TomasZel Odesláno 6. června 2013 Nahlásit Odesláno 6. června 2013 Ahoj! Kluci pora´dte mi prosím...koupili jsme cca před třemi týdny Fortisy B42 Day/Date Professional. Hodinky ležely dva týdny v krabici ve skříni a teď v neděli jsem je oficiálně dostal. Hodinky za první den udělali +2vteřiny, za další +8, a ze včerejška na dnešek udělali za 24hod cca +17.Je to OK? Říkám si, že je to tím, že si strojek sedá a uvádí se do chodu....a s tím souvisí i můj druhý dotaz-dávají se automaty třeba po měsíci po koupi na k hodinářovi seřízení/dotažení/atd?Díky, jsou to moje první pořádný hodinky :-)Tom
PepeS Odesláno 6. června 2013 Nahlásit Odesláno 6. června 2013 Dej jim pár týdnu čas, ještě se to nejspíš bude měnit. Zkus si pohrát s tím, jak je pokládáš na noc, viz například: http://www.mkmotorsp..._regulating.jpg
libor2002 Odesláno 6. června 2013 Nahlásit Odesláno 6. června 2013 Ted bych to neresil. Kdyz jsem si koupil svoje cosmonauty, tak to litalo od -8 do -25s, ale po pul roce uz jen kolem -2s do -8. Tuto odchylku uz ale neresim. Do Nestu, na nejaky poladeni, to dam max po roce co jsem je koupil. Nech at se "zajedou" nejaky ten mesic.
TomasZel Odesláno 6. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 6. června 2013 V 6. 6. 2013 v 9:49, PepeS napsal: Dej jim pár týdnu čas, ještě se to nejspíš bude měnit. Zkus si pohrát s tím, jak je pokládáš na noc, viz například: http://www.mkmotorsp..._regulating.jpg V 6. 6. 2013 v 15:16, libor2002 napsal: Ted bych to neresil. Kdyz jsem si koupil svoje cosmonauty, tak to litalo od -8 do -25s,....OK, díky za uklidnění! :-) Ještě jedna věc...když je fakt v místnosti ticho a hodinky sundám, kochám se průhledem skrz dýnko a všiml jsem si, že když hodinky otočím naráz o 180st., tak se při otočení rotoru ozve jakoby jemný zvuk, jako když se otřou dva plíšky o sebe...nepřijde mi to jako nepříjemný zvuk, ze kterého bych byl nervózní, jen by mi zajímalo, jestli to ostatní fortisky dělají taky, nebo jestli je Váš rotor úplně ticho....?
libor2002 Odesláno 6. června 2013 Nahlásit Odesláno 6. června 2013 A nebude to spis lozisko rotoru? Kulickove je vetsinou hlucnejsi... takze normalni.
siwi Odesláno 6. června 2013 Nahlásit Odesláno 6. června 2013 Já sice fortisky nemám, ale rotor u svých hodinek taky slyším. Je to vlastnost, ne chyba. Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk 2
JZED Odesláno 6. června 2013 Nahlásit Odesláno 6. června 2013 V 6. 6. 2013 v 16:53, TomasZel napsal: OK, díky za uklidnění! :-) Ještě jedna věc...když je fakt v místnosti ticho a hodinky sundám, kochám se průhledem skrz dýnko a všiml jsem si, že když hodinky otočím naráz o 180st., tak se při otočení rotoru ozve jakoby jemný zvuk, jako když se otřou dva plíšky o sebe...nepřijde mi to jako nepříjemný zvuk, ze kterého bych byl nervózní, jen by mi zajímalo, jestli to ostatní fortisky dělají taky, nebo jestli je Váš rotor úplně ticho....? Bud v klidu, vsechno si to sedne. Mam carrery od hujeru a u tech to trvalo mesic a neco noseni nez se odchylka ustalila. Na zacatku jsem z toho byl taky nesvuj. Jinak co se tyce rotoru, tak ho slysim jak u Heueru tak u Rolad. Pokud mas ale pochybnosti, zkus zajit do obchodu a ozkousej si to na stejnejch Fortisech. Treba to pomuze.
siwi Odesláno 6. června 2013 Nahlásit Odesláno 6. června 2013 Osobně jsem taky zvědavý, co moje Archimedy udělají. Mám je dnes přesně měsíc, jejich odchylka je tak +5 - +7 vteřin/den a za celou dobu se nijak nezměnila. Dokonce jsem nezaregistroval změnu ani, když je na noc odložím v jiné poloze. Docela jsem rád, že to tak je. Odchylka mi nijak velká nepřijde. Hodinky nařizuju vždy jednou týdně v neděli večer.
TomasZel Odesláno 8. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 8. června 2013 Dobrá dobrá, dám hodinkám čas na zajetí a pak se uvidí. Teď zkouším ty různý polohy při nočním odstavení, jak psal PepeS. Pro "pobavení" - povedla se mi kokotina prvního kalibru - koupil jsem si noname motýlovou sponu a v hodinářství mi nabídli, že mi ji rovnou dají na hodinky, tak jsem řekl jo, no a co myslíte, hodinky se mi vrátily s malým vrypem na straně pouzdra (asi si je hodinář dal do svěráčku). Dal jsem si hodně nadávek...
PNS Odesláno 8. června 2013 Nahlásit Odesláno 8. června 2013 V 8. 6. 2013 v 7:34, TomasZel napsal: Dobrá dobrá, dám hodinkám čas na zajetí a pak se uvidí. Teď zkouším ty různý polohy při nočním odstavení, jak psal PepeS. Pro "pobavení" - povedla se mi kokotina prvního kalibru - koupil jsem si noname motýlovou sponu a v hodinářství mi nabídli, že mi ji rovnou dají na hodinky, tak jsem řekl jo, no a co myslíte, hodinky se mi vrátily s malým vrypem na straně pouzdra (asi si je hodinář dal do svěráčku). Dal jsem si hodně nadávek... NTV! Podělíš se jakému hodinářství se máme obloukem vyhnout???
TomasZel Odesláno 9. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. června 2013 V 8. 6. 2013 v 9:18, PNS napsal: NTV! Podělíš se jakému hodinářství se máme obloukem vyhnout???Bylo to v Plzni na namesti u Altmana. Jsem blbej, mel jsem si tu sponu vymenit sam doma...Tady je fotka, kde je ten zarez. Foceno jen mobilem
siwi Odesláno 9. června 2013 Nahlásit Odesláno 9. června 2013 No, tak to by mě naštvalo. Jasně, že nějaké škrábance se za čas objeví na každých hodinkách. Ale je rozdíl, jestli si je vyrobí majitel sám nebo mu je udělá nějaký matlal. Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk 2
PNS Odesláno 9. června 2013 Nahlásit Odesláno 9. června 2013 V 9. 6. 2013 v 9:48, siwi napsal: No, tak to by mě naštvalo. Jasně, že nějaké škrábance se za čas objeví na každých hodinkách. Ale je rozdíl, jestli si je vyrobí majitel sám nebo mu je udělá nějaký matlal... ...resp. u odborníka
TomasZel Odesláno 9. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. června 2013 V 9. 6. 2013 v 11:12, PNS napsal: ...resp. u odborníka No jo no, s tim uz nic nenadelam, tou neuctou k sverene veci ze strany hodinare jsem taky znechucenej... kazdopadne az budou mit hodinky nejakou historii a nasbirame spolu nejake zazitky, tak jim necham sramy vylestit vcetne tohodle Jinak jsem z hodinek uneseny, jsou to moje prvni poradne hodinky a mit je na ruce je neskutecne krasny pocit i kdyz jsem ochuzen o pravo prvniho sramu :-))
misoo Odesláno 9. června 2013 Nahlásit Odesláno 9. června 2013 pre toto sa ja bojim hodinarov jak cert kriza !!
TomasZel Odesláno 10. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. června 2013 V 9. 6. 2013 v 15:15, misoo napsal: pre toto sa ja bojim hodinarov jak cert kriza !! A Tebe by napadlo, že zrovna hodinář z nejluxusnějšího (bráno dle značek, které prodávají) hodinářství v městě Ti tohle s hodinkama udělá? Já šel cíleně k nim, právě proto, že jsem si řekl, že tam se budou k hodinkám chovat tak, jak se patří...
misoo Odesláno 10. června 2013 Nahlásit Odesláno 10. června 2013 samozrejme, tam by som sa bal mozno trochu menej, no prekvapeny by som rozhodne nebol... skor by ma to o to viac sralo... dufam, ze si minimalne telefonoval s veducim a vycistil im zaludok...ked som daval do Nestu svoje Fortisky na servis koli tej lunete, tak som tyzden nespal... a pred tym som im mailom aj telefonicky X krat ziadal o neposkodenie hodiniek. chvalabohu sa vratili v poriadku, ale fakt som mal z toho vtedy nocne mory
TomasZel Odesláno 10. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. června 2013 V 10. 6. 2013 v 7:09, misoo napsal: samozrejme, tam by som sa bal mozno trochu menej, no prekvapeny by som rozhodne nebol... skor by ma to o to viac sralo... dufam, ze si minimalne telefonoval s veducim a vycistil im zaludok...ked som daval do Nestu svoje Fortisky na servis koli tej lunete, tak som tyzden nespal... a pred tym som im mailom aj telefonicky X krat ziadal o neposkodenie hodiniek. chvalabohu sa vratili v poriadku, ale fakt som mal z toho vtedy nocne mory To Ti věřím! Já už si dám teď taky pozor! Setsakra si rozmyslím, komu ty hodinky dám po roce na seřízení a případně na přeleštění šrámů (doufám, že půjde rozleštit i tenhle zásek).Nevolal jsem vedoucímu, jsem realista, na to odření jsem přišel cca po půl hodince, co jsem od hodináře odešel, tak by mě vedoucí poslal tak akorát do háje...Moje pomsta je, že už tam ani nepáchnu! :-)
misoo Odesláno 10. června 2013 Nahlásit Odesláno 10. června 2013 no, aspon by som im napisal... s tym ze neziadas od nich nahradu, kedze im to nemozes dokazat kedze si si to vsimol az doma, tak len informujes. nech si mantak hodinar nemysli ze si si to bud ani nevsimol, alebo automaticky drzis hubu...
TomasZel Odesláno 10. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. června 2013 Tak schválně - zkusím jim napsat a postnu Ti sem pak odpověď...když nic, tak aspoň bude sranda...
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.