Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ahoj, 

oprášil jsem ještě nějaké fotky strojků - jsem přes ně trochu magor a kolikrát se mi líbí více než celé hodinky.

Longines L990 - poslední legendární automatický kalibr této firmy před quartz krizí, ve své době nejtenčí na světě (výška 2,95mm), dodnes mu údajně toto prvenství (údaj z roku 2003) zůstalo - tedy nejtenčí automat s datumovkou a středovou vteřinovkou...výroba byla nakonec pro Longines příliš náročná, v 80.letech tedy šlus. Oživeno později firmou Lemania jako 8810, používán ve špičkových modelech. To zdobení je na svou dobu mimořádné...(fotky slabé)

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?02&ranfft&bn0&2uswk&Longines_990_1

http://www.cruisersnh.com/Watch/Longines/990%20History.htm

LONGINES2_zps0f1ae6ca.jpg

L9901_zpsafd538a7.jpg

L9903_zps9fb059fa.jpg

L9902_zps248b42c2.jpg

No a pak můj nejoblíbenější, 

Jaeger LeCoultre 478, konkrétně zde K478/C  (K=Kif shock protected, C = beveled neboli na okraji zašikmený)

vyrobeno 83,000 kusů v rozmezí 1945-1965. 2,500 kusů certifikováno v rozmezí let 1957-59 pozdějším COSC jako P 478/BWSbr - použity v legendárním modelu Geophysic. Ebauches tohoto strojku použity Vacheron Constantin v řadě Chronometre Royale. Jaeger LeCoultre v té době prakticky strojky necertifikoval a příliš tak nečiní ani dnes, nemá to prostě zapotřebí :-)

K478c_zpsd0c298a6.jpg

JLC2_zps0ec522a0.jpg

Zdraví "nováček" Ondra ;)

Upraveno uživatelem drew83
Odesláno

Prima počtení... akorát škoda těch fotek, chtělo by to krásně velké detaily, ať se můžeme aspoň na monitoru pokochat..

Odesláno

Jo, hezké strojky a zajímavé informace.

Jen se ve mně opět probudil puntičkář - nemám rád zdejší neustálé zaměňování slov strojek a kalibr. Kalibr není strojek, ale typ, tedy typ strojku. A že se to tady nějakým omylem a nepochopením vžilo a že je to dokonce ve zdejším "oficiálním" slovníku pojmů, to nic neznamená.

Odesláno

Jo, hezké strojky a zajímavé informace.

Jen se ve mně opět probudil puntičkář - nemám rád zdejší neustálé zaměňování slov strojek a kalibr. Kalibr není strojek, ale typ, tedy typ strojku. A že se to tady nějakým omylem a nepochopením vžilo a že je to dokonce ve zdejším "oficiálním" slovníku pojmů, to nic neznamená.

V pořádku, puntičkářem jsem také ;) Omlouvám se za chybu.

Já začínal na anglických stránkách, když slyším slovo luneta nebo dýnko, vstávají mi vlasy na hlavě. Pro mě prostě bezel a caseback :-) A asi se ty slova v češtině mít rád nenaučím ;)

Jinak mám jenom mizerný kompakt, on moc makro neumí :-(

Odesláno

Wow! Vyzerajú nádherne...tie strojky. Som si hodil do "To do", že si o tých hodinkách musím prečítať.

Btw, tie modely vlastníš, tak? Gratulácie a ovácie  :cheers:

F.

Odesláno (upraveno)

Wow! Vyzerajú nádherne...tie strojky. Som si hodil do "To do", že si o tých hodinkách musím prečítať.

Btw, tie modely vlastníš, tak? Gratulácie a ovácie  :cheers:

F.

Ahoj, děkuju, ano, jsou to fotky mých hodinek. Přidávám ještě článek o vintážních JLC chronometrech, je v angličtině, ale stojí za to přečíst

http://www.watchtime.at/archive/wt_2003_04/WT_2003_04_vintage_jaeger-lecoultre_chronometers.pdf

Ondra

Upraveno uživatelem drew83
Odesláno

Ahoj, děkuju, ano, jsou to fotky mých hodinek. Přidávám ještě článek o vintážních JLC chronometrech, je v angličtině, ale stojí za to přečíst

http://www.watchtime.at/archive/wt_2003_04/WT_2003_04_vintage_jaeger-lecoultre_chronometers.pdf

Ondra

Díky chlape, vyzerá to super, anglicky rozumiem tak preštudujem...teším sa. Rozšíril si mi obzory...fajnové vintage vecičky som nejako prehliadal (mimo pilotiek)...tak to napravím.

F.

Odesláno

Pěkné stroječky - jak často si je necháváš čistit, pokud už je teda máš delší dobu? :)

Mám je zhruba 2 roky, oba by měly být těsně před koupí čištěné...nejsem sice odborník, ale docela na to i vypadají. Servis by byl dost náročný, moc často je nenosím, jsou to v obou případech oblekovky

Odesláno

Mám je zhruba 2 roky, oba by měly být těsně před koupí čištěné...nejsem sice odborník, ale docela na to i vypadají. Servis by byl dost náročný, moc často je nenosím, jsou to v obou případech oblekovky

Vypadají právě čistě, ale spousta věcí není takhle okem vidět. :)

Taky jsem ale zastáncem toho, že když něco fachčí, nemělo by se do toho šťurat... :)

Odesláno

Vypadají právě čistě, ale spousta věcí není takhle okem vidět. :)

Taky jsem ale zastáncem toho, že když něco fachčí, nemělo by se do toho šťurat... :)

Přesně tak, souhlasím. Já jsem alespoň opticky stav JLC strojku konzultoval na fóru vintážních JLC a místní moderátor (dle ostatních guru v této sféře) suše konstatoval, že málokdy se vidí strojek takto nepoškozený zásahem "hodinářů". A to mi stačilo ;)

Tak co do teho rypat, dyž ten gizd včil fachči :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...