Hron21 Odesláno 27. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2013 Zdravím, jdu se pochlubit svýma citizenama. Objednal jsem si citizen BY0084-56E s Japonska a dnes mi dorazily. Jsou fakt parádní. Doufám, že to dlc vydrží. Nerad bych je hned poškrábal.
gougy Odesláno 27. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2013 To jsou hodně našlapané Cíti, krom vodotrysku skoro všechno, gratuluju!!
Daemonultimate Odesláno 27. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2013 Zajímavé,co fotka to přízpěvek,budeš jistě spokojen Citizen v této oblasti prostě umí.I přez to,že mi tam chybí nějaký barevný kontrast,který by zjednodušil čitelnost,tyhle mají protaženější body indexů ,takže v záplavě informací docela vystupují v popředí.V téhle kategorii velice slušný výběr.Gratuluji.
Hron21 Odesláno 27. dubna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 27. dubna 2013 děkuji. Nejvíce jsem zvědavý co vydrží to Dlc .
Frostie Odesláno 27. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2013 děkuji. Nejvíce jsem zvědavý co vydrží to Dlc .to dřív urveš na těch hodinkách ručičky než škrábneš Diamond Like Carbon...
Tzolkin Odesláno 27. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2013 Hodinky jsou to krásné.Musíš mit radost z nich . Ja nevím, ale mě přijdou CITIZEN lepší než SEIKO. Více modelů, zmáknutý sluneční pohon EKO DRIVE, na více modelech safir, libívější Design . lepší a viditelnějsí fluorescence v noci. a u automatů jde myslím zastavit vteřinovka.
Frostie Odesláno 27. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2013 Hodinky jsou to krásné.Musíš mit radost z nich . Ja nevím, ale mě přijdou CITIZEN lepší než SEIKO. Více modelů, zmáknutý sluneční pohon EKO DRIVE, na více modelech safir, libívější Design . lepší a viditelnějsí fluorescence v noci. a u automatů jde myslím zastavit vteřinovka.tak je potřeba mít na paměti, že solar/eco drive/tough solar ... jsou pouze různé obchodní značky téhož, solárního článku s dobíjecí funkcí akumulátoru /vývoj japonský NEC/ a používané tedy jak Seikem, tak Citizenem, Casiem a dalšími firmami. Lumi má jednoznačně lepší Seiko a málokdo se na ně v tomto ohledu "chytá". Akorát s tím safírovým sklíčkem se u Seika šetří podstatně výrazněji než u jiných značek...
Hron21 Odesláno 27. dubna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 27. dubna 2013 Ja si tedy taky myslim, ze citizen je lepsi. Je to tedy jen muj nazor. Jsou to moje druhy citizeny . Ty prvni jsou taky titan, safir, eco-drive a slapou do dneska perfektne a pritom jsou stare cca 8 let. Ja je pouzival uplne vsude. More, kolo, prace proste vsude. Prodal jsem je kamaradovi a ten snima taky dela vse a nemel sebemenci problem snima. Jsou to proste drzaci.
Tzolkin Odesláno 27. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2013 aha. diky za info a doplnení. akorad jsem měl za to , že eco drive ma jiny princip ukladání energie, než casio( kondenzátor ), nebo seiko. A taky Citizen to vylepšil lepším akumulátorem pred pár lety a solární članek má pod ciferníkem, nebo amorfni vlákla ve sklíčku. Casio má solarní članky kolem. Seiko solar nevím.
Frostie Odesláno 27. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2013 aha. diky za info a doplnení. akorad jsem měl za to , že eco drive ma jiny princip ukladání energie, než casio( kondenzátor ), nebo seiko. A taky Citizen to vylepšil lepším akumulátorem pred pár lety a solární članek má pod ciferníkem, nebo amorfni vlákla ve sklíčku. Casio má solarní članky kolem. Seiko solar nevím.je to totéž, vše ostatní jsou pouze designové fígle. Citizen má také kondenzátor+aku, stejně jako Casio nebo Seiko. Myšlenka to není zcela nová, nejvíce k jejímu rozšíření přispěl Citizen/Junghans na konci 80. let. Samozřejmě, technologie se vyvíjela a vyvíjí, stejně tak pokročily možnosti akumulátorů...
Tzolkin Odesláno 27. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2013 ted odbocim. kdyz je solar/eco drive/tough solar stejne. Je stejny kalibr treba v SEIKO i PULSAR/LORUS ???? nekdo tvrdi ze do lorus a pulsar se dava mene kvalitni strojek nez ma seiko, coz me prijde nesmysl proc by firma vyrabela dva typy strojku se stejnymi funkcemi chronografu treba a jeden horsi??? kvalita myslim je stejna jen se plati za napis
Frostie Odesláno 27. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2013 ted odbocim. kdyz je solar/eco drive/tough solar stejne. Je stejny kalibr treba v SEIKO i PULSAR/LORUS ???? nekdo tvrdi ze do lorus a pulsar se dava mene kvalitni strojek nez ma seiko, coz me prijde nesmysl proc by firma vyrabela dva typy strojku se stejnymi funkcemi chronografu treba a jeden horsi??? kvalita myslim je stejna jen se plati za napisSeiko / Pulsar / Lorus / Orient / Jemis a další patří všichni do Seiko Corporation, rozdíly v kalibrech možné jsou a řídí se mj. cenou a obchodní politikou/zaměřením daných firem. Lorus a Jemis jsou zaměřeny lowcostově, Pulsar a Orient je cca střed a Seiko je nad nimi. Top v hierachii tvoří Royal Orient Star a vrcholná řada je samozřejmě Grand Seiko / Ananta
Tzolkin Odesláno 27. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2013 ,,rozdíly v kalibrech možné jsou ,, kdyz vemu v uvahu quatrz ktery nema u japoncu žadně kameny a je v celku levný přijde mě divné že by ještě někdo šetřil na nějakém odporu plas kolecku atal. Kvalita krystalu bude taky stejná.
siwi Odesláno 27. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2013 (upraveno) Nedokážu posoudit, jestli je lepší Citizen nebo Seiko, protože Seika jsem nikdy neměl. Citizeny mám troje, všechny Eco Drive a s žádnými nikdy žádný problém nebyl. Tento týden jsem si říkal, že bych si nějaké Seiko koupil. Uvažoval o potápkách. Ale zklamáním pro mě bylo, že Seiko dělá u modelů, které jsem si prohlížel, moc tlustou lunetu. Na samotný ciferník pak zbývá méně místa, což vede k horší čitelnosti ručiček. A když se k tomu ještě přidá chronograf, je to pak díky spoustě výrazných prvků všechno dohromady dost nepřehledné. U Citizenů se dá mnohem snáze vybrat dobře čitelné provedení. Například typ AS4030-59E, který mám, je i přes chronograf krásně čitelný a luminiscence je taky perfektní. V pohodě vydrží svítit celou noc. Takže jsem nakonec usoudil, že to, co mám, je ideál. A ještě bych dodal jednu výhodu Citizenů - a tou jsou kovové tahy. Ty prostě nemají chybu a jsou naprosto skvěle zpracované. Překlápěcí spony mají zavírání na "zámek" s tlačítky, který se v podstatě nemá jak opotřebovat. Seika je mají u mnoha typů taky. Ale prohlížel jsem si třeba o dost dražší Fortisky a ty měly spony odtrhávací. K těm nemám důvěru od dob dětství, protože se vždycky po čase začaly samovolně rozepínat. Upraveno 27. dubna 2013 uživatelem siwi
Tzolkin Odesláno 28. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2013 Kalibr quartz určitě markantně SEIKO lepší mít nebude. A právě jak píšeš ta spona a zpracování tahu má citizen podle mě lepší. SEIKA mají všechny chrona na jedno brdo. Tří terčíky. A mě se nelíbí , že velká vteřinovka stojí na dvanáctce a patří k stopkám. Prostě v quartzu má CITIZEN mnohem víc možností a dle mého oka hezčích a učelnějších hodinek na výběr. A ta modrá luminescence u CITIZENU je v noci krásná
Hron21 Odesláno 28. dubna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 28. dubna 2013 No třeba tento model citizen má taky velkou ručičku jen pro stopky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se