pjanek Odesláno 3. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2015 (upraveno) Předpokládám ale, ze u ULL to nemá takový přínos jako u PPL. Jinak koukám, ze snad všechny ULL mají místo 'beranu' jen tu páku mezi nohama. S tím se to musí hrozně idiotsky ovládat, ne? Prukaz LAPL asi ještě nikdo kolem Prahy nenabízí.. Upraveno 3. dubna 2015 uživatelem pjanek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ava Odesláno 3. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2015 To asi ne, ale předpokládám , že do budoucna půjdeš dál. Pokud uvažuješ o LAPL, to si rovnou udělej PPL. Neovládá se to zas tak hrozně. Ale s ULL už nelétám, štvou mě ty váhové limity. To , abych před letem týden nejedl :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pjanek Odesláno 3. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2015 S mými necelými 70kg s MTOW asi issue mít nebudu. Prave nevím, jestli půjdu dal. Třeba me to nebude bavit nebo nebudu mít čas a nechci hned vyspat čtvrt mega, kdyz netuším, jestli to nebudou vyhozený prachy. Nevhodný hodinky se daj aspoň prodat, zbytečný pilotak asi nikomu nestrelim Proto jsem myslel, ze si letos udělám ULL a kdyz bude vše OK, můžu za rok/dva dat PPL/LAPL. Sent from my iPad using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ava Odesláno 3. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2015 Co znám lidi co létají , je to jako tady na fóru, jak k tomu jednou přičichneš, jsi ztracenej. ULL , PPL, IFR, CPL, MEP, ATPL a pak už jen typovka B737, A320. Bohužel, jak říkáš , nic není zadarmo. Co letová hodina, jedny slušný hodinky. Hlavně čím jsi dál, tím je to horší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
enslow Odesláno 7. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2015 chalani a kde si prenajimate letuny?? co sa tyka lietania to u nas zacina byt trochu biedne..skoro nikde uz neviem pozicat lietadlo..a v aerokluboch stale vladnu sposoby a la lietaju len "svoji" a ostatny su votrelci..ako by im vadilo ze im lietaju cudzi na tom. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ava Odesláno 7. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2015 V Praze a okoli, jako je LKBE, LKPM, LKLT i ostatní není problém, stačí se podívat na net. Neznám jaká je situace na Slovensku, ale tady se spíš o zákazníka perou. Aeroklub to už je dneska přežitek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hugo14 Odesláno 7. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2015 K tomu bych dodal, že dnes i aerokluby (nezaměňovat s Aeroklubem ČR) často letadla půjčují i lidem mimo. Pochopitelně po prověření schopností s jejich instruktorem a za podmínek horších než pro členy. Znám dost lidí, kteří toto kombinují - létají ve svém klubu jako členové a když chtějí letět něco jiného, tak si ho komerčně půjčí jinde. Pokud ale letadlo je majetkem Aeroklubu ČR (což většina letadel v klubech už není), člověk musí být členem Aeroklubu ČR. Jinak záleží na klubu samontém. Osobně létám v klubu (na VFR letadlech bez PFD ), kde nemusím dělat žádné hodiny (čas má pro mne vyšší cenu), ale platím za FH víc, než kluci, co létají v klubech s vysokým ročním poplatkem a/nebo musí brigádničit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 7. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2015 Přijímám gratulace. Jsem uschopněn :-) .... Sice s vykřičníkem, ale mám půl roku na vylepšení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ava Odesláno 7. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2015 (upraveno) Dobrá zpráva. Na ULZ? Maš 1 nebo 2? Upraveno 7. dubna 2015 uživatelem ava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
enslow Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2015 joj pani ked vidim to ATPL je mi spatne.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ava Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2015 Budeš to dělat v AJ ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michelin Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2015 Muzu se jen zeptat. Jak se lita s letadlem typu Cirrus SR22, nebo Columbii od Cessny? Nedokazu si uplne predstavit ovladat to joystickem levou rukou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ava Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2015 Je nutno odlišovat ovládání Cirruse a Columbie. Obě mají joystick, ale způsob přenosu sil je již jiný a to je na delší vyprávění. Cirrus to má dle mého vkusu lépe vymyšlené, ale obě letadla se ovládají výborně a v podstatě se spíše ovládají vyvyžováním proti závažím na křidélkách a joy slouží pouze na hodně velké výchylky v řízení. Columbie má zase výhodu v speed breakách. Ovládaní těchto letadel je o mnono lepší než s klas.beranama, nebo pákou. Navíc je před tebou dost místa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
enslow Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2015 Budeš to dělat v AJ ? ano na slovensku sa to da robit iba v AJ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ava Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2015 Tak pokud s Aj nemáš problém, tak je to i lepší. Ale to neznamená, že to není větší vopruz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michelin Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2015 Je nutno odlišovat ovládání Cirruse a Columbie. Obě mají joystick, ale způsob přenosu sil je již jiný a to je na delší vyprávění. Cirrus to má dle mého vkusu lépe vymyšlené, ale obě letadla se ovládají výborně a v podstatě se spíše ovládají vyvyžováním proti závažím na křidélkách a joy slouží pouze na hodně velké výchylky v řízení. Columbie má zase výhodu v speed breakách. Ovládaní těchto letadel je o mnono lepší než s klas.beranama, nebo pákou. Navíc je před tebou dost místa.Tak mozna je to jen moje zaryta predstava jak to ma vypadat a v realu to bude jak rikas. Ja si zkusil jen ull Zephyra a Cessnu 172, tak mi to prijde jako z jineho sveta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ava Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2015 Cessnu také máš ovládat jen levou rukou, pravou ovládaš plyn a další věci. Ale je pravda, že tej joy je prostě lepší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
enslow Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2015 mne osobne sa viac pacia barany.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ava Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2015 Zkus si zalítat s joy a změníš názor. Také jsem měl názor jako ty a koukal na to jako puk. Dnes se u GA nerad vracím k beranum. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jungle Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2015 já mám nejradši knipl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se