Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Dobrý den,

Rád bych se dotázal na Váš názor na podivnou (alespoň myslím) cenu renovace hodinek.

Jedná se o hodinky Heuer 73473 N (1972), které jsem zachránil před vyhozením u babičky.

Byli v hodně špatném stavu vzhledově, ale plně funkční.

Nedávno mě chtěla manželka překvapit a nechala je u jednoho nejmenovaného hodinářství v Brně opravit.

Ten hodinář je poslal do Švýcarska a ocenil opravu na 21 tis Kč.

Na této ceně mě trochu zaráží, že běžná cena těchto hodinek se pohybuje max cca kolem 15 tis.

Manželka bez mého vědomí tuto cenu potvrdila :(.

Jen bych chtěl znát Váš názor na to že cena opravy převyšuje cenu hodinek.

Ps. jen doplním, že se jedná o tento model hodinek.

110320609404-1.jpg

Díky Nikotin

Upraveno uživatelem nikotin
Odesláno
  V 11. 5. 2013 v 22:59, VintageLover napsal:

Na to existuje jediná odpověď k ceně, a to - Švajc. ;)

Děkuji za super rychlou odpověď, jen, nemohl by jste ji prosím trochu rozvést :D

Odesláno
  V 11. 5. 2013 v 23:18, nikotin napsal:

Děkuji za super rychlou odpověď, jen, nemohl by jste ji prosím trochu rozvést :D

v Česku máme české ceny a ve Švýcarsku zase švýcarské. :)

Spíše jde o to, co všechno se na hodinkách dělalo. Takový full service, to je jako autoservis Heller - míněno s nadsázkou (přijdeš s ťukancem na nárazníku a vymění Ti tam i olej). Proto tedy taková cena i u plně funkčních hodinek (dle popisu) - kde podle mě dostaly nové pouzdro, ciferník, ručky, vyčistili stroj, atd... Takže vlastně úplně nové hodinky. ;)

Odesláno (upraveno)

Běžná cena Heuer za complete overhaul. Odservisují strojek, promažou, přetěsní pouzdro (bez záruky na vodotěsnost), plus máš v ceně dopravu a celní formality.

Edit: Karle, za 20500 je to jen GO strojku a těsnění pouzdra (sprin-bars and gaskets replacement, case cleaning). Za díly se platí navíc.

Upraveno uživatelem financ
Odesláno

Děkuji za promptní vysvětlení, budu je brát jako první opravdové hodinky v mé sbírce a zaujmou místo vedle sporttesteru Polar :D

Ještě jednou díky. 

Odesláno
  V 11. 5. 2013 v 23:34, financ napsal:

Běžná cena Heuer za complete overhaul. Odservisují strojek, promažou, přetěsní pouzdro (bez záruky na vodotěsnost), plus máš v ceně dopravu a celní formality.

Edit: Karle, za 20500 je to jen GO strojku a těsnění pouzdra (sprin-bars and gaskets replacement, case cleaning). Za díly se platí navíc.

Díky za osvětu, to jsem netušil, že to je až takový ranec... :notworthy:

• Po letech...
Odesláno

Dobrý den,

omlouvám se pokud nepatřičně oživuji staré téma, ale mám stejný typ hodinek Heuer 73473 N s oranžovou stopkou po otci a chtěl bych jim dopřát servis adekvátní jejich hodnotě, normálně jdou vč. datumovky, stopky stávkovaly ale teď jdou normálně. Chybí pásek, co jsi pamatuju byl k nim ocelový s takovým jemným drátováním viz.:

http://www.chrono24.com.au/heuer/heuer-chronograph--73473-panda-dial--id6644167.htm

Lze přeleštit plexi sklo? Ocením rady, kam bych je mohl dát bez obav oservisovat, pokud možno v Praze. Případně typy na pásek buď origo anebo se mi líbí podobný styl broušené kůže:

https://shop.wornandwound.com/collections/model-1/products/model-1-sage

Děkuji

Odesláno

Ten stav je super, přeleštění sklíčka je brnkačka, trošku seřídit strojek, hezkej racing řemínek ( ten mesh, který jsi ukazoval ) mi k nim moc nesedí a budou ještě dlouho dělat parádu. Krásné rodinné stříbro. 

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...