jsem na něj neměl a nebo už nebylo k sehnání. Kvalitu neumím posoudit, ale hrozně se mi líbilo Tak tady nezbývá, než souhlasit. To, jak tahle skvělá firma dopadla, asi nemá ve světě obdoby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 29. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2011 HH by bylo Morati. To jsem vždycky hrozně chtěl, ale buď jsem na něj neměl a nebo už nebylo k sehnání. Kvalitu neumím posoudit, ale hrozně se mi líbilo HH a Morati? no neviem skor nieco taketo(detail) alebo toto Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 29. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2011 není to špatně, jen špatně aplikuješ obecná pravidla při výběru XC MTB, na silničku, vlaštovky, štangli favorita. vážně, výčet témat, která tu při výběru XC MTB neřešíme je zbytečný. freeride = Norco Ty pravidla které jsi napsal trochu platily tak v 80tých letech, ty to pleteš ne já. Souhlasím, že nakupovat kolo na netu je pro neznalé stejná pitomost jako kupovat třeba naslepo boty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 29. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2011 Já neřekl, že Duratech a RB jsou vyloženě šunty, ale že je to trochu navoněná bída :)Lépe řečeno taková normální konfekce, která si hraje na hogo fogo. Navíc přístup firem, že kdo si počká, ten si počká ještě dýl a že vlastenecká přirážka je dobrá mi přijde divnej Kola bych do žebříčku top nedával jako hodinky, do kategorie Omega bych rozhodně ale zařadil Specialized. KTM je podle mě značka - neznačka, maj v podstatě jen samou nudnou konfekci (tedy Panerai ani náhodou), navíc (značky)kola jako takový strašně kolísají v čase, Cannondale se podle mě loni zvedl ze dna, i když cesta, kterou vykročil není asi ta, kterou původně vyšlapával. (viz okopírovanej Scott a nudný vidlice). HH je spíše Merlin, Litespeed, Salsa, Ibis, Storck, Spin, a kopa garážovek ... Morati opravdu nemá obdoby, holt musíme těm kravaťákům u stolu někde v Honeywellu poděkovat, že schválně zničili tuhle skvělou značku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohush Odesláno 29. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2011 Tady je sice řeč o bikách, já mám Durateca silničku a jsem spokojen, kolo je pěkně tuhé, sváry jsou ukázkově zahlazené, tak nevím... Na Morati jsem nikdy neseděl, ale kdysi jsem si od p. Zatloukala (duchovního otce Morati) koupil alu rám lepený do spojek a to byla hrůza, asi tři nebo čtyři kusy jsem měnil v záruce, ten poslední záruku přežil a zlomil se až pak. No a když jsem se potom doslechl, že ten člověk zase experimentuje s koly, tentokrát s titanem, byl jsem docela zvědav jak dopadne, ale sám bych si už od něj kolo nekoupil. Kliky se sice ze začátku taky lámaly, ale na rámy byla slyšet jenom chvála, takže nakonec asi škoda, že skončili takhle bídně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 29. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2011 Tak, pánové, zítra si jedu (v Praze) pro své nové kolo Amulet 11.400 SRAM 2010. Koupil jsem asi možná jeden z posledních kusů, díky tomu je barevná kombinace modrá/červená/bílá, jiná už není, ale asi to moc nevadí. Co je vhodné si ke kolu přikoupit? Davají se stopky? Zadní nebo přední blatníček? Nějaké nutné náhradní díly? Nechci to přehnat a udělat z kola pojízdný cirkus, ale něco je třeba povinné nebo vhodné. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 29. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2011 KTM je podle mě značka - neznačka, maj v podstatě jen samou nudnou konfekci (tedy Panerai ani náhodou)... Mně se třeba tenhle model (Score Elite) hodně líbí: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 29. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2011 HH je spíše Merlin, Litespeed, Salsa, Ibis, Storck, Spin, a kopa garážovek ... ... ako keby si mi to z ust zobral Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boo-beek Odesláno 29. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2011 Pavco, jestli to neni tajne, za kolik a kde? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky