Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ja co mam Landmonstra tak tie maju tiez tak riesene indexy ze maju strieborny okraj....Toto jedine by sa mi pacilo viac na klasickych keby bolo :)

Návštěvník Strocek
Odesláno (upraveno)

MarosRy: Gratulace. 

Tak jsem se váma nechal strhnout a už mám ten mesh taky objednanej, přestože jsem vždycky tvrdil, že je to pro metrouše. ale aspoň zkusím...

Strocek: Jestli sis objednal 5 stěžejek, tak klidně dvě vezmu, ať se ti to doma neválí. Já bych teda volil spíš ty z druhého odkazu, když mají stejný průměr konců jako origo a navíc ty osazení, díky kterým by se líp vytahovaly, pokud je dáš do hodinek, které nemají vrtané nožky.

Jinak mě se ten text zobrazuje až napodruhé, u odkazů ne...

No to je právě to... oni mají 1,1mm jako origo, ale ten druhej rantl nemají tak velkej. U origo stěžejky, což je u origa 1,7mm a díra v monstrech je cca 1,3mm, tak je to v pohodě, že to tam nepadne, ale u těch co sem obejdnal tak vizuelně ten druhej rantl je docela malej a nejsem si jistej aby tam v tý origo díře 1,3mm nějak šejdrem neopíral případně tam nezalez (což by byla lepší varinata), proto jsem vzal dvoje. A protože jsou Monstra vyvrtaný skrz, tak výměnu nemusíš řešit budeš vystěžejkovávat z venku což je samozřejmě pohodlnější. Řekl bych ty 1,2mm budou asi vhodnější, ale uvidíme...

Upraveno uživatelem Strocek
Návštěvník Strocek
Odesláno (upraveno)

MarosRy jestli můžeš přeměř šuplerou jak ten konec, tak i ten druhej rantl u těch stěžejek co si dneska koupil. Jenom pro zajímavost.

Odesláno

MarosRy jestli můžeš přeměř šuplerou jak ten konec, tak i ten druhej rantl u těch stěžejek co si dneska koupil. Jenom pro zajímavost.

Nemam tu supleru, som cez tyzden u priatelky :/ na vikend budem doma tak premeriam a poslem :)

Odesláno (upraveno)

Ten cudlik co zapada do dierky je 0,5 mm, to rozsirenie za nim 1,0 mm a v strede stezejka ma 1,4-1,5 mm ...v tom najhrubsom mieste :)

Upraveno uživatelem MarosRy
Návštěvník Strocek
Odesláno (upraveno)

Takže jestli to dobře chápu, tak stěžejka kde se má opírat o díru, tak ještě zaleze dovnitř a drží na tom druhým rantlu, kterej má služit pro vystěžekování, a hlavně je ten rantl kraťoučkej... Tak je to tak nějak jak sem říkal, prostě stěžejka o ničem, hlavně že tam něco je, co jakš takš drží, zatím... A věřím, že podobnou by mi tam dal kde jakej hodinář. Přece ti neřekne, že vhodnou nemá a dá ti tam něco co tam ani bejt nemá a zkásne tě o páďo (ty slušnější)...

ještě doplním, že ta stěžejka je konstruována na určitou dýlku což je u Monster 20mm a má se opírat o ty první rantly tudíž v díře by mel bejt jenom ten čudlík 0,5 protože jakmile se to posune tak už to může bejt krátký atd...

Návštěvník LukeD
Odesláno

Tak musím říci, že jak jsem se původně na tu gumu u Monster díval tak trochu skrze prsty a rychle nakupoval další a další alternativy, tak teď si ji v plném pracovním zápřahu nemohu vynachválit. Po uvaření je guma pohodlnější než předtím, hodinky jsou díky ní mnohem lehčí než na tahu a hlavně se dá jakýkoliv stříkanec, krev apod. velice rychle a relativně bez problémů odstranit. Navíc jsem si na ni už tak nějak zvykl a i ten odstín modré barvy mi už přijde v pohodě. Jsem prostě aktuálně hodně spokojený parchant...

Odesláno (upraveno)

Takže jestli to dobře chápu, tak stěžejka kde se má opírat o díru, tak ještě zaleze dovnitř a drží na tom druhým rantlu, kterej má služit pro vystěžekování, a hlavně je ten rantl kraťoučkej... Tak je to tak nějak jak sem říkal, prostě stěžejka o ničem, hlavně že tam něco je, co jakš takš drží, zatím... A věřím, že podobnou by mi tam dal kde jakej hodinář. Přece ti neřekne, že vhodnou nemá a dá ti tam něco co tam ani bejt nemá a zkásne tě o páďo (ty slušnější)...

ještě doplním, že ta stěžejka je konstruována na určitou dýlku což je u Monster 20mm a má se opírat o ty první rantly tudíž v díře by mel bejt jenom ten čudlík 0,5 protože jakmile se to posune tak už to může bejt krátký atd...

Nene...mozno ja to blbo meriam, ale zapada tak ako pises ty. Do vnutra je vlezeny len ten cudlik 0,5 mm a opiera sa o ten prvy rantl....Normalne ako ma :) Drzi to dobre, podla mna dal celkom vhodnu.

Upraveno uživatelem MarosRy
Návštěvník Strocek
Odesláno

0,5 co ti tam zapadne je průměr nebo délka toho čudlíku

Návštěvník Strocek
Odesláno

No jo, ale průměr 0,5mm do díry, která je 1,3mm bych řekl, že není moc dobrý  :) . Nebo myslíš, že je ?

Odesláno

No ked pozriem do tej diery z vonku, vidno ze okolo toho cudlika je este trochu miesta, to mas pravdu....ale zase az 1,3 mm sa mi zda vela....nemam ja nejake ine monstra? :D :D

Návštěvník Strocek
Odesláno

No 1,3 je díra a konec stěžejky máš 0,5 takže tam máš vůli 0,8. Origo stěžejka má vůli 0,2  ;) . Ale tak uvidíš, třeba to tam vydrží.

Návštěvník Strocek
Odesláno

Stěžky dorazily a je to tak nějak jak jsem předpokládal nejlepší by byla 1,1mm s koncem kvůli lepšímu vystěžekování a druhým větším rantlem. Z objednaných je vhodnější ta 1,2mm manipulace je trošku těžší, ale v pohodě. Kdyby někdo chtěl tak ten druhej typ stěžejek střelím. Ty zbylý 3 si nechám. Sem docala překvapnej jak jsem tomu moc nedával, tak ten meš není špatnej. Každopádně to chce jeden mít doma, už jenom pro ten pocit, že nemusíš bejt nasranej když dostaneš ten pocit, že teď je pro ty tvý hodinky ten nejvhodnější ;)

Rovnou jsem obrátil na kulatý hrany  :)

post-26998-0-24363200-1431517196_thumb.jpg

post-26998-0-22330500-1431517203_thumb.jpg

post-26998-0-74371300-1431517210_thumb.jpg

Odesláno

Já si nemůžu pomoct, ale podle fotek mi ten mesh ke mě nesedí. Asi až to někde uvidím na živo, změním názor. Přece jenom nejsem ostřílený El Chronobundo.

Na poště na mě čeká černej řemínek, tak snad bude brzo příležitost vyzvednout, nafotit, pochlubit.

I když mám dojem, že se tady kůži na monstrech moc nefandí :blush02:  Já chápu, že je to kvůli vodě když to jsou potápky. Zkoušel jsem hledat i něco voděodolnýho, ale nenašel jsem nic, co by mě zaujalo.

Odesláno

Já si nemůžu pomoct, ale podle fotek mi ten mesh ke mě nesedí. Asi až to někde uvidím na živo, změním názor. Přece jenom nejsem ostřílený El Chronobundo.

Na poště na mě čeká černej řemínek, tak snad bude brzo příležitost vyzvednout, nafotit, pochlubit.

I když mám dojem, že se tady kůži na monstrech moc nefandí :blush02: Já chápu, že je to kvůli vodě když to jsou potápky. Zkoušel jsem hledat i něco voděodolnýho, ale nenašel jsem nic, co by mě zaujalo.

Co tah?

Odesláno

Tah je dobrej, mám ten původní. Vždycky jsem nosil tah. Kůži chvilku na základní škole.

Ten řemínek chci vyzkoušet, abych si  připomněl jaký to je. Pak uvidím.

A jestli mě zvědavost neopustí, budu hledat NATO strap.

Nakonec stejně budu nosit tah, ale asi si tím musím projít :whistling:

Ještě jsem zkoušel gumu (ne Seiko), ale ten pocit gumy na zápěstí... Nemůžu si zvyknout.

Odesláno

Jasne chapu, ja to mam jinak kuzi bych dal, s tou nemam problem, ale hadr je pekny, ale neni to muj salek kavy. Mam k tomu prakticke duvody.

Odesláno

Stěžky dorazily a je to tak nějak jak jsem předpokládal nejlepší by byla 1,1mm s koncem kvůli lepšímu vystěžekování a druhým větším rantlem. Z objednaných je vhodnější ta 1,2mm manipulace je trošku těžší, ale v pohodě. Kdyby někdo chtěl tak ten druhej typ stěžejek střelím. Ty zbylý 3 si nechám. Sem docala překvapnej jak jsem tomu moc nedával, tak ten meš není špatnej. Každopádně to chce jeden mít doma, už jenom pro ten pocit, že nemusíš bejt nasranej když dostaneš ten pocit, že teď je pro ty tvý hodinky ten nejvhodnější ;)

Rovnou jsem obrátil na kulatý hrany  :)

Na zpestření určitě dobrý.

Narazil jsem ještě na tyhle stěžejky. Ale nechce se mi to riskovat, když se prodávají po 20ks a přijde to bratru na čtyři kila (víc než samotný mesh). Dle popisu sedí na Seiko diver's watches. Psal jsem borcovi, nejprve byl zmatenej, co po něm vlastně chcu a pak to nějakým pravítkem (šupléru nemá) změřil/odhadl na 0,8mm průměr a 1,0mm délka toho konce za rantlem. Tak nevím, jestli to zkusit, když tam Marosovi sedí i 0,5mm...

K odhodlání do toho jít by mi pomohlo, kdybyste byli ochotní si těch zbývajících 9 párů ode mně s přirážkou odkoupit  :lol2:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...