Návštěvník Chilliluk Odesláno 9. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 (upraveno) Mám tyhle (Casio A220) hodinky s vibračním alarmem a chtěl jsem o nich něco napsat, ale nemohl jsem přijít na to kam - sice se tu o hodinkách s vibracemi už hodněkrát různě psalo, ale jen tak chaoticky, takže když chce člověk o tom něco najít, tak to nenajde, protože samostatné téma tu není (nebylo) - tak ho zakládám. Až někdo budete mít třeba nové G-shocky GD-350, nebo jestli někdo máte nějaké hodinky, co umí vibrace, tak se tu můžete podělit o zkušenosti - je to, podle mě, velice zajímavá věc zvlášť pro někoho jako jsem já, kdo klasické pípání špatně slyší, takže je mu těch dneska běžných 5 alarmů u Casií v podstatě k ničemu. Teď už k těm A-220. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Tohle je foto s originál páskem, který jsem vyměnil, protože mi byl krátký. Nakonec jsem ale stejně zjistil, že s tím mým se mi líbí víc (působí solidnějším dojmem). Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Je to modul 1922, hodinky mají čas, odpočítávací stopky, normální stopky, 1 alarm, duální čas. Takže taková klasika, ale na druhou stranu minimálně stopky a odpočet mají docela vymykaný. Odpočet: Nastavit se dá do 24 hodin, nastavení včetně sek..d, opakování, progress beeper, výběr buď normál pípání nebo vibrace. Stopky: 24 hodin, autostart, target time (můžete nastavit cílový čas, po jehož dosažení budou hodinky zase buď pípat nebo vibrovat). Alarm: pouze jeden (mohlo by jich být zrovna víc, když jsou to vibrační hodinky), ale jedna taková jeho nepsaná zajímavá funkce je, že v módu alarmu je zobrazen aktuální čas včetně sek..nd a hodinky v tomto módu zůstanou jak dlouho chcete, nikam se z něj automaticky nevracejí, takže v něm můžete zůstat a na displaji mít zobrazený nějaký důležitý čas, který si nastavíte a uvidíte ho kdykoli se na hodinky podíváte. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Jinak alarm může také samozřejmě buď klasicky pípat a nebo vibrovat. Vibrace jsou docela silné - když si hodinky dám na noční stolek a začnou vibrovat, je slyšet takové to typické drnčení, které známe z mobilního telefonu, a které mě bez problémů probudí, takže je ani nemusím mít v noci na ruce, aby mě probudily. Na ruce jsem neměl nikdy problém vibraci zaregistrovat, rozhodně je to spolehlivější než nějaké pípání pod rukávem bundy. Duální čas je klasika, osobně mi stačí. Úplný světový čas je pro mne zbytečný a zase aspoň bez duálního času by mi připadalo těch funkcí zbytečně málo, takže jsem rád, že tam je. Osvětlení: klasický silný illuminátor bez automatiky, který se zapíná vrchním tlačítkem a svítí asi 3 sek..dy - to talčítko by bylo v podstatě neviditelné a vypadalo by jako nějaká designová lišta, kdyby na něm nebylo napsáno light. Hledat ho ve tmě je docela umění, ale zjistil jsem, že stačí máčknout prstem někam do spodní části hodinek a rozsvítí se, takže stačí se s tím moc nepárat a je to bez problému. Jsem rád, že osvětlení je řešené jako páté tlačítko - všechno je pak přehlednější. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Displaj jako takový je velice dobře čitelný, a to i pod velkými úhly (není to takový ten displaj typu 88:88, kdykoli se na ně špatně podíváte). Čas je zobrazený velkými čísly, které asi nebudou mít problém vidět ani ti, co mají horší zrak. Hodinky mají normální baterii, která by měla vydržet 3 roky. Jsou jen water resistant, takže s výměnou doma si hlavu nedělám a jsem rád, že to nejsou soláry - i když jsem v tématu o solárním napájení polemizoval s myšlenkou, že solár začnu mít rád, tak jsem zjistil, že nakonec ne, nezačnu - klasika je klasika. Nápis futurist dole na pouzdře pod tlačítkem light mi přijde takový úsměvný - připomíná mi to stará americká auta z cca padasátých až šedesátých let, která také měla futurist design Pouzdro je plastové, ale na hodinkách to není moc vidět - co bychom chtěli víc, když máme vychytané stopky a odpočet, vibrace, kvalitní osvětlení, a to celé v docela normálních digi za celkem málo peněz? Někomu mohou udělat velice dobrou službu. Na závěr: ty s negativním displajem nebrat - měl jsem je kdysi a je to jeden z těch prvních negativních displajů, který není snad nikdy vidět, pokud nepoužijete illuminator. Proto jsem si s nimi tenkrát nerozuměl a prodal je a trvalo mi dlouho, než jsem se k nim odhodlal znovu v téhle pozitivní verzi, která je čitelností úplně někde jinde. Upraveno 9. dubna 2013 uživatelem Chilliluk
Návštěvník Chilliluk Odesláno 9. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 (upraveno) Ještě video pro představu o vibraci - je to ve skutečnosti fakt docela síla, asi to umocňuje ten kovový pásek drnčící o stůl - celoplastové hodinky by podle mne takhle nedrnčely. Upraveno 9. dubna 2013 uživatelem Chilliluk
lub Odesláno 9. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 tyhle digi se mi hrozně líbily, tehdá jako tynejdžr jsem na ně furt čuměl ve výloze a zrovna nedávno jsem uvažoval, že bych si je pro radost pořídil. myslím, že se snad ještě dají sehnat. jsou super a nechápu, že něco takového casio nedělá. nebo dělá?hlavně nechápu proč takhle vymakaný stopky (a timer) nemají dnešní géčka..škoda slov.
SUBO Odesláno 9. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 (upraveno) Cau,na ceste ku mne su prave tie spominane GD 350-1B,tak hodim sem prve dojmi ako s negativneho displaya tak s vibraciami-tesim sa na ne Upraveno 9. dubna 2013 uživatelem SUBO
Návštěvník Chilliluk Odesláno 9. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 Na ty GD-350 jsem zvědavý..sice jsem o nich četl něco v angličtině, ale čeština je čeština.
Návštěvník Chilliluk Odesláno 9. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 tyhle digi se mi hrozně líbily, tehdá jako tynejdžr jsem na ně furt čuměl ve výloze a zrovna nedávno jsem uvažoval, že bych si je pro radost pořídil. myslím, že se snad ještě dají sehnat. jsou super a nechápu, že něco takového casio nedělá. nebo dělá?hlavně nechápu proč takhle vymakaný stopky (a timer) nemají dnešní géčka..škoda slov. Mně se taky líbí - jedny z mála, co se mi líbí a přitom mají i dobrý modul. Na E-bay se dají sehnat zatím docela v pohodě. V minulosti dělalo Casio docela dost modelů s vibracemi, ale teď je to bída, kromě nových G-shocků GD-350. Tohle by měl být nějaký neúplný seznam hodinek s vibracemi, který jsem ukradl na Watchuseek: Casio: PRS/PAS-400GL-7500G-7500G-7510GW-400A-220WW-110RFT-100VCL-110 Timex Expedition T49849, T49854, T49853 Bude jich mnohem víc, ale jen tak kdyby někdo chtěl po něčem pátrat, tak tohle je zajímavý začátek...jsou to všechno starší modely.
šíma Odesláno 9. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 Mám objednané tyto - W735 (další do seznamu). Zkušenosti zatím žádné. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Andrew Odesláno 9. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 Omlouvám se za offtopic, ale připomnělo mi to tohle fajn video (začátek v cca 40. vteřině)
SUBO Odesláno 11. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2013 Takze Geečka dorazili pred hodinkou,vyzeraju uzastne,viac cez vikend
Frostie Odesláno 11. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2013 Takze Geečka dorazili pred hodinkou,vyzeraju uzastne,viac cez vikend foto není?
SUBO Odesláno 12. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2013 nejake foto,no pipanie je trosku slabsie-to bude asi tím ze su 20BAR resist-ale budik ma dnes zobudil v pohode,display je citelny vzdy dobre,vibracie su na hodinky dostatocne,remienok s dvojitou sponou a s logom G-Shock je super,jedina vec co sa mi moc nelubi je ze pipanie-hodinove respektive aj alarm pri nastaveni na ton(nie vibracie) je spolu aktivny aj flash cize svetlo-neda sa nastavit bez svetla,inak nemam hodinkam co vytknut,hodinky su zaregistrovane na Casio Europe-je tam nejaka sutaz tak dufam ze nieco vyhram Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
SUBO Odesláno 12. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2013 Este som zabudol dodat ze hodinky maju krasne ciernu matnu farbu,a velmi sa mi paci dizajn sci-fi soldnier style
casiotron Odesláno 18. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2013 Vibrační Casio RFT-100, modul 2993. Hodinky označované jako pro rozhodčí. Mají možnost u budíku a odpočítávače přepnout mezi zvukovou a vibrační signalizací. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
casiotron Odesláno 18. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2013 Další vibrační jsou VCL-100S, modul 1555 a VCL-110, modul 1507. Tyto mají jinde neopakovatelnou funkci reakce na vyzvánění mobilního telefonu. Pokud v jejich blízkosti začne vyzvánět mobil, jsou schopny na to upozornit a začít "vyzvánět" vibrací také! Oboje ale ještě nemám nafocené.
Návštěvník Chilliluk Odesláno 18. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2013 Tak to je velice zajímavé - a jak technicky ty hodinky poznají, že mobil zvoní? Tohle mě docela láká vyzkoušet
šíma Odesláno 19. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2013 Tak moje W735 včera dorazily a nemůžu proti nim říct ani slovo. Za ty prachy (asi 740 Kč) jsou fakt parádní, vibrační alarm (tzn. i hodinový signál) funguje, bleděmodré podsvícení je řešeno dvěma diodami, takže světlo nevychází jen z jednoho bodu a cifr svíti rovnoměrně. Jsou lehké, funkční, jednoduché. Doporučuji.
murco Odesláno 19. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2013 Teší ma, že Casio robí hodinky s takýmito fičúrmi, za výborné ceny. Casio s Barometrom a Altimetrom už mám a chcel by som aj nejaké, čo pekne vibrujú. Ale zaujal ma tento model http://www.ebay.com/itm/CASIO-POPTONE-LDF-10-7A-VIBRATION-ALARM-WHITE-RED-DIGITAL-WATCH-BRAND-NEW-/181110345575?pt=AU_Watches&hash=item2a2b048f67 Má s ním niekto skúsenosti ? Som mladý a dizajn je podarený. Ďalším favoritom sú Timexy , konkrétne tieto http://www.ebay.com/itm/Timex-Expedition-Mens-Vibration-Alarm-Watch-49854-/271187015830?pt=Wristwatches&hash=item3f24017896 Nemá s nimi niekto skúsenosti, napríklad porovnanie s Casiom ? Hlavná je ale pohodlnosť, aby som s nimi mohol spať, preto sa mi najviac páčia tie Casia.
murco Odesláno 19. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2013 Práve som si chcel pozrieť podrobnejšie tie casia a nevšimol som si veľkosť. Tie asi nebudú pre mňa, ani pre iného muža. Takže zostávam pri otázke o timexoch.
Frostie Odesláno 19. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2013 Práve som si chcel pozrieť podrobnejšie tie casia a nevšimol som si veľkosť. Tie asi nebudú pre mňa, ani pre iného muža. Takže zostávam pri otázke o timexoch.zrovna jsem to chtěl napsat, ty Casio na mně bohužel působí jako gay-metro model... Ty Timexy jsou slušný a za pár šupů...
casiotron Odesláno 22. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2013 To nevim, mají asi ňákej přijímač, na jedněch je napsaná frekvence 800 MHz. Ani nemám vyzkoušené, jak daleko může být mobil nejdál, aby ještě hodinky reagovaly. Když letí SMS, tak i obyčejné rádio to zaznamená, tak asi to bude něco podobného. Zde je foto obou typů. Tak to je velice zajímavé - a jak technicky ty hodinky poznají, že mobil zvoní? Tohle mě docela láká vyzkoušet Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se