bmwm3 Odesláno 20. května 2013 Nahlásit Odesláno 20. května 2013 Ahoj,Vzhledem k tomu, že plánuji nákup LUM Tec, dneska jsem strávil nějaký čas studováním.Bohužel nové hodinky LUM Tec už nebudou osazeny ETA strojky, ani Sellita - potvrdil mi to Chris Wiegand ze společnosti LUM Tec Zjistil jsem, že předchozí generace stroků Miyota generace 8 dělaly to, že kousala, či "koktala"Je to vidět například na videu: Zde jsem se ale dočetl, že přímý náhod vteřinovky na toto vliv nemá - vizhttp://www.timetechtalk.com/forum1/22603.html Může někdo poradit, co na to má tedy vliv? Dále jsem se chtěl zeptat na funkci second hack - zde se píše, že když vysunu korunku do polohy 3 (nařizování času), tak se vteřinovka vyresetuje na 12 - je to pravda?http://www.worldwatchreview.com/2012/01/14/lum-tec-m-bronze-m54-automatic/PS - vím, že toto není o Miyotě.. No a poslední věc, je tedy pravda, že nepřímý pohon vteřinovky má na starosti to, že když je korunka v poloze 3, vteřinovka dále běží - viz krásné (asi promo) video na Invictu :-) čas - 1:30 Čili abych shrnul své dotazy:1/ Co má vliv na sekání vteřinovky? Je to přímý náhon, či něco jiného?2/ Co je second hack - znamená to, že korunka v poloze 3 vyresetuje vteřinovku na 12ku?3/ Má nepřímý pohon vteřinovky vliv na to, že když je korunka v poloze 3, vteřinovka dále běží? Moc díky - než jsem postnul tento přísvěk, dvě hodiny jsem studoval na netu Poslední video - Chod Miyoty generace 9000 - stále má jen jednosměrný nátah, ale přímý náhon vteřinovky a 28 800 bphNa videu je vidět i překlopení data - které by mohlo začít později než ve 23 00, jako např u ETA strojkůhttp://www.youtube.com/watch?v=_r_Ba4Hq7kc Díky za odpovědiMichal
Vit Odesláno 21. května 2013 Nahlásit Odesláno 21. května 2013 Přidám ti ještě jeden článek o Miotě: ZDE
bmwm3 Odesláno 21. května 2013 Autor Nahlásit Odesláno 21. května 2013 No - Koukám na Šopíky a taky se jim seká vteřinovka
Bob Odesláno 21. května 2013 Nahlásit Odesláno 21. května 2013 (upraveno) Moc tomu nerozumim, pletes si pojmy, hacking je ze se zastavi vterinova rucicka, ale neresetuje se na 12, musis ji tam zastavit, proste se zastavi kde zrovna je.Nevim co je v Chopardech za strojek, ale dovolim si tvrdit ze na 99 procent maji primy pohon vterinovky, to cemu ty rikas sekani je jakoby trhanej pohyb vterinovky zpusobenej bud pomalym bph nebo spatne natocenym/zpomalenym videem, tohle bych videl spis na ten druhej priklad protoze maji 28800 bph coz je standartni rychlost vetsiny strojku. Miyota 8xxx ma bph 21600, pohyb vterinovky je trosku trhanejsi nez napriklad u ETY, ale stale to neni tebou zminovane sekani, sekanim se mysli to ze po narazu do hodinek se vterinovka zastavi a pak se zrychlene rozebehne, pripadne u starsich ci poskozenych strojku jde nerovnomerne, v ramci jedne otocky jde chvili pomaleji a pak zrychli, jakoby sla do kopce a pak z kopce ...Doufam ze jsem to napsal nejak srozumitelne, pisu z telefonu ... Tady mas chod vterinovky na Miyota 8215 a Eta 2824-2 a Seiko 7S26 Ad to prvni video, to je jasne rozbity strojek Upraveno 21. května 2013 uživatelem Bob123
Kristian.nov Odesláno 22. května 2013 Nahlásit Odesláno 22. května 2013 No nejlepší příklad trhání vteřinovky je asi u 7750ky při puštěným chronografu. To myslím každý potvrdí. Čím tam to je způsobeno, ale nevím.A s tím vynulováním vteřinovky na 12, myslím, že jsem někde četl že by to měly umět ty nový Mark IWC...
instant Odesláno 23. května 2013 Nahlásit Odesláno 23. května 2013 No - Koukám na Šopíky a taky se jim seká vteřinovka Sopiky.. kua ja uz som stary V tych hodinkach je kaliber valgranges kde je to znama vlastnost. Robia to aj moje glycine a17 aj vsetky hodinky s tymto kalibrom ktore som videl. Niekto to vysvetloval chybou dizajnu, ktory tak nejak ignoroval rozmery a hmotnost sekundovky. Neviem ale ci sa to da brat vazne, kazdopadne najvyraznejsie je to medzi indexom 11 a 1 a naopak 5 a 7.Co je ale podstatne, kym som nekupil sbdx011 tak boli tie glyciny moje najpresnejsie mecha hodinky s odchylkou okolo 1,5s denne.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se