drew83 Odesláno 28. května 2013 Nahlásit Odesláno 28. května 2013 (upraveno) Ahoj, oprášil jsem ještě nějaké fotky strojků - jsem přes ně trochu magor a kolikrát se mi líbí více než celé hodinky. Longines L990 - poslední legendární automatický kalibr této firmy před quartz krizí, ve své době nejtenčí na světě (výška 2,95mm), dodnes mu údajně toto prvenství (údaj z roku 2003) zůstalo - tedy nejtenčí automat s datumovkou a středovou vteřinovkou...výroba byla nakonec pro Longines příliš náročná, v 80.letech tedy šlus. Oživeno později firmou Lemania jako 8810, používán ve špičkových modelech. To zdobení je na svou dobu mimořádné...(fotky slabé) http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?02&ranfft&bn0&2uswk&Longines_990_1 http://www.cruisersnh.com/Watch/Longines/990%20History.htm No a pak můj nejoblíbenější, Jaeger LeCoultre 478, konkrétně zde K478/C (K=Kif shock protected, C = beveled neboli na okraji zašikmený) vyrobeno 83,000 kusů v rozmezí 1945-1965. 2,500 kusů certifikováno v rozmezí let 1957-59 pozdějším COSC jako P 478/BWSbr - použity v legendárním modelu Geophysic. Ebauches tohoto strojku použity Vacheron Constantin v řadě Chronometre Royale. Jaeger LeCoultre v té době prakticky strojky necertifikoval a příliš tak nečiní ani dnes, nemá to prostě zapotřebí :-) Zdraví "nováček" Ondra Upraveno 28. května 2013 uživatelem drew83
Wanderer Odesláno 28. května 2013 Nahlásit Odesláno 28. května 2013 Prima počtení... akorát škoda těch fotek, chtělo by to krásně velké detaily, ať se můžeme aspoň na monitoru pokochat..
Karlos Odesláno 28. května 2013 Nahlásit Odesláno 28. května 2013 Jo, hezké strojky a zajímavé informace.Jen se ve mně opět probudil puntičkář - nemám rád zdejší neustálé zaměňování slov strojek a kalibr. Kalibr není strojek, ale typ, tedy typ strojku. A že se to tady nějakým omylem a nepochopením vžilo a že je to dokonce ve zdejším "oficiálním" slovníku pojmů, to nic neznamená.
drew83 Odesláno 28. května 2013 Autor Nahlásit Odesláno 28. května 2013 Jo, hezké strojky a zajímavé informace.Jen se ve mně opět probudil puntičkář - nemám rád zdejší neustálé zaměňování slov strojek a kalibr. Kalibr není strojek, ale typ, tedy typ strojku. A že se to tady nějakým omylem a nepochopením vžilo a že je to dokonce ve zdejším "oficiálním" slovníku pojmů, to nic neznamená. V pořádku, puntičkářem jsem také Omlouvám se za chybu. Já začínal na anglických stránkách, když slyším slovo luneta nebo dýnko, vstávají mi vlasy na hlavě. Pro mě prostě bezel a caseback :-) A asi se ty slova v češtině mít rád nenaučím Jinak mám jenom mizerný kompakt, on moc makro neumí :-(
F.B. Odesláno 29. května 2013 Nahlásit Odesláno 29. května 2013 Wow! Vyzerajú nádherne...tie strojky. Som si hodil do "To do", že si o tých hodinkách musím prečítať.Btw, tie modely vlastníš, tak? Gratulácie a ovácie F.
drew83 Odesláno 29. května 2013 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2013 (upraveno) Wow! Vyzerajú nádherne...tie strojky. Som si hodil do "To do", že si o tých hodinkách musím prečítať.Btw, tie modely vlastníš, tak? Gratulácie a ovácie F. Ahoj, děkuju, ano, jsou to fotky mých hodinek. Přidávám ještě článek o vintážních JLC chronometrech, je v angličtině, ale stojí za to přečíst http://www.watchtime.at/archive/wt_2003_04/WT_2003_04_vintage_jaeger-lecoultre_chronometers.pdf Ondra Upraveno 29. května 2013 uživatelem drew83
F.B. Odesláno 29. května 2013 Nahlásit Odesláno 29. května 2013 Ahoj, děkuju, ano, jsou to fotky mých hodinek. Přidávám ještě článek o vintážních JLC chronometrech, je v angličtině, ale stojí za to přečíst http://www.watchtime.at/archive/wt_2003_04/WT_2003_04_vintage_jaeger-lecoultre_chronometers.pdf Ondra Díky chlape, vyzerá to super, anglicky rozumiem tak preštudujem...teším sa. Rozšíril si mi obzory...fajnové vintage vecičky som nejako prehliadal (mimo pilotiek)...tak to napravím. F.
VintageLover Odesláno 29. května 2013 Nahlásit Odesláno 29. května 2013 Pěkné stroječky - jak často si je necháváš čistit, pokud už je teda máš delší dobu?
drew83 Odesláno 29. května 2013 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2013 Pěkné stroječky - jak často si je necháváš čistit, pokud už je teda máš delší dobu? Mám je zhruba 2 roky, oba by měly být těsně před koupí čištěné...nejsem sice odborník, ale docela na to i vypadají. Servis by byl dost náročný, moc často je nenosím, jsou to v obou případech oblekovky
VintageLover Odesláno 29. května 2013 Nahlásit Odesláno 29. května 2013 Mám je zhruba 2 roky, oba by měly být těsně před koupí čištěné...nejsem sice odborník, ale docela na to i vypadají. Servis by byl dost náročný, moc často je nenosím, jsou to v obou případech oblekovkyVypadají právě čistě, ale spousta věcí není takhle okem vidět. Taky jsem ale zastáncem toho, že když něco fachčí, nemělo by se do toho šťurat...
drew83 Odesláno 29. května 2013 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2013 Vypadají právě čistě, ale spousta věcí není takhle okem vidět. Taky jsem ale zastáncem toho, že když něco fachčí, nemělo by se do toho šťurat... Přesně tak, souhlasím. Já jsem alespoň opticky stav JLC strojku konzultoval na fóru vintážních JLC a místní moderátor (dle ostatních guru v této sféře) suše konstatoval, že málokdy se vidí strojek takto nepoškozený zásahem "hodinářů". A to mi stačilo Tak co do teho rypat, dyž ten gizd včil fachči :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se